ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tecalp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2008 18:53
Son Ziyaret:
30 Haziran 2008 22:45
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ceyhan VATANSEVER
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ceyhan VATANSEVER

SON 10 MESAJI

gt dışarı atladı!
[QUOTE=baris.aydin]Ceyhan Bey öncelikle çok geçmiş olsun. Benim de başıma benzer bir olay geldi. Gt'mi ilk aldığımda akvaryum suyuna alışması için 5 kiloluk yoğurt kabının içinde su aşılaması yapıyordum. Kabın plastik kapağını gelişigüzel koydum ve odaya gittim.5 - 10 dk da bir akvaryum suyunu aşılıyordum suya. İçeri gittim geldim.Bi baktım balık yerde.Kıpırdamıyordu. Hemen kaba geri koydum.Yan yattı.Daha sonra solungaçlarına baktım hareket göremeyince paniğe kapıldım.Elimi kabın içine sokup, balığın solungaçlarına hafif hafif basıp çektim.Balık solungaçlarını çok az oynatabiliyordu.Havayı sonuna kadar açtım ve bekledim.Yaklaşık olarak 5 dk sonra balık kendine geldi.Fakat sizinki gibi gözde buğulanma veya hareketsiz durma olmadı bu safhadan sonra.Tahmini dersek benim balığım 3-4 dk falan havasız kaldı.
Sizin balık sanırım daha uzun süre kalmış.
Sizin o saatte kalkmanız, balığa bakmanız..Demek ki Allah bu güzel canlıyı size bağışlamış.
Şunu düşünüyorum ki Amerikan yerine mlawi veya tanganyika türü bir balık olsaydı bu kadar tolere edemezdi.
[/QUOTE]
 
 
Barış bey yorumlarınız için teşekkür ederim. Sizinde dediğiniz gibi o saatte kalkıp bakmak Allah'ın bana bi hediyesi oldu. Eyer ölseydi bırak balık beslemeyi akvaryumcuları asla ziyaret edmezdim balıklara düşman olurdum heralde. Balık 2 gün önce elimden yem yedi. Çok şaşırdım! Bu arada yüzgeçleri geriye çıkıyor. Birde yavrularını görsemTongue
gt dışarı atladı!
Öncelikle cevaplarınız için herkese çok teşekkür ediyorum. Akvaryum 'um ile bazı bilgiler şöyle ;

1: 80*45*45 die hatırlıorum bombeli...
2: 1 gt ve 1 vatoz var. Başkada balık yok
3: İçerde kayalar olmasıyla birlikte balığın rahat rahat geziceği yerlerde yaptım.
4: Balık çok rahat görebiliyor. Balıkla aramız eskisinden daha iyi. Ben gelince hemen cama vuruo kendini sanki bana sarılmak istiyo Hug buda kör olmadığını kanıtlıyor.

Balığın neşesi eskisinden çok çok daha iyi. yukarıda bir akvaryum sever dostumuz sölemiş ' benim gt'de atladı eyer ölseydi bu hobiyi bırakabilirdim' demiş. Eyer benim gt ölseydi ben bırakçaktım. Bu gün yarın dişi gt getircek komşumuz bana yavrusunu görmek için neler vermezdim. Balığın gözlerinde buğu tamamen yok olmuş Yüzgeçleride sanki biraz uzamaya başladı.

BENİM MERAK EDDİĞİM ACABA KAÇ DAKİKA DURMUŞ OLABİLİR......? Benim balığı görmem tamamen tesadüf. sabah 5 te wc giderken hiç yapmadığım halde balığa bakmak geldi aklıma. Bakıyorum bakıyorum yok. Acaba yeni yaptığım taşların arasınamı girdi diye düşündüm. Oraya bakmak için akvaryumun lambasını açıyordum ki bir adım attım. Ayağımın ucunda birşey hisseddim bir baktım yerde. Bundan sonrasını sizlere anlatmıştım :D

Bütün kapaklar kapalıyken o balık nasıl atladı ben bilmiyorum. Allahın bi hikmeti ....!

Herkese saygılar.....
gt dışarı atladı!
[QUOTE=Yunus Emre][QUOTE=Tecalp]
 
1 saat sonra gözlemlerim : Vatoz inanılmaz biçimde rahatsız ediyordu. henüz balık daha yüzemiyor kendini bilmez şekilde yan yatıyordu. Vatozu ayırdım. Ne yapacağımı bilmediğim için pompayı son hıza getirdim ve balığı havaya yakın yere koydum 10 dakikada bir elimde çok nazikçe hava alması için akvaryum dışan çıkarım 5 sn sora geri sokuyordum. ( mantıksız olabilir ama balığın havaya ihtiyacı olduğunu düşünüyordum aklıma başka bişey yapmaz gelmedi. Panik yaptım çünkü en sevdiğim balıktı)

[/QUOTE]
Ceyhan Bey balıklar suda çözünmüş oksijeni kullanılırlar.Sizin 10 dakikada bir yaptığınız akvaryumdan dışarı çıkarma olayı zaten havasız kalmış olan balığınızı dahada zor duruma,belki ölmesine(Allah korusun) neden olacaktı.
Bu yaptığınız son derece yanlış bir işlem.Bu noktayı düzeltmek istedim.
Saygılar...
[/QUOTE]
 
Emre bey vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim. Sizde taktir edersiniz ki dünyada çok değer verdiğiniz bir şeyi göz göre göre yitirdiğimizde çok karışık duygular oluyor. Netten bakmama rağrem google ' da tarama yapmama rağmen o anda bilinçli bi cümle kuramadığım için taramam sonuçsuz kaldı. Bu değerli bilginiz için tekrar teşekkür ederim. Sizce balık ne kadar zaman dışarda kalmıştır. Balığın gözlem aşamalarına bakarak neler söyleyebilirsiniz.
gt dışarı atladı!
Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum. Ama inanılmaz yani imkansız bi şekilde kapaklar kapalı olduğu halde gt'mi yerde buldum öldü sanmıştım fakat nefes aldığını gördüm. Ve akvaryuma attım normal olarak yan yattı ve dibe vurdu. Umudumu kesmiştim gt'lerin dayanıklı olduğunu bilirdim ama bu kadar değil.


1 saat sonra gözlemlerim : Vatoz inanılmaz biçimde rahatsız ediyordu. henüz balık daha yüzemiyor kendini bilmez şekilde yan yatıyordu. Vatozu ayırdım. Ne yapacağımı bilmediğim için pompayı son hıza getirdim ve balığı havaya yakın yere koydum 10 dakikada bir elimde çok nazikçe hava alması için akvaryum dışan çıkarım 5 sn sora geri sokuyordum. ( mantıksız olabilir ama balığın havaya ihtiyacı olduğunu düşünüyordum aklıma başka bişey yapmaz gelmedi. Panik yaptım çünkü en sevdiğim balıktı)

2 saat sonraki gözlemlerim : Biraz panik azalınca balığı incelemeye başladım balığın renginin bozulmaması hoşuma gitti. Fakat gözleri buğulanmıştı. Artık yan yatmıyor bendende kaçıyordu bu iyiye işaretti. Benden kaçmaya çalıştığı için bi daha rahatsız etmedim çünkü istediği zaman hava alabilecekti. Bundan sonra herşey zamana kalmıştı.

1 gün sonra : Balık keyifsizce dipte duruyordu. Hareket yoktu ! Gözlerindeki buğu sanki düzeliyordu.

2 gün sonra : Balığım ' ım ölmesini beklerken aksine hemen hemen eski neşesine kavuşmuştu. Fakat dışarda biraz uzun süre kalmışki sırt, kanat, kuyruk yüzgeçleri %20 oranında koptu.

3 gün sonra : Balığın yüzgeçlerinde erime devam edmiyordu bu mikrop kapmadığına işaretti. Ve eski neşesine kavuştu. Yem yiyebiliyor.


Açıklama : İşte arkadaşlar 4 gün önce başımdan böyle inanılmaz bir olay geçti. Bunu yazmamdaki amaç form üyelerinin başına böyle birşey geldiğinde neler yapması gerektiğiydi yani sizler bu durumda neler önerirsiniz herkez için faydalı bir konu olur bence. Fakat benim size asıl sorum şu sizlere balığın geçirdiği aşamaları saydım buna göre balık ne kadar süre dışarda kalmış olabilir?Hala ölme riski varmı?Göz buğusu ne anlam taşır?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sizlerinde başına böyle olaylar geldiyse hikayenizi dinlemeyi istiyorum.

Amaç yardım ise akvaryum severler burdayız....

Saygılarımla..!
 
1  gt 1 vatoz var sadece  2 gün içinde dişi gt gelicek iyiki ölmedi ilk kez yavru alıcam ve tecrübesizim yavru konusunda... 1 senedir besliyorum 3 cmken aldım..LOL
Tecalp2008-04-12 02:54:37
green terror vs temizlik
Aslına bakarsanız sorunum tam olarak şu ;

-Green terror çok agresiv bütün canlılara saldıryor.
-Vatozun büyük olmasını onu engellemiyor.
-Büyük vatoza saldırıyor küçüğüne neler neler yapar :S
green terror vs temizlik
[QUOTE=mrbezgin]Akvaryumumda uzun süredir Elma Salyangozu - G.T. (10) - Sarı Prense (25) - Yunus (25) var. Ayrıca vatos da var. Vatosum o kadar büyüdükü akvaryumcuya götürüp ufak bir tane aldım.  Vatoslarda küçümsenmiycek kadar sert balıklar. Akvaryumunda kayalar arasından çıkartırken kepçe girmedi ve elimle çıkartmak zorunda kaldım ve elimi, çok ciddi birşekilde ısırdı. İnsanın canını ciddi yakıyor. Sonuç olarak salyongozda bezlersiniz, Elma salyangozuda...[/QUOTE]
 
 
Fakat akvaryumcular bana salyangozun içini yiyebilir dedi bende bu yüzden almadım.

Birkeresinde çok büyük boyda bir ters yüzen çöpçü aldım. Pacumu akıl almaz bi şekilde dövmüştü çok şaşırdım ve balıktan çok korkmuştum. green terror 16 cm civarında vatozda 25 cm civarında sizce ne boyda elma salyangozu ve ters yüzen çöpçü almalıyım. (Vatozu çıkartabilirim Çünkü temizlik yapmayacak boya gelmiş)
turşu bidonundan dış filitre (proje)
Hep bekliyorum düşünüyorum ama artık beklemiycem deliyorum hortumları. Saygılar...
green terror vs temizlik
Aynısını düşündüm fakat fiyasko ile sonuçlanmasın ????
green terror vs temizlik
[QUOTE=Matrak]Normal vatoz yerine cüce vatoz alırsınız. Cüce vatozlar normal vatozlar gibi belli bir süre sonra camı temizlememezlik yapmıyor.[/QUOTE]
 
Cevabınız için çok teşekkürler yanlız akvaryumda moli,lepistes değil green terror var :D:D:D:DLOL
green terror vs temizlik
Arkadaşlar beni çok şaşırtan bir şey öğrendim;
 
vatozlar belirli bir boydan sonra camı temizlemiyorlarmış. Bunun için bir çözüm lazım salyangoz beslememi önerdiler. Bunun üzerinede balıkçılarla konuştum, bana gt ile salyangoz beslenmez dediler. Sizce ne çözüm olabilir. Cevaplarınız için şimdiden teşekürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.