ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erkin1970
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2009 13:01
Son Ziyaret:
19 Ekim 2017 08:39
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkin Dağ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Kimyager
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkin Dağ

SON 10 MESAJI

Yavru İlangilerde Ani Ölüm
[QUOTE=Baracuda] [QUOTE=erkin1970]10 gün önce 2 dişimden yavru almak nasip oldu. 3 gün kadar yavrulukta beklettiğim yavruaları küçük bir akvaryuma ayırdım. 3 Gün öncede bloat şüphesinden clout tablet tedavisine başladım. Akşam yemleme yaptım yem yerlerken bir tanesi deli gibi sağa sola çok hızlı hareketler yaptı ters döndü yan yattı garip hareketler yapmaya başladı. Bu durumu görünce ışığı kapattım %20 su değişimi yaptım ve akvaryumun üzerini kapattım. Sabah Kalktığımda 2 balığın ölmüş olduğunu gördüm. Bunun sebebinin ne olduğunu anlayamadım. Sebebin ne olabileceğini yada nasıl bir tedavi uygulayabileceğimi önerirseniz çok sevinirim. Saygılarımla[/QUOTE]

Erkin bey sorunuzun cevabı da zaten sorduğunuz soruda.

1 nci olarak Yeni bir akvaryum kurulumu yapmışsınız yani oturmamış bir akvaryum her ne kadar suyunuz ana tanktan olsada filtre sisteminizin döngüyü yeterince oluşturacak bakteri seviyesine ulaşmadığı haldeyken canlı yüklemesi ve yemlemeyle su bozulmaya başlamış, doğal olarakta amonyak seviyesi yükselmiş,

2 nci olarakta yukarıda ki şartlarda mevcut durum varken clout kullanmışsınız yani bir nevi antibiotik türevi, varolan bakteri popülasyonunu da yok etmiş olmuşsunuz birde tekrar yemleme yapmışsınız bu durumda balıkların aşırı nitrit ve amonyaktan öldüğünü büyük bir yüzde oranı ile varsayabiliriz.

Kayıpsız yavrular büyütmeniz dileğiyle. saygılar.
[/QUOTE]
Evet söylediğiniz gibi azot döngüsü oturmadan balıklarımı akvaryuma almam en büyük hatam olabilir. Bu durumu düşündüm ve önlem olarak her gün 2 defa yaklaşık %30 su değişimini ana tanktan yaptım. Buda azot döngüsü için yetersiz olmuş olabilir.
Ayrıca clout tablet kullanmam azot dengesini bozacağını bende düşündüm ama ilk başta yapılan hata ikinci hatayı yapmama sebep oldu çünkü balıklar bloat olmuştu. Bunu önlemek için clout tablet zorunda kaldım.
Netice itibariyle şuan sistem oturdu balıklarıma 3 farklı pul yem birde siprulina veriyorum ve herhangi bir problem şuan için gözlemlemedim. Eğer olurda bir değişiklik olursa bunuda sizlerle buradan paylaşacağım.
 


[QUOTE=sedatı_ego]Pul yeme devam edelim hatta hafta da 2 defa pul yeme sarımsak suyu damlatın (2 damla yeterli ) sarımsak suyunu aktarda hazır satılanı olabilir yada evde sarımsağın suyunu siz elde eder hafif sulandırıp yeme damlatabilirsiniz. Balıklarınızın direncini artırıp streslerini azaltacaktır. Su koşullarınız gayet iyi trop yetiştirmede ideal oranlar. Yemlemeyi de azar azar yapın günde 4-6 arası yapabilirsiniz. [/QUOTE]
Pul yem vermeye başladıktan sonra o istem dışı hareketler olmamaya başladı. Ayrıca Ali Dönmezer'in dediği gibi azot döngüsünde problem yaşama olasılığı oldukça yüksek, hergün düzenli su değişimi (ana tanktan) azot döngüsü için yeterli gelmemiş olabilir. Tabi hem zaot dengesi hemde pul yem yerine granül yemlerden vermem balıkların belkide sonunu getirmiş oldu.
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
[QUOTE=ecz_05] Yavrulara hep pul yem veya tablet yem verirseniz daha iyi olur.Bende NLS Thera A kullanırken ölümler yaşamıştım.Test ettim versem balık öldü ne zaman kessem yemi balıklarda hiçbir sorun olmadı.Sebebi yemmidir bilemem tabii.
[/QUOTE]
Dainichi Veggie FX Baby yada NLS Thera A yemlerinden kesinlikle şüpheleniyorum. Özellikle bu yemlerde balıklar entersan hareketlerde bulunuyor. Geçenlerde denemek için hangi yem olduğunu bilmediğin için NLS Thera A verdim gözlemledim yine o istem dışı haraketleri yapmaya başladı yavru balıklardan biri istem dışı hareketler yapmaya başladı.
Şuan sadece pul yem veriyorum ve şimdiye kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım tabii sorun sadece yemse. Gözlemlerim sırasında değişik olaylarla karşılaştığımda sizlerle paylaşacağım.
Konuyla ilgili sizlerinde tecrübelerinizi paylaşmanızı temenni ederim.
erkin19702013-01-14 11:50:37
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
[QUOTE=sedatı_ego]Sera granegreen Bu yem yavru balıklarda tavsiye edilmeyen bir yemdir . Bünye içinde şişmeden söz edilmektedir. Buda hazımsızlıkla beraber balığın blout olması yada başka süreçlerle ölmesi anlamına geliyor. Yavru balıkları tamamen pul yemlerle beslemenizi önereceğim . Yavru Akvaryumunuzda kurulum esnasında tam olarak kullanılan malzemeleri yazarmısınız ? [/QUOTE]
Yaklaşık 40 litrelik bir akvaryum. Suyunu ana takntan yaklaşık 10 gün boyunca aldım artık temiz su ile günlük değişim yapıyorum. Dış filtre ile biyolojik dengeyi koruyorum. Sıcaklık 28 cantigrat derece. 
pH: 8,0    Sertlik : 11,7 dH  21 F        iletkenlik: 2100 mikrosimens      Toplam azot : 5 ppm (mgr/lt)
 
Suya şuan sadece magnezyum sulfat ve tuz ilavesi yapıyorum.
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
[QUOTE=gokcer]Ben yeni doğan balıklarda bloat olacağını sanmıyorum.Ki yem yiyor demişsiniz,hani birbirlerine baskımı kurdular diyeceğim ama bende kararsız kaldım.[/QUOTE]
Benim bildiğim yavru balıklarda bloat olabilir. Baskı yok daha çok küçükler tabiki küçük çekişmeler oluyor


[QUOTE=sedatı_ego]Kullanmış olduğunuz yemler nelerdir ? birde yavru akvaryumuna suyu umarım ana tanktan alarak yapmışınızdır. En önemlisi de oksijeni ilk zamanlar bol vermeniz gereklidir. [/QUOTE]
yemlemeyi şu şekilde yapıyordum NLS thera A Dianichi VG FX, Dianigci mall fish , sera granegreen, Tetrapyhill, Tropical SS FORT, bu yemleri ezip karma yaptım ve günde 6 defa verdim.
 
Su için ana tanktan aldım ve değişimide hep oradan yaptım. Yani su değişimini ana tankta yaptıktan sonra yavru akvaryumunun suyunu değiştiriyorum.
 
Oksijen için bol oksijen alıyor diyebilirim.
 
ilginize teşekkür ederim


[QUOTE=baran83574626] Sedat beyinde dediği gibi umarım yavru tankına,ana taktan su almışınızdır.Yarısını ana tanktan yarısını dışardan eklediyseniz yada komple suyu dışardan eklediyseniz yavru tankına %90 sebep budur.Çünkü bende ilk aldığımda balıkları eve getirdiğimde suya alıştırmayı bilmiyordum ve 5dk sonra tanka koydum aynen dediğiniz gibi kendilerini yere cama sürtünme çeklinde yada hafızasını kaybetmiş şekilde vurmaya başladılar.Hemen getirdiğim kaba geri koydum ve 2saatte tekrar tankla getirdiğm kaptaki suları yavaş yavaş damla damla birleştirerek kayıpsız tamamladım.tabiki bu benim görüşüm,tejrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ve yorum yaparlar.[/QUOTE]
Dediğiniz gibi ana tanka tekrar almayı düşündüm ancak su değişimimi ana tanktan yaptığım için bunun çok gerekli olmayacağını düşündüm.
 
İlginize teşekkürler.
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
Tropheuslardan yavru alıpta böyle bir problemle karşılaşan olmadı galiba.
Toplamda 5 balığım öldü aynı şekilde. 5 gündür kayıp yaşamadım. Bu konuda tecrübesi olan arkadşlardan yardım bekliyorum.
Tropheus ta dudak
Dudak kalınlığı ile erkek yada dişi olduğunu anlayabilirseniz. Ancak burada doğru açıyı yakalamak şartı ile. Balık ile siz yüz yüze bakıyosanız ayrım zor olabilir. Balığınız yan duruyorken farklığına bakın kalınlığı yada ovalliği fark edersiniz. Dışarı doğru çıkan dudak erkek olduğunu gösterir yok dışarı doğru değil oval bir dudaksa dişi olma olasılığı yüksektir. Burada dikkat etmemiz gerekn diğer bir nokta ise balıkların damızlık olmalarıdır. Küçük balıklarda dudakla ayrım yapan varmı ben bilemiyorum
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
10 gün önce 2 dişimden yavru almak nasip oldu. 3 gün kadar yavrulukta beklettiğim yavruaları küçük bir akvaryuma ayırdım. 3 Gün öncede bloat şüphesinden clout tablet tedavisine başladım. Akşam yemleme yaptım yem yerlerken bir tanesi deli gibi sağa sola çok hızlı hareketler yaptı ters döndü yan yattı garip hareketler yapmaya başladı. Bu durumu görünce ışığı kapattım %20 su değişimi yaptım ve akvaryumun üzerini kapattım. Sabah Kalktığımda 2 balığın ölmüş olduğunu gördüm. Bunun sebebinin ne olduğunu anlayamadım. Sebebin ne olabileceğini yada nasıl bir tedavi uygulayabileceğimi önerirseniz çok sevinirim. Saygılarımla
Karides Akvaryumu Kurulum Aşamaları Canlılar Eklendi..

Kardeşim karideslerini bilmiyorum nasıl bir güzellik ve heyecan vercek ancak şunu söyliyebilirim bitki akvaryumu yapman inanılmaz güzel ve farklı bir heyecan olsa gerek. İnan şu hali bile çok güzelken biraz zaman geçtikten sonra nasıl olur o akvaryum tahmin edemiyorum. Umarım emeğinin karşılığını alır ve zevkle akvaryumunu yada eserini izlersin bizlerlede paylaşmayı unutmazsan sevinirim.  

Paylaşımın için tekrar teşekkür eder gelişmlerden ve yeni resimlerden haberdar edersende çok sevineceğimi bildirir yeni yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Saygılarımla

2 yaşındaki ilangilerimden yavru alamıyorum
Erkeklerin hemen dölleyememesini bir kısırlık olarak göstermemiz ve sonuca gitmemiz ne kadar gerçekçi olabilir. Balıkların çiftleşmesi döllenmesi veya döllenmemesi için bir çok etken sıralanabilir. Ancak bir tek noktaya gidipte erkek problemli demek bence problemi çözmeye kalkışmadan problemden uzaklaşmamıza neden olur.
Konuya böyle bir giriş yaptıktan sonra bendeki balıklarla ilgili sizlere bir kaç veri vereyim belki diğer arkadaşlarda deneyimlerini paylaşarak daha fazla ver toplarız ve daha yerinde sonuçlara varırız.
 
Yaklaşık 3 yıl önce aldığım ilangilerimde erkek sayısı çok olduğu için erkekleri ayırdım ve şuan 2 erkek 5 dişilik bir kolonim var (7 balıktan nasıl koloni olurmu bilmiyorum)
3 yıldır sürekli yumurta alıyor dişilerim ve bir süre sonra yumurtalar dişi tarafından bir şekilde atılıyor yada yiyiliyor çünkü görmedim. Israrla da dişileri sağmadım kendi kendilerine bu işi başarmaları için. İşin özüne gelirsek eğer ben bu durumu buradan yazacak olsam muhtemelen erkek kısır olabilir yada erkek dişi oranında yanılabileceğim gibi cevaplarda elbet gelecektir.
Şuan için iki dişimin ağzı dolu ve yaklaşık 25 gündür yumurtalarını tutmaktadırlar. Yani erkeğin kısır olmadığı anlaşıldı.
Peki ne olduda bu durum bir yıl önce değilde şimdi gerçekleşti işte bunlar üzerine düşünüp soruna çözümler bulmalıyız.  Buradan öncelikle şu sonucu çıkardım tabi bir çok kiş karşı çıkacaktır ama bendeki veriler bunlar yapacak fazlada birşey olmadığını düşünüyorum. Herhafta düzenli değiştirdim suyumu ayda bir değiştirmeye başladım (ancak burada dikkat etmelisiniz çünkü filtreleme sisteminiz çok iyi olmalı (biyolojik filtreleme) ayrıca suyunuzu sürekli kontrol etmelisiniz) sonraki aşam ise akvaryumun içinden neredeyse elimi çıkarmıyordum camını temizle dip çekimi yap veya dekorasyon değiştir gibi. Bunları yapmayınca bir süre sonra emin olunki balıklarınızda yumurtanın tutulduğunu bırakmadığını gözlemleyeceksiniz. Eğer yine tutmuyorsa diğer stres kaynaklarını yada erkeğinizin dölleyip dölleyemediğini düşününüz.
Tropheus ilangilerim üreme çağında mı ?(Dişi yumurta aldı)
[QUOTE=yusufkala] Erkin bey balığın 37. günü dolmuş olmasına rağmen yavruların çıkmaması mümkün değil eminmisiniz yumurta aldığına bazen troplar yumurtaya benzeyen küçük taş parçalarını yumurta sanıp ağızlarında tutabiliyorlar. Bence balığı kusturun hayvan boş yere yorulmasın. [/QUOTE]
Balıkları kusturmam ileriki dönemde ağzında tekrar yumurta tutmaması gibi daha doğrusu bundan sonra hep kusturmam gerekeceği gibi forumda bazı yazılar okumuştum. Benim amacım troplarımın kendi kendine yavrulamasını sağlamak kusturup yavru almak istemiyorum. Bu durumla ilgili ileride bir problem yaşarmıyım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.