ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Yusuf Tanrıverdi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]11816,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4148
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2012 20:18
Son Ziyaret:
27 Mart 2026 21:12
Toplam Mesaj:
2040 [0.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Akuaponik Sistemler Nedir
Akuaponik Sistemler Nedir
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200157561.jpg[/IMG]
Akuaponik; balık yetiştiriciliği ve topraksız sebze üretiminin birleşimidir. Akuaponik sistemler daha ekonomik ve çevresel açıdan uygun çevrimli yetiştiricilik sistemleridir. Son yıllarda fazlasıyla ön plana çıkmış olan bir konu akuaponik sistemler. Ülkemizde çok yaygın olmasa da yurt dışında başarıyla denenmiş birçok örneği mevcut. Sürdürülebilir balıkçılık temeli üzerine kurulmuş olan sistemde giderek kullanılabilen bitki çeşitliliği artmaktadır. Yine de temel olarak en çok sebze türü bitkiler kullanılmakta ve özellikle hızlı yetişenler tercih edilmektedir.
Nedir bu akuaponik sistemler?
Bitkilerin suda çözünen bileşiklerden yararlanımına dayanan hidroponic sistemlerin yaygın olarak kullanılmaya başlanmasından sonra bu çeşitli dallara da uyarlanmaya çalışılmıştır. Akvaryum sistemlerine uyarlanmasıyla beraber adı akuaponik olmuştur. Akuaponic sistemlerde mevcut su ortamında yetiştirilen balıklar ve kökleri suya temas halinde gövdeleri ise sudan bağımsız tutulan kara bitkileri vardır.Mantığına riayet edilerek çok çeşitli mekanizmalar kurulabilir.
Kara bitkileri tamamen su içinde bırakılabildiği gibi tabanına perlit veya aquaclay gibi kökleri sıkmayan ve kısmen su tutan malzemeler yerleştirilebilir. Akuaponik balık atık ve artık çürüyen balık yiyecek bıraktığı besin bitkileri ve gıda gibi diğer sucul yaşam tarafından kullanılabilir. Aksine sadece bu besinler yemek atmadan daha üretilebilir. Kapalı bir döngü oluşturarak değil, sadece daha ekonomik açıdan değil, aynı zamanda daha çevre sürdürülebilir.
Akuaponik Sistemler Nasıl Çalışır
Burada şematize edilmiş harici bir akuaponik sistemler görülüyor. Mekanizma oldukça basit. Kafa motoruyla boruya su basılıyor ve borudan da akvaryuma geri dönüyor. Burada dikkat edeceğimiz diğer şeyse bitkiden yeteri kadar fayda görmek için onu iyi ışıklandırmak. En güzeli her zaman için güneş ışığıdır. Onu bulamazsak akvaryum için kullandığımız beyaz ışıklarla veya daha güçlü ışık veren farklı kaynaklarla bunu sağlayabiliriz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200159161.jpg[/IMG]
Bu sistemde bitkiler o kadar hızlı ve etkili bir şekilde kirliliği çekiyor ki;tertemiz olan suda balıklar maksimum hızda ve sağlıkta gelişiyor.Dar hacimlere rağmen bu şekilde kurulmuş akvaryumlarda verimli balık büyütebilmek mümkün.
Sistemin İşleyişi
Akuaponik sistem 2 ana kısımdan oluşur.
Akuakültür Kısım: Canlılarının yaşayıp beslendiği, atık ürettiği kısım.
Hidroponik Kısım: Sistemle daha önceden çimlendirilmiş sebze(lahana, kabak, salata, marul) ve meyve(çilek, domates) gibi bitkilerin yetiştiği kısım.
Akuakültür Kısmı
Bu kısım, hobi amaçlı kullanılan fanuslardan, balık üretim tesislerinin kullandığı büyük su haznelerine kadar değişen ölçülerde olabilmektedir. Hatta göl, gölet ya da benzer su birikintilerinde de akuakültür yapılabilir.
Akuaponik Sistemde genellikle balık kullanıldığından sistemin büyüklüğü ve amacına göre hangi cins balığın üretiminin gerçekleştireleceğinin iyi araştırılması gerekmektedir. Üretilecek bitkilerin özellikle tuz ve demir ihtiyacıyla balıkların beslenmek için kullanacakları gıda ve ortam arasında bir denge olmalıdır. Yosunlanmayı engellemek için ise balıklar yarı karanlık ortamda tutulur.
Hidroponik Kısmı
Hidroponik kısımda bitkilerin bulunacağı ortam çok önemlidir. Hidroponik sistemde pek çok bitki yetişebileceği için , ortamın nasıl olması gerektiği konusunda tek bir varsayım yapmak doğru olmayacaktır. Yetiştirilecek bitki/ bitkilerin istedikleri ortam ısısı, tuz ve mineral ihtiyaçları arasında büyük farkılıklar olmamalıdır.
Akuaponik Sistemlerin İşleyişi
Akuakültür de yetişen canlıların beslenmesi sonucu oluşan dışkı, çeşitli mikroorganizmalar ile birlikte bitki için oldukça besleyici yapı taşlarını da içerir. Bu su genellikle su pompası kullanılarak Hidroponik kısımda yetişen bitkilere gönderilir. Pompalama sisteminin tıkanmaması için Akuakültür kısmında bulunan yenmemiş yem, yosun ve diğer sistemi tıkaması muhtemel maddeler filtrelenmelidir.
Hidroponik Sistem kendi içerisinde çeşitli şekillere ayrılır. Bitki kökleri torf, çakıl, kum, perlit, taş yünü, hidroton gibi genellikle ph değeri olmayan maddelere sarılır. Bazı sistemlerde köklerin bir kısmı bu materyallere sarılırken kökün bir kısmı ya da tamamı suyun içinde de olabilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200201171.jpg[/IMG]
Sulama/ Drenaj Sistemi: Bu sistemde bitkiler, akuakültür sisteminden gelen su ile sulanır. Kökler ihtiyacı olan besin maddelerini akan sudan alırlar ve oksijen ihtiyaçlarını sarıldıkları kayaçların gözeneklerinden karşılarlar. Bu sistem sürekli çalışabildiği gibi belirli zamanlarda çalışacak şekilde de ayarlanabilir.
Derin Su Kültürü: Bu sistemde bitki kökleri tamamen suyun içerisindedir. Suyun drenejının gerekli olmadığı bu sistemde bitki köklerinin ışık almaması, ve köklerin havalandırılması gerekmektedir. Aksi taktirde köklerde çürüme meydana gelebilir.
Fitil Sistemi: Su Emici bir madde vasıtası ile emilip köklere taşındığı sistemdir.
İnce Besin Tabakası Sistemi: Bu sistemde köklerin en dip kısmı suyla temas halindedir.
Damlama Sistemi: Sulama sistemine benzeyen bu yöntemde geleneksel tarımda kullanılan damlama metodu kullanarak bitki sulanır.
Sisleme Sistemi: Su Bitki köklerine ince tanecikler olarak püskürtülür. Bu yöntemde köklerin besini daha iyi emdiği düşünülmektedir.
Yağmurlama Sistemi: Bu sistem geleneksel tarımda kullanılan sistemle aynıdır. Güneş altında ısınan bitkinin bir anda yağmurlama yöntemi ile soğutulmasının bitki sağlığı için kötü bir yöntem olduğu düşünülür.
Besinlerin ayrıştırılması
Akuaponik sistemde besin maddeleri bakımından zengin olan atık, hidroponik üretim yataklarında bitkileri beslemek için kullanılır. Bu balık için de faydalıdır çünkü bitki kökleri ve kökbakterileri sudaki balık için zararlı olan atıkları ayrıştırır. Bu besinler balık dışkısı, yosun ve çürümüş balık yemlerinden oluşur ve bu balık için toksikiteyi arttırmak yerine, hidroponik sistemde kullanılan yapay besinlere organik bir alternatif olarak kullanılır.
Daha sonra hidroponik yataklar biofiltre gibi davranır. Balık tankından gelen sudan amonyak, nitrat, nitrit ve fosforu ayrıştırır. Sonuç olarak balık için temiz olan su tekrar balık tankına pompalanır.
Bitki kökleri ve bitki büyüme yatağı olarak kullanılan maddeler arasında yaşayan [azot bakterisi], besin döngüsünde öyle kritik bir rol onar ki onlar olmadan tüm sistem işlevselliğini kaybeder.
Balık Türleri
Akuakültüre uyumlu tatlı ve acı su balık türlerinden Tilapia, Levrek, Alabalık en tercih edilen türlerlendir. Kuzey Amerika’da ki ticari işletmeler Akuaponik sistemlerini Tilapia üzerine kurmuşlardır.
Akuaponik Sistemlerin Avantajları :
Düşük su kullanımı ile aynı miktarda bitki üretimi, geleneksel tarıma göre %2 su kullanımı ile mümkün olmaktadır.
Doğal balık emülsiyonu ile organik gübreleme.
Akuakültürde ortaya çıkan atığın bu sistemde değerlendirilmesi.
Katlı sistem ile daha küçük alanlarda büyük miktarlarda tarım ürünü elde etme olanağı.
Orgranik ürün satan pazar ya da marketin yakınına bu sistemin kurulması taşıma masraflarını azaltır.
Pestisit kullanılmaması ve toprağa oranla nispeten daha temiz bir ortamda yetişen bitkilerin daha az yıkanma ihtiyacı duyması.
Hidroponik yetiştiriciler balık gübresi içeren suyu organik gübre olarak kullanarak bitkilerin iyi bir şekilde büyümesini sağlar.
Balık üreticileri hidroponik sistemi biofiltreleme için bir çözüm olarak görmekte.
Sera içi üretim yapanlar Akuaponik sistemde üretiminin organik açıdan en saf yolu olduğunu düşünürler.
Akuaponik taze sebze ve protein bakımından zengin balık üretimine izin verir.
Akuaponik Sistemlerin Dezavantajları:
Sistemin ilk kurulumunun maliyetli oluşu.
Sistemin hatlarının kesin olarak oturmuş olmaması.
Kaynak bilginin az oluşu.
Pompanın çalışması için gereken enerji giderinin fazla olması.
Pompanın tıkanması sonucu bitkilerin veya balıkların yaşamının tehlikeye girmesi.
Balığı beslemek için kullanılacak yemin özenle seçilmesi.
Suyun PH ve EC değerlerinin belirli değerlerde tutulması gerekmelidir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202441.jpg[/IMG]
Kaynak: https://www.muhendisbeyinler.net/
Akuaponik Sistemler Nedir
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200157561.jpg[/IMG]
Akuaponik; balık yetiştiriciliği ve topraksız sebze üretiminin birleşimidir. Akuaponik sistemler daha ekonomik ve çevresel açıdan uygun çevrimli yetiştiricilik sistemleridir. Son yıllarda fazlasıyla ön plana çıkmış olan bir konu akuaponik sistemler. Ülkemizde çok yaygın olmasa da yurt dışında başarıyla denenmiş birçok örneği mevcut. Sürdürülebilir balıkçılık temeli üzerine kurulmuş olan sistemde giderek kullanılabilen bitki çeşitliliği artmaktadır. Yine de temel olarak en çok sebze türü bitkiler kullanılmakta ve özellikle hızlı yetişenler tercih edilmektedir.
Nedir bu akuaponik sistemler?
Bitkilerin suda çözünen bileşiklerden yararlanımına dayanan hidroponic sistemlerin yaygın olarak kullanılmaya başlanmasından sonra bu çeşitli dallara da uyarlanmaya çalışılmıştır. Akvaryum sistemlerine uyarlanmasıyla beraber adı akuaponik olmuştur. Akuaponic sistemlerde mevcut su ortamında yetiştirilen balıklar ve kökleri suya temas halinde gövdeleri ise sudan bağımsız tutulan kara bitkileri vardır.Mantığına riayet edilerek çok çeşitli mekanizmalar kurulabilir.
Kara bitkileri tamamen su içinde bırakılabildiği gibi tabanına perlit veya aquaclay gibi kökleri sıkmayan ve kısmen su tutan malzemeler yerleştirilebilir. Akuaponik balık atık ve artık çürüyen balık yiyecek bıraktığı besin bitkileri ve gıda gibi diğer sucul yaşam tarafından kullanılabilir. Aksine sadece bu besinler yemek atmadan daha üretilebilir. Kapalı bir döngü oluşturarak değil, sadece daha ekonomik açıdan değil, aynı zamanda daha çevre sürdürülebilir.
Akuaponik Sistemler Nasıl Çalışır
Burada şematize edilmiş harici bir akuaponik sistemler görülüyor. Mekanizma oldukça basit. Kafa motoruyla boruya su basılıyor ve borudan da akvaryuma geri dönüyor. Burada dikkat edeceğimiz diğer şeyse bitkiden yeteri kadar fayda görmek için onu iyi ışıklandırmak. En güzeli her zaman için güneş ışığıdır. Onu bulamazsak akvaryum için kullandığımız beyaz ışıklarla veya daha güçlü ışık veren farklı kaynaklarla bunu sağlayabiliriz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200159161.jpg[/IMG]
Bu sistemde bitkiler o kadar hızlı ve etkili bir şekilde kirliliği çekiyor ki;tertemiz olan suda balıklar maksimum hızda ve sağlıkta gelişiyor.Dar hacimlere rağmen bu şekilde kurulmuş akvaryumlarda verimli balık büyütebilmek mümkün.
Sistemin İşleyişi
Akuaponik sistem 2 ana kısımdan oluşur.
Akuakültür Kısım: Canlılarının yaşayıp beslendiği, atık ürettiği kısım.
Hidroponik Kısım: Sistemle daha önceden çimlendirilmiş sebze(lahana, kabak, salata, marul) ve meyve(çilek, domates) gibi bitkilerin yetiştiği kısım.
Akuakültür Kısmı
Bu kısım, hobi amaçlı kullanılan fanuslardan, balık üretim tesislerinin kullandığı büyük su haznelerine kadar değişen ölçülerde olabilmektedir. Hatta göl, gölet ya da benzer su birikintilerinde de akuakültür yapılabilir.
Akuaponik Sistemde genellikle balık kullanıldığından sistemin büyüklüğü ve amacına göre hangi cins balığın üretiminin gerçekleştireleceğinin iyi araştırılması gerekmektedir. Üretilecek bitkilerin özellikle tuz ve demir ihtiyacıyla balıkların beslenmek için kullanacakları gıda ve ortam arasında bir denge olmalıdır. Yosunlanmayı engellemek için ise balıklar yarı karanlık ortamda tutulur.
Hidroponik Kısmı
Hidroponik kısımda bitkilerin bulunacağı ortam çok önemlidir. Hidroponik sistemde pek çok bitki yetişebileceği için , ortamın nasıl olması gerektiği konusunda tek bir varsayım yapmak doğru olmayacaktır. Yetiştirilecek bitki/ bitkilerin istedikleri ortam ısısı, tuz ve mineral ihtiyaçları arasında büyük farkılıklar olmamalıdır.
Akuaponik Sistemlerin İşleyişi
Akuakültür de yetişen canlıların beslenmesi sonucu oluşan dışkı, çeşitli mikroorganizmalar ile birlikte bitki için oldukça besleyici yapı taşlarını da içerir. Bu su genellikle su pompası kullanılarak Hidroponik kısımda yetişen bitkilere gönderilir. Pompalama sisteminin tıkanmaması için Akuakültür kısmında bulunan yenmemiş yem, yosun ve diğer sistemi tıkaması muhtemel maddeler filtrelenmelidir.
Hidroponik Sistem kendi içerisinde çeşitli şekillere ayrılır. Bitki kökleri torf, çakıl, kum, perlit, taş yünü, hidroton gibi genellikle ph değeri olmayan maddelere sarılır. Bazı sistemlerde köklerin bir kısmı bu materyallere sarılırken kökün bir kısmı ya da tamamı suyun içinde de olabilir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200201171.jpg[/IMG]
Sulama/ Drenaj Sistemi: Bu sistemde bitkiler, akuakültür sisteminden gelen su ile sulanır. Kökler ihtiyacı olan besin maddelerini akan sudan alırlar ve oksijen ihtiyaçlarını sarıldıkları kayaçların gözeneklerinden karşılarlar. Bu sistem sürekli çalışabildiği gibi belirli zamanlarda çalışacak şekilde de ayarlanabilir.
Derin Su Kültürü: Bu sistemde bitki kökleri tamamen suyun içerisindedir. Suyun drenejının gerekli olmadığı bu sistemde bitki köklerinin ışık almaması, ve köklerin havalandırılması gerekmektedir. Aksi taktirde köklerde çürüme meydana gelebilir.
Fitil Sistemi: Su Emici bir madde vasıtası ile emilip köklere taşındığı sistemdir.
İnce Besin Tabakası Sistemi: Bu sistemde köklerin en dip kısmı suyla temas halindedir.
Damlama Sistemi: Sulama sistemine benzeyen bu yöntemde geleneksel tarımda kullanılan damlama metodu kullanarak bitki sulanır.
Sisleme Sistemi: Su Bitki köklerine ince tanecikler olarak püskürtülür. Bu yöntemde köklerin besini daha iyi emdiği düşünülmektedir.
Yağmurlama Sistemi: Bu sistem geleneksel tarımda kullanılan sistemle aynıdır. Güneş altında ısınan bitkinin bir anda yağmurlama yöntemi ile soğutulmasının bitki sağlığı için kötü bir yöntem olduğu düşünülür.
Besinlerin ayrıştırılması
Akuaponik sistemde besin maddeleri bakımından zengin olan atık, hidroponik üretim yataklarında bitkileri beslemek için kullanılır. Bu balık için de faydalıdır çünkü bitki kökleri ve kökbakterileri sudaki balık için zararlı olan atıkları ayrıştırır. Bu besinler balık dışkısı, yosun ve çürümüş balık yemlerinden oluşur ve bu balık için toksikiteyi arttırmak yerine, hidroponik sistemde kullanılan yapay besinlere organik bir alternatif olarak kullanılır.
Daha sonra hidroponik yataklar biofiltre gibi davranır. Balık tankından gelen sudan amonyak, nitrat, nitrit ve fosforu ayrıştırır. Sonuç olarak balık için temiz olan su tekrar balık tankına pompalanır.
Bitki kökleri ve bitki büyüme yatağı olarak kullanılan maddeler arasında yaşayan [azot bakterisi], besin döngüsünde öyle kritik bir rol onar ki onlar olmadan tüm sistem işlevselliğini kaybeder.
Balık Türleri
Akuakültüre uyumlu tatlı ve acı su balık türlerinden Tilapia, Levrek, Alabalık en tercih edilen türlerlendir. Kuzey Amerika’da ki ticari işletmeler Akuaponik sistemlerini Tilapia üzerine kurmuşlardır.
Akuaponik Sistemlerin Avantajları :
Düşük su kullanımı ile aynı miktarda bitki üretimi, geleneksel tarıma göre %2 su kullanımı ile mümkün olmaktadır.
Doğal balık emülsiyonu ile organik gübreleme.
Akuakültürde ortaya çıkan atığın bu sistemde değerlendirilmesi.
Katlı sistem ile daha küçük alanlarda büyük miktarlarda tarım ürünü elde etme olanağı.
Orgranik ürün satan pazar ya da marketin yakınına bu sistemin kurulması taşıma masraflarını azaltır.
Pestisit kullanılmaması ve toprağa oranla nispeten daha temiz bir ortamda yetişen bitkilerin daha az yıkanma ihtiyacı duyması.
Hidroponik yetiştiriciler balık gübresi içeren suyu organik gübre olarak kullanarak bitkilerin iyi bir şekilde büyümesini sağlar.
Balık üreticileri hidroponik sistemi biofiltreleme için bir çözüm olarak görmekte.
Sera içi üretim yapanlar Akuaponik sistemde üretiminin organik açıdan en saf yolu olduğunu düşünürler.
Akuaponik taze sebze ve protein bakımından zengin balık üretimine izin verir.
Akuaponik Sistemlerin Dezavantajları:
Sistemin ilk kurulumunun maliyetli oluşu.
Sistemin hatlarının kesin olarak oturmuş olmaması.
Kaynak bilginin az oluşu.
Pompanın çalışması için gereken enerji giderinin fazla olması.
Pompanın tıkanması sonucu bitkilerin veya balıkların yaşamının tehlikeye girmesi.
Balığı beslemek için kullanılacak yemin özenle seçilmesi.
Suyun PH ve EC değerlerinin belirli değerlerde tutulması gerekmelidir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/136158/210520200202441.jpg[/IMG]
Kaynak: https://www.muhendisbeyinler.net/
Çöpçü(panda) L201 Sorusu
Merhaba ben pandalara günlük vs su değişimi yapmıyorum su eksildikçe su ekliyorum, dipte pislik kaldıysa dip çekimi yapmamı gerektirecek neden varsa, su eksilince su ekliyorum yine, üremeyi tetikleyecek en önemli olay canlı yem kullanmaktır.
Merhaba ben pandalara günlük vs su değişimi yapmıyorum su eksildikçe su ekliyorum, dipte pislik kaldıysa dip çekimi yapmamı gerektirecek neden varsa, su eksilince su ekliyorum yine, üremeyi tetikleyecek en önemli olay canlı yem kullanmaktır.
Black Venezuella Ve Panda Üretimi Hakkinda
En güzeli ayrı tanklarda beslemek.
En güzeli ayrı tanklarda beslemek.
Vatoz Baligim Topraklari Kaldiriyor Neden
Vatozunuz cüce vatoz ise vatoz küpleri alıp kullanabilirsiniz, mangrow, yati vs gibi kökler de saklanmaları için iyi olur.
Vatozunuz cüce vatoz ise vatoz küpleri alıp kullanabilirsiniz, mangrow, yati vs gibi kökler de saklanmaları için iyi olur.
Çöpçüler Ve Vatozlar Parvulaya Zarar Verir Mi?
Çöpçüler meraklı ve hareketli canlılar, zemin bitkilerini dağıtabilir.
Çöpçüler meraklı ve hareketli canlılar, zemin bitkilerini dağıtabilir.
Corydoras Paleatus (komando Cory) Sorusu
1 cm lik çöpçüler çok ufaklar ve henüz vücutlarındaki dikensi uzantılar gelişmemiştir, japonlar muhtemelen onları yutmak için her fırsatı deneyecektir.
1 cm lik çöpçüler çok ufaklar ve henüz vücutlarındaki dikensi uzantılar gelişmemiştir, japonlar muhtemelen onları yutmak için her fırsatı deneyecektir.
Cüce Vatoz Yumurta Benzeri Çıkıntı
Karnındakiler yumurta evet, konuda gelişme oldu mu acaba ?
Karnındakiler yumurta evet, konuda gelişme oldu mu acaba ?
Vatoz Türü Hakkında
Türün yaygın ismi albino tül cüce vatoz, L144 değildir.
Türün yaygın ismi albino tül cüce vatoz, L144 değildir.
Vatoz Yavruları
Vatoz yavruları için saklanacak alan varsa kendilerini kurtarabilirler ama melekler doğası gereği avcı balıklar, yavruları ayırmanız seçenek olabilir.
Vatoz yavruları için saklanacak alan varsa kendilerini kurtarabilirler ama melekler doğası gereği avcı balıklar, yavruları ayırmanız seçenek olabilir.
Corydoras Melezleme Hakkında
[QUOTE=Superozo]Merhaba, araştırdığım kadarıyla corydoraslar kendi aralarında melezlenebiliyorlar ama bu konuda çok fazla örnek göremedim. Daha önce melezleyen veya da bu konuda bilgisi olan varsa fotoğraf ve bilgi verebilir mi? İyi hobiler[:)][/QUOTE]
Olur yada olmaz demek yerine bu tarz melezleme ile canlının saf hali yerine iki tür karışımı bir canlı beklentisi içine girmek yanlış bence.
İki türün erkek ve dişileri birbirine benziyorsa belki karıştıma ile diyecem ama genelde bu türler akvaryum ortamında kendi türlerini seçiyorlar, trilineatus ve julii türlerinin benzerliği gibi ama genelde dediğim gibi tür doğal üreme seçeneğini kendi türü ile devam ettirme eğilimi gösteriyor.
[QUOTE=Superozo]Merhaba, araştırdığım kadarıyla corydoraslar kendi aralarında melezlenebiliyorlar ama bu konuda çok fazla örnek göremedim. Daha önce melezleyen veya da bu konuda bilgisi olan varsa fotoğraf ve bilgi verebilir mi? İyi hobiler[:)][/QUOTE]
Olur yada olmaz demek yerine bu tarz melezleme ile canlının saf hali yerine iki tür karışımı bir canlı beklentisi içine girmek yanlış bence.
İki türün erkek ve dişileri birbirine benziyorsa belki karıştıma ile diyecem ama genelde bu türler akvaryum ortamında kendi türlerini seçiyorlar, trilineatus ve julii türlerinin benzerliği gibi ama genelde dediğim gibi tür doğal üreme seçeneğini kendi türü ile devam ettirme eğilimi gösteriyor.
SON MESAJLAR
- Oranda Akvaryumu lonewisp, 18:22
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Yeni Başladım ygzksk, 17:33
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Ryukin Tankı Kurulum Frkn, 16:17
Akvaryum Tanıtımı - İzmir Ve Çevresinde Akvaryum İmalatçısı Önerisi? MuratA, 16:11
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Dario Dario (red Scarlet) rasporasrc, 15:38
Akvaryum Tanıtımı - Hangisine Bakmak Daha Zevkli Olur? DoğanAlkaya, 13:41
Yeni Üye Forumu - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 09:41
Akvaryum Tanıtımı - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? alaiyes, 09:22
Güney Amerikan Cichlidleri - Türkiye Lepistes Evi tosyalı, 08:37
Akvaryum Dünyasından Haberler - 50x20x30 ~Emre, 01:28
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Devam ~Emre, 01:14
Akvaryum Tanıtımı - 60p High-tech Bitkili Eminsalih, 23:41
Akvaryum Tanıtımı - 60lt Akvaryum Karides Ve Şelale Filtre AliEf3021, 22:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Kuyruk Erimesi onursahin, 21:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Calico Zebra Çiftim Neden Hâlâ Yumurtlamıyor? Ana Ogzhn.cbn, 20:43
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı DeviLLe, 20:31
Akvaryum Tanıtımı - 5 Litrelik Akvaryum MehmetcanK, 20:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karın Çökmesi ahmetfiratozkaya, 18:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Bitki Aldım Suda Köpüklenme Oldu Ehtiyar, 17:11
Bitki Akvaryumları Genel - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 15:38
Akvaryum Tanıtımı - 3.5mm Black Sand Ve Çöpçü Balığı SaRCoPhiLiuS, 15:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvuryuma Dophin 16 Ve Bitki MasterChiefHakan, 15:09
Bitki Akvaryumları Genel - Amerikan Ciklet Denemesi ogurcay, 12:14
Akvaryum Tanıtımı - High Tech İçin Hangi Armatürü Tercih Etmeliyim? yyiImaz, 09:57
Aydınlatma - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 07:05
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 00:11
Akvaryum Tanıtımı - 30x20x20 kazaritachi, 21:56
Akvaryum Tanıtımı - Ada Substrat Sistemi Mdaecaglar, 19:41
Taban ve Gübreleme - 240 Litre Resif Akvaryumuna Sump Şartmı? lonewisp, 18:26
Deniz Akvaryumları Genel - Tankta Nüfus Patlaması ogurcay, 17:49
Yeni Üye Forumu - Hymenochirus Boettgeri (afrika Cüce Kurbağası) Sorusu Betta_King, 16:43
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Tropheus Sp.“caramba” Türü Cikletde Ağızda Kuluçka Orhan76, 14:00
Makaleler ve Tercümeler - Yeni Tankım Hakkında Destek SaRCoPhiLiuS, 11:06
Yeni Üye Forumu - Moli Balıklarımın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır SaRCoPhiLiuS, 09:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balık Tavsiye Memo45, 09:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumbitkicim Hakkında doufo361, 09:01
Şikayet Var! - Parlayan Guramilerin Cinsiyeti Ahmet53, 20:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım... Enfesia1, 17:53
İstanbullu Akvaristler - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 15:37
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Karidesleri Nasıl Yakalayabilirim ? ogurcay, 14:48
Omurgasızlar - Bitki Üzerindeki Beyaz Oluşum SoniG, 00:54
Yeni Üye Forumu - Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm Aquavatis, 23:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Tilki Kuyruğu Yusufbaba, 20:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Ankara Akvaryumcuları Masaya Yatırıyoruz Yusufbaba, 20:13
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 19:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Petzoo Eurasıa İstanbul 2026 Ücretsiz Davetiye serkancilek, 14:17
Akvaryum Dünyasından Haberler - Transgenetik Tetra Cinsiyetleri SaRCoPhiLiuS, 13:27
Yeni Üye Forumu - Kum Sorunu TheDS, 11:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli SaRCoPhiLiuS, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Ve Moss Önerisi SaRCoPhiLiuS, 11:01
Bitki Türleri ve Bakımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bloody Mary Karides Satışı MertY 18:16
- Java Moss Ve Grindal Kurt Kültürü omersayar 18:13
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 18:13
- Tetra, Eheim Dış Filtreler omersayar 18:13
- Similis-brevis-speciosus-sumbu-kissi-leleupi erdo_bg 17:46
- Brichardi Çift Ve Yavrular emrahdm 17:28
- Yavru Makinesi Brichardi Çift emrahdm 17:28
- Taşınma Nedeniyle Toplu Satış ***çok Uygun*** Kfat 17:18
- Geophagus Red Head Tapajos Ve L144 Yavrular Canerkartal 17:04
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 16:45
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/09/26 osmandbnl 16:16
- Japon Blue İle Full Red Lepistes Varyeteleri osmandbnl 16:16
- Değişik Danio Zebralar osmandbnl 16:16
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:05
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:05
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:05
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:45
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:45
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:45
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:45
- Exel , Ramshorm , Bitki CevdetSERBEST 15:38
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 15:38
- Moss Teli CevdetSERBEST 15:38
- Frontoza Burindi Yavru voltran 15:29
- Sarı Ateş Neon Karides (neocaridina) rasporasrc 15:25
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 14:55
- Archocentrus Multispinosa Gökkuşağı/rainbow Ciklet aquariumkara 14:11
- Hb White Lepistes omererbas 13:52
- Electric Blue Acara (andinoacara Pulcher) omererbas 13:52
- Silis Kum 3-5 Mm 1 Kova mesagac 13:37
- Amerika ‘dan Tropikal Ve Vatoz Yemleri edis 13:26
- Ekstra Clear Tanklar AtlasPoyraz 12:50
- Tank Hediye Trifasciata-inka-candidi AtlasPoyraz 12:50
- Bakımı Kolay Low Tec Bitkiler Hobiçiler Kazansın ozanercan34 12:13
- Cüce Vatoz 3-2.5 Cm // Ramshorn Salyangozlar ozanercan34 12:13
- İthal Oval Camlı Dolaplı Akvaryum salihclk 12:07
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 11:37
- Fluval 206 Mil Pervane Ve Kapak - Cam Temizleme erimgorgulu 11:35
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:00
- Sadece Takas Selçuks 09:57
- Atman 3338 Dış Filtre 3 Sepetli emree06 09:56
- L144 Mavi Göz Düz Kuyruk Cüce Vatoz Yavrusu emree06 09:56
- Neolamprologus Pulcher (daffodil) Yavrusu emree06 09:56
- Chindongo Saulosi Yavrusu Esakvarist 09:31
- Eheim 2226 Esakvarist 09:31
- Eheim, Sera, Dophin, Sobo Malzemeler BadgeR 09:16
- Chihiros Rgb Vivid 2 Mini Shade Arıyorum BadgeR 09:16
- Akvaryum+artemia Çıkarma Seti+cam Silme Aparati tosyalı 08:36
- Akvaryum , Su Piresi , Balık Yemi gyunda 08:12
- Flame Moss , Java Moss, Pothos Sarmaşığı gyunda 08:12
KULLANICILAR
- 56 Online Kullanıcı, 31 Üye
Online Kullanıcılar
Balestra,
Kınayu,
kopruluonur,
chapi,
MetinSerttas,
oytun,
osmandbnl,
2023çiçek,
Koksal Gurkan,
lonewisp,
hoppala,
tuncanius,
CERANOXE,
ygzksk,
burock14,
Turbon,
onursahin,
MertY,
alaiyes,
omersayar,
cem1aydin,
Rafayel,
ahmetfiratozkaya,
majör,
kaganbozkurt,
ozkan61,
Ehtiyar,
iEmre,
şansal,
SuperSport,
drtanganyika,
sahinurkmez,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
