ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Doğan DELİPINAR
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2010 19:20
Son Ziyaret:
29 Aralık 2017 23:57
Toplam Mesaj:
144 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
doğan delipınar
Doğum Tarihi:
10 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
eczacı teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

sump çalışma prensibi
Selamlar alttaki videonun 2. dakikasına bakarsan sana fikir verecektir daha başka yöntemlerde var tabi.

http://www.youtube.com/watch?v=5Ml9sWrEvOY&feature=endscreen&NR=1
Pleksi bu kadar pahalı mı ?
Selamlar plexi işlemesi kolay ve güzel bir malzemedir elinizde aletler varsa tabi ben yavruluk yapmıştım plexi ile kloroform ile gayet güzel yapışan bir malzeme ben arartırırken en ucuz bu alttaki sitede bulabildim birde siz bakın.

Plexiyi işleme konusundada bu alttaki, konu size yardımcı olacaktır kolay gelsin saygılarımla.
ilangim çok zor durumda
Selamlar forumda biraz araştırın balığınız muhtemelen bloat olmuş flagyl tablet veya clout tablet ile acilen tedaviye başlamanız gerekir karnındaki şişlik çok fazla ise ve hastalık çok ilerlediyse kurtarmanız biraz zor diye tahmin ediyorum ama ne olacağı hiç belli olmaz tabi geçmiş olsun.
Kahramanmaraş'ta tropheus- güncel fotolar syf-30
Makbule hanım konunuzu geç farkettim öncelikle yandan sump lı bir akvaryum yaptırmanız çok iyi olmuş bende kullandığım için nekadar kullanışlı bir sistem olduğunun farkındayım ufak tefek sorunlar yaşamış olmanıza üzüldüm açıkçası özellikle ölen yavrucuklara lakin bunların hepsi tecrübe katıyor biz hobicilere birde tropheusları yavruyken alıp büyüttüğünüz için ayrıca tebrik etmek isterim sizi tropheus beslemek sıkıntılı ve sabır isteyen bir süreçtir ama yavrudan büyütmek deneyiminize deneyim katacağı içinde allah kısmet ederde yavrularını alırsanız balıkların tam bir deneyimle bakacağınız için sorun yaşamayacaksınız diye düşünüyorum çünkü her dönemlerini tecrübe etmiş olacaksınız ve her dönemlerinin ayrı ayrı güzellikleri var sizde kısmetse yaşayacaksınız zaten yavrucuklarınızın yavrularını hatta torunlarını :) görmeniz dileklerimle sağlıklı balıklar diliyorum sağlıcakla kalın.
KARANLIĞIN Beyaz BERELİLERİ F0 Duboisi Masva abiler..
Selamlar barış bey öncelikle çok geçmiş olsun diyorum sıkıntlarınızdan dolayı.

Arkadaşlar gereken bütün uyarılarda bulunmuşlar bana söyleyecek fazla birşey kalmamış sadece suyun sump a girdiği bölümdeki plastik sanırım malzemedeki delikler biraz küçük gibime geldi bunuda sump a koyacağınız kafa motoru çalışınca anlayabilirsiniz bakalım devirdaim için yeterlimi.

Yandan sump lı bir akvaryum yapmakla inanın çok iyi bir karar vermişsiniz ben bir buçuk yıldır kullanmaktayım inanın temizliği çok basit sessiz ve suyu cam gibi berrak yapan bir sistem inşallah güle güle problemsiz bir şekilde kullanırsınız.

Balık seçiminizde çok hoş deniz akvaryumlarından önce tropheus son nokta zaten :)
Sağlıklı balıklar diliyorum saygılarımla.
Tropheus ilangi yellow yeni resimler sf.3
[QUOTE=edede33]İyi akşamlar doğan bey balıklarınız cok guzel saglıklı yavrular alırsınız umarım sormak istediğim sump sisteminizin ayrıntı çizimi var mı ? 10 cm yetiyormu sump için temizlik işinde elin sampa girmesi zor olmuyormu iyi aksamlar [/QUOTE]

Selamlar oğuz bey iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
130x50x50 cm lik tankımın 10 cm i sumpa ayrılmış durumda elleriniz çok büyük değilse inanın hiç bir sorun yaşamazsınız temizliği çok kolay suyum cam gibi berrak yaklaşık bir buçuk yıldır kullanmaktayım tropheus gibi bir türde inanın hiç bir problem yaşamadım şimdiye kadar.
Sizin için benim kullandığım sump ın bir çizimini yaptım özenmeden oldu kusuruma bakmayın ama en azından fikir verecektir birde eğer akvarum ölçüleriniz uygun olursa tabiki sump ı geniş tutmanızda fayda var diye düşünüyorum yaparsanız haberim oldsun saygılarımla.
Ayrıca mesajınızı yeni farkettim kusura bakmayın.

Albino chipimbi ve kiriza gold yavrular geldi sf87
Allah nazarlardan saklasın ibrahim bey sağlıklı yavrular alırsınız inşallah.

En sonunda iç sumplu akvaryum yaptım (sayenizde)
Mustafa bey taşma problemi yaşamadım ama mantıken aksi bir durum olur diye ben sump ı ayıran camı 1 cm aşşağıda tutmuştum sorun yaşamadım şimdiye kadar sizdede pek problem olacağını düşünmüyorum ama  siz yinede suyu tepeye kadar doldurmayın.
En sonunda iç sumplu akvaryum yaptım (sayenizde)
Selamlar çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık bende aynı sistemi yaptırdım 1 yıldan fazla oldu sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım alt sump lara göre daha kullanışlı bir sistem keşke diyebileceğim tek şey ise sump la akvaryumu ayıran camı akvaryum camından yarım veya bir santim aşşağıda tutsaydınız hiç taşma riski olmazdı oysa sizin sistemde suyu çok doldurursanız ve uzun süre filtre ekipmanlarını yıkamazsanız sump taki suyun azalma ve akvaryumun taşma riski azda olsa var güle güle kulnın sağlıklı balıklar diliyorum saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.