ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cagataytutunis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2007 23:22
Son Ziyaret:
24 Temmuz 2012 18:49
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Tütüniş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay Tütüniş

SON 10 MESAJI

Neonum Yumurtlamak Üzere Mi?

Arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz Neonumun dişi olduğunu zannediyorum. Diğer Neonlara nazaran daha büyük ve yuvarlakımsı ancak abdominal bölgesindeki bu şişkinlik dikkatimi çekti..

Eş tuttuğu başka bir neon göremedim..Hep sürü ile birlikte yüzüyor dolayısı ile yumurtlamak üzere mi değil mi anlayamadım.

Sizce bu balığım yumurtlamak üzere mi ve eğer öyleyse ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılarımla,
cagataytutunis2012-07-21 13:39:40

Daha önceki konulardan anladığım kadarıyla neondan yavru almak çok çok zormuş ama bu şişkinlik nedir peki arkadaş? :)

Fikri olan yokmudur acep?
100lt Akvaryum için balık önerisi
Anlaşıldı...Yapay bitkiler çöpe gidiyor demek ki :)
100lt Akvaryum için balık önerisi
Cevap için sağol.

Yapay bitkiler salınım yapmayanlardan en azından üzerinde öyle yazıyordu ne kadar doğrudur bilemem...tabiki gerçeğinin yerini tutmaz.

Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
100lt Akvaryum için balık önerisi
Sevgili arkadaşlar,

Fotoğrafları en yakın zamanda ekleyeceğim ama 100lt' lik bir akvaryum aldım ve iki günden beri kum, yapay bitki, kayalar ve bir adet mangrow kökü ile iç filtremi kullanarak biyolojik dengenin oturmasını bekliyorum.

Kum olarak hagen siyah kumum var.
Canlı bitki istedim ama kendime güvenemedim ve gittim yapay bitki aldım..Olabildiğince doğal gözükecek şekilde de onlar dizdim. 

Bugün bir adet cüce vatoz almayı planlıyorum.

Akvaryumda ise tek tür beslemek gibi bir niyetim var. İstediğim tür NEON..

Kum, kaya, mangrow falan derken sanırım su hacmim 85l-90lt civarına düşmüştür. Sürü görüntüsünü yakalamak istiyorum ama aşırı popülasyon yaratıp da zaten hassas olan neonlar için cehennem yaratmak da istemiyorum.

Balığın kuyruk hariç boyu X 1,5 litre su oranı ile hareket etsem,
Neonların büyümüş halleri olan ortalama 2cm'den kabul etsem,
25 adet neon beslemem uygunmudur?

Başka bir tür tavsiyeniz varsa onu da söyleyebilirsiniz.

Dediğim gibi fotoğrafları da en kısa zamanda buraya ekleyeceğim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılarımla,
Çağatay
Yıkıldığım an! :(
Vatos vardı ama akvaryumum baya bir küçük...en ufak bir değişiklik balıklara etki yaptığından hastalıklar çok sık oluyordu ilk başlarda..akvarist bir abimin tavsiyesi üzerine hafta bir, 1 küp tuz koyuyordum akvaryuma iki damla da metilen mavi ve 1 damla da beyaz benek ilacından...
 
Akavaryumda tuz mevcuttu anlayacağınız.. Fokur fokur kaynamış olacak ki suya elimi zor soktum o gün.
 
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
Yıkıldığım an! :(
Ya her filtreyi kullanamıyorum zira akvaryumum bir hayli küçük...ya boydan ya da enden fazla büyük gözüküyor. Onun için atman' ın en ufak boy iç filtresini kullanyordum.
Yıkıldığım an! :(

Çok teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için

Yıkıldığım an! :(
[QUOTE=E_C_N]Çok üzüldüm. Allah(cc), bir daha böyle şeyleri hiç bir hobiciye yaşatmasın. Allah var keder yok diyeceğim. Geçmiş olsun.[/QUOTE]
 
 
Haklısınız elbette...ama maalesef üzülmemezlik yapamıyor insan..Hayvancağızların bir günahı yokken o şekilde ölmeleri kötü...hobici, hobi yaşamı süresince verdiği taklit mücadelesi ( taklitten kastım doğayı taklit etme) sırasında elbette kayıplar veriyor...Bu kayıpların normal olduğunun da farkındayım zira yapım gereği ( biraz duygusal) üzüldüm işte ne yapayım :(
Yıkıldığım an! :(

İç filtreden kaynaklanıyordu hehalde...Püskürtme ağzı suyun dışında kalmıştı..Herhalde bu da motorun susuz olarak dönmesine ve ısınmasına neden oldu ama neden balıkların mideleri patlamış ona anlam vermedim.

 
Olası bir tekrarlamaya karşı hem ısıtıcıyı hem de filtreyi attım.
 
Hepinize teşekkür ederim.
Yıkıldığım an! :(

Merhabalar arkadaşlar,

 
Dün eve geldiğimde feci bir koku ile irkildim. Resmen kokmuş balık kokusuydu bu...Akvaryumun iç filtresinden ZARRRRRRRRRRRRRRR diye ses geliyordu..Koşarak salona geçtim ve inanılmaz bulanık bir su gördüm. Sabah çıkarken herşey yerinde cam gibi parlak ve temiz bir akvaryumum vardı.
 
Yaklaşık 12cmlik Vatozum, 2 sarı prensesim ve 2 adet frontosam ölmüştü. Elimi suya sokmadan akvaryuma dıştan dokundum...resmen yanıyordu...hemen fişlerin hepsini çektim...suyun üzeri beyaz köpükümsü bir madde ile doldu anında...ağlamamak için zor tuttum kendimi..
 
dip pompası ile yavaş yavaş tüm suyu boşaltmaya başladım...dibinde yarım santim kalana kadar boşalttım. Daha sonra iç iltreyi ısıtıcıyı tüm bitkileri ve taşları çıkarttım...geriye kaldı ölen balıklarım :(
 
Bu arada termometre 38 dereceyi gösteriyordu..ilk aklıma gelen ısıtıcının patlamış olabileceği idi ama 26 derecede sabit olan düğmede bir değişiklik olmadığı gibi camında da bir çatlak yoktu.
 
Tüm balıkları bir bir çöp torbasına koyarken birşeyi farkettim..Vatosu elime aldığımda tepeden baktığımda herşey normal gibiydi ama karın bölgesini bir çevirdim ki ne göreyim....karnı patlamış gibi...tamamen içi boşalmış hayvanın...torbaya attığım diğer balıklara baktım onlarda da açık yaralar var ve hepsinin içi boşalmış :(((
 
Bu neden kaynaklanmıştır acaba?..Elektrik kaçağı olabilirmi...elektrik kaçağından olacağını sanmıyorum zira bir yavru balığım süs olarak koydupum kabuğun içine girmeye çalışırken ölmüş... :(((
 
Böyle üzücü bir olayı kimseye yaşatmasın allahım...Bağlanmıştım onlara ben...ve hata bende mi yoksa şanssızlık mı kendimi yiyorum resmen :(
 
Paylaşmak istedim..okuduğunuz için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.