ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
frodo26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2010 21:59
Son Ziyaret:
07 Ocak 2011 23:53
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ilhan tasar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

280 litre discus

SON 10 MESAJI

500 Lt /Bitkili günlüğüm
Yılmaz bey akvaryumunuz gerçekten harika kafama takılan bir soru var yardımcı olursanız çok sevinirim,bendede 300 litrelik discus akvaryumum var içindede 6 tane  makrakanta var bir ara bitkili yaptım akvaryumumu ama gel zaman git zaman  makrakantalarım  inatla benim diktiğim her bitkiyi tek tekkk yerlerinden söküp attılar,önüne geçemedim bunun,videonuzu izledim akvaryumunuzun zemini maşallah çim saha gibi : ) bu keratalarlar la nasıl baş ettiniz yada baş edilebilecek bir yöntem biliyomusunuz bitkileri sökmemeleri için : )
Dış parazit
Üstadlar aynı sorun bendede var bir senedir bu sorunu yaşıyorum dişi discusum pek yem yemiyo Permasol banyosunu haftada bir defa ayrı bir kovada akvaryum dan çekmiş olduğum 10 litrelik suya 1 tablet atıp 15 dk tutuyorum tabiki hava taşı ilede suyu havalandırıyorum bu 15 dk boyuncada sürekli kontrollu olarak discusumu gözlemliyorum ama şu ana kadar sonuç pek değişmedi yine solungaçlar dışardar,akvaryumun köşesinde yem attığım zaman biraz tepki verim bir kaç tane yiyip tekrar köşesine geçiyo ortalama bir seneye yakın bu şekilde bir sorunla karşı karşıyayım...
Çok az ışık isteyen bitkiler...
Artık şansımız yaver giderse ve bitki duayeni bir üstad bulursak neden olmasın, ama genel kanı olarak akvaryumcuya girdik mi artık bana hangi bitkileri satar ALLAH bilir : )
Çok az ışık isteyen bitkiler...
Tankın sağ tarafı aslında güzel ışık görüyo dediğiniz gibi o konuma yerleştirebilirim,birde bu bitkileri satan bir yer bulabilirsem çok güzel olucak...
Çok az ışık isteyen bitkiler...
Üstad bende iki tane erişkin discus 6 macrakantra bir tane de sae var.. bende senin söylediğin gibi kütüklere, misina ile sabitlemeyi düşünüyorum şu anda da, başka bitkileri de araştırıyorum ışık istemeyen ama daha tam randımanlı bir sonuça varamadım açıkcası.
Çok az ışık isteyen bitkiler...
Arkadaşlar üç çeşit bitki buldum bunlar aynı familyadan geliyolar (arkadaşımız verdiği link sayesinde biraz daha kapsamlı bir araştırma yaptım)
 Anubias barteri var. nana
Anubias barteri var. angustifolia (''afzelii'')
Anubias barteri var. barteri
kesinlikle çok ışık istemiyolar,online sitede şu anda satışları yapılmaktadır büyük ihtimal almayı düşünüyorum....

 

Çok az ışık isteyen bitkiler...
Tolga bey kesinlikle katılıyorum sıcaklık konusunda çok haklısınız.
Çok az ışık isteyen bitkiler...
 Üstadlar herkese saygılar öncelikle. Başlıkta belirtmiş olduğum gibi ışık ihtiyacı minimum olan bitkileri arıyorum. Forumları araştırdım, bir kaç kişi yazmış ama okudukça arapsaçına döndü iş. Niye diyecek olursanız, şu bitki az ışık istiyor diye belirtiyor bir forum üyesi. Diğer forum üyesi ise hayır o çok ışık isteyen bitkidir diye cevap veriyor. Bunun gibi karışık durumlar bir hayli fazla. Bitki uzmanlarımız başlıklı bir kısımda açılmış anladığım kadarıyla. Sizlerden ricam discus akvaryumuma en az ışık isteyen bitkilerin isimleri. Ben birkaç tane buldum ama emin olamadım açıkcası. Bitki uzmanlarımızın yardımına ihtiyacım var açıkcası. Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar. Adem TANIŞ2010-04-22 11:29:38
yeni alınacak olan discus boyu?
Mert ve Oğuzhan bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
yeni alınacak olan discus boyu?
Üstadlar 300 litreye yakın discus akvaryumum var icinde bir çift red pigeon um var,ve başlıkta olduğu gibi yeni bir çift discus almayı düşünüyorum ama alacagım discuslar yavru olacağı için ve şuandaki red pigeonlarım 15 ve 13 cm lik boyutlarda olduğu için sorun teşkil eder mi ya da alacağım yavru discuslar yanık kalırlar mı değerli görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.