ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Beyazlotus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2008 23:28
Son Ziyaret:
28 Ocak 2020 11:44
Toplam Mesaj:
84 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
sezer zengin
Doğum Tarihi:
11 Ocak 1992
Yaş:
32
İl:
Mugla
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Fanlı Soğutma Sistemi Hk.
[QUOTE=Osman07]350 litre akvaryum - telefon şarj cihazı ile iki fan - oda sıcaklığı 30 - akvaryum sıcaklığı 26 - Antalya gibi bir yerde şimdilik fena bir rakam değil.[/QUOTE]

Telefon şarj cihazı üzerindeki çıkış volt değierini ve çıkış amper değerini okur musunuz? Merak ettim. Benim de uygulama var, ona göre düzenlemeler yapıcam.


[QUOTE=AliAlp] Fanlı sistemi bende arkadaşımın akvaryumuna kurdum,ne akılsa kendime kurmak yerine bir an önce ona kuruverdim 
Fanları taktık 2 suya üflüyor,1i dışarı atıyordu.Kapıyı kapattık çıktık,pencereden de sıcak esiyor diye o da kapalıydı.Bodrumda sporda yaptıktan 1 saat sonra geri döndüğümüzde o da akvaryumun suyu kokuyordu  .Siz siz olun pencere ve kapıyı açık bırakın nem içerde birikince rutübetli kokulu ortam oluyor  [/QUOTE]

Fanın birini havayı akvaryumdan alacak şekilde yerleştirmişsiniz. Koku yapmasının sebebi o olabilir. Ben hepsini suya doğru yönlendirdim, herhngi bir sorunum olmuyor.


Termostat olarak bu ve buna benzer ürünler kullanbilirsiniz. İlanı reklam için değil, ürünü göstermek için koydum. Ben aynısını kullanıyorum, bu tarz bişey kullanırsanız çok rahatlarsınız. Beyazlotus2013-06-24 20:02:33
Pc fanı ile soğutma
Üstteki abimin dediği gibi fanları suya doğru hava üflettirirsen, suda dalgalanma oluşur ve dalgalanan su daha çok havayla temas ettiği için ısı transfer hızı artar, böylece daha hızlı soğur. Ben 100 cm'lik akvaryumumun kapağına 3 adet fan koydum ve bir dijital termostat bağladım onlara. Termostat akvayum ısısını sürekli ölçüyor ve benim ayarlamış olduğum 27 dereceyi geçtiği an fanlara güç verip akvaryumu 26 dereceye soğutuyor.

Termostatın kullanma sebebim şu: Akvaryumun derecesini kontrol etmeyi unutursan sürekli çalışan fanlar çok fazla soğutabilir suyu. Yada fanlara güç vermeyi unutursan sıcaktan ölebilir balıkların.
YUNUSLARIM BÜYÜMÜYOR
[QUOTE=tosyalı]

Yunuslarda aylık ortalama 1 cm boy atmaları idealdir. Benim 8 aylık yunuslarım 8 cm ler vede 2 günde bir 150 lt su değişimi yapıyorum, haftada 1 kere akvaryumun suyu değişmiş oluyor akvaryum 400 lt. Kullandığım yemlerde tetra bits, jbl nova discus, tropikal provegatable, sipurilina tablet nls trea protein ağırlıklı besliyorum akvaryum ısımda 22 derece.

[/QUOTE]

Hocam 22 derece su sıcaklığı yunuslar için az değilmi? Yunusların ideal yaşam koşulları 25-29 diye biliyorum ve akvaryumumu 26 derecede tutuyorum ben. Yanlışım varsa düzeltin.
Malavi Tankım
Akvaryumunuzun dekorunu beğendim. Güzel yapmışsınız. Ama gözüme takılan bir detayı düzelteyim dedim. Isıtıcıyı tamamen suya batırarak çalıştırmalısınız. Resimde ısıtıcının birazı su üstünde. Sonra sorun çıkarır.
yosun sorunu
[QUOTE=engin-dk] akvaryum direk gunes isigi almiyor ama kullandigim florasan 2*39 t5 acaba fazla mi isik? ayrica bu ilac ve canlilar nelerdir? biraz acabilir misiniz? birde yosunlanma ile filtrasyon arasinda bir baglanti var midir? tesekkurler[/QUOTE]

Sanırım 2 adet 39 Watt'lık florasan ışık kullanıyorsunuz. Bu ışık miktarı biraz fazla. Tek florasanla bir deneyin, o da fazla gelirse 18watt civarı birşey kullanın.
Normal gün ışığından ayrı olarak 2 adet 39 wattlık ışık, akvaryumda yosunlanmanın sebebidir.
Akvaryuma Deniz Midyesi
Forumdaki makalelerden okuduğuma göre midyelerin akvaryuma olan yararı çokmuş. Bende yunus tankıma midye koymak istedim. Acaba denizde bulunan normal siyah kabuklu midyelerden koysam bi sorun olurmu ki? Tatlı suda yaşayabilirmi yada yaşarsa akvaryuma bi sorun çıkarırmı ki?
Nls ve Sera Yem
Sarımsak olayını biliyordum ama Sera'da da var sanmıştım. Dediğiniz gibi Sera'nın yemleri 1-2 dk içinde yenmezse şişiyorlar.Besin olarak iyi ama kullanışlı değil.Akvaryumcu satmıyor NLS ama konuşup  getirtirim.  Önerileriniz için sağolun.
Nls ve Sera Yem
1,5 senedir yunuslarımı sera yemle beslemekteyim. Sera granugreen ( bitkisel) ve granumeat (hayvansal-protein). Kafama takılan yem NLS cichlid formula. Acaba bu yem sera'dan iyi midir? Sera yemle beslediğim yunuslarımın renkleri ve formları çok iyi (nazar değmesin). Bi arkadaşım tetra ile besliyor, onun balıkları biraz solgun duruyor (sadece yem değil tüm sisteminde önemi var tabiki). NLS seradan kat kat iyidir mutlaka alman lazım diyorsanız alıcam. Yok NLS ve sera hemen hemen aynı diyorsanız devam edicem seraya. Özellikle iki yemide kullaanlar bu ayrımı yapabilir galiba.
Aquaponic sistemler( Sebze - Balık İşbirlikteliği)
Benim bir sorum olacak: Mesela 5-10 marul alıp bir kap ve sistem oluşturdum ve marullar büyüyor. Bu marullar (yada başka bir bitki) balıklara zararlı olan nitrit/nitrat gibi su içindeki pislikleri temizlerler mi? Birde bu balıkların atığından beslenen bitkilerin meyvelerini yemek sağlık açısından uygun mudur? İlerde balıkların pisliğinden bitkilere, oradanda bize geçen kötü maddeler yüzünden sorun çıkmasın? Bu iki soruma cevap verip beni aydınlatırsanız sevinirim.
Yunus Hk. tartışılan konular.
[QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ.]
Bu kanıtlanmış bir şey. Forumda hep okuyorum. 30+ derecelerde erkek oranı yüksek oluyo bazen tamamınuı bulabilşiyor. Sıcaklık ne kadar düşük olursa  o derece dişi oranı yüksek oluyor.
[/QUOTE]

Peki bu sıcaklık olayı hangi zamanda önemli? Çiftleşme anındaki sıcaklıkmı etkiliyor?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.