ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilhan245
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mayıs 2023 02:26
Son Ziyaret:
09 Nisan 2024 06:50
Toplam Mesaj:
8 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İLHAN KOCA
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Osmaniye
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İLHAN KOCA

SON 8 MESAJI

Hangi Ciklet Balığı
Bu garibin türünü bilen bir UZMAN yok mu koca forumda
Hangi Ciklet Balığı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/239781/041220231003171.jpg[/IMG]

Merhaba 6 aydır beslediğim resimdeki balığı 2 cm iken bana mavi yunus diye satmışlardı. Şimdi yaklaşık 7-8 cm oldu yanına koloni kurmak istiyorum ama balığın türünü ve cinsiyetini bilemiyorum tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
[EDIT]ilhan245,2023-12-04 22:30:21[/EDIT]
İlk Akvaryumum Yorumlar Mısınız ?
Bu aşamada bana her tavsiye altın değerinde tüm tavsiyelerinizi dikkate alıyor ve diğerleriyle harmanlayarak kendi yolumu çizmeye çalışıyorum. Sizinde söylediğiniz gibi ve yazılanlara göre Lepistes balıkları ciklete göre daha kolay diyorlar hiç ciklet almadan önce Lepistes alsaydım burdan yürürdüm ama bir kere ciklet ile başladık eve gelince çocuklarda sevdi ve sahiplendiler şimdi lepistese geçsek bu garipleri napacaz bunlar ölürlerse çok uzulecekler şimdilik zorda olsa mecburen ciklet ile devam edecez. Ciklet kumu sever diyorlar ama bakacaz bu hafta tatilinde komple boşaltıp buradan öğrendiklerimle yeniden sade bir şekilde dizayn edecem.
İleride Ciklet balıkları için en az 200lt akvaryum kuracam bunları oraya alır bu akvaryumu da lepistese ayırmayı düşünüyorum.Canlı dogurmalari izlemek onları büyütmek keyifli olsa gerek
İlk Akvaryumum Yorumlar Mısınız ?
Faydalı tavsiyeleriniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Biraz çocukların isteği üzerine birazda akvaryumcunun gazıyla böyle süslemeler yaptım. Akvaryumun boyutundan şekline içindeki kumdan dekorasyona bu tankta besleyecegim balıktan filtrasyona kadar yaptığım bir çok şeyin yanlış olduğunu sonradan öğrendim. Bakılması en kolay balık Cichlid dediler meğerse baya zahmetliymis olsun balıklar daha küçükler ama sevdik zorda olsa alvaryumumuz onlara uymuyorsa mecbur biz ona uyacağız.Ah bir de tam türlerini öğrenebilsem ona göre uygun yem vereceğim bı tane balıkçının verdiği yem birde burda yorumlarda gördüğüm ciklet yemi aldım değişikli veriyorum 3gunde 1 %20 su değişimi yapıyorum dip çekimi ile birlikte bulanıklık geçer dediler nerdeyse 10 gün oldu tankın içi kırmızıya yakın şekilde bulaniklasti. Forumda gördüğüm bazı meyve sebze türlerinden de vereyim dedim ondan sonra daha da bulanıklasti şu videoyu mesala şimdi çekemem o kadar içi görünmez oldu Tank boyutları 50×23×35(yükseklik) önden bombeli.
Komple Akvaryumu boşaltıp yeniden mi doldursam bakteri kültürü oluşana kadar balıkları öldürmeden nerede muhafaza edebilirim acaba. Teşekkürler
İlk Akvaryumum Yorumlar Mısınız ?
Isıtıcı olarak internetten Tetra ht 100 olan modelini aldım 26 °C ayarladım. Uygundur sanırım
İlk Akvaryumum Yorumlar Mısınız ?
İnternetten şimdilik bu akvaryumum da hem de ileriye dönük 200lt 300lt arası uğraştırmayacak kaliteli bir ısıtıcı arıyorum.Hangi marka ve modeli almamı tavsiye edersiniz?
İlk Akvaryumum Yorumlar Mısınız ?
Öneriniz üzerine yakın zamanda bir ısıtıcı tedarik edeceğim bulunduğumuz il küçük olduğu için balık malzemesi bulmak biraz zor maalesef akvaryumcu ne derse ona inanmak zorunda kalıyoruz bulabildiğimizin en iyisini yapmaya çalıştık buna rağmen ancak bu kadar oldu. Görüşleriniz benim için çok değerli teşekkür ederim.
İlk Akvaryumum Yorumlar Mısınız ?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Qqum19EiDOY[/VID]

Merhabalar çocuklarımla birlikte ilk defa bir akvaryum kurduk. Osmaniyede ikamet ediyoruz Akvaryumcunun tavsiyeleri ile videodaki akvuryumu yaptık.
Sitenize yeni abone oldum biraz araştırma yaptıktan sonra bir çok şeyi yanlış yaptığımızı öğrendim.
Akvaryum 40 lt haciminde (ciklet için yetersiz olduğunu sonradan öğrendim) bombeli akvaryum içinde toplam 4 balık var filtre dışında hava pompası göründüğü gibi ısıtıcı yok
İleride büyük bir ciklet akvaryumu kurma planlarım var o zamana kadar bu garipleri hayatta tutmam lazım eğer ölürlerse çok üzüleceğiz
Balıkların türü ciklet ama türleri cinsiyetleri yaşları ve birbirleri ile geçimleri nasıl olur bilmiyorum bu konuda uzman arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.