ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kayıp balık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mart 2006 21:08
Son Ziyaret:
31 Mart 2012 00:07
Toplam Mesaj:
30 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
uygar akbay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
satış müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Uygar Akbay

SON 10 MESAJI

Chelmon

 

 

kayıp balık2007-08-20 22:18:13
Akvaryum kurulumu...
En ideal sistem ters osmos suyudur zaten. O olmazsa diğer seçenekler değerlendirilmeli.Ancak çeşme suyu yine de aquamarin gibi düzenleyiciler katılsa bile en son seçenek olmalı.( hatta olmamalı) Kısacası ters osmos en iyi seçenek olacaktır.
 
 
Akvaryum kurulumu...
[QUOTE=cinaronur]

İyi günlerde kullanmanız dileklerimle başlıyorum.Kumu çok dikkatli al, hatta imkan varsa orada küçük bir kabın içine az bir miktarını koyup su doldur temizliğne dikkat et.Bir çuval kumu yıkamak kolay olmayacaktır.Tuzu da akvaryumcudan alır isen biraz pahalı olacağı kanaatindeyim.Bildiğimiz kaya tuzu olur.P.s nin ne olduğunu çıkartamadım kusura bakmayın.Bir adet termometre.Bence de çeşme suyu normal benim bildiğim herkes çeşme suyu kullanıyor.Sump sistemi bence bu litrajdaki akvaryum için pek elzem değil ben olsaydım sürekli dış filtre kullanırdım.Birde ufağından iç filtre. Aklıma gelenler bunlar hayırlı olsun.

[/QUOTE]
 
Yukarıda yazılanların hepsinin yanlış olduğunu söyleyebilirim. Ama özellikle kaya tuzu kısmına bayıldım.
 
Bu arada kurulumda çeşme suyu kullanmanızı kesinlikle önermem. Ciddi problemler doğurabilir. Ayrıca dış filtre ile uzun soluklu bir sitem kurmanız çok zor özellikle 250 lt. gibi bir akvaryumda.
Akvaryumun suyu
Aslında benimle aynı şeyleri yazıyorsunuz. Ancak ifadeleriniz eksik olunca haliyle başka şeyler çıkıyor ortaya. Kaynak suyu kullanılan akvaryumlarda yosun olur mu? Evet bazen olur. Ama bunu "Sertlik önemli değil, yosun olur. r/o idealdir" diye anlatmaya çalışırsanız eksik anlatmış olursunuz. İyi bir ışıklandırmanız yoksa, r/o da kullansanız yosun olur.
 
Demek ki ,neyi nasıl yazdığımız önemli.
 
İmkanı varsa......
 
Üstteki mesajımı dikkatli okursanız imkan varsa şartını kullanmışım zaten. Sanırım okumadınız, bir daha okumanızı tavsiye ederim.
 
Hamsi barbun tarzı komik! yaklaşımınız da hiç hoş değil. Burada önemli olanın kimin eski olduğu yeni olduğu değil, doğru bilgilerin tartışılması sanmıştım. Yanılmışım. Size reefçi olma yolunda başarılar.
Akvaryumun suyu
[QUOTE=heramist]Deniz akvaryumu kuran birinin imkanı illaki vardır. Belli bir bütçeniz yok ise yapamayacağınız bir hobi. Yanlış ve ezber olarak düşünmeyin, tercih edilen r/o sudur.

İlk kurulumda çeşme suyu kullanıp sorun yaşayan örnekler olduğu için direk r/o yada turkuaz kullanılması bence daha doğru.

Belli harçamayı göze almadan tuzlu suya girmek sadece israf oluyor. Balıklar ve mercanlar sadece buzdağının görünen kısmı... :)[/QUOTE]
 
Biliyor musunuz; ben tuzlu suya ilk başladığımda bahsettiğiniz belli harcamayı yapacak imkanınız olsa da, malzeme bulamıyordunuz Türkiye' de. Son bir iki yılda forumlar sayesinde arttı bu hobiye merak ve ekipman çeşitliliği... Bu arada ben ilk tuzlu su tankımı 2000 yılında kurmştum. Çok da uzak bir tarihten bahsetmiyorum.
 
Bu yüzden şimdi bir çok kişinin olmazsa olmaz dediği şeyler olmadan bu işe başlayan ve halen devam ettiren bir çok insan tanıyorum.
 
Neyse size de hak veriyorum ne okuduysanız onu yazıyorsunuz. Ancak  bu hobiye başlayacak herkesin illaki parası vardır düşüncesine katılmıyorum. Bu düşünce yüzünden insanlar deniz akvaryumculuğunu olduğundan daha masraflı görüyor ve araştırmaya bile korkuyor.
 
Bu hobi sadece çok parası olanlara hitap etmiyor kusura bakmayın.
 
Laf nerden nereye geldi. Soruyu soran arkadaş dağ suyu ( bu bir kaynak suyu sanırım) kullanabilir miyim diye sormuş. Ben hala kullanabileceğini söylüyorum. Damacana sular nerden geliyor sanıyorsunuz? Yapılması gereken değerleri ölçmek. Tek sorun sertlikse onu ayarlamak çok da zor değil.
 
Şöyle diyebiliriz:
 
Eğer, imkanlarınız elveriyorsa bir reverse osmos cihazı almanız geleceğe dair bir yatırım olacaktır. Özellikle hassas canlılar besleyecekseniz... Ve bu gerçekten ideal olandır. Ancak kurulumda zaten çok para harcandığını bildiğim için, bu hobiyi kısıtlı imkanlar ve belli canlılar ile sürdürecekseniz testlerinizi dikkatlice yaparak diğer alternatifleri değerlendirmenizde bir sakınca da yoktur.
kayıp balık2007-08-17 09:24:16
Akvaryumun suyu

Ro su ideal olabilir ancak herkesin imkanı da olmayabilir.

Su değerleri uygun ise diğer alternatifler de değerlendirilebilir. Ben ilk deniz akvaryumumu 3 yıl çeşme suyu ile işletmiştim. Yanlış anlaşılmasın herkes yapsın demiyorum ama ben su değerlerini ölçmüştüm uygun olduğundan yosun problemi ile de karşılaşmamıştım.
 
Yukarıda arkadaş sertliği sorduğu için öyle cevapladım. Diğer değerler de önemli tabi... Ama ille de osmoz diye kestirip atmak da yanlış ve ezber olur kanısındayım.
Akvaryumun suyu
Suyun sertliğini ölçtünüz mü? Eğer uygun değerlerdeyse konulabilir.
sadece nemo
Anemonunun bir faydası yok. Sadece perculalara host görevi yapar. Akvaryuma uygun bir canlı değildir. Yine de ısrarla konulacaksa oturmuş bir akvaryuma eklenmelidir. ( 6-12 aylık) Bir de floresanlı akvaryumlarda anemonlar yaşayamıyor maalesef. Güçlü ışık da şarttır.
 
Anemon zorunluluktur diyen arkadaş, insanları bilgisizliği ile neden yanlış yönlendiriyor ve bunu neye dayanarak yapıyor anlamak mümkün değil...
 
Asıl sorunuza gelince; iyi bir filtrasyon sistemi ve ps' niz varsa canlı kaya konulmayabilir. Ancak konulmasında fayda vardır. Üstelik o kadar küçük bir akvaryumda su değerlerini korumak dediğiniz gibi zordur. Bence zaten 120 litre ise akvaryumunuz çok kaya koymanıza da gerek yok. -eğer estetik olarak da rahatsız olmuyorsanız- canlı kaya koyun derim.
kayıp balık2007-08-17 10:27:28
Deniz akvaryumum yeni resimler.

Yasin 2 yılda çok iş başarmışsın doğrusu.Bu seyahatlar yüzünden ben 4 yılda senin kadar ilerleyemedim ya..Bir de hala İstanbul'a gittiğimde alışveriş yapıyorum.İzmir'dekine bir kere gittim sadece bakmaya...

Bu arada yeni tankı da kuruyorum bu hafta..Bu kez canlıları burdan mı alsam ne yapsam?

Moderatör Olmak İstiyorum
[QUOTE=van helsing]

Ben bu konuya girmeyeliden beri kıyamet kopmuş haberimiz yok.

Demekki hiçbirşey göründüğü gibi olmuyormuş. 

Ama çok görmemek lazım. Sonuçta bu kişi 13 yaşındaki bir çocuk!

Bu yaşlar; insanların doğru ile yanlışı ayırt edebillme yeteneğine yeni yeni sahip olduğu bir zaman dilimidir. Tamam yaptığı yanlış büyük ama çok fazla üzerine gitmek yerine ona neyin doğru olduğunu uygun dille anlatmak daha yapıcı ve hayırlı olacaktır.

Hele o sitedeki ''Tolkien'' nickli arkadaşın yaptığını açıkçası tasvip etmiyorum. Bu yaştaki bir çocuğa ''hırsız'' diye hitap etmek onun bu yaşlardaki masum psikolojisine çıkmayan bir leke gibi yerleşir.

Bu çocuklar bizim! Lütfen çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkalım.

Saygılarımla,

 

[/QUOTE]

Dostum isterseniz konuyu ayrıntılarıyla öğrenmeden bu tip ön yargılarda bulunup cevap hakkı doğuracak söylemlerde bulunmayın.Bu kardeşimizin 13 yaşında olması özür olamaz.Bu konuyu derinlemesine araştırırsanız yaptığının yasalar önünde dahi suç olduğunu ve ceza-i ehliyetin bu durumda yaştan bağımsız olduğunu göreceksiniz..Üstelik şahsın 13 yaşında olduğu daha sonra ortaya çıkmıştır.Ne olursa olsun hırsızlık yapabilecek kadar büyüktür..

Lütfen daha dikkatli ve düşünerek yazınız..Emeğe saygı bunu gerektirir.Üstelik kişinin psikolojisi hakkında en iyi yorumu "tolkien" yapmıştır zira kendisi psikologtur.

Benim burada onun adına yazıyor olmamın tek sebebi ise bu siteye bilgisayar ayarları nedeniyle giriş yapamamasıdır.Bilgilerinize..

Saygılarımla,

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.