ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umalihakan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2010 15:43
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2011 12:51
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Bıçakçı
Doğum Tarihi:
31 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Bıçakçı

SON 10 MESAJI

Tuzlu su yemi tatlı su da olur mu?
Arman Bey bana da mantıklı geldi, ama birine yazdırmam lazımSikkin Yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa sevinirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Tüm Dainichi Marka Yemler
Ben yanlışlıkla Dainichi Marine Reef Veggie FX Small aldım ve paketi de açtım. Bu yemi acaba mbumalarda kullanabilir miyim? Aynı yemin cichlid veggie fx ile karşılaştırdığımda içerikleri aynı, sadece yemin boyutlarımı farklı diye düşündüm. Yardım ederseniz sevinirim.
Saygılar.
Tuzlu su yemi tatlı su da olur mu?
Bugün yanlışlıkla Dainici marine  reef veggie fx aldım ve paketi açtıktan sonra tuzlu su balıkları için olduğunu fark ettimCinnet  Paketi açtığım için geri almazlar herhalde. Benim sormak istediğim ben bu yemi tatlı su balıkları için kullansam sorun olur mu? Demasoni, sp, afra, mpanga larım var, bir sorun olur mu yoksa güzelim yem boşa gidecek. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Işıktan Korkuyolar
[QUOTE=Tekez]100 lt bir akvaryum kullanıyorsunuz ortalama 80 cm civari sanırsam peki kac cm grolüx kullanıyorsunuz bi de bu yönden bakalım.bunun haricinde ferhat beye katılıyorum ama diger bilgilerde önemli...sonuç için. [/QUOTE]

Akvaryumum 65 cm eninde Sylvania Grolüx t8 60 cm Floresan var. Üstteki akvaryum 85 cm iki adet 60 cm floresan var. Karşılaştırırsak üsttekinde hiç balık görünmemesi lazım. Ama yine de bilgilerinizden faydalanmak isterim, ayrıca ilginize teşekkür ederim.
Saygılar..
Işıktan Korkuyolar
Aceileri çıkarttım, sanki daha rahat balıklar. Yavru cobueler dışarı çıkmaya başladı, sp ler ise kayaları arasından kafalarını çıkartmaya başladı ama yeme gitmiyorlar. Bakalım zamanla düzelecek mi. Ayrıca cevap yazan herkesin faydası olmuştur, hepinize teşekkür ederim..
Işıktan Korkuyolar
[QUOTE=kimyager16]Hakan bey alt taki akvaryumunuzun ışığını hava kararmadan ( mesela saat 3-4 gibi ) yakıp balıklarınızı alıştırabilirisiniz.Zamanla görüceksiniz ışığa alışmış olucaklardır.Akvarymunuzdaki balık sayınız nedir.Balık sayınız az ise bundan dolayıda ufak bir değişiklikte balıklarınız strese giriyor olabilirler. [/QUOTE]

Dediğinizi düşündüm ve sayıyı arttırdım. 5 sp 5 acei var yanına 15 adet yavru cobue ekledim. Eklediğimden beri cobuelerde aynı. gündüz saatinde de ışıkları açsam yine korkuyorlar. Bilmiyorum ne yapmalıyım?
Işıktan Korkuyolar
Fotoğraf:yok

Canlıdaki Belirtiler: Işık açıldığında balıklarda saklanma

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Aysmen, sp, cobue

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):7,8 ph

Filitrasyon: Eheim 2211 Dış, AQUAEL Turbo İç Filtre 350

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Altlı üstlü iki akvaryumum var üsttekinde bir sorun yok ama alttakinde ne zaman ışığını açsam balıklar kaçacak delik arıyor, oda ışında gayet rahatlar. Grolux floresan var bir türlü çözemedim acaba aşağıdalar diye mi böyle ama oda ışığında gayet normaller. Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılar...
Afra Türleri
Reis vermiş olduğun linkler için gerçekten çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşın yazdığı konuları biliyordum ama demek istediğim anlaşılmadı her halde. Bu türlerin kaç litrede bakılabileceği, cinsiyet ayrımları, beslenme türü, yavru bakımı vs.  Makale olmasa bile hiç değilse ansiklopedide Türkiye'de olan türlere yer versek faydası olacağını düşünüyorum. Bu hobiye yeni başlayanlara bilgi kaynağı olması açısından.
Saygılar...
Afra Türleri
Forumda bir çok malawi türlerinden detaylı bilgiler bulunuyor ama afra varyeteleri hakkında afra cobue dışında detaylı bilgiye ulaşamıyoruz. Forumda görmüş olduğum jalo, hara ve daha değişik varyeteleri hakkında bilgisi olan ve besleyen arkadaşların yorum, tecrübe ve bilgilerini öğrenmek ve bu nadir türlerin tanıtımını bütün akvaristlere sunmamız bu hobiye çok faydası olacağını düşünüyorum.
Saygılar..
Demasoni yanına Afra Cobue
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bir de uygun bir cobue bulabilsem...Sikkin

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.