ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marbuk_1925
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Nisan 2009 00:21
Son Ziyaret:
20 Şubat 2012 17:53
Toplam Mesaj:
72 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak baydur
Doğum Tarihi:
04 Nisan 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

YIL 2025 TE ADIN GEÇMESEDE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE. HATTA KALSAN BU ISSIZ KUYTU KÖŞELERDE OĞLUMDA SENİ SEVECEK ŞANLI GÖZTEPE !

SON 10 MESAJI

500 Litrelik cama cam akvaryum nasıl parçalanır
http://www.elektromarket.web.tr/?273/Rezistans_Telleri


Rezistans tellerini deneyebilirsiniz. Onlar silikonu eritecektir. Linkte boyutları yazıyor. Elektirikçilerden perakende olarak temin edebilirsiniz.
Sump motoru olarak kullanılabilir mi?
Kemal bey aynı marka değil ama aynı üründen ben kullanıyorum. Akvaryum şartlarına fazla fazla gelir. Ses konusunda bir sıkıntı yaratmıyor benim kullandığım ürün. Ama bildiğiniz kuyu motoru. Havuzu boşaltmak için kullanıyorum ve çokta başaralı alanında. Ama dediğim gibi akvaryumlara fazla gelir.
Çocuk Havuzundan Akvaryum..
[QUOTE=vAmPiR10]Kipadan aldım 10 tl fiyatı

ayın 24ünde bimde kampanya olucak 6.5 tl ye alabilirsiniz bim inkinin hacmi yaklaşık 255 lt kipadakinin 285lt şaka gibi ama öyle :D

yarın muşamba almaya karar verdim..içim rahat etmicek böyle .
[/QUOTE]


Hangi reyondaymış bu? yarın sabahtan bende alıyım bi tane. Ayrıca hocam hiç bişey olmaz rahatça kullanabilirsiniz.
Büyük hacimde su deişimi?
Ömer Bey tercih tabikide sizin. Fakat bir örnek vererek bitirmek istiyorum yazımı. Evinizi her gün 1 saat havalandırarak mı yoksa haftada bir gün 7 saat havalandırarak mı daha sağlıklı olurdunuz? Saygılarımla kolay gelsin.
Büyük hacimde su deişimi?
 2 tane su damacanası ile halledebilirsiniz. Günlük bir damacana su değişimi haftalık 100 lt yi geçer zaten. Hem böylelikle ekleme yaptığınız suyun ısısıda mevcut suyun ısısına etkisi önemsenmiyecek dereceden olacaktır. Saygılarımla
Boşuna mı para veriyoruz?
http://www.akvaryum.com/rotala_wallichii_bitkir_25_1728.asp#b

http://www.akvaryum.com/alternanthera_reineckii_bitkir_25_829.asp#b


Mustafa Bey ricanız üzerine kısa süreli gezintim sonucunda resminden tanıyabildiklerimin linkini attım. Bitkili akvaryumu üniversiteyi başka bir şehirde okumamdan kaynaklı bıraktım. Bırakalı 3 yıl olmak üzere. Sizde takdir edersiniz ki bundan önceki 3 yıl önce bu siteyi ve sizler gibi değerli hobicilerimizi keşfedememden kaynaklı her balığın ve her bitkinin adını tam bilmiyordum. Bildiklerim ise çok alakasız şeylermiş. Akvaryumcular ve canlının ismini ilk söyleyen kişi neyse oydu benim için. Anubiasların bile anubias olduklarını bu site, siz ve sizler gibi bu işe gönül vermiş hobici abilerimden kardeşlerimden öğrendim.

Mustafa Bey çok yüksek ışık ihtiyacı duyar demişsiniz. Evet çok yüksek ışık ihtiyacı duyuyorlar. Eğer güneş görmeyen bir yere koyarsam akvaryumumu spot ışıklar altında bile nafile. Ama ben akvaryumumu kışın günde 1 saat ile 1 saat 30 dk güneş ışığı görecek yerde tutuyordum. Tabiki yazın bu süre çok daha fazla uzuyordu. 
Yüksek oranda Co2 demişsiniz. Galiba yavrularıyla beraber 150 kadar lepistes  80 cm lik standart akvaryumlar için fazla Co2 üretiyordu. 
İstediğiniz her türlü bitkili yardımına açığım sadece sabredebilecek kadar vaktinizin olması gerekli. 


Onur Bey bir önceki mesajınızda glosso olarak sorduğunu linketki ( http://www.akvaryum.com/glossostigma_elatinoides_bitkir_25_877.asp#b ) bitki ise çok iyi form derecenizi bilmeden ukelalıkta yapmak istemeden yetiştirdiğimi ifade etmek istiyorum. Benim akvaryumumun bir köşesi daha fazla ışık alıyordu.  O köşeden itibaren takriben 15 cm öteye kadar benim açımdan çok sağlıklı bir şekilde büyümüştü. 
Bu arada Onur Bey anlaşabildiğimize çok sevindim. Çünkü benim bahsettiğim akvaryumumda ne dip çekimi ne su değişik ihtiyacliği nede çürüyen bitkiyi akvaryumdan çıkartma gibi bir huyum vardı. Ondan dolayı ne gübreı ne de Co2 ihtiyacı duymadım. Şunuda itiraf etmem gerekir ben 9 yaşlarında iken babam buna bitki toprağı döksek gübrede olur demişti 5-6 avuç dökmüştü. Muhtemelen onun faydasıda çoktur. Bitki yoğunluğu çok ise co2 takviyesi tabikide şart bitkilerin yaşabilmeleri için. Nasıl balık yoğunluğu fazla ise oksijen takviyesi şart olması gibi 

Onur Bey bu arada akvaryum istemem bir hayır duanız yeter. Size özel mesajdan eloktronik iletişim adresimi yolluyorum. Oradan daha detaylı konuşuruz ben bildiklerimi siz bildiklerinizi bana aktarabilirseniz çok bahtiyar olurum.

Konuyuda baya dağıttık kusurumuza kalmayın lütfen..
Boşuna mı para veriyoruz?
[QUOTE=onuruygun]

Sanırım siz bir şeyleri tam anlayamamışsınız. CO2 her akvaryuma şart değildir ama belli hedeflere ulaşmak için şarttır.


[/QUOTE]

Bakınız forumlarda yanlış anlaşabilmenin güzel bir örneği. Muhtemelen C02 sistemi için böyle bir cümle kurdunuz fakat ben direk yazdığınız gibi anlasam olay çıkar. Kısacası fotosentez yapan her canlı için belirli miktarlarda Co2 lazım olduğuna herkes hem fikirdir. 

Birde bazı bitkilerle o şartı koyup bu şartı koyup sonuna hediye koymuşsunuz teşekkür ederim. Şu anda 150 cmlik sıfır mobilyalı akvaryuma anlatamıyacağım derecede ihtiyacım vardı. Allah razı olsun 

Ama bir konuda size katılıyorum sonuna kadar haklısınız. Benim 4 yılda oturtmak için uğraştığım doğal döngü sistemini 4 günde sağlayabilmek için Co2 sistemini kullanmak şart. Hatta daha fazlası. 

Kalın sağlıcakla
Saygılarımla
Boşuna mı para veriyoruz?
Co2 sistemlerine verilen para tamamen yazıktır günahtır. Benimde bitkili akvaryumum vardı 10 yıl boyunca. Isıtıcı ve ışıktan başka hiç bir malzeme kullanmazdım. Işığıda seyir keyfime göre açardım. Ama akvaryumum günde 1 saat güneş görürdü. Nasıl bir sistem oturmuşsa içinde artık camlarda yosun bile olmazdı. Su bittikçe su eklerdim o kadar. Forumlarda görüyorumda co2 sistemine harcanan parayı içim acıyor resmen. 

Az kalsın unutuyordum co2 sistemi kuranlar paranoyasını geliştirmek için bu sistemi alıyor heralde. Ha patladı ha patlayacak patlarsa sığınaklara mı yoksa sokağa mı gibi bir çok soruyla vakit harcıyolar. Birde olası gaz kaçağında ölen onca balığa yazık. Akvaryuma yem atmak dışında mümkünse 1 metre bile yaklaşmayın ve uzaktan izleyin o zaman akvaryumun gerçek hazzını almış olacaksınız.
Kaç Lira Harcadınız?
Yıllardır harcadığım parayı hesap etmem çok zor. Fakat ilk kez tek başıma her şeyiyle benim aldığım akvaryum tamı tamına cebimdeki 40.000.000 lira bütün paralardan daha değerliydi. 2 hafta çalışmıştım akranlarım tatil yaparken.

O zamanlar 11 yaşındaydım şimdi sorsan öyle bir akvaryumu para verseler üstüne alır mısın diye o zaman bile düşünürüm. İşin en güzel yanıda 20 litrelik akvaryum gözüme öyle büyük gelmişti ki Şimdilerde ise 500 litrelik akvaryumlar yetmiyo. Doyumsuzluk hat safada
Canlı dış filtre projesi(midye filtre)
Tamer Bey uygulamak istediğiniz sistemi ben belli bir zamandır uyguluyorum. 

2 tane 250 litrelik akvaryumumda üst sumplarda uygulamaktayım. Bir akvaryumumda 1 tane 4-5 cmlik bir midye var ötekisinde ise yok. 2 akvaryumum içinde kullanılan malzemeler aynı. Canlı yükü olarakta hemen hemen aynı. Kimyasal deneyler yapmadım fakat midye kullandığım akvaryumumda gözle görülür berraklık ve kokusunu hissedememe durumu var iken midye kullanmadığım akvaryumumda durumlar tam tersi. 
Yapmış olacağınız sisteme en az seviyede midye tutmanız akvaryumdaki biyolojik denge açısındanda faydalı olacaktır. Tahmini olarak bir gölde kaç litre su ve kaç tane midye vardır diye düşünecek olursak eğer bir akvaryuma bir tane midyenin yetebilceği  görüşündeyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.