ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
derinnick
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2010 01:42
Son Ziyaret:
17 Mart 2010 22:42
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
deniz sırma
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

deniz anası /Deniz Sırma

SON 3 MESAJI

Fanusta neden balık beslenmez!
Yanıt yazan herkese çok teşekkür ederim. Yemlerle ilgili kafama takılan bir soru da şu, balıkları satan dükkandan biri etli biri sebzeli iki yem verilmiş. Satıcının tavsiyesi ile bir gün etli bir gün sebzeli olanı veriyorum. Günde üç kez dört tane. Bunda bir yanlış var mı?
Fanusta neden balık beslenmez!

İlginize teşekkür ederim, yarın akvaryum almak için Eminönü'ne gideceğiz. Peki tavsiyeleriniz neler? İki japon balığı için ideal akvaryum boyutu ne olmalı? Bir de araştırdığım için genel malzemeleri biliyorum ama kum, filtre gibi malzemeler dışında almam gereken özel bakım malzemeleri var mı? Şu an sera adlı bir yem kullanıyoruz, yem ve diğer malzemeler için iyi olan markaları yazabilir misiniz?

Fanusta neden balık beslenmez!

Merhabalar, google'da japon balıkları ve fanusu araştırırken siteyi keşfettim. Maalesef 4 gündür evimizde fanus içinde iki adet japon balığı var. Balıklar ve akvaryumlar hakkında bilgim sıfır olduğu için asgari mantıkla düşününce bu fanus işinde bir terslik olduğuna karar verip araştırma yapmaya başladım ve işte buradayım. 3 yaşında bir oğlum var, geçtiğimiz pazar günü dedesi ile gezmeye gidip, ellerinde bir fanus ve iki japonla döndüler. Oğlan tutturmuş ve dede de kıramadığı için öylesine almış balıkları. Sorumsuzluk büyük ama yapacak bir şey yok diyerek balıklara bakmaya başladım. Balıkların neden fanusta olduklarını sorduğumda akvaryumun malzemeleri ile birlikte 200 liraya malolduğunu öğrendim. Dedemiz, akvaryumcu, 'Japon Balıklarının fanusta yaşayabileceğini söyledi' dedikleri için önce önemsemedim fakat ertesi gün fark ettim ki balıklar neredeyse suyun üzerine çıkacak, internet sağolsun bu durumun nefes alamamaktan kaynaklandığını anladım. 3 gündür her gün sularını değiştiriyorum, temiz içme suyu kullanıyorum fakat bu okuduklarımdan sonra balıklara fanusta bakmaya devam etmemin imkanı yok. Yalnız şu an 200 liralık bir akvaryum almam da mümkün değil, en erken ay başında alabilirim ama balıklar o zamana kadar yaşar mı bilemiyorum? Daha ucuza ama balıkların ideal yaşam kalitelerinden kısmayacak bir akvaryum alabileceğim bir yer var mı? Hoş, en kötü akvaryum fanustan iyidir herhalde ama sırf ay başına kadar bekletmek istemediğim için kötü bir akvaryum almak da istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.