ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sertaga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mayıs 2007 05:52
Son Ziyaret:
12 Kasım 2014 00:47
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cüneyd
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Dış filtredeki ses
Bu durum mıknatısı temizlemek için çıkarıp tekrar taktığınız durumlarda olur. Düzelmek için mıknatısı mile taktığımız zaman pervaneli uctaki mil başında bulunan küçük plastiği, siyah renklidir genelde, milin ucuna hemen takmayıp denk geldiği mika olan yuvaya oturtun. Daha sonra milli pervaneyi motora takıp deneyin. Yani milin ucuna denk gelen küçük plastiklerin konumu sesi yapmaktadır. Bir denemede o plastiği mile takarak eğer olmazsa plastiği mile değil girdiği yuvaya sokarak pervaneyi yerleştirin. Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir.
Mdf
[QUOTE=mehmet okur]Mrb.Ya benim ne zamandır merak ettiğim ama bir türlü soramadığım bir soru var.Herkes akvaryum yaptırdıktan sonra dolabı Mdf kaplama mı yoksa demir profil mi olsun gibi şeyler söylüyorlar.Acaba bunların tam anlamı nedir.Mdf ne demek ? demir profil ne demek ? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Mdf çok dayanıklı ve sert bir yapısı olan tahta. Suntadan çok çok dayanıklıdırki çoğu kişi sadece mdf den dolap yaptırıp akvaryumunu üstüne koyar. Demir prfilde yine akvaryumu üstüne koymak için demirden yapılmış genellikle 5cmx5cm gibi kare borulardan oluşan akvaryumu taşıyabilmesi için oluşturulan iskelet. Kimi arkadaşar demir profilin üstüne mdf monte ederek çok daha dayanıklı hemde görünüşü güzel olan dolaplar yaparak akvaryumunu üstüne koyarlar. Zaten yukarıda arkadaşımız link vermiş oradan mdf profil ile ilgili çalışmayı okuyarak nasıl birşey olduğunu takip edebilirsiniz.
260 lt. Yunus ve Sarı Prenses Akvaryumum (Resimli)
[QUOTE=raydek]

İlk defa görüyorum sanırım başlığınızı. Tebrik ederim, güzel bir akvaryum oluşturmuşsunuz.

Yunuslar da bahsettiğinizden büyükmüş. Ben daha küçük hayal etmiştim :)

Benim bıcırlar başka yerde herhalde :) Onları da büyüyünce diğerlerinin yanında görürüz inşallah.

Meşhur yavruluğunuzu da gördüm. :)
 
Mutlu balıklar... 
[/QUOTE]
Beğenmene sevindim kadirSmile. İnşallah yavrular biraz daha büyüsün buraya aktaracağım tabiki. Zaten yavru akvaryumumdaki balıklar çok hareketli yerinde duramıyorlarTongue
260 lt. Yunus ve Sarı Prenses Akvaryumum (Resimli)
[QUOTE=St.JohnStoNe]

Maşallah.

[/QUOTE]
Eywallah kardeşimWink
Yavru S.Prenseslerim Hakkında.
2.5 aylık balıkları kesinlikle yemezler. Ama balıklarınız yem kapma yarışında geri kalacağı için daha yavaş büyüyeceklerdir. Bu yüzden imkanınız varsa yavru balıkları bir müddet ayrı bir bölme veya akvaryumda büyütmenizi öneririm.
Erkek sp'nin durumu
Beklenmedik bir durum ama büyük balık küçük balığı her zaman yutar. Demek ki erkek, küçük balığınızı tenhada sıkıştırıp gözüne kestirmişLOL. Geçmiş olsun..
tetra tec 700 sorun
Kapağı kapatmadan önce kovayı 4/5 oranında su ile doldurup kapağı kapatın. Sonra fişe takmadan önce pompa yardımı ile iyice filtrede su akışını sağlayın. Daha sonra fişe takıp biraz sağa sola sallayarak içindeki havanın boşalmasını sağlayın. Filtrenizin çalışma işlemi tamamdır.
Mavi Prenses & Mavi İmparator ?
Kesinlikle erkek bir mavi prenses. Ama bulunduğu ortamda baskınlık kuramadığı için çizgili bir görünüm sergilmekte. Bence balığınız bulunduğu ortama bağlı olarak renk- çizgilerinde farklılık gösterecektir zamanla..
yeni dekor ve resimleri bemba akvaryumumun sayfa 4
Akvaryumunuz gerçekten çok güzel olmuş. İyiki yavruları verip damızlık almışsınız. Erkek balığınızda aktifmiş inşallah yakında bol ve sağlıklı yavrular almaya başlarsınız. Bence bitkilerin önünde biraz sola doğru  bir mango kökü koyarsanız akvaryumunuza daha zarif bir görüntü verir. Naçizane önerimi değerlendirirsiniz umarım.
Saygılar..
260 lt. Yunus ve Sarı Prenses Akvaryumum (Resimli)
Evet kendim yaptım. Bende forumda bir arkadaşımızın yapımından görerek yapmıştım. İyikide yapmışım çok kullanışlı ve güzel oldu. Pleksiglas dan yan yüzeylere matkapla delikler açarak yaptım.
Arkadaşımızın detaylı yavruluk yapımını da buradan inceleyebilirsiniz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.