ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SedaBirsen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2010 15:10
Son Ziyaret:
13 Mart 2010 12:08
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Seda Birsen
Doğum Tarihi:
27 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Call Center Agent
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Seda Birsen - ANKARA

SON 2 MESAJI

Yarışma Bilgileri

Öncelikle burada yazacaklarım için kırılanlar olabilir ama lütfen amaç hobiyi ileriye götürmekse eleştiriyede açık olalım lütfen... eleştirirken kıyaslamalarda örnek vereceğim katılımlar kendi katılımım değildir.
Şöyleki Öncelikle bu yarışmaların düzenlenmesindeki ilk amaç hobiye katkıda bulunmak insanları teşvik etmek insanları bu hobiye kazandırmak ise bunda herkes hemfikir peki ama insanların heveslerini kırarak nasıl teşvik edebiliriz... ben kendimi bildim bileli bu işin içindeyim ve beslemediğim tür kalmadı. bu hobinin yanında  fotoğrafçılıkla ve afiş tasarımlarıyla uğraşıyorum. ben bu hobiye yüzlerce insan kazandırdım ve bi okadar insanı da bu siteye yönlendirdim. daha önceki yarışmalara farklı bir kullanıcı adıyla iki katılımım ve derecem oldu ama ben daha önce hiç bu şekilde adaletsiz bi yarışmaya tanık olmadım.bunu bir katagori için değil bütün katagorilerde bariz bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. bazı arkadaslar sonuçlardan sadece 3-4 kişi memnun değil demişler ama emin olunki onlarca memnun olmayan insan var. Eleşrilerimde yoğun olarak Sayın Muammer bey var... ve bütün jüri üyelerimize örneklerle bazı sorular sormak istiyorum
1. ELEŞTİRİ : amerikan canlıları bölümünde 1. olan katılım için şunları söylemek istiyorum sizce bu aşağıdaki balık türünün özelliklerini iyi yansıtan bir balık mı? benim fikrim gördüğüm en formu bozuk ve yaşlı meleklerden biri

 
diyelimki bu katılımın 1.olmasında bu değerlendirme dışındaki kriterler etkili olduysa fotoğraflama, pozlama ve aynı zamanda form olarakda çok daha başarılı katılımlar mevcuttu.

2.ELEŞTİRİ : deniz canlıları bölümünde ilk üçe giren canlıların 3'ü de, yerinde hareketsiz durabilen canlılar oldukları için fotoğraflarının çekilmesi oldukça kolaydır. Ki buna rağmen pozlamalarda herhangi bir ihtişam ve sanatsallık bulunmamaktadır, ayrıca üçüncü olan katılımada okadar olumsuz eleştiri yapılmasına rağmen jurilerimiz bu katılımı derceye laik görmüştür. insanlar yerinde bir saniye bile durmayan balıklarının binlerce fotoğrafını çekerek en iyileriyle yarışmaya katılmaya çalısıyorlarken sizce bu ADİL Mİ ?


3.ELEŞTİRİ : discus katagorisinde 3. olan aşağıdaki katılıma baktığımız zaman bütün fotoğraflarda balığın yanında arkasında başka balıklar bulunmakta ve bu durumun yarışma kriterlerine göre kesinlikle uygun olmadığı bilinmekte. fakat bu katılım dereceye girerek 3.lüğü nasıl haketti...

 
diğer yandan bu şekilde başarılı bir katılım dereceye bile giremedi...
 
4.ELEŞTİRİ : bu defa muammer bey ve jurilerimizin yorumlarındaki tezatlıklarını ele alacağım. jurilerimizin katılımların 3. fotoğraflarına yaptığı yorumlardan ben hiç bir şey anlamadım. kimisine yakın ve yandan çekim olsaydı yazılmış kimisine 3. fotodada balığın tamamını görebilseydik yazmış işte örnekler...
 
Amerikan cichlidleri /fatih sami arabacı
Son fotoğrafınız ise yandan ve yakın kadraj olsa güzel olurmuş. Saygılar.
- Muammer YOLGIDEN
 
Deniz canlıları / kemal ataseven
3. karede balığın tamamını görebilseydik keşke.
- Emre ÇAKIN

3. Karede balığın tamamı çıkabilseydi çok güzel bir kare ortaya çıkabilirdi fakat balık çok zayıf olduğu için tam sağlıklı diyemiyorum malesef. Biraz daha yem verirken dikkat edilirsek daha güzel kareler ortaya çıkabilir.
- Azmi SÖNMEZ

Kemal bey,3 fotoğrafınızdada bariz düzeltme izleri var.2.ve 3.fotoğrafta canlının vücut hatlarındaki crop izleri belirgin görülüyor.Ayrıca düzenleme yaparken sanırım netliği etkilemişsiniz. Saygılar.
- Muammer YOLGIDEN

muammer bey buradaki 3. fotoğraf gayet başarılı balığın zaten genel görüntüsü mevcut son fotoğraftaki amaç sanatsal bir kadraj yakalamak. peki siz değerlendirme yaparken altın orana hiç dikkat ettinizmi.

şimdi insanların kafası karıştı 3. fotoğraf sanatsal ve yakın mı olsun yoksa oda diğerleri gibi genel bir görüntümü olsun. bu noktada yarışmanın maksadından biraz sapmış oluyoruz bu bir akvaryum canlısı yarışması mı? yoksa akvaryum canlısı "FOTOĞRAFI" yarışması mı?

peki aşağıdaki ikinci olan doğan beyin katılımındaki 3. fotoğraf neden bu anlamda eleştirilip balığın tamamının görünmesi istenmedi???


tabiki bu sorularımın hepsine ayrı ayrı bir cevap beklemiyorum amacım sizleri biraz düşündürebilmekti

saygılar...

SedaBirsen2010-03-12 03:47:10
Bu balığın adını bilen var mı ?
Albino zebra yada aqua adıyla anılan bir amerikan chicled türüdür çok dayanıklı ve kolay yavru verir, yeni başlayanlar için ideal bir balıktır...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.