ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaan_ozd
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2009 19:31
Son Ziyaret:
26 Aralık 2020 02:08
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Özdemir
Doğum Tarihi:
05 Ocak 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
serbest meslek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


155*60*65 DİSCUS
60*50*50 Albino red golden diamont

SON 10 MESAJI

Ista Mini Ufo Diffuser
Demin baktım bende biraz açılma söz konusu.Hatta baya baya açıldı sayılır.Zamanla sizinki de düzelicektir öyle umuyorum
Ista Mini Ufo Diffuser
Bende iki gün önce kullanmaya başladım bu seti.Aynı sorundan muzdaribim.Difizör kabarcık yapıyor.Umarım gün geçtikçe açılma olacak
Her Şey Eksiksiz, Fakat Bitkiler Ölüyor
Önerileriniz için teşekkürler.Bunları dikkate alacağım.Şöyle bir sorum daha olucak.Akvaryumda yüksek miktarlarda su değiştirdiğimde 1-2 gün de olsa fotosentez gözlemleyebiliyorum.Sonrasında ise duruyor.Bunu sebebi nedir?
Her Şey Eksiksiz, Fakat Bitkiler Ölüyor
Diatom oluşmaması için ozmos suyu kullandım kurulumda ama yine yakalandık demek ki.Ne yapabilirim öneriniz var mı acaba? power led kullanmıyorum.Işık gücü olması gerektiği gibi olğunu düşünüyorum.
Her Şey Eksiksiz, Fakat Bitkiler Ölüyor
Bu akvaryumun son hali,

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85181/300920171111331.jpg[/IMG]

Bu da kurulum yapıldıktan bir kaç gün sonra ki hali, arada ki fark anlaşılabiliyor

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85181/300920171113211.jpg[/IMG][EDIT]kaan_ozd,2017-09-30 11:14:32[/EDIT]
Her Şey Eksiksiz, Fakat Bitkiler Ölüyor
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 ay önce kurduğum 20 litrelik high-tech bitki akvaryumumda sorunlar yaşıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Taban: jbl proscape soil bitki kumu
Işık: 13watt + 8 watt led aydınlatma
Co2: ista Co2 supply set
Gübre: reeflowers set
İlk hafta bitkiler güzel gelişme gösteriyordu.Sonra havaların ısınmasıyla su derecesi 26 dereceleri gormeye basladı.Bitkilerin canlılıgını kaybetmeye başladığını farkettiğimde günlük su değişimlerine başladım ve elimden geldiğince ısıyı düşürdüm. Şimdi ısı sabit 22 derecelerde, bitkiler canlı ama hiç bir gelişme göstermiyor. Bazı yapraklarda sararmalar mevcut ve akvaryumda fotosente gözlemliyemiyorum.Anca yüksek miktarlarda su değişimi yaptığımda belli oluyor.Sizce sorun nedir ne yapmam gerekiyor ve neyi yanlış yapıyorum?
Aktif Çalışan Bitki Akvaryumunda Kum Değiştirme
Arkadaşlar merhaba,
7-8 yıllık olan 600 lt lik bitki akvaryumumda kum değiştirmek istiyorum.Akvaryumu kurduğum zamanlarda Türkiye'de bu özel bitki kumlarından olmadı için aquaclay kullanmak zorunda kalmıstım.Şimdi gerek uçuştuğu için gerek ön plan bitkisi yetistirilemeyeceği için kumumu değiştirmek istiyorum.Ama sizi bazı sorularım var.Akvarumumda 15 cm lik yaklasık 20 tane melek beslıyorum.Kum değiştirme işlemini akvaryumda balıklar varken yapmak zorundayım malesef.Sorularım şu şekilde:

1.Kumun altındaki pislikler suya karısıcagı için bi yandan da suyu çekmem gerekiyor.Kumundaki faydalı bakteriler malesef gidicek.Bir de akvaryumda yaklasık olarak %80-90 oranında su değiştirirsem bakteri döngüsü çakılır mı? Bu konudaki tavsiyeleriniz neler acaba

2.Kum seçimide çok önemli bu konuda.Nano akvaryumumda oliver knott ın bitki kumunu kullanmıstım bir zamanlar.O da ilk Türkiye ye geldiği zamanlardı ve tecrubesizlikten yıkamıstım suya koydugumda ise butun su camur oldu.Meğersem akvaryum kurulmadan ilk koymak gerekiyormus kumu.Şimdi asıl sorum böyle bi problem yaşamıycağım bir kum olması lazım.Jbl marka kumlar dikkati mi çekti.ADA marka olanlarda bu problemi kesinlikle yaşıycakmışım araştırmalarıma göre.JBl de bir manado seçeneği var.onun bu problemi yaşamıycağını öğrendim ama jbl in pro serisi daha cazip geliyor çünkü yapacağım uğraş ortada.Yapmışken en iyisi olsun istiyorum.JBl proscape de bu problemi yaşarmıyım?Önerdiğiniz bir kum markası var mıdır?

Şimdiden teşekkürler...

Saygılar
Albino Golden Maceramız-Yeni Resimler Eklendi
Maşallah Oğuzhan Bey güzel bir büyüme süreci geçirceklerinden eminim.Bu balıklarla Ankara'da albino discus sayısının artmasına yardımcı olacagınıza eminim.

Saygılar,
Discus için uygun Kh ve Gh degerleri
Suanda yeni albino yavru grubu alarak onları büyütme planları yapıyorum.Su anlık 600lt lik tankımda 14 discustan 1 tane kaldı cok hastalıklar atlattım.Ozmozumun membran filtrelerini degistirdigim icin bu konuyu actım.Degistirmeden once su degerleri idealdı ama simdi biraz düstü.Bende dediginiz gibi artık 3 kartus filtreden gecirip verecegim.Su istenilen degerlerde olur diye dusunuyorum
Kh'ı düşürmek(CRS)
Tamam Batuhan Bey yorumlarınız için cok tesekkür ederim.Gh+ olarak hangi ürünü kullanıyorsunuz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.