ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mertya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
37
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
31 Mart 2025 20:58
Toplam Mesaj:
86 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mert Yaşar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mert Yaşar
AB RH+
05448556334
{İstanbul}
[b]''İnandığınız gibi yaşayamazsanız yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız''[/b]
SON 10 MESAJI
500 Lt Akvaryum İçin Hangi Dış Filtre Kullanılmalı
Böyle bir akvaryumda dış filtre kullanılmaz tavsiyem SUMP kullanmanız alt yan arka hiç farketmez o litreye göre alacağınız dış filtre fiyatına çok daha ucuza sump kullanılır
Böyle bir akvaryumda dış filtre kullanılmaz tavsiyem SUMP kullanmanız alt yan arka hiç farketmez o litreye göre alacağınız dış filtre fiyatına çok daha ucuza sump kullanılır
Dalga Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=valarmorghulis12]Bence dalga motorunu ne amaçla kullanacağınız ve akvaryumun litresiyle beraber uzunluğu da önemli
Örneğin ben 110cm uzunluktaki akvaryumda dip pisliklerini filtre emiş borusuna süpürmesi için 8W 4000L/H gücünde dalga motoru kullanıyorum benim için gayet ideal[/QUOTE]
140-50-60 420 litre dip pislikleri sumpa göndermesi için birde balıkların gelişimi için hocam
[QUOTE=valarmorghulis12]Bence dalga motorunu ne amaçla kullanacağınız ve akvaryumun litresiyle beraber uzunluğu da önemli
Örneğin ben 110cm uzunluktaki akvaryumda dip pisliklerini filtre emiş borusuna süpürmesi için 8W 4000L/H gücünde dalga motoru kullanıyorum benim için gayet ideal[/QUOTE]
140-50-60 420 litre dip pislikleri sumpa göndermesi için birde balıkların gelişimi için hocam
Dalga Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=goldfishsever10]Üst segment markalar üstünde yazan seviye yakın değer verip aynı işi düşük güç tüketimiyle yaparken diğer markalar bunun tam tersini yapar genelde.[/QUOTE]
O zaman tamamen bütçeye odaklancaz napalım
[QUOTE=goldfishsever10]Üst segment markalar üstünde yazan seviye yakın değer verip aynı işi düşük güç tüketimiyle yaparken diğer markalar bunun tam tersini yapar genelde.[/QUOTE]
O zaman tamamen bütçeye odaklancaz napalım
Dalga Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=Orhan76]Üreticiler genelde tatlısu ve deniz akvaryumunda kaç litre hacimde kullanılabileceğini belirtir bu teknik özelliklerini bulabilirseniz daha faydalı olur
Genelde 1500-2000l/h kapasiteli olanların 80-150 litreye yeteceğini belirtiyor üreticiler, eğer doğru bir orantı yapmak yeterli olursa 3000-4000lt/h yeterli kalır[/QUOTE][QUOTE=Orhan76]Üreticiler genelde tatlısu ve deniz akvaryumunda kaç litre hacimde kullanılabileceğini belirtir bu teknik özelliklerini bulabilirseniz daha faydalı olur
Genelde 1500-2000l/h kapasiteli olanların 80-150 litreye yeteceğini belirtiyor üreticiler, eğer doğru bir orantı yapmak yeterli olursa 3000-4000lt/h yeterli kalır[/QUOTE]
Peki hocam 15 W çok mu yüksek? Zaten sürekli kullanılmayacak belki oradan kurtarır ama 10.000 L/ H 15 w çok mu sizce değerleri
[QUOTE=Orhan76]Üreticiler genelde tatlısu ve deniz akvaryumunda kaç litre hacimde kullanılabileceğini belirtir bu teknik özelliklerini bulabilirseniz daha faydalı olur
Genelde 1500-2000l/h kapasiteli olanların 80-150 litreye yeteceğini belirtiyor üreticiler, eğer doğru bir orantı yapmak yeterli olursa 3000-4000lt/h yeterli kalır[/QUOTE][QUOTE=Orhan76]Üreticiler genelde tatlısu ve deniz akvaryumunda kaç litre hacimde kullanılabileceğini belirtir bu teknik özelliklerini bulabilirseniz daha faydalı olur
Genelde 1500-2000l/h kapasiteli olanların 80-150 litreye yeteceğini belirtiyor üreticiler, eğer doğru bir orantı yapmak yeterli olursa 3000-4000lt/h yeterli kalır[/QUOTE]
Peki hocam 15 W çok mu yüksek? Zaten sürekli kullanılmayacak belki oradan kurtarır ama 10.000 L/ H 15 w çok mu sizce değerleri
Dalga Motoru Tavsiyesi
[QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba, Eheim fiyat olarak uygun, kaliteli ve iyidir. Tunze de kalitelidir ama pahalıdır.[/QUOTE][QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba, Eheim fiyat olarak uygun, kaliteli ve iyidir. Tunze de kalitelidir ama pahalıdır.[/QUOTE]
Hocam eheim 2-3 bin biraz bütçemi aşıyor AQUAWİNG 15w 10.000/H denk geldim sizce nasıldır?
[QUOTE=Orhan76]
Fluval, Oase, Newa, Hydor da iyi markalardır...
Sicce de iyi bir seçenek...[/QUOTE][QUOTE=Orhan76]
Sicce de iyi bir seçenek...[/QUOTE]
Merhaba bakacağım tekrardan saatte ne kadar çevirmesi gerekiyor sizce? 420 lik bi tank için 3-4 binlik yeterli mi? Yoksa saatte 10 k çeviren mi olmalı? Birde AQUAWİNG 15w 10.000/H denk geldim sizce nasıldır?
[QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba, Eheim fiyat olarak uygun, kaliteli ve iyidir. Tunze de kalitelidir ama pahalıdır.[/QUOTE][QUOTE=alpburakozbayy]
Merhaba, Eheim fiyat olarak uygun, kaliteli ve iyidir. Tunze de kalitelidir ama pahalıdır.[/QUOTE]
Hocam eheim 2-3 bin biraz bütçemi aşıyor AQUAWİNG 15w 10.000/H denk geldim sizce nasıldır?
[QUOTE=Orhan76]
Sicce de iyi bir seçenek...[/QUOTE][QUOTE=Orhan76]
Sicce de iyi bir seçenek...[/QUOTE]
Merhaba bakacağım tekrardan saatte ne kadar çevirmesi gerekiyor sizce? 420 lik bi tank için 3-4 binlik yeterli mi? Yoksa saatte 10 k çeviren mi olmalı? Birde AQUAWİNG 15w 10.000/H denk geldim sizce nasıldır?
Dalga Motoru Tavsiyesi
Merhaba tankım 8D2E 420 Litre Sumplı yunus akvarvuyumu. DALGA MOTORU ARAYIŞINDAYIM Beni yarı yolda bırakmayan kaliteli çokta pahalı olmayan muadil bir dalga motoru var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum
Merhaba tankım 8D2E 420 Litre Sumplı yunus akvarvuyumu. DALGA MOTORU ARAYIŞINDAYIM Beni yarı yolda bırakmayan kaliteli çokta pahalı olmayan muadil bir dalga motoru var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum
0 Mm Kum Nasıl Yıkanır ?
[QUOTE=asimozcan]Merhabalar
Kurmayı planladığım malawi akvaryumum için 20 kilo 0 mm Kum aldım. Fakat kumu yıkamak imkansız gibi birşey. Suyla direk homojene yakın karışıyor ve suyun dibe çökmesi çok vakit alıyor. 20 kiloyu bu şekilde yıkamam günlerimi alır. Akvaryum en az 1 hafta boş çalışacak. Tavsiyeniz nelerdir ?[/QUOTE] Neden 0 mm aldınız? 0.5 veya 0.8 alsaydınız ya? gene silis alabilirdiniz çamur gibi olur aynı
[QUOTE=asimozcan]Merhabalar
Kurmayı planladığım malawi akvaryumum için 20 kilo 0 mm Kum aldım. Fakat kumu yıkamak imkansız gibi birşey. Suyla direk homojene yakın karışıyor ve suyun dibe çökmesi çok vakit alıyor. 20 kiloyu bu şekilde yıkamam günlerimi alır. Akvaryum en az 1 hafta boş çalışacak. Tavsiyeniz nelerdir ?[/QUOTE] Neden 0 mm aldınız? 0.5 veya 0.8 alsaydınız ya? gene silis alabilirdiniz çamur gibi olur aynı
Sarı Prenses İçin Kum
Merhabalar yeni kurulumda kolay gelsin iyi şanslar dilerim. Bende yeni 420 Litre yunus akvaryumu kuracağım araştırıyorum acele etmeden gidiyorum bu yolda [:)] Ben ilk başta sp düşündüm sonradan yunusa geçtim arka fonumu ben siyah yapıcam kum içinde SİLİS KUM BEJ RENK 0.5-1MM Karar verdim dip çekimi yaparken sifonlar var onunla alabilirsiniz daha rahat olur kumlar kaçsın daha sonra ekleme yapabilirsiniz isterseniz zaten sp ler için kayalık oyuk tarzı yerler yapın saklanacakları ve kur yapacakları yerler. Yunus Akvaryumun da ise tam tersi açık kumluk alanları seviyorlar iyi hobiler dilerim
Merhabalar yeni kurulumda kolay gelsin iyi şanslar dilerim. Bende yeni 420 Litre yunus akvaryumu kuracağım araştırıyorum acele etmeden gidiyorum bu yolda [:)] Ben ilk başta sp düşündüm sonradan yunusa geçtim arka fonumu ben siyah yapıcam kum içinde SİLİS KUM BEJ RENK 0.5-1MM Karar verdim dip çekimi yaparken sifonlar var onunla alabilirsiniz daha rahat olur kumlar kaçsın daha sonra ekleme yapabilirsiniz isterseniz zaten sp ler için kayalık oyuk tarzı yerler yapın saklanacakları ve kur yapacakları yerler. Yunus Akvaryumun da ise tam tersi açık kumluk alanları seviyorlar iyi hobiler dilerim
Fikirlere Açığım
[QUOTE=FerKan]
Geniş kumluk alanları demiştim[:cik:] düzeltelim.[:)][/QUOTE] o zaman kayalıkları kendi gözüme hoş gelecek şekilde yapıyor ve az tutuyorum miktarı
[QUOTE=FerKan]
Geniş kumluk alanları demiştim[:cik:] düzeltelim.[:)][/QUOTE] o zaman kayalıkları kendi gözüme hoş gelecek şekilde yapıyor ve az tutuyorum miktarı
Fikirlere Açığım
[QUOTE=FerKan]
Patlatmaz. Yıllarca benim ve birçok hobicinin tercih ettiği malzeme. Kendim kullanmasam ve memnun olmasam size önermem. Önce sehpanın üzerine akvaryumun taban ölçülerinde kesilmiş straforu koyun ( 2 santim kalınlık ideal). Daha sonra dikkatlice bir kaç kişi yardımıyla akvaryumu straforun üzerine yerleştirin. Ömürlük olur.[:)] Bundan daha önemlisi akvaryumu koyduğunuz zeminin düz olması ve akvaryum sehpasının terazide olması. Siz straforun üzerine akvaryumu koyarken straforu kırmadığınız sürece (bükmeden kırılmaz zaten), sehpa zemini de düz ise birşeycikler olmaz. Ayrıca akvaryumun ağırlığını her noktaya yayar ve herhangi bir sallanma, sarsıntı anında akvaryum cam zeminini güvende tutar. Ayrıca akvaryum içerisinde iri kayalar kullanılacaksa zemine önce strafor koyup kayaları üzerine koyarsanız, kayaların ağırlığını da emer ve zemine bir zarar gelmesini bertaraf eder. Yani bu hobide bir çok yönden faydalı, kullanışlı ve önemli bir malzemedir.[/QUOTE] Evet şu an ki bitkili tankımın altında beyaz strafor mevcut birazcık yamuk duruyor ama bir problem yok onun haricinde çok iri kaya kullanmıyacağım 30 kg silis kum düşünüyorum bej renk zaten yunuslar geniş kayalıklı yerleri seviyor dediniz 1 veya 2 hafta bir dip çekimi ( dışkılar) onun haricinde bir problem olmaz inşallah acele etmemeye çalıştıkca heycan basıyor [:3]
[QUOTE=FerKan]
Patlatmaz. Yıllarca benim ve birçok hobicinin tercih ettiği malzeme. Kendim kullanmasam ve memnun olmasam size önermem. Önce sehpanın üzerine akvaryumun taban ölçülerinde kesilmiş straforu koyun ( 2 santim kalınlık ideal). Daha sonra dikkatlice bir kaç kişi yardımıyla akvaryumu straforun üzerine yerleştirin. Ömürlük olur.[:)] Bundan daha önemlisi akvaryumu koyduğunuz zeminin düz olması ve akvaryum sehpasının terazide olması. Siz straforun üzerine akvaryumu koyarken straforu kırmadığınız sürece (bükmeden kırılmaz zaten), sehpa zemini de düz ise birşeycikler olmaz. Ayrıca akvaryumun ağırlığını her noktaya yayar ve herhangi bir sallanma, sarsıntı anında akvaryum cam zeminini güvende tutar. Ayrıca akvaryum içerisinde iri kayalar kullanılacaksa zemine önce strafor koyup kayaları üzerine koyarsanız, kayaların ağırlığını da emer ve zemine bir zarar gelmesini bertaraf eder. Yani bu hobide bir çok yönden faydalı, kullanışlı ve önemli bir malzemedir.[/QUOTE] Evet şu an ki bitkili tankımın altında beyaz strafor mevcut birazcık yamuk duruyor ama bir problem yok onun haricinde çok iri kaya kullanmıyacağım 30 kg silis kum düşünüyorum bej renk zaten yunuslar geniş kayalıklı yerleri seviyor dediniz 1 veya 2 hafta bir dip çekimi ( dışkılar) onun haricinde bir problem olmaz inşallah acele etmemeye çalıştıkca heycan basıyor [:3]
SON MESAJLAR
- Siyanobakteri Ve Tanımlayamadığım Yosun Sorunu İnci Kefali, 13:48
Yosun - Albino Kipili Etçil Yem Yer Mi? İnci Kefali, 13:46
Tropheus - Oksijen Basarak Gurami Kaç Gün Dayanır İnci Kefali, 13:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40h Lepistes Akvaryumu Kurmak İstiyorum. Erenguven, 13:07
Yeni Üye Forumu - Balıklarımı Hediye Ediyorum Hidro Dinamik, 11:47
Yeni Üye Forumu - Profesyonel olarak Lepistes Yetiştirmek Muhammed2323, 11:23
Canlı Doğuranlar - High Tech Paludaryum ArtaN, 10:30
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Kurduğum Akvaryum Buğulu Su ogurcay, 09:40
Yeni Üye Forumu - Discuslarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum ogurcay, 09:38
Discus - Bitkili Akvaryumum Mehmett34, 09:22
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 08:28
Akvaryum Tanıtımı - 90*45*45 Natural Style merutay, 01:53
Akvaryum Tanıtımı - Parvula Mini Tabanı Ne Zaman Kaplar AmatorBetaci, 00:55
Bitki Türleri ve Bakımı - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) kubilaykoparan, 00:28
Akvaryum Tanıtımı - İç Parazit İlacı Bulamıyorum GhostKoi, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Glass Belly Lepistes Aguamentist, 22:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin serdar131977, 22:25
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Aldığım Kerevit Hidro Dinamik, 22:17
Omurgasızlar Tanıtımı - Walstad Bakımı Hakkında Sorularım Ibrahim_1, 20:23
Yeni Üye Forumu - Walstad Deniyorum Ibrahim_1, 20:08
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Önerisi KaanE, 19:15
Bitki Türleri ve Bakımı - Balık Taşıma Gelişme M0nty, 16:40
Labirentliler - Salyangoz Uzerindeki Kurtlar AmatorBetaci, 16:31
Bitkili Akvaryum Canlıları - Harika Bir Yeşil Su Tarifi M0nty, 16:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150*60*60 Bitkil Akvaryum Aydınlatma Aguamentist, 14:44
Aydınlatma - Hobiye Dönüş Tankım Ve Tavsiyeler OguzKaan22, 14:35
Yeni Üye Forumu - Japon Balığım Dali logosta, 13:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurduğum Melek Akvaryumu Hakkında Canahsha, 12:04
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumu? fishhyy, 09:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Teleskop Japon Kuyruk Ve Deri Aşınması Orhan76, 08:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Dalga Motoru Seçimi Hk. nejalt, 08:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Dereden Salyangoz KaanE, 07:54
Omurgasızlar - Lepisteslerim Deli Gibi Yüzüyor Muhammed2323, 02:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Bunlar Yumurta Mı? Hidro Dinamik, 01:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Mavi Karides Ve Rili Mavi Karides xellence07, 22:52
Omurgasızlar - Amerikadan Balık Sipariş Etmek? fishhyy, 21:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtre Yangın Vs Sorun Çıkarır Mı UEK, 21:29
Yeni Üye Forumu - Dişi Balık Erkek Gibi Davranıyor Jemaisvu, 20:42
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Metal Blue Grass Lepistes Türünü Arıyorum. brkcndn, 19:28
Canlı Doğuranlar - Moli İnci Kefali, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İkolo Kaiser Karın Şişliği Orhan76, 16:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Yüzgeç Kanamasi Orhan76, 16:14
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litreye Seyir Zevki Yüksek Balık Önerisi Erenguven, 15:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Strafor Deneyimim dremreavsar, 14:38
Arka Fon Yapımı - Istakozum Hasta Gibi Tarık Buğra, 13:26
Omurgasızlar - 440 Litre Akvaryum İçin Isıtıcı Tavsiyesi Erenguven, 12:28
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum (hitech) B.CENİK, 11:59
Akvaryum Tanıtımı - 100 40 45 6mm Kayıtlı Kuşaklı Alınır Mı AmatorBetaci, 11:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeşil Su Kültürüm Çöktü Pirelerim Aç Kalacak GhostKoi, 10:50
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 13:08
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:08
- Frontoza Koloni (3e 7d) SwitchBeamz 11:39
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:39
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 11:36
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 11:36
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 11:34
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 11:34
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:34
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:34
- Balıklar Komple Satılık metsi 11:13
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 11:02
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 10:18
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:36
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:26
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:26
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 09:26
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 09:26
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 09:16
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 09:16
- (acilllll Fiyat Düştü) Jumbo Oranda Ve Pengasus cagatay kesici 08:57
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:28
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 08:28
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 08:28
- Damızlık Panda Çöpçü Ers1905 07:57
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 07:38
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:37
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 06:32
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 06:32
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 04:52
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 00:50
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 00:50
- Power Led Ve Aliminyum Soğutucu Ve Dijital Ph Metr serdar131977 00:50
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 00:16
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 00:16
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 00:16
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 00:16
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 23:47
- Nano Akvaryum Açıklamayı Oku LEGEND59 23:47
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 23:30
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 23:30
- L046 Genc Baliklar mkale 23:29
- İnce Ayar Vanalı Yıldız Marka Regülatör Aporetti 23:15
- Ophthalmotilapia Ventralis ''''''''kambwimba'''''''' Damızlık DenizUlucutsoy 22:38
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 22:21
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:21
- Fx 5 Pervane Arıyorum mutlubaba 21:31
- 2.67 Tüp Furcifer 21:30
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:30
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:30
KULLANICILAR
- 81 Online Kullanıcı, 44 Üye
Online Kullanıcılar
EmreCev,
Tuby,
Reanimasyon,
kdrackgz,
umutak,
Tekin28,
Sahinn,
serdar131977,
Smokie,
Azizdurdenn,
egecinar,
ScarX,
reprise,
Emerse,
Ulubey35,
ternapi,
mozbay1907,
Ibrahim_1,
ZoDiRiK,
ngokkaya,
blenny,
faruk036,
kerem1135,
MCY4,
Kaan59,
Edwardplump,
Dalgicc,
Amati340,
şansal,
GhostKoi,
Hanife yamak,
Erenguven,
MehmetAkif,
Yiğittt,
Hidro Dinamik,
Nickim10Harf,
karidesrehberi,
Boraras,
GokturkEkinci,
CevdetSERBEST,
mehmetfatiha,
Lonelessknight,
turkosoft,
B.CENİK,
Zabimaru,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.