ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chipura
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Şubat 2009 08:22
Son Ziyaret:
02 Ekim 2012 16:46
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yusuf hepşen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Aydin
Meslek:
müzisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yusuf hepşen 100x50x50 japon 60x20x30 lepistes

SON 10 MESAJI

hopar led? bitkiliye uygun mudur?
Bitkili akvaryumum için kapak bakıyorum. Aşağıdaki ürün uygun mudur? Led aydınlatma kullananlardan görüşler ve tavsiyeler bekliyorum.


http://www.juenpetmarket.com/urun_detay.aspx?kat=245&urn=12721
Doğadan aldığım bitki
Bir dere kenarından aldığım iki çeşit bitkiyi akvaryumda yetiştirmeye çalışıyorum. Yaklaşık yirmi gündür normal gelişme gösteriyorlar. Ancak akvaryum tabanına diktiğim yerden bitkinin gövdesi çürüyüp kopuyor. Oysa bitkiler gayet sağlıklı görünüyor. Yeni sürgünler ve yapraklar veriyor. Ne yapmam gerektiği konusunda fikri olan var mı acaba?
Atman AFT-01 Otomatik Yem Makinası
Arkadaşlar selamlar... İyi bayramlar herkese... Ben bu yem makinesineden satın aldım bugün elime ulaştı. Ancak içinden kullanım kılavuzu tarzı birşey çıkmadı. "Makinanın arka kısmında bulunan şeffaf yem deposu kesinlikle elle çevirilmemelidir. Çevrildiği takdirde içindeki dişlisi kırılmakta ve ürün garanti kapsamı dışına çıkmaktadır." şeklinde uyarılar da okudum o yüzden çok fazla kurcalayamıyorum.

Sorum şu : Bu makineye nasıl yem dolduruluyor? Kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir mi lütfen! Teşekkür ederim
...
ısıtıcım suyla dolmuş
[QUOTE=vedatkzk]Isıtıcınızın markası nedir? Suyun içindeyken fişe takılı değilmiydi balıklarınıza zararı olmadı mı ?[/QUOTE]

Takılıydı ve birşey olmadı. Markası Atman.
chipura2009-11-05 15:57:04
ısıtıcım suyla dolmuş
Arkadaşlar herkese selamlar... Isıtıcım suyla dolmuş. Suyu boşalttım. Acaba kullansam sorun olur mu? Başına böyle birşey gelen var mı?
Cam katı mıdır, sıvı mıdır?

Forumda daha önce camın sıvı olduğuna dair birkaç yazı okumuş olduğumdan böyle bir alıntı yapmayı uygun buldum. Yaptığım aramalarda daha önce benzer bir konu açıldığına raslamadım. Umarım yararlı olur.

Cam katı mıdır, sıvı mıdır?
 
 

Cam, bir katıdır.

Camın soğutulan ama kristalleştirilmeyen ve fevkalade bi­çimde yavaşça akan bir sıvı olduğunu duymuş olabilirsiniz. Bu doğru değildir; cam gerçek bir katıdır.

Camın bir sıvı olduğu iddiasını desteklemek için genellikle eski kilise pencereleri örnek gösterilir; bu pencerelerdeki cam, pencerenin dibinde daha kalındır.

 Bunun nedeni camın zamanla aşağı akması değil, Ortaçağ'daki camcıların her zaman tam olarak tektip bir cam ta­bakası kalıbı çıkaramamalarıydı. Camcılar tektip bir kalıp çıkaramadıklarında, anlaşılır bir biçimde, camın kalın ucunu aşağıya yerleştiriyorlardı.
 

 

Camın katı mı sıvı mı olduğu konusundaki karışıklık, Alman fizikçi Gustav Tammann'm (1861-1938) çalışmasının bir yanlış okumasından kaynaklanmaktadır; Tammann camı incelemiş ve cam katılaşırken onun davranışını tasvir etmişti.

Tammann, -sözgelimi- metallerdeki düzenli molekül dizisinden farklı olarak, camın molekül yapısının düzensiz ve dağınık olduğunu gözlemledi.

Bir benzetmede bulunarak, camı, "donmuş süpersoğuk bir sıvıyla" karşılaştırdı. Ama camın bir sıvıya benzediğini söyle­mek onun bir sıvı olduğu anlamına gelmez.

Günümüzde katılar, kristal ve amorf olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Cam amorf bir katıdır.




Kaynak: Cahillikler Kitabı, NTV yayınları
Su Boruları ile yapılan filtre
Overflow filtrenin kendisi değildir, suyu akvaryumdan sump denen filtreleme bölümüne aktarmak için kullanılan bir sistemdir. 
inverterle elektrik tasarrufu
Bu konu daha önce tartışılmış Mert bey. İnverter yazıp arama yaparsanız konuyla ilgili birçok mesaj bulabilirsiniz. Saygılar...
fish marka kum
Herkese merhaba. Hagen aradım pek bulamadım. Bulduğum birkaç siteye de güvenemedim açıkçası. Otuz.com'dan Fish marka siyah kum alacağım. Daha önce kullanan arkadaş varsa tecrübelerini öğrenmek isterim.  Ürünün linkini aşağıda veriyorum. İlgilenen arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim. http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=28528
moss
İlk sorunuzun cevabını bilmiyorum. Akvaryumunuz direk gün ışığına maruz kalırsa aşırı yosunlanma ile karşılaşabilirsiniz ayrıca ısıdaki ani hareketlilik de balıklarınızın sağlığını bozar. Yani sonuç iyi değil çok kötü olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.