ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mancaro
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2005 19:51
Son Ziyaret:
22 Nisan 2018 14:27
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Mancar
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Ozel sektor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak 300 lt-tanganyika BURSA

SON 10 MESAJI

Galiba Leleupiler Yumurtlayacak
Keseleri tamamen bittiginde yem vermeye baslayabilirsin. Artemia vermen sart degil. 6 tane yavru icin fazla su degisimine gerek yok. Simdilik 2-3 haftada bir kere %20degisim yeterli Olur. Ana tankindan sik sik yavru tankina su takviyesi yapman daha faydali olur bence.
Galiba Leleupiler Yumurtlayacak
En saglıklısı küpün içine yumurtlatıp yavruları yüzmeye başlamadan önce küple birlikte dışarı almak. Ama bu ihtimal yoksa mecburen dip cekimi yapar gibi cekmek gerekir. En azından benim bildiğim bu kadar. Ben bu sekilde yapıyorum simdiye kadar zarar vermedim. Ayrı akvaryuma zaten eninde sonunda almak gerekir. Ben acil çözüm olarak yavruluk önermiştim. Akvaryum suyu kullanırsanız filtrese bakteriler kısa surede olusur.
Galiba Leleupiler Yumurtlayacak
Leleupiler yavrularına çok iyi bakamazlar. Yavrular yumurtadan çıktıgında ilk 3-4 gün yuvanın dibinde yumurta keseleri eriyinceye kadar kalırlar. sonrasında 1-2 gün yuvanın önünde toplu olarak yüzerler. Bu süreçte anne baba yavruları korur. Fakat yavrular dagılmaya basladıgında iyi koruyamazlar. Yavrular dagılmadan önce hava hortumumun ucuna takılacak bir pipet yardımı ile yavruları cekip ana tankın içinde bir yavruluğa alabilirsiniz. Eger küpün içine yumurtlarlarsa yumurta keseleri bitmeye yakın küp ile birliktede alabilirsiniz.
MAVİ RÜYA........ EBJD
Cihat bey, yanına jd koydum.

Fatih bey, teşekkürler şuanda gayet sağlıklı. 2 adet almıştım , ilk aldığımda birini kaybettim.
MAVİ RÜYA........ EBJD
Arkadaşlar balığımın son halini sizlerle paylaşmak istedim.6-7 cm boya ulaştı ve keyfi yerinde.Yakın zamanda yanına dişi koydum. Dişi şimdilik ufak olduğundan biraz beklemem gerekiyor sanırım.













Astronot Cichlid Köşesi
[QUOTE=cihat_23]
 
Burak Bey doğada iç parazit olmadıklarını nerden biliyorsunuz. Bildiğiniz gibi kimi balık taşıyıcı olabiliyor böyle yaşayabilir de. Su değerleri,stres vs. bu hastalıklar kendini gösterir. Doğadaki bütün avcılar hasta balık yemiyodur. Her hastalık da bulaşma olmayabilir ama bütün hastalıkları da teşhis edemediğimiz için risktir. Saygılar.
[/QUOTE]

Akvaryumda oluşuyorsa doğada da vardır tabiki.Ama çok az sayıda, zaten doğada bağışıklık sistemi güçlü olmayan balık zaten hayatta kalamaz. Avcı balıklar içinde bu geçerlidir. Her zaman hasta balık yemezler ama mutlaka yiyiyorlardır. Zaten avcıların yaratılmasının nedeni de bu değilmi? Hasta, zayıf ve yaşlıları doğadan temizleyerek sağlıklı nesillerin devamını sağlamak. Avcı, balık yiyiyorsa ve dietinde hasta balık ta var ise buna karşı bi bağışıklığı da olmak zorundadır diye düşünüyorum.

Akvaryumda ise olay farklı boyutta. Normalde doğada hayatta kalamayacak zayıf yavrular, akvaryumda yaşatılıp besleniyor ve kolaylıkla hastalanıyor.Nekadar iç parazit kapma riskleri varsa bir okadarda diger hastalıkların bulaşma riski vardır.

Bence bizler balık üretirken sadece üretim amaçlı düşünmeyip en sağlıklı nesil yaratmayı hedeflersek ve anne babayı türünün özelliklerini en iyi taşıyan bireylerden seçersek doğacak yavrulara da doğalarındaki diyetleri rahatlıkla uygulayıp hastalıktır parazittir pek uğraşmayız diye düşünüyorum.Hiçbir yemleme balığın doğadaki beslenmesi kadar etkili olamaz buda bi gerçek.Balıklarımızı ne kadar tanıyorsak o kadar doğal yemleme yapabiliriz. 

Sonuçta dediğiniz gibi akvaryum ortamında balıklarımızın bağışıklık sisteminden emin olamadığımız için bir risktir haklısınız fakat ben güvendiğim ve kendi yetiştirdiğim balıklarda bu riske giriyorum..

Saygılar.

Astronot Cichlid Köşesi
Japon balığı konusunda dediklerinize katılıyorum. Sonuçta hiç bir avcının doğasında japon balığı yok.Aynı şekilde akvaryum ve doğadaki balıkların bağışıklık sistemleri farklı.
Belkide ben beslediğim avcı balıklara yumurtadan çıktıgından itibaren tamamen hayvansal yemleme yaptığım için dolayısı ile balıklar doğduğundan itibaren böyle alıştılar, bağışıklık sistemleri buna uygun gelişti. Hasta ve hastalıktan ölmüş balıklardan sorun yaşamamamın sebebi bu olabilir.
Sizin söyledikleriniz benim balıklarımda olmadı ama başka bir ortamda yetişmiş balıkta olabilir.Açıklamalarınız için teşekkürler.
Astronot Cichlid Köşesi
[QUOTE=Really] [QUOTE=bozkan]
 
  Arkadaşlar herkese selam, akşam biraz zihnimi dağıtayım diye bir akvaryumcuya girdim, bir akvaryumda boyları ortalama 10-12 cm civarında olan astronotlar vardı, akvaryumcu ölmüş bir japon balığını alıp o akvaryuma attı, tabi astronotlar çıldırmış şekilde yutmaya çalıştılar,şanslı olan biri de yuttu.
 
  Ben bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum, ölmüş bir balığı astronotlara vermek doğrumudur, yani o balığın neden öldüğünü bilmeden hastalık vs. tehditi söz konusu olabilirmi ?
 
 
[/QUOTE]

Doğrudan iç parazit sebebidir, ayrıca japon balıklar fazla yağlı olduklarından iyi bir besin değildir. Tavsiye edilmez.
[/QUOTE]

Umut Bey bu parazit olma sebebini biraz daha açıklayabilir misiniz? Eğer böyle ise doğadaki tüm avcı balıklarda iç parazit olmalıydı. Benim düşüncem hasta bir balığın, avcı balığa bir zarar vermeyeceği yönünde.
Astronot Cichlid Köşesi
[QUOTE=bozkan]
 
  Arkadaşlar herkese selam, akşam biraz zihnimi dağıtayım diye bir akvaryumcuya girdim, bir akvaryumda boyları ortalama 10-12 cm civarında olan astronotlar vardı, akvaryumcu ölmüş bir japon balığını alıp o akvaryuma attı, tabi astronotlar çıldırmış şekilde yutmaya çalıştılar,şanslı olan biri de yuttu.
 
  Ben bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum, ölmüş bir balığı astronotlara vermek doğrumudur, yani o balığın neden öldüğünü bilmeden hastalık vs. tehditi söz konusu olabilirmi ?
 
 
[/QUOTE]

Bence doğasında küçük balıklarla beslenen avcı bir balığa hasta balık vermek bi sorun yaratmaz. Çünkü avcılar doğada zaten hasta ve zayıf balıkları avlarlar. Ben bu şekilde senelerce astronot ve jaguar besledim herhangi bi sorun olmadı. Önemli olan akvaryum suyuna gerekli özenin gösterilmesi diye düşünüyorum.
PARATİLAPİA BLEEKERİ
Tolga bey çok teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.