ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
byderin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2010 13:55
Son Ziyaret:
28 Kasım 2013 11:21
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulaş DERİN
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ulaş DERİN
-----------
100x50x60 Sarı prenses, Yunus

SON 10 MESAJI

180 litre tür tavsiyesi

Brichardi-leleupi.

Sarı prenses
Sorun yaşamanızın nedeni sarı prenseslerin 1 erkek 5 dişi şeklinde beslenmesi gerektiğidir. Bu işlemi halletmeden de sıkıntılarınız sonlanmaz.byderin2010-04-08 23:30:53
325 Litrede Hangi Balıkları Bakabilirim?
4 adet küçük diskusla başlayabilirsiniz.Siyah tetra sayınızı 6'ya çıkarırsanız iyi olur çünkü sürü hayvanıdır.Yalnız akvaryumunuzda baktığınız ve bakmayı planladığınız balıklar bitkili akvaryum türleridir.Hastalık ve ölümlere davetiye çıkarmamak adına üzelce bitkilendirme yapmadan balık eklemesi yapmamanızı önemle tavsiye ederim.

yeni başladım
[QUOTE=KASEHA]Ben Astronot,Pacu,Green Terror,Jack Dempsey Yanına 1 adet sp,1 adet Iceman,1adet Yunus Koysam Problem Çıkarmı Sizce?. Yabancı Videolarda Ve Balıkçılarda Beraber Yaşayanları Gördüm Ne Dersiniz Deneyimi Olan Tecrübeli Arkadaşlar? [/QUOTE]


Yaptığınız karma zaten son derece uyumsuz,bir de yanlarına sarı prenses yunus eklemekten bahsetmişsiniz.Astronot tek yaşar,yanına başka balık konmaz.Green terror ve jack dempsey sertlikleri çok farklı hayvanlardır aynı akvaryumda olmaz.Pacu bahsettiğiniz balıkların hiçbirisiyle olmaz önce akvaryum koşullarınızı sağlıklı bir hale kavuşturun ondan sonra balık eklemeyi düşünürsünüz.Balıkçılarda gördükleriniz insanları kandırma mantığının,videolarda gördükleriniz ise "ben yaptım oldu" mantığının eserleridir,itibar etmeyiniz.
Saygılar.

Yeni Üyenin Akvaryumu ve Sorunu
140 litre 1 erkek 5 dişilik bir sarı prenses kolonisi için gayet yeterlidir,konuyu açan arkadaşımızın da dediği gibi yanına snow prenses türü sert cichlidleri eklemedikten sonra demasoni,iceman,kırmızı prenses türü balıklardan biri düşünülebilir.

Akvaryumum yazın 3 ay boyunca evde yalnız
Faydalı bir konu olmuş, teşekkürler..
Yunus iceman sarı beyaz portakal prensesler
Birçok kullanıcı arkadaşımızın düştüğü yanlışa düşmüşsünüz.Bahsettiğiniz balıklardan beyaz prenses çok sert bir türdür.Diğerleriyle birarada bakılmaları uygun olmaz.Yunusla karma yapmak için 300litre ve üzeri hacim gereklidir.İceman otçuldur,imparatorlar etçildir.Beraber bakılmaları uygun olmaz.Kısacası bakkaldan sipariş verir gibi bir ondan bir ondan şeklinde balık beslemek yerine sitemizden öneri alarak hacminize uygun türleri beslerseniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır :)
Mücevherlere Bitki Tavsiyesi...
Mücevherler bitkilere pek müsamahakar değillerdir.Ama sert yapraklı anubias bitkisinden birkaç kök ekleyebilirsiniz akvaryumunuza.Bitkiyi iyi sabitlerseniz sorun çıkmaz.
Tür Tavsiyesi
Aramıza hoşgeldiniz.Yeni başladığınız için bakımı kolay balık türlerinden tercih yaparsanız daha uygun olacaktır.Canlıdoğuranlar hem bol yavru verir,hem de "danışmadan" iş yapmadığınız sürece size uzun yıllar boyunca keyif yaşatabilirler.Canlıdoğuranlar için bitkili tank gerekir,7-8 kök bitki ekleyerek dekore edeceğiniz bir tank onlar için harika bir yaşam alanı olacaktır.Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli şey akvaryumcu tavsiyeleridir.
-"Abi her türlü yaşar"
-"Abi bitkiye gerek yok al sahte bitki vereyim kayalık vereyim yaşar"
Tarzı hobiciyi kandırmaya ve sömürmeye yönelik birçok lafları vardır,kanmayınız.Eğer canlıdoğuran yapacaksanız ilk önce akvaryumun içiyle işinizi bitirmeli,bitkilendirme,kum dizayn filtrasyon ısıtıcı vs. bütün bu işler bittikten sonra yine gelip bizlerden tavsiye alarak tür eklemesi yapınız.Unutmayın akvaryum hazır olmadan canlı alırsanız çekeceğiniz sıkıntı da büyük olur.
Eğer cichlid türlerinden seçim yapmak isterseniz malawi cichlidleri 1 erkek 4 dişilik haremler gerektirdiğinden ve ortalama hacim ihtiyaçları 120 litreden başladığından akvaryumunuzda beslemeniz sakıncalı olur.Bir çift zebra,bir çift mücevher,bir çift brichardi,veya bir çift leleupi tek tür olarak bakabileceğiniz kayalık ortam cichlidleridir.
Tankımda japonların yanına pangaikus nası
Atabay beye katılıyorum.Konuyu açan dostumuza da uyumsuz balığın küçüğü büyüğü olmaz aldığınız gibi geri verin diyorum.Japonun yanında japon beslenir.Başka da tür olmaz.Çöpçünüze de dikkat edin,yutmaya yeltenebilirler.Ve LÜTFEN bizlerden gelip tavsiye almadan akvaryumunuza kafanıza göre,veya onun bunun tavsiyesiyle canlı eklemesi yapmayın.Yoksa bu açtığınız konu ilk olmaz,büyük sıkıntılar çeker,maddi manevi mağdur olursunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.