ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BurakBozkurt10
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2023 13:34
Son Ziyaret:
19 Nisan 2024 15:41
Toplam Mesaj:
25 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
21 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Bozkurt
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Bozkurt

SON 10 MESAJI

Dış Filtreli Akvaryumda İç Filtreye İhtiyaçvar Mı
[QUOTE=Cloudbuster]

Önce sorsaydınız size eheim 2217 gibi bir model önerirdim. [/QUOTE]

Hocam dış filtre geldi ama kırık çıktı. Yenisine bakıyorum. Eheim 2217'ye baktım çok güzel ama pahalı. Ben XL Pro ex-1000'i 2.000 TL ye aldım. 2-3 arası bir şey bakıyorum ikinci el de alabilirim.

[QUOTE=EfeKizi]

Ben de daha yeni Tetra ex 1000 plus aldım ama 200 litre akvaryum için üç gündür hala uçan partiküller var geçmedi aynı şeyi düşünüyordum iç filtre almalı mıyım ben de ekstra olarak [/QUOTE]

Bende sırf uçan partiküller için alıyorum dış filtreyi. Yoksa su gayet berraktı ama uçan partiküller bir türlü geçmiyor. Sık ve fazla oranda su değişimi yapıyorsanız onunla alakalı da olabilir partiküller. Bakteri kültürü oturunca düzelir diye düşünüyorum.

[QUOTE=darkaura]Genel kabul gören kanı filtrenin akvaryum suyunu saatde en az 3 kere döndürebilecek güçte olması. 1000lt/sa bu açıdan yeterli duruyor ama unutmamak gerek en kaliteli filtreler bile gerçek kullanımda üzerinde yaza fabrika debisini sağlamaz, heleki içi doldukca. Filtrenin kendisini kullanmadım ama yorumlarda debisi iyi diyor, performas açısında yeterli olur. İçi çok dolu gelmiyor deniyor, zaten genelde gelen malzeme çok kaliteli olmaz. Unutmamak gerekki esas işi yapan bakteriyi tutan filtrenin içindeki biolojik media. Bu yüzden en az 1 litre kaliteli substrat tavsiye ederim. Kovadan açılma sera siporax yada eheim substrat pro yu daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Çok etkili substratlardır.

İç filtreye gerek var mı? Tankın şartlarına bağlı. Normalde hiç gerek olmaz ama bazıdurumlarda kör kalan yerlere akıntı gitmesi için, tanka ekstra oksijen sağlaması için kullanılabiliyor. Normal şartlarda gerek olmayacaktır.



Elyaf kullanmak gerek. Mevcut elyaf yetmiyorsa sera crystal clear öneririm. Kullandıklarım arasında en iyi berraklığı crystal clearda gördüm.[/QUOTE]


Çok teşekkürler. Dış filtre kırık çıktı yenisini alıyorum. Aldığımda ilk işim içine kaliteli filtre malzemesi koymak olucak.
Dış Filtreli Akvaryumda İç Filtreye İhtiyaçvar Mı
[QUOTE=Cloudbuster]Akvarymun diyelim 50 litre, askı filtre için az 250-300 L/saat su çeviren bir filtre alırsan bu akvaryumuna uyar. Filtreyi aşırı su sirkülasyonu yapmamak şartıyla büyük almanda fayda var. hani eskiler der ya "bir beden büyük al seneyede giyersin" onun gibi.. Yeterli bir dış filtre alırsan ekstra iç filtre almana gerek yok. Hatta zararlı bile olur Aşırı su akıntısı balıkları yorar[/QUOTE]

Merhabalar;
Şimdi ben XL PRO EX-1000 almış bulundum. Akvaryumum 100x40x50 (200 Litre). Dış filtrenin yanında iç filtre kullanayım mı sizce? Şu an içinde 2 tane iç filtre var. Küçük pipo filtre ve normal uzun iç filtre var.
Dış Filtreli Akvaryumda İç Filtreye İhtiyaçvar Mı
[QUOTE=Hascu]Bitki işine girmeyin cikletler devamlı kumları kazar hem balıklar büyüdükçe dahada zorlaşacak yer kavgaları kovalamacalar bitkiler darmadağın olur.Çok istiyorsanız eğer kayaların üstüne kum istemeyen taşa bağlanan cikletlerin yemeyecek tür bitkiler araştırın isterseniz.Dıs filtrenin karşısında iç filtre kalsa daha iyi olur pislikleri filtrenin çekiş borusuna üfler ben öyle yapıyorum.[/QUOTE]

Çok teşekkürler bitkiden vazgeçtim. İç filtreyi de tutacağım.

[QUOTE=mutlubaba]Bitki istiyorsanız taşa bağlayarak anabiasları kullanabilirsiz
dış filtrenin yanına iç filtereyide zeminde olası artık pislikleri emiş borusuna doğru
yönlendirmek için kullanabilirsiniz
filtre yanına başka bir şey derken iç filtre malzemelerini kast etmiyorsanız uv filtre yi
suyu ve balıkların sağlığını korumak için alabilirsiniz
düşündüğünüz filtreyi bütçe ve ve fayda olarak karşılaştırın size uyarsa en iyisidir yoksa daha iyi
illaki bulunur ses ve elektirik sarfiyatini değerledirin az yakan ve sessiz olanı tercih etmenizi tavsiye ederim
son olarak zeminde kumunuz biraz az gibi ben olsam tabanı en az 5 6 cm yapardım
keyifli hobiler[/QUOTE]

Bitkiden vazgeçtim. Dış filtrenin siparişini verdim iç filtreyi de tutacağım. Ekstra su motoru var onu da akvaryuma koymayı düşünüyorum cikletler akışı seviyor. Ekstra kum da sipariş verdim çok teşekkür ederim bilginiz ve tavsiyeniz için.
Dış Filtreli Akvaryumda İç Filtreye İhtiyaçvar Mı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241535/300120240909051.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241535/110120240057151.jpg[/IMG]

Akvaryumumda 2 tane iç filtre var. Şimdi bir tane dış filtre alacağım. (XL PRO EX-1000) iç filtreleri kaldırayım mı yoksa kalsın mı?
Birde uygun fiyatlı aydınlatma önerisi olan var mı acaba?
XL PRO EX-1000 hakkında da bilgisi olan varsa cevap verebilir mi acaba?
100x40 yükseklik 50cm (Yaklaşık 200 Litre)
Bu dış filtre yeterli olur mu? Bir de iyi bir filtre midir hiç bilgim yok.
Bir de dış filtreyi aldığım zaman başka bir şey almama gerek oluyor mu yanında?
Dizayn için önerisi olan varsa da açığım. [:)] Bitki ekmek istiyorum ama cikletler köklerini söküyormuş sanırım.
Dış Filtre Önerisi
[QUOTE=Mdaecaglar]

Hocam o boyuttaki bir akvaryuma eğer bir kere alayım kafam rahat olsun diyorsanız bence şu markalardan tercih edebilirsiniz:
Fluval
Eheim
Oase

Oase diğerlerine nazaran biraz daha yüksek fiyat olabileceği için onu eleyelim. Fluval 207, Eheim classic 2213 veya eheim experience 250 modelleri güzel olabilir. Temizliğinin rahatlığı, ön filtrelerinin ayrı bir şekilde tüm sepetlerin çıkarılmadan temizlenebilmesi gibi özelliklerinden dolayı fluvali tercih edebilirsiniz bence. Ayırmak istediğiniz bütçeye göre de değişir tabii. Ne kadar bir bütçe ayırmak istiyorsunuz?[/QUOTE]


Fiyatlar çok yüksek cidden. ben akvaryumu zaten 1.500 TL'ye aldım. Fİltreye 5.000 TL vermek gözümde büyüyor :D Fluval 207 güzel gibi teşekkür ederim geri dönüşünüz ve bilgi verdiğiniz için.
Dış Filtre Önerisi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241535/110120240057151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241535/180120240921071.jpg[/IMG]

Merhabalar jebao 812 modelini almayı düşünüyorum. 200 litre akvaryum için uygun olur mu? Ya da hangi filtreyi önerebilirsiniz?
Ciklet Akvaryumunda Hayalet Balığı Bakılır Mı?
[QUOTE=ali]Hayalet balıkları çoğu durumda sadece geceleri aktif olan oldukça çekingen balıklardır. Görme yetenekleri çok zayıftır, neredeyse kördürler. Etraflarını ve avlarını elektrik sinyalleriyle tespit ederler. Elektrikli yılan balıklarıyla aynı aileye mensuplar. Bahsettiğim elektrik sinyalleri diğer balıklara zarar verecek ölçüde değildir bu arada.

Mevcut akvaryum dekorasyonunda bu balıklardan edinseniz bile sürekli saklanacakları için hiç göremezsiniz.

Ayrıca yem konusunda cichlidlerle rekabet edemeyecekleri için bu balıkları geceleri aydınlatma kapalıyken uygun dip yemleri ya da balık parçaları, karides vs ile özel olarak yemlemelisiniz.

Sonuç olarak hayalet balıkları mevcut cichlid türleriyle kesinlikle uyumlu değil. Edinmenizi tavsiye etmem...[/QUOTE]


Geri dönüşünüz için teşekkür ederim almayacağım.
Dış Filtre Ve Aydınlatma (akvaryumda Bulanıklık)
[QUOTE=akansu9]

El beceriniz varsa youtubede DIY dış filtre yapımı diye aratırsanız güzel örnekler var. Tabi su+elektirik hatayı affetmez baştan uyarayım. :)

Ama bence sizdeki sorun siyah fon + yukardan spot ışık. Yani bu ışık+fonla ne yaparsanız yapın o partikülleri göreceksiniz kanaatindeyim. Resim beni yanıltıyorsa sorun beyaz bir toz gibi bulanıklıksa o da bakteri kültürü ile alakalı; tank oturunca geçiyor. Oturmuş tankta zemini kurcalayınca oluşmuşsa bir-iki güne geçiyor. [/QUOTE]

Evet dış filtre yapmak mantıklı. Ben en iyisi dış filtre yapayım. İç filtrenin motoruna bağlarım.
Led armatür ışık alacağım bu ışık yetersiz kalıyor.
Tasarım Öneri
[QUOTE=BurakBozkurt10]Sarı prenses besleyeceğim o yüzden üstteki akvaryuma ekstra taş koyucam. Bence sende besleyeceğin balık türüne göre dizayn et. Ama bu şekilde çok iyi duruyor. Güzel bir ışık ve küçük bi yeşillenmeyle daha iyi olur.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241535/110120240057151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241535/090120241432371.jpg[/IMG]

Benimde bu halde şu an. Bitki ekmeyi de düşünüyorum ama kurulu akvaryuma bitki ekilir mi bilmiyorum. Bir de cikletler köklerini söküyor böyle bir sorunum var.
Dış Filtre Ve Aydınlatma (akvaryumda Bulanıklık)
[QUOTE=Eminsalih]

Cikletler malum suyu önemli ölçüde kirleten canlılar dış filtre yada sump kullanmanız lazım 1m lik akvaryumda bir sirkülasyon olmadığı sürece o kalkan pislikler vs temizlenemez sadece sirkülasyonda değil yararlı bakterilerin oluşması ve barınması için iç filtre hacimleri oldukça yetersiz iç filtreyle ben pek mümkün olacağını düşünmüyorum. En hızlı ve basit çözüm yöntemi arka fonu beyaz yapın sudaki pislikleri görme oranınız epey azalır bu sayede gördüğünüz görüntü berraklaşır ama tabi bu kalıcı bir çözüm değil. [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim. En kısa sürede dış filtre edineceğim. Arka fonun siyah kalmasını istiyorum. Sarı prensesler siyah fonda çok hoş duruyor.

[QUOTE=Montesque]Emin Bey'in dediği gibi 200 litre cichlid akvaryumuna bence de dış filtre şart [/QUOTE]

Teşekkür ederim dış filtre edineceğim. Fiyatları pahalı diye almak istememiştim ama alacağız artık napalım :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.