ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sabora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Haziran 2010 00:38
Son Ziyaret:
24 Ekim 2018 20:23
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sabahattin BORA
Doğum Tarihi:
24 Şubat 1974
Yaş:
50
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sabahattin BORA
83x34x40 1e4d sp
49x20x28 yavru tankı

SON 7 MESAJI

Gölden su çeksem olur mu
Bildiğim kadarı ile sapanca gölünün suyu normal de değil. Van gölününkü kadar olmasada sodalı diye biliyorum.
Baskın Erkek Sarı Prenses
Teşekkürler Abdullah bey. Umarım öyle olur. Saklanma yeri konusunda tavsiyenizi uygulamaya çalışacağım.
Baskın Erkek Sarı Prenses

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. Ben yaklaşık 100 lt bir tank da 1 e 4 d sarı prenses besliyorum. Daha önce bu erkeğin yanında 4-5 erkek daha vardı 4 tane niyasa erkek ve bir de borley erkeğim vardı. Bunların bir ksımı öldü bir kısmını da balıkçı ile takas ettim ve akvaryumum son haline geldi. Şimdi sarı prenseslerimin dışında sadece 1 tane yaklaşık 15-18 cm lik leopar vatozum var. Neyse sadede geleyim. 4 dişim de yeni olmasına rağmen yaklaşık 1.5 hafta da bir tanesi ağzına yumurta aldı ve ilk yavrularımı aldım. Ancak elimdeki erkek çok baskın ve akvaryumun her köşesinde hakimiyet kurma peşinde. Dişilere kur yapmaktan çok onları etrafından kovalamakla meşgul. Arada dişilerin (veren akvaryumcu hepsinin dişi olduğunu söyledi, ben alnayamıyorum) birbirlerine titrediklerini bile görüyorum. Ama bizimkin de tık yok. Bu davranış normalmidir. Yani vakti geldiğinde dişilerle çiftleşirmi bu erkek. Aşağıya erkeğin 2 fotosunu ekliyorum.

 
Sarı Prensesimden yavru aldım ama erken mi ?
[QUOTE=mstfFB]Hiç hareket etmiyor derken?Balıklar keseliyken yüzemezler pek ama dipte sürekli hareket ederler.Eğer hiç hareket etmeyen yavrular varsa büyük ihtimalle ya ölü çıkmışlardır zaten.Yada kusturulduktan sonra ölmüşlerdir [/QUOTE]
Anneyi tül yavruluğa ayırdıktan sonra 1 tanede kendisi çıkardı yavru. Onu yavru tankına aldım. Toplam 9 yavrudan 3-4 ü bayağı harektli. 3-4 de sürekli yatık pozisyonda ama solungaç hareketlerini algılayabiliyorum dikkatli bakınca. Sadece bir adetinde hiçhareket yok şimdilik.
Sarı Prensesimden yavru aldım ama erken mi ?
İşallah dediğiniz gibi olur. Ama hiç harek etmeyenler beni korkutuyor açıkçası. Bu da ilk deneyimim olduğu için biraz tedirginim. :(

Mehmet Ali bey haklısınız belki. Ama bu konu forumda farklı yerlerde zaten defalarca tartışılmış bir konu. Hemen hemen ikiye ayrılıyor görüşler. Ama ben artık kusturdum ve buna cevap arıyorum.
Sarı Prensesimden yavru aldım ama erken mi ?

Arkadaşlar size bir sorum var. Sarı prensesim azına yumurta aldı. Benim farketmemden itibaren yarın tam 15 gün olacaktı. Bir çok yerden okuduğum ve duyduğum 15 nci günün en uygun kusturma günü olduğu. Yani yarın kusturmayı planlıyordum. Ancak bu gün eve geldiğimde sanki kursağındaki şişlik inmiş gibi geldi. Ben de yavrularını yutmuş olabileceğinden korktum ve kusturmaya karar verdim. 8 adet yavru kusturdum ancak yavrular hala oldukça keseli gibiler. Ve yaklaşık 4-5 tanesi oldukça hareketsiz. Acaba erken mi davrandım. Şu noktadan sonra yapabileceğim birşey var mı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

sabora2011-04-21 17:23:38
70 x 25 x 25

Herkeze merhaba,

Uzun zamandır meraklısı olup, bir türlü cesaret edemediğim akvaryumculuğa, bir tanıdığımdan alıp sızıntı yapan kısmını onardığım 70 x 25 x 25 ölçülerinde bir akvaryumla giriş yapmaya karar verdim. Isıtıcısı olan akvaryumuma, şimdi birde terta 600 dış filitre ve bir hava motoru sipariş ettim. Dibi için kırma kabuk kum aldım. Dip fazla geniş olmadığı için içine önceden elimde olan seramik kütük imitasyonu dışında aksesuar koymamayı düşünüyorum. Tabi tüm bunları yaparken teknolojiden yaralanıp nette baya dolaştım. Lepistes ve japon dışında bir balık aradım beslemek için. Ve sarı prensesle karşılaştım ve beslemeye karar verdim. Ama forumda okuduklarım ve genel bilgileri gördükçe moralim bozuldu. Çünkü heryerde verilen akvaryumlar bendekinin 3-4 katı :(. Ben yinede şansımı deneyip 1e 3d sp ve 3 cüce vatoz beslemek istiyorum. Yukarıda bahsettiğim tüm iç-dış aksesuarlar ve balık seçimi konularında yine de tavsiyeleriniz bekliyorum.
 
Şimdiden yardımcı olan herkeze teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.