ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metin_ankara
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2008 22:44
Son Ziyaret:
17 Mart 2014 12:25
Toplam Mesaj:
41 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
metin ünal
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1970
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin ÜNAL
L144 Longfin / Albino Longfin / L288 / Albino Full Red Lepistes

SON 10 MESAJI

L-144 ve Albino Longfin Üretimi (Yeni resimler eklendi sayfa 7-14)
Ertan Kardeşim, çok güzeller. Baktıkça bakası geliyor insanın. En kısa sürede yavruları ziyarete geleceğim. Gelirken "hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün" hediyesi olarak da yavrulara 3 kök ıspanak getireceğim :))

Vatoz Yavrularım Ölüyor
Yukarıda yazılanlara iki ilave de benden: 
1. Yavru balıkları naklederken; balıkları aldığınız yerden çok büyük miktarda su alın ve akvaryumunuzu önce o suyla kurun. Yavaş yavaş günlere bölerek yeni su ilave edin.
2. Yavru alırken, öncelikle aynı tanktan alınmış yavruları seçin, farklı akvaryumlardan balıkları aynı akvaryumda birleştirmeyin.
Ama küçük boy yavru satın alacaksanız, ne yaparsanız yapın, büyük bir öldürme riskiniz olduğunu çok iyi bilin. 1- 1,5 cm. çok büyük risk.....
Gerçi, asıl cevap sizin isminizin altındaki yazıda zaten var: "Canlı alırken iki defa düşünün..." :))
İnşallah ölümler durur ve kalanlar sağlıkla büyürler. 
Saygılarımla.


metin_ankara2012-05-25 10:18:42
vatozu nereye almalıyım?
Alıştırarak akvaryumun suyunu 21 dereceye getirseniz de bence vatozlarınız için sağlıksız bir seçim yapmış olursunuz. Kısa süre sonra hastalıklarla karşılaşırsınız diye düşünüyorum. 
Saygılarımla.
Ertan Abiden yeni aldığım L201 Big spot damızlıklarım
Serdar bey, Ertan Beyin 201 big spot ları cidden "big spot". Noktalar çok büyük ve belirgin. Forumlarda bir çok fotoğraf inceledim, yabancı forumlar dahil, inan bu kadar net ve büyük noktalı 201 çok az. Hayırlı ve uğurlu olsun, güle güle besle, büyüt ve yavru al inşallah...
Vtozumun cinsi nedir?
Ulucan bey, bence balığınız L204.
Çok güzel, hareketli, uygun ortamı bulduklarında pek de saklanmayan balıklar. Uzun süre zevkle beslediğim bir tür. Güle güle büyütün ve yavru alın inşallah.
NOT: Sanırım damızlık boya ulaşmış. Dişi mi erkek mi anlamak için yakın çekim fotolar gerekir diye düşünüyorum. Ama erkek gibi bu resimlere göre.
Saygılar.
metin_ankara2012-05-22 12:59:31
Albino Longfinlerim: Yeni Yavrulara Doğru
[QUOTE=cengiz han] [QUOTE=metin_ankara] Albino Longfinlerim, daha akvaryumdaki yavruları 30 günlük  dahi olmadan ikinci batın için hazırlıklara başladılar. O anların bir kaç kare fotoğrafını yakaladım. 25 günlük yavrularıma "küçük kardeşler" gelecek sanırım.

Bu da,  o esnada çekebildiğim bir kaç saniyelik video. Erkek bana doğru dönünce, sanki kötü bir şey yapıyormuşum gibi hissettim ve çekime mola verdim. :))
Öğle üzeri 15:00 gibi başlayan süreç halen devam ediyor. Sanırım bu gecenin sabahında yumurtalarla dolu bir küp olacak karşımda. :)
Not: Videodaki ses Galatasaray- Aliağa Petkim basketbol maçına aittir :) 
[/QUOTE]
Merhaba
    Balıklarınız çok güzel Maşallah..Tankınızdaki lepistesler yeni yavrulara zarar vermiyormu?
Saygılar..
[/QUOTE]

Akvaryumdaki lepisteslerimin vatozlarıma veya yavrularına hiç bir zararı olmadı. Huzur içerisinde iki taraf da üremeye devam etti. Bitkili ve diğer canlı doğuranların olduğu akvaryumlarda su değişimine ve dip çekimine özen göstermek yeterli bence. Görsel güzellik ve üretim aynı anda sağlanabiliyor, ama biraz daha zahmetli oluyor cama cam akvaryuma göre... 
L 144 Longfin Black Eye İlk Yavrularım
Tebrikler Mehmet bey, şimdi sıra bu güzel yavruları sağlıklı olarak boylandırmakta. Nice bol yavrular ve sağlıklı büyüyen balıklar dileklerimle....
L288'lerim.... (L 80 mi acaba? İlave resim 2. sayfada):).)
[QUOTE=hasan_ozgur]Metin bey balığınızı maşallahı var. Umarım yakında yavrularını da görürsünüz.[/QUOTE]
İnşaallah Özgür Bey, merak ve sabırla beklemeye, bir şeyler deneyerek üretimi tetiklemeye çalışacağım.
mega clown pleco (L340) Vatozlarım
[QUOTE=green06] Hayırlı olsun ertan abi,senin tanıtımlarına baka baka bende artık vatoz beslemeye başladım.Senin paylaşımlarını okuyarak bilgi edinmeye çalışıyorum.Çok güzel türler besliyorsun abi.MAŞALLAH.[/QUOTE]

Ertan Bey'in paylaşımları cidden faydalı oluyor bizlere. Bana sıkça söylediği, ama benim bir türlü kendime hakim olamayarak aksini yaptığım konu bence L serisi üretiminde en önemli konu: "sabırlı olun, akvaryumunuzun dekorasyonunu, dizaynını değiştirmeyin." Söz Ertan, bir daha akvaryumun düzenini değiştirmeyeceğim. Sabredeceğim :)
L-201
Arif Kardeşim, balıklar cidden çok güzel. Dönüp dönüp aynı resimlere bakıp duruyorum. Fırsat bulursam görmeye geleceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.