ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MuratGöker
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
68
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2008 18:49
Son Ziyaret:
22 Eylül 2014 18:35
Toplam Mesaj:
622 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Göker
Doğum Tarihi:
04 Kasım 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Sibel ve Simge Eczanesi...
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

150x70x50h Tropheus Nkonde Bright Yellow Murat GÖKER

SON 10 MESAJI

Tatlı su midyesi hakkında
Yiğit bey midye öldüğünde artık bırakmaz, yani dış motor gibi süzdüğünü içinde barındırmıyor direk yok ediyor, bana kalırsa akvaryumunuzda olan hastalık midyenizi ve balıklarınızı öldürmüş, yani midyenin ölümünden sonra akvaryuma hastalık bulaşmamış...
Erken Teşhis ve Sera Baktopur
[QUOTE=presto_016]Murat bey öncelikle geçmiş olsun. 
Sera baktopur kesinlikle çok etkili bir ilaç. Eklemek istediğim tedavi sürecinde Bemiks ampulün tedavide çok etkili olduğunu gördüm. 
[/QUOTE]

Bemiks ampulu 650 lt. akvaryuma 15 günde 3 ampul şeklinde suyalarına ilave ediyorum, bazende yemlerine katarak veriyorum ama pek iştahlı yemiyorlar Bemiksli yemi.


[QUOTE=Hilal Akvaryum]Erken teşhisle hastalığın üstesinden geldik Allahın izniyle Elhamdülillah

Bundan sonrasında ise hastalığa sebebiyet veren durumun oluşmasına sebebiyet vermemek.

Sana ve balıklara geçmiş olsun Murat kardeşim.Sevgiler...
[/QUOTE]
 
Osman abi teşekkürler, ağzı dolu olan dişiler sanırım yumurtaları atmışlar, toplamda 3 tanesinin ağzında yavru 3 tanesininde ağzında yumurta vardı, yumurtaları atmalarını anladımda yavru olanlarında ağzı boş, akvaryumdada yavruya pek rastlamadım açıkcası
Erken Teşhis ve Sera Baktopur











Öncelikle Merhaba,
Balıklarım 4 gün önce Bloat hastalığına yakalanmışlardı, hafif şişkinlik ve yeme karşı ilgisizlerdi, internette biraz araştırma sonucu Sera Baktopur tablet kullanma kararı aldım fakat ilaç elimde yoktu,
 
İlk iş olarak yakınlardaki akvaryumcuları gezdim fakat ilacı bulamadım daha sonra balıkları aldığım Hilal Akvaryum Osman abiye telefon açtım oda bende var istediğin kadar alabilirsin dedi kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
 
Kendisinden 30 adet Sera Baktopur aldım ve eve döndüm, daha sonra 15 tablet olarak ilk küre başladım, balıklara 3 gün yem atmadım ısıyıda 26 dan 31 e çıkardım, 2 adet hava motoru bağladım ve akvaryuma karartma yaptım, aynı zamanda Seachem stres guard ilave ettim.
 
4. gün başında balıklara hafif yemleme yaptım NLS Thera A ile ve gözlemdiğim kadarı ile hepsi yemi iştahlıca yediler, ayrıca kolonide dişilerden birisi kendisini soyutlamıştı renginide karartmıştı aynı zamanda karnı en çok şişen balıkda oydu, ona ölür gözüyle bakıyordum fakat bugün baktımki rengi ve karnı normale dönmüş.
 
Ayrıca kendini ısıtıcının yanınada saklamıyor artık bu gerçekten çok sevindirici, bunları buraya yazmamın sebebi ilacın etkisini ve en önemlisi bu Bloat hastalığında erken teşhisin çok önemli olduğunu belirtmemdi.
 
Balıkların hastalığa yakalanmasına çok üzülmüştüm fakat şimdi iyi oldu diyorum en azından tecrübe oldu, bu hastalığa yakalanan arkadaşlarada birer örnek olur belki.
 
Herkese sağlıklı balıklar diliyorum okuduğunuz için teşekkürler.
Eğitimli Vatoz İzleyince Şaşıracaksınız!
Vatoz bana çok soğuk geliyor, sahibi iyi eğitmiş tebrikler..MuratGöker2012-12-19 16:36:46
LD Akv. İst.Hilal Akv.ALBİNO KİPİLİ ağzı dolu dişi video resim S.6 da
[QUOTE=Hilal Akvaryum] [QUOTE=MuratGöker][QUOTE=Hilal Akvaryum]










[/QUOTE]
 
 
Osman abi senden aldığım Nkonde ler çok hızlı çıktılar aynı gün dişilerden 3 tanesine yumurta döktürdü erkek, 4 tanesi hemen yumurtlar demiştin sanırım öylede olacak :)
[/QUOTE]
MAŞALLAH MAŞALLAH hem senin adına hemde bizim yüzümüzü ağarttığı için kendi adıma çok sevindim Murat kardeşim
Bu gidişle yavruları koymak için setler yapacaksın galiba

[/QUOTE]
 
Sen benim ne istediğimi daha seni aramadan buraya yazmışsın, banada söyleyecek pek birşey bırakmamışsın ölçüleri biliyorsun :)
LD Akv. İst.Hilal Akv.ALBİNO KİPİLİ ağzı dolu dişi video resim S.6 da
[QUOTE=Hilal Akvaryum]










[/QUOTE]
 
 
Osman abi senden aldığım Nkonde ler çok hızlı çıktılar aynı gün dişilerden 3 tanesine yumurta döktürdü erkek, 4 tanesi hemen yumurtlar demiştin sanırım öylede olacak :)
MuratGöker2012-12-10 17:28:45
Tatlı su midyesi hakkında
Haklısınız Samet bey öldükten sonra mutlaka akvaryumdan çıkarmak lazım eski akvaryumumda benimde başıma gelmişti, resmen leş gibi kokuyorlar ölünce...
Tatlı su midyesi hakkında
650 Lt. Tropheus tankımda 22 adet midye var, tropheuslar aşırı yem tükettiği için midyelerde bir şekilde nasipleniyorlar, suya kesinlikle katkısının olduğu kanısındayım bulanık suyumu 2 gün içerisinde cam gibi yaptılar, ayrıca midye yediği besinleri, bakterileri içerisinde tutmuyor direk yok ediyor yani öldüğünde onları salmıyor bunu tatlı su midyeleri ile ilgili bir makalede okumuştum.
İlaç ve vitaminler
Ocean 500mg Balık Yağı Kapsül (2 haftada bir yemlerine bir kaç damla katıyorum çok cıvık olmucak şekilde, 15 dakika beklettikten sonra akvaryuma atıyorum.
 
Bemiks Ampul (2 haftada bir yemlerine katıyorum aynı şekilde çok cıvık yapmıyorum)
 
Birde en önemlisi 2 diş sarımsağı güzelce eziyorum, içine biraz su karıştırıp iyice dövüyorum sarımsakları, 15-20 dakika bekletip bir miktar yemin üzerine bir kaç damla döküyorum, yemlerin hepsine ulaşacak kadar fakat çok cıvıklaştırmıyorum. 15 dakikada yeme döktükten sonra bekletiyorum daha sonra akvaryuma döküyorum. Normalde yediklerinden daha iştahlı yiyorlar, iç parazite çok iyi geldiği söyleniyor.
İlaç ve vitaminler

.

MuratGöker2012-12-06 10:24:30

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.