ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
cevikatmaca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Kasım 2014 13:12
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Murat Ünal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Rol yapma, düşün!
SON 4 MESAJI
Tetrazon ve cüce gurami ile yola devam
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bitki konusunda tür tavsiyesi verebilir misiniz?cevikatmaca 2014-11-05 13:10:13
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bitki konusunda tür tavsiyesi verebilir misiniz?
Tetrazon ve cüce gurami ile yola devam
Felaket bir başlangıç yaptığım akvaryumculuk işi biraz olsun düzene girdi. İlk mesajımda, benim cahilliğimin üzerine akvaryumcunun vurdumduymazlığı eklenince başıma gelenleri ayrıntılı olarak paylaşmıştım.
cevikatmaca 2014-11-03 01:12:14
Felaket bir başlangıç yaptığım akvaryumculuk işi biraz olsun düzene girdi. İlk mesajımda, benim cahilliğimin üzerine akvaryumcunun vurdumduymazlığı eklenince başıma gelenleri ayrıntılı olarak paylaşmıştım.
Şuradan göz atabilirsiniz: http://www.akvaryum.com/Forum/kas_yapayim_derken_goz_cikartmak_k802930.asp
Bu olayın ardından, akvaryumu baştan kurmaya karar verdim. Sarı prensesleri akvaryumcuya götürdüm ve olanları anlattım. Ölen lepistesler için özür dileyip, hatalarını telafi etmek istediklerini söylediler. Ölen balıklar geri gelmiyor tabii ama bu yaklaşıma da hadi neyse madem deyip çıngar çıkartmadım. Balıkları geri verdikten sonra, eve gelip balık ölümleri yaşanmış olan tankı boşalttım. Temizledim, yeniden dekore ettim ve yeni su ile doldurup sistemin oturmasını beklemeye başladım. Dört beş gün sonra yeniden akvaryumcuya gidip, bakımı kolay, göze hoş gelen en fazla iki cinsten oluşan bir akvaryum kurmak istediğimi söyledim. Hatta aklımda çok beğendiğim tetrazonlardan 6-8 adetlik bir sürü yapmak ve bununla yetinmek vardı. Neticede 7 adet tetrazon aldım. Bir yandan da aklım cüce gurami tankındaki güzellere takıldı. Akvaryumcu sorun olmaz deyince üç adet de cüce gurami beğendim ve bunları da aldım. Eve geldiğimde önce tetrazonları 70 litrelik tanka koydum. Sakince dolaşmaya başladılar. 25 litrelik tanka da üç adet guramiyi koydum ve o sırada guramilerle aynı boyda olan bir adet melekle sıkıntısız biçimde yüzmeye başladılar. İkinci günün sonunda her iki akvaryumda da bir sorun yaşanmadığını görünce rahatladım. Guramileri ve meleği büyük akvaryuma transfer ettim. Gözüm sürekli üzerlerinde olmak koşulu ile üç dört gün dertsiz tasasız aşıldı. Şu anda 70 litrelik tankımda yaklaşık yirmi gündür hiç bir sorun yok. 1 adet çöpçü, 1 adet melek, 7 tetrazon, 3 adet cüce gramiden oluşan popülasyon gayet mutlu görünüyor. Belki 70 yerine 100-110 litrelik bir tank daha rahat ettirebilir balıkları diye düşünüyorum ama şimdilik bir sıkıntı yok görünüyor. Yem olarak, akvaryumcunun önerdiği; Gemma Cichlid, Gemma Tropical, Rotifish SD Daphnia ve pul yemden oluşan bir kombinasyonu her gece saat 22.00/23.00 arasında tabiri caizse bir gazoz kapağını dolduracak kadar veriyorum. Gayet iştahlı şekilde yiyorlar. Yemin bir kısmı yüzeyde kalıyor, önemlice bir kısmı ise dibe süzülüyor. Hem yukardan hem dipten yiyorlar.
Umarım bu istikrar hiç bozulmaz. Fakat ben yine de özellikle tetrazon ve cüce gurami beslemiş olan arkadaşların her türlü tavsiyelerine açığım. Aklımı özellikle kurcalayan bir iki konu var halen:
1. Bu beslenme düzeni doğru mu? Ya da daha da iyileştirilebilir mi? Artemia, vs. Günde bir kez yem vermek doğru mu?
2. Bu tanktan yavru alma ihtimali var mı? Özellikle yavru alasım yok fakat eğer böyle bir durum gelişirse, yavruları yaşatabilmek bakımından soruyorum.
3. 1 adet melek için üzülüyorum, yanına bir tane daha koymak veya meleği akvaryumcuya götürüp vermek arasında tereddüt ediyorum. Halihazırda mutsuz görünmüyor o ayrı.
4. Dekor bitkilerim var ama bir haftada üzerleri kahverengi yosun tutuyor. Canlı bitki işine gireyim mi?
Sevgi ve saygılarımla.
Murat
Kaş yapayım derken göz çıkartmak
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. Çok güzel ve faydalı bir forum, emeği geçenlerin eline sağlık. İki yıldır 25 litrelik bir akvaryumda bir kaç lepistes ile güzelce vakit geçirmekteydik. Çoğu akvarist gibi ben de ilk fırsatta akvaryumu büyütmeyi istemekteydim. Nihayet gönlümdeki hacim kadar olmasa da hanımdan yeni bir akvaryuma vize çıktı!
cevikatmaca 2014-10-11 13:04:50
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. Çok güzel ve faydalı bir forum, emeği geçenlerin eline sağlık. İki yıldır 25 litrelik bir akvaryumda bir kaç lepistes ile güzelce vakit geçirmekteydik. Çoğu akvarist gibi ben de ilk fırsatta akvaryumu büyütmeyi istemekteydim. Nihayet gönlümdeki hacim kadar olmasa da hanımdan yeni bir akvaryuma vize çıktı!
Minicik bir cennet yaratmak!
Biraz daha fazla sayıda ve türde balık koymak ve görsel keyfi arttırabilmek için 70 litrelik yeni bir akvaryum aldım. Akvaryumcuya bu hacme uygun, birbiriyle uyumlu yaşayabilecek türleri sordum ve gösterdiği türlerden hoşuma gidenleri seçtim. 8 lepistes, 5 tetra, 2 melek, 4 moli ve 3 tane de ciklit (sarı prenses) alıp akvaryuma koydum. İlk iki gün her şey yolunda görünüyordu.
Cennette dehşet başlıyor!
Ve korku filmi başladı. Üçüncü günün sabahında lepisteslerden birisi ölmüştü. Su sıcaklığı, suyun hijyeni, hastalık gibi ihtimaller geldi aklıma. Üzüldüm ama yapacak bir şey yoktu. Cenazeyi kaldırdık. İkinci günün sabahında yeni bir balık ölümü daha geldi. Bu kez şüphelenmeye başladım. Acaba akvaryumda gizli kapaklı işler mi dönüyordu? Üçüncü gün vehametin boyutu büyüdü. Bir lepistes ve bir tetra dipte hareketsiz yatıyordu. Görece biraz daha iri olan melek ve sarı prenseslere gözümü diktim. Defile yapan mankenler gibi süzülüyorlardı. Bu güzellik abidesi yaratıklar katil olabilir miydi? Bir sonraki gün molileri de kaybetmeye başlayınca, sinirden elim ayağım titremeye başladı. Cennette bir katil vardı hiç kuşkusuz. Gece salonun ışıklarını kapatıp, gözümü akvaryuma diktim ve olacakları izlemeye başladım. Sabaha karşı 02.00 gibi su hareketlenmeye başladı. Nazlı nazlı sakince yüzen prensesler, kendilerinden umulmayacak bir süratle aşağı yukarı ani ataklar yaparak yüzmeye başladılar. Diğer türler birer kenara sindiler. Sanki haplanmış gibi davranmaya başlayan prensesler sayısı üçe düşmüş lepistesleri koşturmaya başladılar. Resmen kuyruklarından minik parçalar kopartıyorlardı. Hemen internete girdim ve bingo! "Sarı prensesler, aynı ortamdaki lepisteslere bir süre sonra "canlı yem" muamelesi yaparlar." Ulan yetmiş litre suyun içinde Ortadoğu zulmü varmış meğerse! Önce, "sal şuraya iki piranha da ebelerinin örekesini görsünler" diyen içimdeki sesi susturdum! Sonra da, "merak etme bunlar beraberce yaşarlar abi" diyen akvaryumcuya sunturlu bir küfür savurdum! Tabii kendi kusur payımı da es geçmiyorum. Tümüyle akvaryumcunun yönlendirmesiyle hareket etmek, önceden yeteri kadar araştırma yapmamak da benim açımdan kaş yaparken göz çıkartmama neden oldu. Allahtan 25 litrelik akvaryum halen bir kenarda duruyor. Yarın ilk işim, bu geçimsiz türleri birbirinden izole etmek olacak.
Tavsiyelerinizi bekliyorum...
- Çok yoğun çalıştığımdan, deneyimli, yavru almaya çalışan, kimyagere dönüşmeye hazır bir akvarist değilim. Sade bir tasarım, düzenli yemleme, haftalık su değişimi gibi bir tarz bana daha uygun. Amaç salonda bir görsel bir güzellik olsun, evdeki iki minik kızım hayvan sevgisiyle tanışsın.
- Sanırım elimdeki tank hacmi, sarı prenses ve melek popülasyonuna çok yeterli gelmeyecek. Onları geri verip, lepistes artı moli ikilisinden bir popülasyon oluşturmak veya sadece goldfish varyetelerinden bir popülasyon oluşturmak arasında kafam gidip geliyor. Akvaryumu baştan tasarlamak üzerine de kafa yormak gerekecek: Bitkili veya bitkisiz, dekor, kum cinsi, vb. Bu işte deneyimli arkadaşlardan, yardım almaya hazırım. En önemlisi de bana İzmir'de (tercihen Bornova'da), yaptığı işe saygı duyan, bilgisiyle doğru yönlendirebilecek bir akvaryum shop önermenizi rica ediyorum.
Esenlik dileklerimle.
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Selam arkadaşlar, İzmir'den yazıyorum. Akvaryum işinde bir parça gelişmek ve deneyim paylaşmak için buradayım. Sevgiler, saygılar. Murat Ünal
Selam arkadaşlar, İzmir'den yazıyorum. Akvaryum işinde bir parça gelişmek ve deneyim paylaşmak için buradayım. Sevgiler, saygılar. Murat Ünal
SON MESAJLAR
- Flowerhorn Derisindeki Nedir Akrattin, 06:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Arka Plan Bitki Önerisi Ömer Kaan, 03:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre Ömer Kaan, 02:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Suyu Neden Buharlaşır ? Srknatmn, 01:08
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Lepistes Akvaryumu Bitki Önerisi fishhyy, 00:43
Bitki Akvaryumları Genel - 20x20 Küp Beta Akvaryumu anil1912, 00:34
Akvaryum Tanıtımı - Halfbeak Platinum- Dermogenys Pusillus Cyber_Scout, 00:16
Akvaryum Tanıtımı - Göz Fungusu anil1912, 23:54
Hastalıklar ve İlaçlar - 20 Tds Su İle Deniz Akvaryumu Kurulabilir Mi? Uriel, 23:31
Deniz Akvaryumları Genel - 50x50x50 Bitkili Akvaryum Tür Önerisi fishhyy, 23:27
Yeni Üye Forumu - Betta Dimidiata - Firefly umitopall, 22:14
Labirentliler Tanıtımı - Yeni Bitki Akvaryum İçin Bitki Seçimi fishhyy, 20:29
Bitki Akvaryumları Genel - Frogbit Siyah Leke CoryCory, 19:47
Bitki Türleri ve Bakımı - Tropheus Su Değerleri Çağatay Tozak, 18:33
Tropheus - Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu? Srknatmn, 17:55
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Albino Koi Lepistesim Doğurmuş Zaid, 17:40
Canlı Doğuranlar - Tetra 6 İn One Test Çubuklarını Kesiyorum? Ehtiyar, 17:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Camallanus Worms Hastalığı Ve Nilverm Mucizesi aupqua, 15:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Co2 Sistemleri Hakkında kilgarrah, 15:28
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Parosphromenus Deissneri (meyankökü Gurami) Sorusu Cyber_Scout, 14:38
Labirentliler - Blackwater Akvaryum flanormimar, 12:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Bitki Önerisi Ömer Kaan, 11:50
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 11:36
Deniz Akvaryumları Genel - Altın Gurami Çifti Ve Arkadaşları Dedoktif, 11:01
Akvaryum Tanıtımı - Sera Bakto Tabs Yemi Orhan76, 09:34
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Işık İsmail_0631, 01:13
Bitki Akvaryumları Genel - 80 Litre Bitkili (ıwagumi) Akvaryum – Filtre, Co₂ Hatsunepuffer, 23:38
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Macmasteri Tedavisi HarunYILDIRIM, 21:14
Hastalıklar ve İlaçlar - 2. El Akvaryum Alınırmı Nelere Dikkat Edilmeli? Eminsalih, 21:05
Yeni Üye Forumu - Yosun Problemi Br45, 20:44
Yosun - Albimarginata Ve Vaillanti Cyber_Scout, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Doğumu Jemaisvu, 19:21
Yeni Üye Forumu - Blackwater Akvaryum Kurulumu... Eflatun61, 19:00
Akvaryum Tanıtımı - Oranda Fiyat sinan çelik, 18:05
Fiyat Forumu - Yumurtalarda Sıkıntı Olur Mu Amatör balıkçı, 17:37
Kedi Balıkları Forumu - Cinsiyet Ayrımı Hilmi22, 16:53
Yeni Üye Forumu - Meyankökü Gurami - Parosphromenus Deissneri İnci Kefali, 16:47
Labirentliler Tanıtımı - Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 16:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Sorusu K0L0Ni, 16:11
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi koraykbl, 15:33
Yeni Üye Forumu - Değerlendirme Ve Öneri Mrtozmen, 14:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Küplerinde Koku Sorunu TurX, 14:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Canlı Nedir Amatör balıkçı, 13:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Aydınlatma Süresi Tavsiye Kaangzkr, 13:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Akvaryum İçin Destek 🙏 hytgcr, 13:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Hakkında Her Şey (güncel) BLGHN, 12:57
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Lepistes Dışkısı Neden Böyle Akvarist1923, 12:46
Canlı Doğuranlar - Dış Filtrede Aktif Karbon Şart mı? K0L0Ni, 11:39
Filtreleme Seçenekleri - Transgenetik Tetra Hava Motorsuz Yaşar Mı Srknatmn, 10:31
Yeni Üye Forumu - Yeni Bir Macera Discus Akvaryumu nailsanver, 08:37
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:56
- Hb.white Lepistes jaloreef 04:37
- Akvaryum jaloreef 04:37
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:20
- Hongsloi Süper Red AtlasPoyraz 00:13
- Odessa Barb rasporasrc 23:38
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 23:38
- Hb White Lepistes omererbas 22:26
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 22:26
- 2.67 Tüp Furcifer 21:58
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:58
- Creaqua Nano Elit Furcifer 21:58
- Akvaryum Arıtma Ürünleri Sayfamız İndirimde... zafer3885 21:45
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:45
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:32
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 21:32
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 21:32
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 21:30
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 21:30
- 40x40x40, Resun Air 8000, Isıtıcı, Yati Kök MurathanM 20:46
- Geophagus Arıyorum MurathanM 20:46
- Akvaryum Arıyorum Nano 30x30x30 Veya 50cm E Kadar TSVforever 20:21
- Akvaryum, Malzeme, Bitki Ve Canlı -samsun- orcrist 19:48
- Yati Kökü Ve Eheimısıtıcılar orcrist 19:48
- Fluval 207 sametyildiz 19:23
- 60x40x(40-15)h Aksan Sıfır Diamond Paludaryum artgy 19:08
- Toplu Malzeme Test,yem,gübre,yaprak PilotBey 19:01
- Nano Akvaryum 36x22x20 LEGEND59 18:32
- 24 Adet Erkek Kitumba DenizUlucutsoy 18:27
- Mickey Mouse Plati,albino Vatoz,aymoly,lepistes EKAR 18:23
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:51
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 17:51
- 35x35x15h Mangrow Kökü Balık Takaslı Yigiiit_can 16:59
- 100/50/40 Beta Marka Mobilyalı Akvaryum ersin1981 16:56
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 16:32
- Bu Balıktan Arıyorum.. pitsem 16:32
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:39
- Rasbora Arıyorum Miller 15:39
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 15:33
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 15:33
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 14:19
- Çekya İthalatı Balıklar. Özel Nadir Türler. Aqualandakvaryum 13:47
- Su Mercimeği, Moss, Su Piresi marihuan 13:46
- Oase Biomaster Thermo 250 V2 Dış Filtre paxal 13:24
- Özel Tür Lepistesler Kampanya Da FULL RED MEHMET 12:46
- Akvaryum Dophin Dış Filtre-sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 12:46
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:44
- Su Piresi 200 - 300 Adet 80 Tl CevdetSERBEST 12:44
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:44
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:13
KULLANICILAR
- 82 Online Kullanıcı, 44 Üye
Online Kullanıcılar
rupee,
Ömer Kaan,
totaku,
Tortuga7,
sina cen,
ziglog,
Mehmetbrk,
osmandbnl,
EKAR,
Alphird,
sahinabi,
K0L0Ni,
kambortam,
scorpion26,
yusufibal,
chapi,
Tatar10,
HaydarGul,
MuratOzdemir,
Hobimus,
BKAYA,
urzais,
KÇetintaş,
alecozan,
Ehtiyar,
19Can19,
MertGezer,
Kerems06,
Safrane42,
lojistisyen,
HarunYILDIRIM,
Naturality00,
Serhans,
erdalakçay,
Srknatmn,
Janvaljan,
Cyber_Scout,
secreteriat,
Bozajuniors,
OsHo,
vedat79,
BirkanKaya,
Cichlid33,
Hoppala,
Ömer Kantarcı,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.