ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
moviebiker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2010 13:31
Son Ziyaret:
17 Nisan 2010 17:40
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eren Arıcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eren Arıcan

SON 8 MESAJI

CO2 kullanılmayacak Tank için öneriler
hmmmm. o zaman üstümden amatörlüğü atana kadar ya da elimdeki imkanları iyileştirene kadar cuba sevdamdan vazgeçeyim madem. hiç bitkileri alıp öldürmeye gerek yok. peki cuba gibi java moss gibi küçük bitkilerden başka neler önerirsiniz?
CO2 kullanılmayacak Tank için öneriler
Peki bu akvaryunda Java Moss,Cuba gibi bitkileri yetiiştirebilir miyim?
CO2 kullanılmayacak Tank için öneriler
Fotoğraf:



Boyut (cm): 55x35x35
Kapasite (litre): 67
Canlılar: Fotoğraflardaki bitkilerden başka canlı yok.

Malzemeler: Tahmini olarak 8W kuvvetinde florosan, 100W Isıtıcı, Atman at f-201 iç filtre ve enlemesine geniş bir mango kökü

Akvaryum Bakımı: 2 günlük olduğu için akvaryum bakımını yapmadım henüz.

Kullanılan Yemler: yok
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Merhabalar,

Bu akvaryumda ne tür bitkiler beslememi önerirsiniz? Açıkcası Jaza moss ve Cuba gibi küçük bitkilerden faydalanmak istiyorum akvaryumumda. Çok kalabalık gözüken bir akvaryum istemiyorum.Bu arada CO2 kullanmayacağımı sadece bu elimdeki ekipmanlarla bir bitki akvaryumu kurmak istediğimi belirtmek yerinde olur sanırım. Hertürlü önerileriniz sabırsızlıkla bekliyorum. Saygılarımla
İlk Akvaryumu Kurdum
Herkese merhaba,

Bugün itibari ile akvaryum hobisine bifiil giriş yapmış bulunuyorum.

Sabah saatlerinde 55x35x35 boyutlarında 67 litre bir akvaryum aldım. 8-9 kilo civarında siyah kumum var. Bir adet mango kökü,100W ısıtıcım ve Atman at f-201 iç filtrem var.

İlk iş olarak akvaryumumu tuzlu su ile yıkadım ve kurumaya bıraktım. Bu esnada kumlarımı yine tuzlu su ile yıkadım.Umarım yeterli derecede yıkamışımdır kumlarımı.Daha sonra kumları akvaryum yüzeyine yerleştirdim.Ancak bu esnada tam olarak süzülemeyen sularda onlarla birlikte akvaryuma girdiler. Daha sonra ısıtıcımı ve iç filtremi sol arka kısıma yerleştirdim. Akvaryumu sabah saatlerinde dinlendirmeye başladığım 10 litre su ile doldurmaya başladım.Ancak burada birşey belirtmem gerekli akvaryuma giren ilk 10 litre 5-6 saat dinlenmiştir.Diğer sular direk olarak akvaryuma eklenmiştir. Bunların yanında birkaç parça bitki aldım ve onlarıda ektim. toplamda 3 parça. Suyu tamamen doldurduktan sonra 4 yemek kaşığı tuz ve 20şer Tetra AquaSafe ve Mavi damla(Biyo İchtyo markası)  damlattım suya.Bu işlemlerden yarım saat sonra da ısıtıcımı ve iç filtremi çalıştırmaya başladım.Şu an Siyah ve sarı renkte olan mango kökümü sıcak su ile yıkayıp leğende bekletiyorum( akvaryumcu böyle yapmamı söyledi).

Şimdilik bulanıklık sorunu yok gibi ancak iğne ucu büyüklüğünde hava kabarcıkları var camlarda,filtrenin üstünde ve bitkilerin üstünde.

Bu aşamadan sonra hangi yolları izlemeliyim? Ne kadar süre akvaryumun oturmasını beklemeliyim? Cuma günü ya da C.tesi günü balıklarımı içine aktarabilir miyim akvaryumumun? Bu arada tetra türü balıklar beslemek istiyorum. Neon tetra ve belki bir cins daha tetra yanına. Ancak akvaryumum kaldırırsa tetra cinslerinden bir cins daha eklemek isterim. Bilgileriniz dahilinde fikir verirseniz sevinirim.

Bir diğer sormak istediğim konu İç filtrenin ve Isıtıcının birbirlerine çok yakın olması problem yaratırmı? Açıkcası akvaryum içinde toplu durmasından yanayım ancak sorun olacaksa ileride balıklarımın sağlığı için hemen müdahale edebilirim.

Mango kökünü hemen koymalı mıyım yoksa bu yaptığım hareket doğru mu? Mango kökünün Ph değerine fayda sağlayacağını forumdaki konulardan öğrendim. Ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

Suyun sıcaklığını 28 dereceye ayarladım.Bu sıcaklık tetra cinsleri için yeterli olur mu?

Ayrıca Ekstra olarak suyun kendi değerlerini yaratmasını beklemeli miyim yoksa dış etkenlerle müdahale etmeli miyim? (forumda bir başlıkta bir iki parça balık yeminin faydalı olacağını okumuştum)

Sorularım biraz fazla olmuş olabilir ancak bildiklerimin sadece bu forum okuduğum konulardan ibaret olduğunu göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. Yanlışlarım, eksiklerim varsa kusuruma bakmayınız. Umarım keyifli bir hobi (hastalığa :) ) adım atmışımdır. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Herkese keyifli günler dilerim.

Saygılarımla


Yeni akvaryum Bilgilerinize ihtiyacım var
Arkadaşlar bugün çok güzel bir gelişme oldu.Gidip yeni bir akvaryum aldım!!! :)

55x35x35 boyutlarında. Yanılmıyorsam 67 litreye denk geliyor.

5 kg. siyah kum,Isıtıcı,İç Filtre ve Bir adet mango köküm var şimdilik. Önerileriniz dahilinde güzel bir akvaryum kurabilirim umarım. Kurarken nelere dikkat etmem gerektiğinde bilgileriniz paylaşırsanız çok sevinirim. Umarım fotoğraflarınıda koyup sizinde fikrinizi alabilirim. Şimdilik esen kalın.

Saygılarımla
Yeni akvaryum Bilgilerinize ihtiyacım var
Peki neon tetra balıklar bu boyutlardaki akvaryumlar için uygun olurlar mı? 2 cins balık beslemem sağlıkları açısından problem yaratır mı? Teşekkürler
Yeni akvaryum Bilgilerinize ihtiyacım var
Bilgilendirici mesajlarınız için teşekkür ederim. Bitkilerin sağlıklı yaşaması için hangi tür ışıklandırmayı önerirsiniz?Yine site içinde yaptığım hesaplamalarda 10W gücünde bir aydınlatma benim akvaryumum için yeterli olur diyordu.Sizin önerileriniz neler?
Yeni akvaryum Bilgilerinize ihtiyacım var
Merhaba Arkadaşlar.

Akvaryum.com'da ve Bu hobide yeniyim. Daha önce hiçbir deneyimim yok. Arkadaşımdan Yüksekliği 31cm. Genişliği 22cm ve Uzunluğu 32cm olan bir akvaryum alacağım. Siteden hesapladığıma göre 21 litre hacmi olacak. Birkaç sorum var vakit ayırıp cevaplarsanız çok sevinirim.

Bu akvaryum için hangi tür Donanımı önerirsiniz? İç filtre veya dış filtre? ya da ışıklandırma? Isıtma için bu ebatlardaki bir akvaryumun ihtiyacını nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Sanırım bunlar için öneride bulunmadan önce akvaryumda ne beklediğimi ve ne yapmak istediğimi bilmeniz gerekiyor. Canlı bitkilerden oluşan bir akvaryum kurmak istiyorum. Ancak daha çok kuma yakın küçük bitkilerden oluşturmak istiyorum akvaryumumu.

Bir diğer sorum ise kaç adet balık sağlıklı yaşayabilir bu ebatlardaki bir akvaryumda? Lepistes tarzı canlı doğuran balıklardan çok. toplu hareket eden küçük balıkları beslemek yönünde isteğim.

Eksik veya yanlış birşeyler yazdıysam kusura bakmayın.Bilgisizlikten kaynaklıdır.

Herkese iyi ve keyifli günler dilerim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.