ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
goldenwings
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Nisan 2006 23:27
Son Ziyaret:
12 Ocak 2008 20:20
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih, önceden Malawi-Tanganika şimdi Deniz İnşaat halinde

SON 10 MESAJI

KATKI MADDELERİ

Tecrübeli arkadaşların kullanım tavsiyeleri veya yeni sistem kurmakta olan arkadaşlardan araştırma yapmış olanlar deniz suyu hazırlama maddeleri ile ilgili bilgilerini buraya aktarırsa belki mini ecza dolabı gibi bir de deniz akvaryumları için katkı maddeleri hakkında çok detaylı bir bilgi kaynağımız olacağını düşünüyorum.Örnek vermek gerekirse özellikle Seachem ürünlerini inceledim fakat kullanma imkanım olmadı ancak deniz akvaryumları için geniş bir ürün yelpazesi var (kalitesitesini bilemem) bu ürünler kapsamında Marine Buffer, Reef Buffer, Reef Plus, Reef Trace, Reef Complete, Marine Trace gibi veya Sera'dan baktığım kadarıyla; Sera Strontium, Marinvit gibi bir çok ürünü çeşitli amaçlar için satışta.

Bu kapsamda yeni başlayan, Orta derecede, resif akvaryumuna geçmiş veya nano sistem kurmak için hangi maddelere ihtiyacımız var.Tahmini olarak veya uygulamış olanlar hangi koşullar altında bu ürünlerden hangilerini bir arada kullanmamız iyi olur?

Saygılar   

KAYNAK ve KİTAPLAR

Teşekkür ederim, 200-250 lt. için sump gerekli midir? bilahare akvaryumumla ilgili bilgilendireceğim.

Ayrıca Deniz Suyu Akvaryumları için katkı maddeleri ile ilgili bir forum başlığı açsak uygun olmaz mı ? hem bilen arkadaşlar kendi kullanmış oldukları ürünlere göre bize tavsiyede bulunurlar hem de ürünler hakkında bilgi bankası olur aynen Mini Ecza Dolabı gibi,

Saygılar.

KAFA SALLAMA

Balıkların duduğu yerde asılı bir şekilde yapmış oldukları bu hareket hafif veya çok nedeni solungaç paraziti olabilir mi yoksa sudaki nitrat değerine bağlı olduğu söylenen solungaç rahatsızlığı mıdır? nasıl ayırt ederiz bir de her ikisi içinde tuz veya ectopur mu tavsiye ediyorsunuz?

Balıklarda Sürtünmeyi Kaldırdım
Dostum ben de Bursa'lı sayılırım yazın geleceğim, sen ne besliyorsun ?
KAYNAK ve KİTAPLAR

Kusura bakmayın ama Seachem su hazırlayısı dediğiniz sadece tuzu mu ? Yoksa ilk başta bahsetmiş olduğumuz buffer+trace ve reef plus ürünü gibi ürünler mi ? Ayrıca hani kalsiyum düşükse buffer ekleyin demiştiniz buffer'ı tuzla beraber ortak hep kullansak ilave olarak ölçüm sonrası kalsiyum plus kullansak gereksiz mi olur yada zaten ben de reef trace ile reef plus(sizin öneriniz) veya reef complete olsun mesela, o zaman da marine buffer'a mı ihtiyacımız kalmaz.Ayrıca Sera'nın Marinvit'ini kullandınız mı hiç çünkü içerdiği strontium aslında eser element değilmiş ve yine omurgasızlar için gerekliymiş.  

KAYNAK ve KİTAPLAR
Açmış olduğum forum konusundan aslında uzaklaştık acaba deniz suyu hazırlamak için kullanılan ürünlerle ilgili bir konu başlığımı açsak acaba abartı mı olur?
KAYNAK ve KİTAPLAR

Aslında şu ana kadar saf su amaçlı değil ama tanganikam için en son Saka kullanıyordum hem ph 8.1 hem sertlik 8 civarı hem de nitrit nitrat 0 yazdığı için tercihimdi Turkuaz'ı da duyduğum için size sordum.R/O cihazı yerine Turkuaz yeterli diyorsunuz anladığım kadarıyla, siz Saka için birşey duydunuz mu?Bir de suya tuz attıktan sonra test yapıp ona göre ilave yapmamı tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla.Siz, örnek olması açısından mesela haftalık bakımınızda su değişimi için hangi marka üründen hangi ürünleri klasik deniz suyunuzu hazırlamak için kullanıyorsunuz? Sera için verdiğim örnek resif için yeterli olur mu sizce ? Bahadır beye de tavsiyesi için teşekkür ederim.

KAYNAK ve KİTAPLAR

Göksenin bey, hazır sizi bulmuşken size sorayım, şimdi deniz suyunu hazırlarken illa saf su mu olmalı? yani örnek mesela Saka, Hayat ... gibi marka suya tuzu eklesek olmuyur mu? şunun cevabını halen alamadım, ayrıca mesela bende tanganika var elden çıkardım ona Seachem'in hem tanganika buffer'ı hem de cichled lake salt karıştırıyordum.Deniz suyu için de Seachem marka Buffer var Trace var ... Red sea markası diyor ki benim tuzumda gerekli olan tüm kalsiyum,eser element vb. gerekli element var gerçekten sadece tuz yeterli mi yoksa Sera'nın dediği gibi tuz+sera calcium plus+sera marinvit karıştırmak mı lazım ? Çünkü içeriklerine baktığımda işin içinden çıkmak mümkün değil gibi gözüküyor, benim amacım min 200lt.akvaryuma öncelikle canlı kaya+anemon+bir çift de (tavsiyenizi beklerim) palyaço (bildiğim 3-4 cinsi var çünkü) daha sonra 2 nci aşamada karides ve gobi en son aşamada güzel bir resif oluşturmak(çok iddialı değil) uzun vadede.Onun için Reef buffer var Marine buffer, Reef complete var yada bildiğiniz gibi Strontium(yanlış yazmadıysam) gibi özel katkı maddeleri var hepsi için de genel olarak balık için de olur resif için de olur yada şu kadar kalsiyum içerir fakat siz ilave şu calcium plus ürününü de ekleyebilirsiniz gibi ifadeler var siz ne tavsiye edersiniz yada ne kullanıyorsunuz.Zahmet olacak teşekkür ederim.  

KAYNAK ve KİTAPLAR
Evet hak veriyorum
Balıklarda Sürtünmeyi Kaldırdım
Ayrıca burada deneyimlerini ve biligilerini hiç üşenmeden paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, başka bir forumda soruma verilen cevapta olduğu gibi piyasadan kitap aramaya gerek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.