ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BagaturSad
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2009 13:06
Son Ziyaret:
14 Haziran 2012 00:49
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sinan Teber
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sinan Teber
30 litrelik Betta akvaryumu: 1 Betta Halfmoon erkek
Hollanda'dan selamlar

SON 10 MESAJI

3 akvaryum için tek sump yapımı destek
[QUOTE=mguclu]En altta sump olacak. Sump bütün akvaryumlara kafa motoru ile temiz suyu basacak. Akvaryumlarda ki fazla su taşırma yöntemi ile sumpa geri gelecek. Tek büyük kafa motoru ile bütün akvaryumlara suyu boru kanalı ile dağıtıp miktarını çıkış vanaları ile kontrol ederek yapan da var.[/QUOTE]

Size katiliyorum vede genelde betta bakanlar damlama sistemindede buna benzer birsey kullaniyor vede hastaliklarin bulasma ihtimalini azaltmak icin uv filtre kullaniyoruz. Akvaryum hacmine gore uv filtre bulabilirsen su pompasinin cikisina takarsin boylelikle bulasici hastaliklari onleyebilirsin.
hangi tür almalı?
Halfmoon'un bakimi tul kuyruk'a gore daha zor onun icin baslangicta tul kuyruk iyidir diye dusunuyorum. Baligi alacaginda saglikli olmasina dikkat et. Isiga verdigi tepki, bir akvaryumda bulunmasi, kuyrugunda yirtik olmamasi yada herhangi bir yaralanma vs gibi seylere dikkat etmelisin. Hareketli baliklar genelde saglikli olurlar. Tabiki hareketlilik sebebi kendisini taslara surtu uzerindeki parazitleri atmak degilse ..
japonla betta...
Uygun olmamasinin ana sebebi sicaklik yani tul yavruluga koysaniz bile su betta icin soguk oldugundan sorun cikacaktir. Isiyi yukseltirsende japonlar nasil tepki gosterir bilmiyorum. Japonlarini satasiya jadar yada ne yapacaksan o zamana kadar betta almaman en iyisi.
Betayı nasıl seçmeliyim ?
Yuzgeclerinde yirtik olmamasina dikkat edin. Akvaryumda olanlar bardakta olanlara gore tabi daha saglikli olurlar vede bardaktaki baligi siz evde akvaryuma koydugunuzda sok olma durumuda var [buyuk akvaryuma alisma suresi]. Bunlarin disinda isiga tepki vermesi onemlidir yaninizda boyle kucuk elde kullanilabilen led lambalar var onlardan goturup isiga tepkisini olcersenizde goz sagligini vs olcmus olursunuz. Yani kisaca akvaryumda, yarasiz, sisman gozukmeyen ve isiga tepki veren diye ozetleyebiliriz. Bazi forumlarda bu konu hakkinda uzun uzun yazilmis yazilar var onlarada bakabilirsiniz.
Betta üretme
[QUOTE=omerfaruk15]

Bölmelere Erkek-Dişi-Dişi-Erkek koyacağım.

[/QUOTE]

Erkeklerin disileride surekli gormemeleri faydali olur. Uretimi havuzda yapmak yerine max 30 litrelik bir akvaryumda yapman en uygunu olur bana sorarsan. Bugune kadar gordugum cogu uretici tayland haric kucuk akvaryumlari tercih ediyor.
hm vt çifti
[QUOTE=YagmurFF]Mavi bettada basgın gendir, yavrular mavi olur.[/QUOTE]

Bunun disinda baligin dis renklerinde gozukmeyen ama genlerinde bulunan bazi renklerin cikma ihtimalide var.
10 lt Betta Akvaryumum
Akvaryumunuz gayet hos ve sade gozukuyor, crowntail erkek bettanizda gayet guzel gozukuyor. Benim bildigim kadari ilede 26 derece en uygunu 28 genelde uretim akvaryumlarinda kullaniliyor. Baliginiza bir sure antreman yaptirmaniz onun saglikli kalmasi ve gelismesi icin faydali ama akvaryumunuzu daha yeni kurmussaniz once 1-2 hafta alisma suresinde yapmasaniz daha iyi bence. Akvaryumunuzda daha fazla bitki koyabilirsiniz su mercimegi yada su anda olan bitkiden ama daha fazla. Bunun disinda mangrow koku yada catappa yapragi ile suyu betta icin daha uygun bir seviyeye tasimis olursunuz. Catappa yapragi ozellikle hastakliklara karsida gayet iyi bir korumadir. Akvaryumunuzun ustu kapali buda yine betta icin iyi atmosferden hava aldigi icin aldigi havanin su sicakligina yakin olmasi hasta olmasini engeller. Boyle guzel bir baslangic yaptiginiza gore ilerde buyuk bir betta hayrani olacaginizi dusunuyorum.

MassAllah diyip kolay gelsin diyorum
7 erkek 1 disi toplam 8 bolmeli betta akvaryumu
Arkadaslar yeniden betta bakmaya baslamam nedeni ile onlara guzel bir tank hazirlamayi dusundum. Bu tanki 7 tane erkek icin bolme vede 1 kadinlar kogusu olarak dusundum Isitici vede Filtreyi disilerin oldugu bolume koyacagim. Bolmeleri cam ile yapacagim vede burda bir sorun cikiyorki su akisini erkeklerin oldugu bolmeye nasil uygulayacagim cunku cama delik nasil acarim bilmiyorum ... alt taraftan bosluk birakmayi dusunduk ama o zamanda bitkilendirme olmuyor ..
 

Bolmeleri boyle yapmayi dusunuyorum
 
Uploaded with ImageShack.us
Erkeklerin arasinida boyle bolup o basliga birbirlerini gormelerini engelleyecek ilerdeki baliklarimin renklerine gore farkli renklerde plastik yerlestirmeyi dusunuyorum
 
Onereceginiz cam kalinliklari nelerdir?
 
Yorumlarinizi, elestirilerinizi vede onerilerinizi bekliyorum
 
Akvaryumda Güneş Işığını Taklit
Dimmer ile ayarlanamaz mi bu sistem?
Bettalarım çiftleşti :D
Uzun zamandir bettalardna uzak kaldim ama en az 2-3 hafta ara vermen faydali bence birbirlerini gormeyecekleri ortamlarda

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.