ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aQuaMuRaT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ekim 2009 17:15
Son Ziyaret:
29 Ekim 2017 12:13
Toplam Mesaj:
65 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Şimşek
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat Şimşek [img]http://i.imgur.com/aozpk.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Astronotum yediği yemi solungaçından çıkarıyor
[QUOTE=hamzaurun] Balık iç parazit olmuş ve yemi yutamıyor olmuş olmasın ? Göz ardı edilmeyecek bi varsayım dışkısını kontrol edin derim. [/QUOTE]
İç parazit belirtileri göstermiyor. Balık çok sağlıklı, aşırı hareketli yemi görünce zıplayıp kafasını buhar camına vurmadan rahat etmez. Tek sorunu yediğini solungaçlardan çıkarması.
Astronotum yediği yemi solungaçından çıkarıyor
Arkadaşlar, solungaçtan yem atma sorunu diğer balıklarımda yok bir tanesinde var ve o da yeni yeni görüldü. Öyle bir durum ki balığım yediği yemden bile fazlasını solungaçtan atıyor sanki. Midesine en ufak yem gitmiyor. Dağılmayacak yem olsun dedim sabah ciğer verdim biraz ama sonuç değişmedi. paramparça şekilde solungaçtan atmaya başladı. umarım sıradan bir olaydır.
Astronotum yediği yemi solungaçından çıkarıyor
Cevaplarınız için teşekkürler. Astronotum yemi yer yemez oğütmeden parçalanmış şekilde solungaçtan çıkarıyor.
aQuaMuRaT2012-10-22 19:20:00
Astronotum yediği yemi solungaçından çıkarıyor
Forumda aradım ama bulamadığım için konu açmak zorunda kaldım. 4 adet astronotum var yaklaşık 6-7 aydır sağlıklı şekilde büyüyorlar. Astronotlarımdan en hareketli olanı(uçarak yem kapar) yaklaşık on gündür bazı büyük dağılan yemleri yedikten sonra solungaçından parçalanmış halde çıkarıyor. Hem balığım doymuyor hemde suda büyük bir kirlilik oluşuyor. Sebebi nedir bilen varmı? aQuaMuRaT2012-10-21 23:36:49
Mpanga için yem ?
Sera spirulina,  tetra pro vegetable, nls chicled formula tavsiye edeceğim yemlerden. Forum üzerinden yapılan satışları tercih etmenizi öneririm.

[EDIT]aQuaMuRaT,2015-07-19 19:45:55[/EDIT]
Amerikan Tankım (yeni resimler ilk mesaja eklendi)
Yeni fotolar bekliyoruz. selamlar
Oscar alacağım fakat...
Astronotlar mutsuz olduklarında veya rahatsız edildiklerinde yan yatıyorlar. Sağlık sorunları olduğunun işaretçisi değil. Ama önerim alacaksan küçükten alıp büyütmen bu balıkları.
Amerikan Tankım (yeni resimler ilk mesaja eklendi)
Yakup bey arka fonu beğenmediğimi söylemeliyim. Bende bu sıralar astronot bakmaya başladım çok zevkli balıklar. Bitki eklemeyi düşünüyorum amazon saz ekersem sökmezler umarım.
Beta Bitkili
[QUOTE=ozelharekat38]Betalar tek yaşayan balıklardır üretimi amatörler için çok zordur beta motor ısıtıcı ve büyük akvaryum gibi şeyler istemez bi fanus bi beta bide yem sana rahat 5 ay gider kardeş =) [/QUOTE]
Fanusun formu hiçbir balığın yaşaması için uygun değildir. Köşeli akvaryum olmalı boyu çokda mühim olmasada 25 cm ideal olur.
Dış filtre Debi'si neden düşer...
Benim Dolphin C1000 dış filtrem sorunsuz çalışmaktaydı. Hobiye 5-6 ay ara verdikten sonra bugün yeniden kurdum akvaryumu. Ama eskiye oranla debisi epey bir düşük. Çok az su çeviriyor.
Üç sepetli filtremin en üstünde sünger ortada zeolit en altta seramik boncuk var. Eskiden diziliminde zeolit yerine mercan kırığı vardı. Tür değişikliği dolayısıyla bu değişikliği yaptım. Zeolit miktarıda mercan kırığı ağırlığında ama daha küçük taneli olduğundan su akışında sorun yaratırmı. Sorunun ne olduğunu bilemedim henüz  bir saat oldu kuralı akvaryumu. Artık kendiliğinden canlanmasını bekleyeceğim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.