ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dans4me
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2007 23:54
Son Ziyaret:
22 Haziran 2013 15:54
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umut durmuş
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Satış Pazarlama Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut

SON 9 MESAJI

AMATÖR AKVARYUM -SUMP-FON
Temel kardeş sen acemiysen valla biz hiç başlamadık diyelim bu işe. Güzel çalışma. İyi balıklar...
Kontrplak Akvaryum Son Video Sayfa 8

Tebrikler.Çok güzel çalışma. inşallah sıkıntısız tamamlarsın. Arkadaşı salmışsında cinsi ney? Fotoğrafta gözükmüyor. Yani ne beslemeyi düşünüyorsun akvaryumunda???

dans4me2008-07-05 21:32:52
120*60*60 Akvaryumumun Yapım Aşamaları

Tekerleri söküp ayak takın bence. yada ayaksız yere koyun dolabı. Allah korusun olası bi kazada akvaryumla birlikte laminant parkeyide çöpe atmanız gerekebilir.

 
Mümkünse dolu halinin de fotoğraflarını eklermisiniz....
Kolay gelsinnn.
 
5000 litre akvaryumun ölçüleri ve fiyatı ne olur.?
Arkadaş bir taş atmış kuyuya çıkar çıkarabilirsen.Smile
 
Cevap bile yazmamışThumbs%20Down, mantıklı düşünüp vazgeçti galiba.Clap
 
 
Yeni Arka Fon (Paludarium Gorunumunde Akvaryum)
Ahmet bey çalışmanız çok güzel olmuş. tebrikler.
Camdaki buharlaşma ile ilgili aklıma gelen bir fikri paylaşmak isterim. Kapakta bir yerlere havalandırma(dışardan içeriye hava akımı yada tam tersi) yada sadece kapak içine bir fan(içerdeki havayı sirküle edicek) monte ederek sorunu halledebilirsiniz.Bunun için bilgisayar fanı kullanabilirsiniz.
 
Buna ilave olarak ışıklandırmanız floresan değil de ısı veren türden bir lamba ise(spot vb.) yönünü cama getirerek camın ısınmasını sağlanayabilirsiniz. Buhar oluşmayacaktır.
 
Yani kısacası camı ve havayı ya ısıtın yada soğutunSmile
Kolay gelsin...
akvaryum dizaynı lütfen okuyup geçmeyin
 [/QUOTE]


O verdiğiniz sistemin resimlerini arıyordum bende bulduğunuz iyi olmuş. Bu sistemin işleyeceğinin kanıtı gibi oldu verdiğiniz resimler. Burdada aynı sistem sadece U boruyu biraz abartıp odada gezdirmişler :) Bu sistemde akvaryumların üstünün kapanmasına gerek yok. Daha öncede söylediğim gibi 2 bardak alın yarısına kadar suyla doldurun 2 karış kadar hava hortumunu suyla doldurup bardaklara sokun. Eğer hava hortumuna su kaçırmadan yaparsanız 1. bardağa su döktüğünüzde su 2. bardağa doğru yol alcak 2 bardaktaki su seviyeleri eşit olacaktır.
[/QUOTE]
 
 
O sitedeki resimler U boru  hava almazsa 2 akvaryumun debisini eşitliyeceginin kanıtı. Ama arkadaş sumpla kullanıcak. Yani sump olmasa tamam ama sumpla ÇALIŞMAZ. Yukarıdaki çizimdeki gibi U borunun içine hava girmesini engelliyecek bir sistem eklenirse ÇALIŞIR.
200/200/160 (Konu kilitlenebilir)
Formdaki tüm arkadaşlar gibi bende sizin adınıza çok endişeliyim. Allah kolaylık versin. Büyük işe girişmişsiniz. Umarım sıkıntı olmaz, halledersiniz. Merakla çalışmanızın fotoğraflarını bekliyoruz. dans4me2008-05-03 18:37:28
akvaryum dizaynı lütfen okuyup geçmeyin
Ayrıca sana daha ilginç bir yöntem göstereyim. Şaşıracaksın.
 
Bu sistem de yukarıda asılı duran tünelin iki ucunu akvaryumun içindeyken kapatıp yukardan su dolduruyosun sonra yukarıda su doldurduğun deliği kesinlikle hava almıyacak şekilde kapatıp. iki ucu açıyorsun.
İki akvaryum arasındaki su seviyesi aynı oluyor. İşte bu fizik kuralı.Big%20smileBig%20smileLOL
 
yani senin sitemde akvaryumların üstünü, sump ın üstünü ve her tarafı hava almıyacak şekilde kapatırsan çalışır. buda sanırım imkansız.
 
 
[QUOTE=sahinlibaris]

selamlar resimini gönderdiğim sistemle iki akvaryumu bir sumpla temizlemeyi , İki akvaryumu U boru ile bağlamayı düşünüyorum.Sizce sistem çalışırmı yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

 Teknik bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
[/QUOTE]
akvaryum dizaynı lütfen okuyup geçmeyin
 
 
ÇALIŞMAZ.
Bu sistemin tek çalışma olasılığı var o da taşırma sistem yapman.  1. akv. dan 2. ye taşırma yapmalısın. 1. akvaryumdan 2.ye aynı marka aynı model motorda taksan çalışmaz. çünkü bütün motorlardan aynı debide su basmalısın. bu da imkansız. hortumda azıcık kirlenme bile bunu imkansız yapar.Ayrıca sumptan yukarı suyu basacaksın. kot farkından basınç azalacaktır.
 
Çizimde çok anlaşılmıyor ama 2. akv.dan sumpa da taşırma yapmalısın. 
çizdin sistemi iki tane tencere,leğen,kavanoz yada benzeri bişeyde dene. çalışmadığını görürsün. 
 
 
 
Böyle bi fizik kuralı yok arkadaşım. Kusura bakma ama sallama olmuş birazLOLLOLLOL
[QUOTE=sahinlibaris]Selamlar arkadaşlar atmosfer basıncından kaynaklı olarak u borunun içi su dolu olursa iki akvaryumdaki su seviyesi aynı seviyede olur bu bir fizik kuralıdır diye düşünüyorum. Tek korkum teorikle pratik birbirini bazen tutmuyor sistemin çalışma mantığı şu sumptan birinci akvaryuma su pompalamaya başlayınca u boru su dolu olursa atmosfer basıncının etkisiyle iki akvaryumdaki su seviyesi eşitlenecek bu sayede ikinci akvaryumdaki su seviyesi yükselince su overflowbox sayesinde taşarak sumpa gidecektir. teoriği bu arkadaşlar pratiğini deneyeceğim olmasını umuyorum. . [/QUOTE]
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.