ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baran83574626
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2006 17:55
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2013 21:35
Toplam Mesaj:
421 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aykut çiçek
Doğum Tarihi:
03 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
Fotoğrafçı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Aykut ÇİÇEK
15 adet tropheus ikola kaiser

SON 10 MESAJI

İkola yumurtalarını kuluçka makinasına alma?
[QUOTE=Aquarist]Arkadaşım bilmem yumurta durumunu ama 2 günlük anneyi nasıl bu duruma sokabiliyorsunuz, 2-3 balık fazla alacağım diye bu hırs neden? Eziyet değil mi? Sizin balığınız bu sonuçta ama bir yavruyu anneden koparmak hiç etik gelmiyor bana. [/QUOTE]
 
Hasan bey, konuyu açarkende belirttim zaten.Anaçlar yavru tutmuyor,6-7 den fazladır yumurta alıyorlar ama en fazla 4-5gün tutuyorlar.Bende acaba erkek kısır yumurta döllenmiyormu onu öğrenmek için kusturdum.Çünkü bi şekilde sebebini bulmalıyım ki,sağlıklı anasından kusturulmadan yavru alayım.Yoksa zaten bu işin ticaretini yapmıyorum,sadece hobi ama insan bu emeklerin karşılığınıda görmek istiyor açıkçası.


Teşekkürler Levent bey,dediklerinizi kulağıma küpe yaptım bile ;)
İkola yumurtalarını kuluçka makinasına alma?
Arkadaşlar ikolalarım konularda da açtığım üzere 4-5günden fazla yumurta tutmuyorlar.O yüzden bende kendi yaptığım kuluçka makinasına 2günlük dişimi kusturdum ve 7adet yumurta aldım.Bakarmısınız yumurtalar ne durum da? döllenmişmi yada mantarlaşma varmı? Ben anlamıyorum çünkü sağlıklı yumurta nasıl oluşuyor?
 
Yavru İlangilerde Ani Ölüm
Sedat beyinde dediği gibi umarım yavru tankına,ana taktan su almışınızdır.Yarısını ana tanktan yarısını dışardan eklediyseniz yada komple suyu dışardan eklediyseniz yavru tankına %90 sebep budur.Çünkü bende ilk aldığımda balıkları eve getirdiğimde suya alıştırmayı bilmiyordum ve 5dk sonra tanka koydum aynen dediğiniz gibi kendilerini yere cama sürtünme çeklinde yada hafızasını kaybetmiş şekilde vurmaya başladılar.Hemen getirdiğim kaba geri koydum ve 2saatte tekrar tankla getirdiğm kaptaki suları yavaş yavaş damla damla birleştirerek kayıpsız tamamladım.tabiki bu benim görüşüm,tejrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ve yorum yaparlar.
İkolam ve yine yumurta...
Bugün dişiyi kusturup yumurtaları kuluçka makinesine alacaktım,dişiyi yakaladım kusturdum ama ağzından  sönmüş bitane yumurta çıktı patlaşım top gibi düşünün ve 1-2tanede taş çıktı.Anlamadım ?
İkolam ve yine yumurta...
Kuluçka makinesi nin bir zararı oluyormu acaba? çünkü bu gidişle yavru alamayacağım gibi de. o resimde olan dişide diğer bir dişiyle kavga ediyordu ve sonundayumurtalar gene gitti. Fakat 1 ocakta başka bir dişim ağzına yumurta aldı,acaba bundan sonra bi kulçka makinesi alıp her yumurta alanı kustursammı ki? yardımcı olurmusunuz.
İkolam ve yine yumurta...
Bugün yumurta alan bir diğer dişim.Ama hala yavru alamadım yaaa,tankımdaki dişilerden 5-6tanesi sürekli yumurta alıp atıyor:( nezaman öğrenecekler şu yumurta tutma işini,yavruları görmek istiyorum artık.
Dişilerim nezaman yumurta tutar?
Balıklar şuan 11-12aylıklar. Sürekli gözlemliyorum.
İkola yumurta aldı
Son durum,balık şuan akvaryumun köşesinde takılıyo genelde ve ağzı hiç şiş durmuyor,arada ağını komple açıp kapatıyor ve geviş getirir gibi oynatıyor.Yemleme yaparken bazen bir parça alıyor okadar.Bende ellemiyorum yavru olabilir ağzında diye.
Dişilerim nezaman yumurta tutar?
Öncelikle herkeze merhaba. Şuan tankımda açıkçası bir harem var ve bütün dişilerin 2-3gün arayla tüpçük çıkartıp yumurta alıyorlar,ama 3-5gün yada bazıları o gün içinde ya atıyorlar yada yutuyorlar.Bu döngü nezaman düzelir acaba ? kusturmak taraftarı değilim. Bir dişimde yemlerken belki bir parça yem alırsa alıyor bazen o gün hiç almyor ve tankın köşesinde duruyor yanına gelenleri falan kovuyor sağlık problemi yok yüzüyor balıklara kafa tutuyor acaba ağzında az da olsa yavrumu var,çünkü 10-15gündür bu şekilde.
 
Birde nasıl dişiler bu şekilde hepsi yumurta alıyor diye soracak arkadaşlar varsa,ben siteye 2006 yılında katıldım ve malawiyle başladım frontosa falan derken discus üretimine kadar gittim,şuan akvarymumda malawide ne uyguuyorsam aynını uyguluyorum yem hariç tabi ve çiftleşmeler hergün sürüyor,çiftleşen dişi en geç 30gün içinde tekrar yumurta alıyor.
herkez 20lt ye 1çay kaşığı tuz demiş,ben yıllardır 20lt ye 1yemek kaşığı silme olacak şeliklde(tam dolu olmayacak)kullanıyorum,ve her su değişiminde 200lt lik tankımda 40lt çıkartıp ekliyorum ve herdefasında 5damla metilen mavisi ekliyorum.Suyu bugüne kadar hiç dinlendirmedim direk çeşmeden ve ılık olarak ekliyorum 6-7senedir hiçte zararını görmedim. Ve bolca hava,dış filitre iç kafa motoru ve hava taşım süreli açıktır gece gündüz. 2ay falan olsu tropheusa geçeli,ve bu dediklerimi onlarada uyguladım hiç sıkıntı yaşamadım,ve süreklide çiftleşmeler oluyor.neredeyse her dişimde tüpçükler görebilyorum.Dip çekimi ve su değişimini 15günde bir yapıyorum.Akvaryuma başka türlü hiç müdahale etmiyorum.Bunlar benim yaşadıklarım belki birilerinin işine yarar bilgi paylaştıkça büyür.
İkola yumurta aldı
[QUOTE=Hüseyin M.]Dişinin ağzının ilk günkü gibi dolu gözükmemesi normal halen ağzında devam ediyordur ama şu faktörler önemli.

1.Dişinin ilk tecrübelerimi.

2.Erkek dişi oranı ne.

3.Akvaryum ebatları ne.

Bu üç sorunun cevabı standartlar dahilinde ise merak etme.

Sağlıcakla...
[/QUOTE]
Dişi takip ettiğim kadarıyla 2 yada 3. yumurta alışı.
Erkek 2 tane var ama 3te olabilir.
Akvaryum 125*50*65
Dişi dün bir tanecik granül yem aldı ağzına okadar,bugünde hiç bir şey yemedi,ama ağzı normal boş gibi duruyor anlamadım gitti,yemde yemiyor ki.Sürüden ayrı duruyor ve onlar yemlenirken bi iki tur atıp köşeye çekiliyor.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.