ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kunder
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2005 13:52
Son Ziyaret:
23 Mart 2024 14:30
Toplam Mesaj:
111 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem ÜNDER
Doğum Tarihi:
14 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Teknolojileri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerem ÜNDER - Istanbul

130x60x60

SON 10 MESAJI

White Castle ( Sezon 3 ) -Troph. Sp. Black Kriza
Ejder Bey cevap için teşekkürler. İlk fırsatta deneyeceğim bunu. Bakalım benim keratalar bu işe ne diyecek ? Sağlıklı balıklar dilerim.
White Castle ( Sezon 3 ) -Troph. Sp. Black Kriza
Ejder Bey harika bir çalışma gerçekten. Tebirkler. İnşallah yavrularını da görürsünüz. Ancak şu lazer olayını açmanızda fayda var. Malum okuyan herkes merak edecek. 

Tekrar tebrikler. Bol yavrulu,sağlıklı balıklar.
KrizaGold-Ilangi-Kasa-Bemba-Maswa BITIRIYORUM!
Mustafa maşallah. Çok güzel olmuşlar. İlangilerin daha çok resmini bekliyoruz. Yavrulara da kocaman maşallah. Allah daha çok versin kardeşim. 
Galiba bir sorun var.Çözemedim.Düzenlendi video eklendi
Yanlış yönlendirme yapmak istemem ancak daha önce 20 adet kasakalawe yavrusu besliyordum ve balıkları birden kaybetmeye başladım.
İlk önce içeriğinde metrodinazole olduğu için ben de flagyl tercih ettim ve yemlerine karıştırarak vermeyi denedim. Ancak malesef ölümler devam etti. Sonra clout tablet kullandım ve ondan da sonuç alamadım. Sonuç olarak 2 gün flagyl ve 3 gün de clout ile toplam 5 gün kaybettim. 6.  günde sera bactopura başladım ve tüm ölümler durdu. Sonra keşke ilk günden bactopur direct kullansaydım diye çok üzülmüştüm.
Galiba bir sorun var.Çözemedim.Düzenlendi video eklendi
Bence Bactopur'a başlayın. Zaman çok önemli. 1 saat önce davransanız bile kârdır sizin için. 
Galiba bir sorun var.Çözemedim.Düzenlendi video eklendi
Serkan Bey bir gelişme varmı ? Balıklarınızı gözlemlediniz mi ? Başka kayıp yoktur inşallah.
Galiba bir sorun var.Çözemedim.Düzenlendi video eklendi
Serkan Bey, öncelikle üzülerek geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. 

Ancak daha fazla kayıp vermemek adına, bir an önce acil durum planı çıkarmalı ve buna göre bir tedavi yöntemi bulmalısınız. Bunu da yaparken en doğru şey sizin tespitleriniz olacaktır. 

Tropheuslarda en iyi tedavi gözlemdir. iyi bir gözlem balıklarınızı hastalığın çok başında yakalamak ve acilen yapılan doğru müdahale ile durumu kayıpsız atlatmak yada en az kayıpla atlatmak anlamına gelir.

Şimdi şu maddelere bir göz atın, aşağıdaki semptomlardan bir veya bir kaç tanesi var ise ilaçla tedavi yöntemine gitmenizi öneririm.

1 - Yemi alıp tükürme, ve bidaha tükürdüğü yemi yememe.
2-  Yemi hiç yememe.
3-  Beyaz ipliksi dışkı 
4-  Sallanma ve köşelerde bekleme
5-  Renklerin koyulaşması

Bu maddelerin var olması büyük ihtimalle balıklarda bloat hastalığını işaret eder. Zaten videoadaki görüntülerde 55. saniye ile 59. saniye arasında balığın arkadan çekilen görüntüsünde karnı şiş gibi geldi bana. Balıklarınızı tekrar gözlemleyin ve eğer şişlik gibi bir durum var ise benim fikrim ilaç tedavisine başlayın. Kimisi clout tablet kimisi sera bactopur direct tavsiye edecektir. 

Benim şahsi fikrim Sera Bactopur Direct kullanmanız olacaktır. Aynı durumda her iki ilacı da kullandım ve Sera'nın daha iyi sonuçlar verdiğini gördüm. Ancak bu her durumda böyle olacaktır diye bir durum asla söz konusu değildir.  Bazı arkadaşlar da Clout tabletten daha iyi sonuçlar almış olabilirler. 

Her iki ilacı da kullanırken tedaviyi ana tankta yapmanızı öneririm. Çünkü bloat bulaşıcı bir hastalıktır. Beyaz dışkı ile parazit akvaryumun kumuna,dekora, diğer malzemelere geçmiş olabilir. Dolayısı ile başka bir tanka balık ayırıp orada tedavi etmeye çalışmanız sorunu çözmez. Bir de bu ilaçları kullanırken vatoz balıklarınız var ise mutlaka çıkarın ve ayrıca filtreleme sisteminde karbon kömür olmamasına dikkat edin. 

Eğer sağlam olan balıklarınız hala yem yiyorlarsa ilk yapmanızı önereceğim şey, akvaryumdan yarım bardak kadar su alın ve yarım tablet sera bactopur directi kırıp içine atın. bir süre sonra ilaç eriyecek ve küçük toz halinde taneler kalacak.  Daha sonra bu suya yem atın ve bu yemlerin üzerine ilaç tozları da gelecek şekilde bir çay kaşığı yardımıyla akvaryuma atın. Eğer bu ilaçlı yemlerden balıklarınız yer ise büyük ihtimalle parazite iyi gelecek ve iyileşme süreceine gireceklerdir. ( Ben bire bir yaşadım ve o şekilde oldu. Ancak sürekli aynı sonucu vermeyebiliyor. ) 

Buna ek olarak Sera Bactopur Direct kullanımı 50 Lt'ye 1 tablet olacak şekilde akvaryum suyunda eritilerek yapılır. Havalandırmayı biraz arttırın ve filtrasyonu kapatmayın.Sadece karbon kömür var ise onu çıkarın. Ertesi gün %30 su değişimi yapıp tekrar tedavi uygulayın. 3. ve 4. gün ara verin ve gözlemleyin.  Düzelirse sorun yok. Düzelmediyse tekrar 2 yada 3 günlük tedavi gerekebilir. 

Forumda benden daha tecrübeli arkadaşlarım yanlışım var ise inşallah düzeltirler.

İnşallah bir an önce sağlıkarına kavuşurlar. 



BRİCHARDİ KATONGA TAÇSIZ KRALLAR
Burhan bey yine herzamanki gibi harika bir seçim. Tebrik ediyorum. İnşallah yavrularını da görürüz. Sağlıklı balıklar, bol yavrular.
Arkadaşlar sizce düzgünmü bantları?
Enes Bey, balıklarınızı ne zamandır besliyorsunuz ? Daha doğrusu balıklar kaç aylık ? Ayrıca kullandığınız yemlerin markası ve türü ile su şartları da balığın renklerine direkt etki eden faktörlerdir. 
Bu bilgileri paylaşabilirseniz forumdaki üstadlardan tatmin edici cevaplar bulabilirsiniz.
TROPHEUS CHİMPİBİ AKVARYUMUM YENİ EVİNDE SF2
Cenk Bey tebrik ederim. Gerçekten türünün çok güzel örneğini besliyorsunuz. Sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.