ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
giyotyn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
903
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Saat 12 Dakika önce
Toplam Mesaj:
803 [0.46 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
25 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
aslan ancir
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1978
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aslan ancir

SON 10 MESAJI

Kahverengi Yosun Mu Diatom Mu ?
Tek çare bolca salyangoz bulundurmak.
2-3 yıl kadar uğraştım ama sonunda çözümü doğal yolda buldum.
Başka ne denerseniz deneyin su değişimleriyle etkisi kaybolunca tekrar artacaktır.
Diatom yani kahverengi yosunun (ikisi aynı şey) yapı taşı silikat'tır. Salyangozlar da kabuklarını oluşturmak için silikat kullanır.
Önerebileceğim en ideal salyangoz Minare Salyangozu. Eşeysiz ürediği için sayıları hızla artar ve diatom yok olur.
Ben bulamadığım için Elma saşuangozu kullandım. Çoğalığ 50-60 kadar oldular ve akvaryumda diatom sorunu kalmadı.
Nerite önerenler olabilir, ben o türü tavsiye etmiyorum. Diatomu camlardan kazıyarak iştahla yiyorlar ama çok dayanıksız canlılar, üstelik akvaryumda üreyemiyorlar ve en fazla üç ay içinde ölüyorlar.
Dayı Bize Libidosu Düşük Demiş
[QUOTE=KaanE] Evde olmasın sokakta olabilir mi peki? Hayır sokakta da istemeyen bir kitle var çünkü. Nerde olsunlar?[/QUOTE]
Bahçeli müstakil köy evinde yaşıyorsan mesela ideal.
Apartmanın beşinci katında oturuyorsan kedi köpek beslememelisin.
Çevremde çok var, tavsiye etmiyorum.
Üst katta kuzenim kedi besliyor mesela, hayvan beşinci kattan aşağı atladı bacakları kırıldı. tedavi için 60k istediler, veremedi şimdi topal geziyor hayvan, yazık.
Kız kardeşim 6. katta kedi besliyor. Balkona falan hep file germişler. Kedicağız doğduğundan beri hiç toprağa basmadı. İşkence bu.
Örnekler çoğaltılabilir ama çoğalmalarını önlemek en iyi yol.[EDIT]giyotyn,2025-06-01 20:33:28[/EDIT]
Dayı Bize Libidosu Düşük Demiş
Akvaryumla libidonun ne alakası var ben pek anlamadım ama libidomuz da herbişeyimiz de tastamam yerinde elhamdülillah
Mecbur muyum evde kedi köpek beslemeye. Ha severim ama uzaktan severim. Nerde yediği nerde sıçtığı nerde gezdiği belli olmayan, kafasına estiğinde ortalığı velveleye veren hayvanın evde ne işi var (bana göre).
Ama balık öyle mi?
Yeri belli yurdu belli sessiz sedasız takılıyor akvaryumda. Evde canlı bir tablo varmış gibi.

[VID]https://youtu.be/B_G2quPyy84?t=212[/VID]
Bu Canlı Nedir ?
Belki vatozun biraz şansı var ama diğerlerini rahatlıkla avlar, parçalar, yer. Makrakanta büyükse belki o da kurtulur.
Kayıt Kuşak
Kenarlarda 5-6 cm boşluk olabilir sorun değil.
Sıfıra sıfır olması sorun yaratır. Montajı zor olur ve zaten mantıklı da değil.
Kayıt-kuşağın amacı esnemeyi engellemek yani akvaryumun ortasını sağlam tutmak için yapılır. Kenarlar için dıştan köşebent yapıştırılır.
Hem Su Altında Hem De Su Üstü Yetişebilen Bitkiler
Hygrophila Corymbosa Siamensis tavsiye edebilirim.
Tamamen akvaryum bitkisidir ancak yerini severse ağaç olur.
Şu örnekte olduğu gibi mesela:
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bu_bitki_daha_ne_kadar_buyur_k972932_sn1.asp[/URL]
Kahverengi Alg Sorunu
Akvaryumumda yüzlerce minare salyangozu vardı. Bir gün canıma tak etti 2020 yılında ve köklerini kurutayım diye üç adet Katil salyangoz ekledim.
6 ayda tüm minarelerin kökünü kazıdılar.
Fakat bu sefer de bu diatom denen kahverengi yosun illetine tutuldum.
Bitkilerimi tamamen çürüttüler. Baş etmek için denemediğim yöntem kalmadı. Işığı güçlendirdim, silikat tutucu kullandım, yemleri değiştirdim, UV lamba kullandım, ne yaptıysam nafile.
En sonunda 6 ay önce ne kadar katil salyangoz varsa çıkarıp 3 adet elma salyangozu ekledim, çoğaldılar 50-60 kadar oldular. Ve onlar çoğaldıkça kahverengi yosun sorunu azaldı.
Bu diatom denen kahverengi yosunun yapı taşı Silikat. Silikatı engellerseniz sorunu çözersiniz ama silikatın kaynağı da kum. Yani ne kadar silikat tutucu malzeme kullanırsanız kullanın akvaryumda kum varsa silikat da olacaktır. Çünkü kum denen malzeme büyük oranda silisyumdan oluşuyor ve o silisyum oksitlenince silikat oluyor.
Fekaat bu silikatı salyangozlar da kabuklarını oluşturmak için kullanıyor.
Yanisi sorunun doğal çözümü akvaryumda bolca salyangoz bulundurmak.
En ideali minare salyangozlar çünkü akvaryumda bir sorun yoksa kumdan ayrılmıyorlar, hep zemindeler. Eşeysiz üredikleri için de çoğaltma konusunda sıkıntı olmuyor
Adi salyangoz yani Ramshorn da olabilir ancak onlar akvaryumun her yerinde gezinirler.
Ben ikisinden de bulamadığım için elma salyangoz denedim ve iki-üç ay içinde sorunum kendiliğinden tamamen çözüldü.
Tavsiye ederim.
Adi Salyangoz Çoğaltma
Bir tike haşlanmış et verin arada bir. Bayılırlar çünkü tüm yumuşakçalar leşçildir.
Salatalık da severler, kabuk gelişimi için kalsiyum sağlar.
Ayrıca kireçli sert suları severler.
2 Nerite Ve 1 Helena Betta Akvaryumunda Yasarmi
Helena bir hafta içinde neritelerin içini boşaltır. Mükemmel katillerdir.
Ayrıca adi salyangoz çok da korkulacak bir tür değil. Akvaryumda görmeden Helena eklemenin de anlamı yok.
Su Test Kiti 6 İn 1 X 100 Adet 388tl
Kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Mükemmel bir ürün, üstelik fiyatı da piyasadaki muadillerine göre çok uygun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.