ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AlperDemir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
152
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Şubat 2009 14:02
Son Ziyaret:
04 Ocak 2024 14:52
Toplam Mesaj:
259 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper DEMİR
Doğum Tarihi:
12 Mart 1996
Yaş:
28
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Demir 100L High-Tech Bitkili 40L Low-Tech Bitkili

SON 10 MESAJI

Armatür Kasası Temini
Epeydir stokta yoktu, tekrar stoğa girmiş, İhtiyacı olan buradan temin edebilir.
[URL]https://www.ledpaketim.com/urun/lp-1001-aluminyum-akvaryum-aydinlatma-bos-kasa-takim[/URL]
[IMG]https://st.myideasoft.com/idea/iw/05/myassets/products/923/akvaryum-aydinlatma-armatur-bos-kasasi.png?revision=1648031662[/IMG]
Akvaryumu Soğutmak İçin Buz Atılması
Merhaba, her ne kadar sabit tutmaya çalışsanız da, bunu buz atarak dengeli ve kontrollü bir şekilde yapamazsınız. Sıcaklık ani düşüş ve yükseliş sergiler. Bu da canlılarda olumsuz etkiler gösterebilir(stres vs.). En güzel soğutma yöntemi termostatlı bir soğutucu fan yapmak ya da temin etmektir.
Fluval 406 Su Sızdırıyor
[QUOTE=Enisikizler]

Konuyla alakalı olarak bir sorum olacak. Bende de 406 var. Yaklaşıl 2 senedir kullaniyorum. Yani kullaniyordum. Akvaryumu durdurdum güzelce temizleyip kutusuna koydum. Arkadasın sorununu da bekelmeden kaynaklı demişsiniz. Bu durumu yaşamamak için ne yapmamı tavsiye edersiniz ?[/QUOTE]
Aynen Samet beyin dediği gibi her temizlikte oringler de tekrardan vazelinlenmeli. Eğer uzun süreli kullanılmayıp saklanacaksa, oringler çıkarılıp vazelin ya da silikon bazlı gresle güzelce kaplanarak ayrı bir poşette muhafaza edilmeli.
Fluval 406 Su Sızdırıyor
[QUOTE=bogaccturhann]Arkadaşlar herkese merhaba. 3 yıldır kutusunda duran fluval 406 filtremi akvaryum almam dolayısıyla akvaryum gelmeden denemek istedim. Kurup denediğim zaman da musluk takımının oradan da kapağın oradan da su kaçırdığını gördüm. Hem de damla falan değil şakır şakır akıyordu. Var mıdır gösterebileceğim bir servisi İstanbul’da ? Ya da tamirini yapan birileri ? Teşekkürler şimdiden. Bir de ufak video çektim. Linkini de koyuyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
https://youtube.com/shorts/0dRDNLJ5AzU?feature=share[/QUOTE]
Merhaba sorun oringlerin eskimesinden kaynaklanıyor muhtemelen. Fluval 406 kova ve musluk contaları satılıyor, alıp değiştirirseniz sorununuz çözülecektir.
Mevcut oringler söküp esneklikleri ve çatlak durumunu kontrol ederseniz daha sağlıklı olur tabi ama videodan görüldüğü kadarıyla sorun oringlerde.
Eğer çatlak yoksa ve esneklikleri iyi ise oringler linkteki mavi etiketli orjinal vazelin eklenmiş poşet içinde bir süre bekletip silmeden yerine takılıp denenebilir. Vazelini bolca kullanabilirsiniz güzelce emsin oringler.
[URL]https://www.amazon.com.tr/Vaseline-Orjinal-Vazelin-100-Ml/dp/B07L7QMZP4[/URL]
Aktif Karbon Topu Yerine Kömür Olur Mu?
[QUOTE=Mertkrdmr]

En iyisi aktif karbonu alalım o zaman zaten siyah yosun problemi başladı 0 dan kurulum yapınca da kullanırım.[/QUOTE]
Evet en azından kafanız rahat olur. Keyifli hobiler :)
Aktif Karbon Topu Yerine Kömür Olur Mu?
Daha önceki konularda meşe kömürü (mangal) kullanan ve problem yaşamadığını ileten arkadaşlar hatırlıyorum. Ama kullanın ya da kullanmayın diyemem.
Ben risk almaz, internetten ya da mağazadan paketli bir aktif karbon alırdım. Bahsettiğiniz soba kömürüyse o zaten kullanılmaz.
Su Bitkileri
Hydroponic bir sistem yapmadan doğrudan suyun içine ekecekseniz hiç denemeyin.( Keza bu sistem yapılsa dahi her bitkinin bu şekilde büyüyeceğini sanmam.) Çünkü çürüyecektir. Kara bitkileri ayrı, su bitkileri ayrıdır. Teoride nasıl sıkıntı olmadığını çözebilmiş değilim. Kendi adıma, insan su altında yaşayabilir demekle aynı şey. Keyifli hobiler dilerim.
Aquascaping Fluval Flex
[QUOTE=markselby]
Akvaryumun filtreleme sistemi bu şekilde. 2 numarada aktif karbon yerine seachem purigen ekledim. Orta bölmenin en altına ve suyun sump sistemine girdiği delikli yere elyaf koydum. Su değişimini genelde arkadaki bölmelerden yapmıştım. Sorularım:
1) Haftalık su değişiminde elyafı atıp yenisini koymalı mıyım
2) Her su değişiminde orta bölmedeki süngeri ve filtre malzemelerini değiştirmeli miyim
3) Her su değişimde kafa motoru içini ve hortumunu temizlemeli miyim[/QUOTE]
3 sorunuzun cevabı da hayır. Su değişimi ayrı bir süreç filtre temizliği ayrı bir süreç. 2 sini aynı anda yapmanız bakteri döngüsünü olumsuz etkileyecektir. Filtre temizliğinizi aylık(1-3) periyotlarda yapabilirsiniz.
Bir Taş Bir Akvaryumu Bu Kadar Mı Değiştirir :)
Merhaba, güzel durmuş, Siyah bir arka plan yaparsanız çok daha belirgin ve güzel duracaktır [:)]
Şu Kaplumbağası İle Hangi Balık Yaşar
Öncelikle iş işten geçip akvaryumu ve canlıları satın almadan önce foruma yazdığın için teşekkürler :)
20 litre bırakın kaplumbağayı balık için dahil yetersiz bir hacim. Kaldı ki 2 adet diyorsunuz.
Eğer +200lt bir akvaryum kuramayacaksanız kaplumbağa almanızı tavsiye etmiyorum. 25-30 cm boylara gelebilen ve uzun yıllar yaşayabilen bir canlı kırmızı yanaklı su kaplumbağaları.
Yanına balık ekleme fikrinize gelecek olursak; su kaplumbağaları hem etcil, hem otcul türler olduğu için ana besin öğesi balıklar ve bitkilerdir. O sebeple yanına atacağınız herhangi bir balık için bu durumun sonu maalesef ölüm ile sonuçlanacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.