ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
qppqft
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2007 14:12
Son Ziyaret:
17 Eylül 2011 21:15
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
furkan temir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

furkan temir bursa/gemlik

SON 10 MESAJI

Discuslarım geldi
Kütüğü kaldırmadım. Bişey sormak istiyorum bu alışma süreci ne kadar sürer ve bir gün iyi birgün kötü olmaları doğal mı dün akvaryumun yanına geldiğimde yem için su yüzüne çıkıyorlar bu normal mi?
Discuslarım geldi
Saklanacak yer olursa saklanırlar demişsiniz saklanacak yerleri kaldırmalımıyım saklanmamaları için bu balıklarda stres yaratır mı?.
Discuslarım geldi
Tolgakırcalı çok teşekkür ederim. Sanırım su değerlerinden dolayı sürtünme yaşadım şimdilik sürtünme yok. Yeme saldırıyorlar yem için biribirleriyle kavga ediyorlar umarım bu kavgalar normaldir. Renkleride yavaş yavaş canlanmaya başladı. Hala saklanıyorlar fakat su yüzüne çıkmalrı eskisi kadar zaman almıyor.
Discuslarım geldi
Metilen mavisinde banyo yaptırdım bitkileri ve kumu boşalttım dip çekimi yaptum şuan akvaryumda sadece saklanabilecekleri yer olsun diye mango kökü duruyor. Bu uygulamalardan sonra renkleri canlandı kendilerini göstermeye başladılar metilen mavisi banyosunun sonucunda yüzgeçlerinde çok ufak bi deformasyon oluştu ama büyük birşey değil kendilerini toparlarlar sanıyorum. Şimdilik bir yerlere sürtünmüyorlar ama hastalığın geçtiğini sanmıyorum bundan sonra ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum. .
Discuslarım geldi
Formbozuklukları olduğu kesin bende bunu bilerek aldım zaten. İlk discus deneyimim olduğu için mükemmel bi balığa çok para verip 1 ay sonra ölmesini izlemek bana doğru gelmedi bu balıkları büyütüp işi öğrenmek istiyorum. Bu arada akvaryumdan bitkileri ve kumu çıkarıp cama cam akvaryumda mı beslesem daha doğru olur yoksa biyolojik dengeyi düşünerek bitkiler ve kumun kalması mı daha doğru?bide sizce renkleri neden krem rengi küçük oldukları için mi acaba.fotoğraflar çekildiğinde ışık açıktı suyun rengi o yüzden berrak görünüyor mango kökü az miktarda çay demi ve torf sayesinde suyu siyaha çok yakınbi renge dönüştü çok doğal görünüyor.qppqft2011-09-08 15:13:10

Sanırım discuslarımda parazit var ne olduğunu anlayamadım. İkiside vücutlarını bitkilere sürtüyor bariz bi şekilde geri çekilip hızlıca bitkiye sürtünüyorlar. Acaba hastalıkları ne ve ne yapmam gerekli ? lütfen biran önce yardımcı olun ne yapmalıyım.
Discuslarım geldi



balıklar mango köklerinin arkasına saklanıyor genelde.
sorunu buldum sanırım arka fon siyahtı onu değiştirdim balıklar benden korkuyor ben odada olmayınca herşey gayet normal gözüküyor fakat ben odaya girince saklanıyorlar
qppqft2011-09-08 14:40:33
Discuslarım geldi
Dün gece discuslarım geldi akvaryuma koydum. Boyutları 9 cm civarında şimdilik herşey çok normal ph 6. 7 amonyak 0 sudeğerlerinin hepsi çok iyi yem yiyorlar özelliklede tetra discusu 4 çeşit yemle besliyorum artmia tubufilex tetra discus ve bitkisel yemleri hiç problemsiz yiyorlar karides denedim biraz önce pek beğenmediler. Şuan renksizler kendilerini krem rengi yapıyorlar bu normal mi bunu sormak istiyorum. Ve genelde mango köklerinin arkasına saklanıyorlar çok tedirginler bu durum ne zaman iyileşir ve bundan sonraki aşamalarda ne yapmalıyım. Yarın ilk su değişimini yapmayı düşünüyorum.
Hava motorlarının gürültüsü
Bencede çok yararlı bir yöntem.qppqft2007-09-16 17:16:04
yavruluğa midye kırığı

Ama yavrular onların arasıda kamufile oluyor bence kendilerini daha iyi hissederler

Balıklara teke.

Ayıklayıp verebilirsin

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.