ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Merhaba forum sayın üyeleri;
"Dalyan Yavruluk", koyların ağlarla kapatılması suretiyle oluşturulan doğal dalyanlardan ve deniz balık üretim çiftliklerindeki dubalarla çevrili havuzlardan ilhamla oluşturulmuş bir projedir.
Kullanılan Malzemeler:
1. Akvaryum boyutlarına uygun dikdörtgenler prizması şeklinde plastik bir kap.

2. Sinek teli.

3. Misina.
4. 2 adet ısıtıcı vantusu.
5.Tercihe göre lav taşı, kaya parçaları, midye...

6. Tercihe göre strafor, mantar yahut suda kaldırma özelliği olan bir malzeme.
7. Maket bıçağı.
Proje Maliyeti: 5 YTL.
Yapımı:
1. Plastik kap, 4 yan duvarında da dikdörtgenler oluşturacak şekilde kesilir. Kesim işlemini kolaylaştırmak için maket bıçağını/veya bıçağı ısıtmak gerekir. Maket bıçağı keskin olmasına rağmen ısınan metal plastiği çok daha kolay kesmektedir.
**Kesim işleminde üst, alt , sağ ve solda pay bırakılmalıdır.
2. Bırakılan bu boşluklar ısıtılan kalınca bir çivi yardımı ile sıralı şekilde delinmeye başlanır. Açılan bu delikler, yapılacak ağı misinanın tutabilmesi içindir.
3. Sinek teli, plastik kabın ölçülerine uygun olarak ve plastik kabın iç duvarlarını saracak şekilde kesilir.
4. Kaba uygun olarak kesilen sinek teli kabın iç duvarlarını saracak şekilde kap içine yerleştirilir. Sinek teli, misinanın 2 numarada bahsedilen deliklerden geçirilmesi yoluyla kaba sabitlenir.
5. Isıtıcı vantusları kabın üst tarafına yine misina vasıtası ile sabitlenir.
*** Burada sabitleme vazifesi gören misinanın gergin olmasına dikkat edilmelidir.
6. Strafor, mantar vs. kaldırma kuvvetine sahip malzeme, kabın 3 tarafına eşit olarak üstten sabitlenir. Kalan tek yan, vantusların sabitlediği taraftır.
**Dalyan Yavrulukta köpük kullanılmıştır. Köpük, streç film ile kat kat sarılmış, bu yolla duba vazifesi görecek elemanlar oluşturulmuştur.
7. Plastik kabın tabanında da ısıtılan çivi yardımı ile delikler açılır. Bu deliklerin çok büyük olmamasına özen gösterilmelidir. Dalyan Yavruluk yumurta kuluçkası olarak da kullanılabilir. Bu sebeple yumurta büyüklüğü dikkate alınarak taban delikleri açılmalıdır.
8. Lav taşı, kaya parçası, midye vs. malzeme oluşturulan Dalyan Yavruluk içine yerleştirilir.







Ve işteee; yavrulara doğal ortamda yaşama huzurunu bir nebze olsun daha fazla yaşatan Dalyan Yavruluk;










Dalyanda yakamoz!
( DY ) Dalyan Yavruluk'un Özellikleri:
1. En önemli özelliği yavru balıklarımız için de doğal bir ortam oluşturmasıdır. Saklanma dürtüsü güçlü olan yavru balıklar DY içindeki kaya dekor arasına saklanabilmekte, böylece kendilerini etkileyen (ışık vs.) etkilerden aynen doğal ortamlarındaki gibi sakınabilmektedir.
DY, pet şişeden yapılan oval biçimli yavruluklara nazaran daha geniş gezinti imkanına sahiptir.
2. DY. ile ilave hava motoru çalıştırmaya gerek kalmamaktadır. İç filtreye yakın bir yerde sabitlenirse yavrular için ek elektrik sarfiyatına gerek kalmaz.
Elektrik kesintisi gibi bir durumda, DY'nin etrafı sinek teli ile çevrili olduğundan akvaryum içindeki mevcut oksijenden daha fazla yararlanma imkanı tanır.
3.DY. kuluçka olarak da kullanılabilir. İç filtreye yakın bir yere sabitlenen DY. içerisine giren su/hava akımı kontrol edilebilir. Bunun için DY.'nin, iç filtre ağzına bakan kısmına kaya dekor vs. yerleştirilerek su akımına müdahale edilmelidir.( Resimlerde filtre sağ tarafta olduğundan 2 siyah kaya parçası DY.'nin sağ tarafına yerleştirilmiş olarak gözükür.)Bu sayede kontrollü su/hava akımı ile yumurtaların hem hareket kazanması hem de bolca oksijen ile havalandırılması mümkün olur.
(Bu, bir teori olmayıp bizzat tecrübelerim ile denenmiştir.)
4. Vantuslar yardımı ile DY.'i akvaryum içinde istenilen yerde kolayca sabitlemek mümkündür. Vantuslar camdan ayrılsalar dahi dubalar yardımı ile DY. su üzerinde kalmaya devam edecektir.
(DY. çok çok sevdiğim NK3406.'ya atfedilmiştir. Yüksek müsadelerinize sığınarak NK3406.'ya minnet borcumu bir teşekkür ile de olsa bu tatlı forum ortamında ödemek isterim. Seni çok Yoooom!!!!!)
Karakaya fon, Sayın Erhan Ataoğlu'ndan ilhamla hayata geçirilmiş bir fondur. Bu yüzden fonun yapım aşamalarının ayrıntılı olarak anlatılmasında Sayın Ataoğlu'nun projesine atıf yapıyorum. ( Bkz. http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=71284& PN=1&TPN=2 sayfasında 6. başlık)
Kullanılan malzemeler: 1. Sista marka akvaryum silikonu.
2. Akvaryum boyutlarına göre kestirilecek cam.
3. Plastik kap. ( Yoğurt, dondurma kabı vs.)
4. Kolay kırılabilen, hafif, ince kaya parçaları ve küçük lav taşları.
5. Tercihe göre midye, deniz kulağı, vazo, testi kırığı vs.
Karakaya fonun yapımı:
1. Akvaryumun arka cam ölçülerine uygun olarak cam kestirilir. Burada 2 şeye dikkat edilmelidir. Birincisi, kestirilen cam, akvaryum arka cam ölçülerinden 1-1,5 cm kadar az olmalıdır. Çünkü kestirilen camın akvaryumun içine yerleştirilmesi ancak bu yolla mümkün olur. Fon yapımına başmadan önce kestirilen camın akvaryuma sığıp sığmadığımı kontrol ediniz.
İkincisi, camın çok ince olmaması gerekir. Çünkü kaya parçaları camın üzerine yapıştırılacağından, üzerinde kaya parçaları bulunan camı kaldırırken bükülerek kırılma riski vardır.
2. Kolay kırılabilen, hafif, ince kaya parçaları camın üzerine yapıştırılır.

Burada dikkat edilmesi gereken şey, kaya parçalarının birbirinin ardı sıra sık olarak yapıştırılmasıdır. Çünkü siyah kayalar arasında kalan boşluklar önden bakıldığında göze çarmakta, akvaryumun arkasındaki duvarın (genelde beyaz,sarı) boya rengi bütün siyah fon arasında sırıtacak şekilde belli olmaktadır.

(Arvaryumun arka camına yapıştırılacak siyah renkli bir karton, kayalar arasında kalan boşluklardan duvarın renginin gözükmesini önler. )
3. Plastik kaplar hayalgücünüze göre kesilir. Fon için kestirilen camın üzerine kesilen kaplar silikonla yapıştırılır. Karakaya fonda düz duvarları olan mağara görünümü oluşturacak şekilde küp kap

ve kubbe görünümü oluşturacak şekilde oval ağızlı dondurma kabı kullanılmıştır.

Kestirilen cam üzerine tercihe göre ufak lav taşları yahut büyük kaya parçaları yapıştırılır.

Resimde alt sol ve sağda, kubbe şekli oluşturacak şekilde kesilen dondurma kabı üzerine yapıştırılmış ufak lav taşları gözükmektedir. Üstte sol tarafta, "Alacalı" balığın çıktığı yerde ise yarım silindir kap üzerine büyük kaya parçaları yapıştırılarak ağzı aşağıya bakan gizli bir mağara yapılmıştır.

Bu resimde ise düz duvarlı mağara görünümü oluşturacak şekilde kesilen kabın dış yüzeyine büyük kaya parçaları yapıştırışmıştır. Mağaranın iç yüzeyi ise ufak lav taşları ile örülmüştür.
(***Sayın Ataoğlundan farklı olarak pvc. borular yerine ağızları açık ve geniş olan yoğurt, dondurma kabı gibi kaplar kullanılmıştır. Çünkü pvc. boru içine giren balıkların yakalanmasında zorluklar yaşanabilir veya balıkların pvc. boru içinde ölüp kalma ihtimali vardır. Karakaya fonda bütün mağara ve kubbelerin ağızı açık ve geniştir.)
4. Midye, deniz kulağı, kırık testi, vazo vs. tercihe göre değişen malzeme oluşturulan fon üzerine monte edilir.
5. Fon oluşturulduktan sonra akvaryumun arka camına sabitlenir. Fonun kayarak ön tarafa gelmemesi için, fonun arka kısmına vantus yapıştırılabilir. Fonun arkasında kalan vantuslar akvaryum camına yapıştırılarak fon sabitlenmiş olur.
İkinci bir yöntem, fonu üst kısmından akvaryum camına kıskaç vasıtasıyla sabitlemektir. Bunun için ilk olarak fonun alt tarafı akvaryum arka tabanına sıfır mesafe ile yerleştirilir. Fonun üst tarafı yavaşça arkaya doğru itilir; fon akvaryum arka camına tamamen yanaştırıldığında fonun ve arvaryumun camını birlikte tutacak bir kıskaçla her iki cam tutturulur.
Fonun alt kısmını yerinden oynamaması için bolca akvaryum kumu ile destek yapılabilir.
*** Fonun akvaryum arka camı ile bitişik olmasına özen gösterilmelidir. Çünkü en ufak bir mesafe olması halinde dahi yavru balıklar bu boşluğa girebilmektedir! ( Tecrübe ile sabittir, -nasıl olduğunu anlamayamadığım ama- yavru balıklarımı sürekli olarak fon ve akvaryum camı arasındaki 0.50 cm etmez boşlukta görüyordum. Kayıp vermedim, ancak oraya girdikleri deliği bulabilmeleri çok güç oluyor. Fon ve arvaryum camı arasında yemsiz ve havasız kalıp ölebilme riskleri vardır.)
Ve işte Karakaya Fon;



Uyarılar: 1. -Kullanılan kayaların suda çözülmemesine dikkat edilmelidir. Forumdan edindiğim bilgi ile, bulduğum ince kayaları üzerlerine kireç sökücü dökerek test etmiştim. Kireç sökücü dökülen yerde kaya eriyor, rengi açılıyor, bolca köpürüyor ise kaya suda çözünüyor demektir.
- Kayalar cama yapıştırmadan önce iyice yıkanmalıdır.
2. Özellikle akvaryum silikonu kullanılmalıdır. Normal silikon balıklarımız için hayati risk taşır.
3. Kayalar cam üzerine yapıştırılıp fon oluşturulduktan sonra akvaryuma doğrudan konmaksızın -en az- bir gün kadar suda bekletilmelidir.
Yav birader böyle eski vitrin camı falan deyince sen, çizgifilmlerde olurya her baktığını kızarmış piliç olarak görmeye başlar aç kahraman, işte o hesap faal pimapenlere bakmaya başladım. Ya kışı soğukta geçirecem pimapenlere kıyıp, ya da senin gibi içten, sıcak (aynen sunumun gibi ) ve mükemmel bir çalışma yapamadığım için çıldıracam.
Tebrikler birader. Hakikaten gerçekten "kendin yap sistem" olmuş.
( Bu arada çamaşır mandalına çamaşır makinası ve sair bütün eşyalar dahil olur inşallah; gerçek temennim ile.)

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar. Hastalık seyri tahminlerimden de hızlı ve yıkıcı oldu. Ne yazık ki bebeklikten büyüttüğüm yunuslarım artık yoklar.
Allah sizlerinkine zeval vermesin.
Mutlu günler, saygılar....
Merhabalar!
Forumda sıklıkla bahsedilen beyaz benek ne yazık ki yunuslarıma/imparatorlarıma da sirayet etmiş. Belirtiler forumda bahsedilenler ile aynı ( beyaz noktalar, balıkların silkinişi/sürtünme, iştahsızlık vs.vs.)
Ancak iki belirti var ki beni korkutuyor: Birincisi, yüzgeç diplerinde ve kısmen deride kan toplAmaları ile karşılaştım.
İkincisi, solungaçlarda kanama var. Solunum yaptıkça suya kesik kesik kan karışıyor.
Forumda belirtildiği üzere sıcaklığı 30'da sabitledim, tuz ilavesi yaptım ve "mikofish" adlı ilacı kullandım. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum.
Yardımlarınızı acil olarak bekliyorum...
Saygılarımla.........
Gayet paylaşımcı olmuş. Balıklarınızın iyileşmesine canı gönülden sevindim. İnanın bana, ne demek olduğunu iyi bilirim çünkü.
Ama tavsiyede bulunan zat-a ( bizlerin öğrenemediği yöntemi için ) özel mesajla da teşekkür edebilirdiniz.
Sizinle aynı sorunu paylaşan yüzlerce kişi varken, acil çare ararken, arama motorudan "beyaz benek tedavisinin şonucu ve buna yönelik yöntemi" çaresizlikle ararken; çözüm: "Teşekkürler".
Umarım sizi kırmadan neden şikayetçi olduğumu anlatabilmişimdir. Hiç değilse Sayın Ali Öztürk'e ait tavsiyeye link kursaydınız.
Saygılarımla... ( ve yineliyorum, gerçekten sevindim, geçmiş olsun!!!)
Merhaba İshak Bey;
Ben sadece masa yüksekliğinin ne kadar olması meselesine tecrübemle cevap vereceğim. 1 metre yüksekliğinde bir masa yaptırmıştım. Akvaryumum yüksekliği ise 50cm. Burada bu verilere ilave olarak aslında en önemlisi sizin boyunuz. Benim boyum 1.70 küsür. Yemleme de sorun yaşamasam da, su değişimi, dekor değişimi vs. gibi icraatlarda kıt kanaat uzanabiliyorum akvaryumun tabanına. Boyunuz 1.80 ve üzeri ise 1m. yükseklik uygun olur, göze de hitap eder. Ancak ben boylarda iseniz, 80cm. i tavsiye ederim.
Ufak, ama önemli bir ayrıntıdır anlatmaya çalıştığım şey. Her temizlikte sandalye aramanızı, akvaryumun sağına soluna uzanırken aynı zamanda sandalyede dengede durmaya çalşmanızı engeller...
SAygılarımla....
Cevaplar ve ilginiz için teşekkürler....
SON MESAJLAR
- Çöpçü? Vatoz? Tür Konusunda Bilgi Ahmet53, 00:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İlaç Satışı Neden Yok? Joec, 00:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Mercekli Led İçin Profil SaviaSora, 23:51
Aydınlatma - Balığımın Kuyruğunda Bir Hastalık Var Sanırım asligul, 23:16
Yeni Üye Forumu - Blackwater Channa Tankım whoisshery, 22:51
Akvaryum Tanıtımı - 45 Litrelik Akvaryuma Öneriler eynsrae, 21:34
Yeni Üye Forumu - Monte Carlolar Üzerindeki Kahverengilik Kerimcan37, 20:36
Yosun - 50 Cm Akvaryum Tür Tavsiyesi Zaid, 20:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 20:09
Akvaryum Tanıtımı - Melek Balığı Milners, 20:04
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Solucanımsı Canlı Ahmet53, 17:49
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Akvaryumum İçin Ekipman Seçimi Ahmet53, 17:48
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Balığım Ağır Yaralandı Tavsiye Verir Misiniz Ser55, 17:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Electric Blue Acara Cinsiyet LeventYorganci, 17:15
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Pirana Yemi Penci zorno, 16:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🐟 Balığım Hamile Mi? | Soru - Cevap tscount, 15:48
Canlı Doğuranlar - Yeşil Su Problemi tscount, 15:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumum Hakkında Görüşleriniz, İzmir'de Tavsiye tscount, 15:44
Yeni Üye Forumu - Akvaryumbitkicim.com Güvenilir Mi Attractives, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumbitkicim Sitesi Güvenilir Mi? Attractives, 15:40
Forum ve Site Hakkında - Akvaryumbitkicim.com lodostm, 15:34
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bitkili Akvaryum lodostm, 15:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Killifish Arıyorum Brtv, 14:16
Yeni Üye Forumu - Hindistan Bhima Nehri'nde İstilacı Bir Ciklet Türü Orhan76, 13:00
Makaleler ve Tercümeler - Konya'da mobilyalı akvaryum imalatçıları. Beyzagur, 12:53
Akvaryum Dünyasından Haberler - Sürekli Su Değişimi MasterChiefHakan, 11:38
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Orandam Dipte Duruyor Diğer Balıklar Isırıyor Cem Esen, 08:28
Yeni Üye Forumu - Albino Kribensis Joyusca, 02:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yaralı Yavru Oscar koraykbl, 02:50
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Ro Su İçin Gh-kh Kullanımı musti9411, 23:00
Akvaryum Bilimi - Co2 Tüp Nerden Alınır darkaura, 21:57
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Balığımın Hastalığına Teşhis Koyamıyorum Yami, 18:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Orandalarım Renklerini Kaybediyor Bettamtailung, 17:48
Sazansıgiller - Leonardit Zeminli Akvaryum Kurulumu Belisarius, 15:56
Akvaryum Tanıtımı - Bu Bitkinin Adı, Familyası? fatihsahin, 15:24
Bitki Türleri ve Bakımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:20
Akvaryum Tanıtımı - Zebra Ciklet 1Balikci, 13:21
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Litre Yeni Bitkili Tankım volkangunes, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Kumun Altında Solucan Bettamtailung, 11:15
Omurgasızlar - Sulawesi Karides Rehberi SunkenShrimps, 08:00
Omurgasızlar - Aquasphere Tr Youtube Kanalı IgorVladimir, 06:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - Hangi Balığı Ekleyeyim? koraykbl, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pengasusa Bakmak İstiyorum Kaç Lt Olmalı ugurbaran, 23:22
Yeni Üye Forumu - Ne Beslemeliyim ugurbaran, 22:46
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin akvaristsaglam, 21:08
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Cüce Amerikan Dünyası Şahinöztürk, 20:43
Güney Amerikan Cichlidleri - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Koksal Gurkan, 17:30
Güney Amerikan Cichlidleri - Oranda Akvaryumu Tortuga7, 19:33
Akvaryum Tanıtımı - 90l Akvaryuma Dış Filitre Önerisi berkc, 19:00
Yeni Üye Forumu - Yemleme Makinesi İçin Yavru Guppy Yem Önerileri ziyasenkaya, 18:15
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:55
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:55
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:55
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 22:55
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 22:40
- L144 Mavi Göz Tül Vatozlar Kampanyanın Kralı FULL RED MEHMET 22:28
- Dophin C1300 Dış Filtre Sıfırdan Farksız Garantili FULL RED MEHMET 22:28
- Reeflowers Pearl Whıte Sand Kum 200 Kg FULL RED MEHMET 22:28
- Jbl Novo M Vatoz Çöpçü Yemi FULL RED MEHMET 22:28
- Amazon Hançeri Cryptocoryne Canlı Üreyen Bitkiler FULL RED MEHMET 22:28
- Seachem, Akvaryumlar, Malzemeler Uygun Fiyat!!!! Özgür7 22:27
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 22:18
- Su Piresi & Yeşil Su & Infusoria Amati340 21:43
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 21:43
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 21:43
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 21:43
- Microfex( Dero Worm) & Sirke Kurdu Amati340 21:43
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 21:28
- Sae, Super Red, Pistia, Bubble Moss, Canlı Yemler Tuby 21:12
- Apistogramma Hongsloi Çift Tuby 21:12
- Frontoza Burindi - Bir Ağız. voltran 21:08
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 20:31
- Lepistes Otu (guppy-grass) kerimkoz 20:25
- Shark 115 Cm, 120 125 Cm Uyumlu Armatür dekul 19:25
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 19:08
- L144 Longfin & Düz L144 & Siyah Cüce Vatoz SeaWorld 19:08
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 17:38
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-02/05/26 osmandbnl 17:15
- Ankara İçi Salvinia Natans Arıyorum. osmandbnl 17:15
- Uygun Yerli Üretim Ivanacara Bimaculata Yavruları flanormimar 16:35
- Anubias emregungor 16:12
- Crystal Red Shrimp (crs) M510 15:44
- Canlı Yemler (grindal,mikrofex,mikrokurt) Hasada H Kaangzkr 15:30
- Kan Kırmızı Kiraz Karides(seleksiyon Yapıldı) Kaangzkr 15:30
- Saz,gül,mikra,rotala Blood Red,sessiliflora, Kaangzkr 15:30
- Sürekli Güncel Türler.. RareFish 15:23
- Dev Demasoni Kolonisi 8dişi 2 Erkek mendos06 15:11
- 5 Katlı Özel Tasarım Demir Profil Akvaryum Sehbası mendos06 15:11
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 15:05
- Akvaryum 30*30 metsi 15:05
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:03
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:03
- Ler Armatür Işık Aydınlatma yaguara 14:35
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:14
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:14
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:14
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:14
- 120x45x50 Ultra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanycl 14:04
- Led Driver 36-48w ilh4n 13:50
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 13:50
KULLANICILAR
- 70 Online Kullanıcı, 38 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
