ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dj_tolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2010 11:10
Son Ziyaret:
19 Ocak 2016 18:25
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tolga karacan
Doğum Tarihi:
28 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50*35*35 yeni bitkili (acemi)

tolga karacan

SON 8 MESAJI

mayalı sistem hava taşında jel madde
Evren bey bu şekilde yapıldığında bir seferlik bir çözüm mü oluyor yoksa mantar oluşumu tamamen bitiyor mu ? Temizlik yaptıktan 1 gün sonra tekrar oluşmaya başlıyor çünkü. 
Mayalı sistem hakkında
Bağlantı noktalarında kaçak olabilir. Senin görmediğin anlarda anlık çıkış yapıyor olabilir. 3-5 dk arayla. Benim yaptığım sistem 3 gün sonra düzenli çıkış vermeye başlamıştı.
mayalı sistem hava taşında jel madde
Evren bey cevap için teşekkürler. Akvaryumu yeni kurdum şelale filtre kullandığım için akvaryumun üstü 10 cm kadar açık. Salyangozlarında akvaryum dışına çıkabileceklerini okumuştum. Başka bir yol bulmam gerek.

Yunus bey karışım şişenin boğum kısmında ve şişe kapağında hortum birleştirici apart var sadece. Yani şişe içine karışımı çekecek bir hortum girmiyor. Ama yinede 2. bir şişe yapıp sistemi daha güvenli yapıcam. Teşekkürler.
mayalı sistem hava taşında jel madde
Yani sürekli temizlemekten başka şansımız yok. Ne yapalım başa gelen çekilir :)
mayalı sistem hava taşında jel madde
İyi günler. Arkadaşlar 10 gün önce yapmış olduğum mayalı sistemin çıkışında jel kıvamında bir madde oluşmakta. Sistem 1 litre şişe içersinde 1,5 bardak şeker, 1 çay kaşığı maya, 1 çay kaşığı karbonat, çeyrek bardak süt ve 3-4 damla sıvı gübreden oluşuyor. karışımda ki bir maddeden dolayı bu madde oluşabilir mi ? Temizlemesi de çok zor bir şey. Hava hortumunu oynattığımda küçük parçalar akvaryumun içine dağılıyor. Temizlendikten 2 gün sonra tekrar oluşmaya başlıyor.Bu arada sadece hortum ve hava taşında var. Bitkilerin üzerinde yok. Daha önce karşılaşan ve çözümünü bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...



(soru ) iç sump bölme mesafeleri ve kullanılacak motor
Tüm değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Yarın camları kestirip kuruluma başlıcam. Kurulum aşamalarını da ilgili bölümde açacağım konuda yayınlıcam. Linki burda paylaşırım. İyi günler.
(soru ) iç sump bölme mesafeleri ve kullanılacak motor
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler kafamda ki bir çok soru işaretini ortadan kaldırcak nitelikte. Yanlız halâ ara bölmelerin altlarından ve üstlerinden ne kadar boşluk bırakacağımı bilemiyorum. Kafa motoru konusunda da daha önce hiç kullanmadığım için at-101 in performansı nasıl olur bende emin değilim. Biraz daha fazla debili olan at-401 (380 lt. ) yada at-102 (500 lt) yi almayı düşünsem daha iyi olucak galiba.
(soru ) iç sump bölme mesafeleri ve kullanılacak motor
İyi günler. Yapımına yeni başlıyacağım 50*40*35 ölçülerinde ki akvaryumun arka bölümünde 10 cm genişliğinde iç sump yapmayı planlıyorum. Forumda okuduğum bazı konularda sump a su giriş kısmı altta zemine yakın bir yerden, bazı konularda da üstten su girişi yapıldığını gördüm. Ayrıca sump içerisinde yapılacak bölmeler de alttan ve üstten bırakılacak mesafelerinde de aklım çok karıştı.






     1- Sumpın ölçüleri 50*10*35 olduğunda en verimli olacak şekilde kaç cm ara ile kaç bölme yapılmalı ?
     2- Sumpa su giriş bölümü alttan yada üstten yapıldığında mesafeleri ne olmalı ?
             ( Örnek alttan yapılacaksa zeminden 10 cm yukarıda 10*5 cm ebatında
                          Üstten yapılacaksa 10*5 cm ebatında gibi... )
     3- Suyu akvaryuma geri basmakta kullanmayı düşündüğüm kafa motoru atman at-300 saatte 150 litre yada atman at- 101 saatte 350 litre su basıyor. Alttan yada üstten su girişi yapacağım sumpın rahatlıkla su devir dayımını hangi motorla sağlayabilirim.  saatte 150 litre az gelebilir, 350 litrede fazla gelip susuz kalabilir mi ?

    4 - İç bölmelerde alttan ve üstten bırakılan boşluk mesafeleri kaçar cm olmalı ?

Çok uzun oldu ama aklımda ki bu soru işaretlerini kaldırmadan da yapım aşamasına geçemiyorum. Tecrübeli arkadaşaların yardımlarını ve önerilerini rica ediyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.