ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mertT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ağustos 2010 03:14
Son Ziyaret:
12 Eylül 2017 02:34
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert tırpancı
Doğum Tarihi:
05 Mayıs 1995
Yaş:
28
İl:
Izmir
Meslek:
Gediz Üniversitesi Mimarlık(1. sınıf)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



120"50"65 amerikan jaguar,green terrör,astronot,red terrör(?mayan),vatoz,ters yüzen çöpçü,çizgili botia. Amerikan türleri 5-6cm aranıyor..!

SON 10 MESAJI

İzmirde toplu Helena ( Katil Salyangoz )
Herkese selamlar eğer alım hala geçerliyse bende 10 adet alabilirim.
İzmirli Akvaristler İmza
Ellerine sağlık Ümit Abi teşekkürler.
Güzel İzmir'in değerli hobicileri için çok güzel bir konu olmuş imzalar çok şık duruyor :)
İzmirli Akvaristler İmza
Selam Ümit abi acaba benim içinde hazırlar mısınız?
Teşekkürler iyi günler.

Tylomelania: Poso Orange Rabbit Snail
Atilla abi gerçekten bu türü ülkemize kazandırdığın için teşekkürler.Umarım ileride üretiminide yaparsın.Acaba hangi siteden ve ne şekilde getirttiğiniz konusunda daha detaylı bilgi verme şansınız var mı?Bu tür ülkemizde az bulunan canlılar her zaman ilgimi çekmiştir.Belki bu şekilde farklı hobiciler farklı türleri sahiplenebilir.Konuda fotoğraflar dışında bu canlılar hakkında bizi bilgilendirirseniz eğer çok yararlı olur diye düşünüyorum.Sağlıklı büyütüp yavrular edinmeniz dileklerimle.
Festae'nin (Red terror) Türkiye Yolculuğu ve Yayılması
Herkese merhaba konuyu bir solukta okudum açıkçası 141 sayfa nasıl geçti anlamadım.Balıklar gerçekten çok ama çok güzeller.Daha hobiye başlamadan önce internette tesadüfen gördüğüm bir fotoğraf sayesinde festae ve jaguar sayesinde bu hobiye başlamıştım.Yaklaşık bir buçuk yıldır büyük bir akvaryum kurma çabasındaydım ve sonunda 400litre bir akvaryum kurdum ve kurduğum gün akvaryumcuda jaguar gördüm açıkçası daha mutlu olamazdım.Cenk abi size ne kadar teşekkür etsek az bu balığın Türkiye'de yaygınlaşması konusunda gerçekten çok önemli bir adım.Umarım ileride yavrularıda görürsünüz hayırlısı ile.Bize maşallah demekten başka birşey demek kalmıyor açıkçası.Okuyan herkese teşekkür ediyorum.
Herkese iyi günler sağlıklı ve mutlu hobiler dilerim.
İzmir'de Halfmoon Betta Arayanlar
Herkese merhaba bugün ege akvaryuma uğradım ve gözlerimle gördümde tahminen 30 ile 50 bardakta arası betta vardı gerçekten çok ama çok güzeller halfmoon fiyatları 25tl normal ve taç kuyruklar 5tl''di oradaki ismini bilmediğim abla ve Faik abi gerçekten çok ama çok ilgililer saolsunlar oturduk muhabbet ettik bir çaylarını içtik ilgi alakaları çok içten ve samimi.Eğer yanımda yeterli miktarda para bulunsa en az 5-6 adet halfmoon alabilirdim ancak öğrencilik malum 1 adet aldım ve mutluyum :)Sadece balık konusunda değil yem,su hazırlıyıcları,kuş vb. her konuda yardım alabileceğiniz birileri yolu düşen herkese en azından bir kez uğramalarını öneririm.
Herkese iyi günler sağlıklı hobiler dilerim.
10L AKVARYUM İÇİN TÜR ÖNERİSİ
[QUOTE=bay_ilker] 10 litrede canlı beslemek hem size hem besliyeceğiniz canlılara büyük eziyet olacaktır.Fakat yinede akvaryum kıyıda köşede boş durmasın bi işe yarasın diyorsanız;Akvaryumu full bitkili bir tank yapıp içinde karides vb. besleyebilirsiniz.[/QUOTE]

Selam,arkadaşın önerisine katılıyorum ayrıca karides dışında betta,salyangozda yapabilirsiniz.Bence bol bitkilendirin 1 adet erkek güzel bir betta ve salyangoz ile gerçekten çok hoş olabileceğinden eminim.
İyi günler.
Bitkili Akvaryumum
Erdal Bey çok özür diliyorum gözlerim seçemedi tam ortada şimdi siz söyleyince dikkatli baktım gerçekten görünüyormuş kusura bakmayın :) İyi dilekleriniz için teşekkürler sağlıklı balıklar dilerim.
Sıfırdan Beta Akvaryumu Kurmak
[QUOTE=Li0nHeadd] [QUOTE=mertT]Öncelikle merhaba,
Bettalar gerçekten çok nadide ve güzel balıklar.Herkesin beslemesini önerdiğim çok güzel bir tür.Bir erkek bir dişi demişsiniz ancak her iki balığından çiftleşmeye hemen hazır olma ihtimali düşük olduğu için öncelikle akvaryumu ikiye ayırmanız gerekecek ki hem taraflar birbirlerini görsün hemde forma girsinler.Üretim için düşünenler genelde yumurtaları daha sonra erkek balık rahat taşısın diye cama cam kumsuz bomboş akvaryumda düşünüyorlar ancak bana kalırsa şimdilik 50"30"30 45 litre bir akvaryum yaptırın ikiye bölün bir tarafa dişi bir tarafa erkek bol bitkilendirin su üstü bitkileri mutlaka olsun gerekirse bambu vb. bitkiler olsun sonra baktınız balıklar hazır gibi görünüyor standart 10lt bir akvaryumuda bölersiniz cama cam bir tarafa dişi bir tarafa erkek beklersiniz erkek burada çiftleşmeye tam hazır olur köpük falan yapar sonra burada üretirsiniz.Yani kısaca bir akvaryumda form kazandırıp görsellik sağlarsınız diğerinde ise sadece üretim yaparsınız.Açıkçası sayı olarak çok betta besledim ancak üretim konusunda daha deneyimli kişilerden yardım almanızı öneririm.Işıklandırma düşük destekli moss,saz vb. az ışık isteyen bitkiler ve su üstü bitkileri (pistia,su mercimeği) gibi bitkiler kullanmanız daha uygun olur tasarruflu ampüllerden akvaryum litrenize göre çok yüksek wattlı olmayan öneririm çünkü bettalar pek ışığı sevmezler.Dip ve temizlik açısından en uygun tür bence değişik salyangoz türleridir.Elma,nerite vb. bir çok salyangoz türünden hem bettanız rahat eder hemde fazla yemleriniz akvaryumda sorun yaratmaz.Çöpçü,vatoz gibi balıkların bettaların kuyruklarına özellikle saldırabileceklerini düşünüyorum.Eğer balıkları üretirseniz o zaman yemleme konusunda daha  detaylı bilgi alırsınız araştırma daha çok yaparsınız.Önceliğiniz bettalar için sağlıklı ve doğal ortamlarını yaratmak olsun üretim en son düşünceniz olsun sonuçta biz balıkları sadece üretim için bakmıyoruz üreticiler vb. bazı kesimler dışında.Unutmayın onlarda birer canlı ve onlara bakmak istiyorsanız belirli konularda onları düşünerek sorumluluklarınız olduğunu bilmelisiniz.Başka sorunuz olursa seve seve cevaplarız.İyi günler sağlıklı hobiler dilerim.
[/QUOTE]

Betta yavruları hakkında bilgi verirseniz sevinirim (kaç tane doğar, ne ile beslenir, kaç hafta aynı akvaryumda kalabilir vb.)
[/QUOTE]



Selam,
Açıkçası şu anda önceliğiniz akvaryumları kurmak ve bitki vb. konular olmalı bence.Herşeyi hallettikten sonra zaten balıkların alışma süreçleri form kazanma birbirlerine uyum sağlama sürelerinde siz internetten araştırırsanız birçok bilgi bulacaksınzı zaten üretime geçemeden hemen öncede konu açıp resimlerle nasıl ürettiğinizi anlatırsınız bu aradada hobici dostlar size yardımcı olacağını düşünyorum.Bence aceleci davranmayın öncelikle kurun bir akvaryumu bir süreç geçsin kimi  betta 1 ayda kimi 2 haftada kimide aylar sürer yavaş yavaş akışına bırakın olayları.
İyi günler sağlıcakla kalın.
Bitkili Akvaryumum
Selam,
Akvaryumunuz gerçekten çok güzel tam hayallerimdeki gibi diyebilirm :) Ancak akvaryuma mangrove kökleri eklerseniz çok daha şık duracağından eminim.Sağlıklı balıklar iyi günler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.