ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Orhan76
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3010
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Saat 9 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2389 [3.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1009 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orhan Barbol
Doğum Tarihi:
09 Haziran 1976
İl:
Denizli
Meslek:
Maden Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40lt Bitkili Lepistes Cüce Vatoz Komando Cory 140lt Bitkisiz Orta-Güney Amerika Ciklet Leopar Vatoz 25lt Bitkili Neolamprologus Leleupi 25lt Bitkili Galaxy-Harlequin Rasbora 25lt Bitkili Kardinal Neon Tetra 25lt Bitkili Pseudomugil Gertrudae

SON 10 MESAJI

40x40x50 İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=YigitKuzey]Merhabalar 40x40x50 için filtre arıyorum bütçem 3000 TL ne önerirsiniz [:?][/QUOTE]

Sunsun 603B debisi o hacime yeterli gelir, fiyatı da bütçeniz dahilinde. Forumda ve internette diğer kaynaklardan bir araştırabilirsiniz.
Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz?
[QUOTE=KaanE]

Geçmişte de bakmıştım çok iyi biliyorum huylarını. O yüzden tek cinsiyet bırakmaya çalıştım ama olmadı. [/QUOTE]

Beni de cikletlerden anlayan bir akvaryumcu arkadaş uyarmıştı. Abi bunu koyma diğerlerinin yanına çok serttir, bölgecidir filan dedi ben de enine boyuna bakıp bunun sertliğinden ne olur diye almıştım [:)] Daha 5-6cm iken sesi çıkmıyordu, sonradan gerçek karakterini ben de tanımış oldum [:)]
Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz?
[QUOTE=KaanE]Maalesef kimse cinsiyetlerini bilemedi. Korktuğum da başıma geldi. En son bir erkek çıkmıştı vermiştim, bir tane daha erkek çıktı eş tuttu ve maalesef yavruladı. Vatozlar yumurtaları yer diye düşündüm ama korumuşlar.

Şuan akvaryum allak bullak oldu. Yavrular var, onları korumak için diğer balıkları parçalıyorlar resmen. Makrakantayı ciddi şekilde dövdüler. Diğerlerine de saldırıyorlar.

Zebraların belirgin cinsiyet ayrımı sanıyorum ki yok. Ancak kafa yapacak erkek. Bu şekilde emin olamadığım için tüm zebraları vericem. Diğer tür balıkların hepsini tek cinsiyet yapmıştım ama işte zebraların anlaşılmıyor. Tüm akvaryumlarımda ürememeleri için bütün balıkları tek cinsiyet tutmamın nedeni buydu. Ben hafta sonu zebraları götürene kadar akvaryumda ne yavru balık kalacak ne de diğer çöpçü, sajika, makrakanta.

[/QUOTE]

Hocam bu zebraya çizgili olduğu için Amerika'da 'convict cichlid' yani 'mahkum ciklet' diyorlar. Bunlar çok sert cikletler hatta içinde iri boy green terror, midas, oscar vs. gibi olan karma tanklarda bile başlarının çaresine bakıyorlar kendilerini ezdirmiyorlar. Benim karma erkek cikletlerden oluşan tankımda, zebra tankın en küçüğü olmasına rağmen hiyerarşinin en üstünde. Demem o ki hocam sert kayaya çarpmışsın başın fena halde dertte görünüyor ki bir de bunların yavruları olmuş, agresyon x10. Umarım en az kayıpla bu işi çözebilirsin [:((][EDIT]Orhan76,2025-07-31 15:21:26[/EDIT]
Lepistes Akvaryum
[QUOTE=Ilaydagoksel]

akvaryumum bir tarafını bitki kumu ile doldurup bitkiler ektim yavrulara saklanma alanı olarak bu şekilde yaptım tabi bitkiler biraz daha büyüdüğünde daha iyi olacağını düşünüyorum.
[/QUOTE]

Oldukça güzel olmuş, hızlı, pratik bir şekilde çözmüşsünüz konuyu, elinize sağlık [:iyi:]
85x50x40 Akvaryuma Balık Önerisi
[QUOTE=akvryumbaliklazm]Teşekkür ederim hocam. Eğer bu önerdiğiniz tepe filtre hiç ses yapmaz diyorsanız direk alıp geçeyim benim için en önemli ses yapmaması.[/QUOTE]

İnan ki o cihazı hiç tecrübe etmedim. Ben sadece yeterli debisi ve filtrasyon hacmi olduğu için tavsiyede bulundum. Bu cihazla ilgili ses ve diğer konularda, forumdan, internetten, akvaryumculardan ve youtube videolarından yorumları bir araştırman illa gerekecektir.
İyice Küçüldük (minimal Deneyim)bir Maceranın Sonu
[QUOTE=Ehtiyar]Bu gün itibariyle elimden çıkardım bu tankı, artık başka kurulumlar bekliyordur (sanırım). Aşağı yukarı son birkaç aydır filtresiz devam ediyordum, filtreyi bir kere yıkadım zaten başkaca gerek olmadı. Karidesler iki kere yavruladı bir kısmını almama rağmen nüfus 15 civarı oldu, kayıp yaşamadım, kuru yaprak parçasını eksik etmedim, yosun sorunu veya bitki çürümesi olmadı arada budama yaptım ona rağmen kalabalık bir tank oldu. Şimdi aklımda ya walstad fanus yada 75-100 litrelik sürü balıklı vs düşünceler dolaşıyor. Niyet netleşirse akibette yolun sonunda çıkar diyerek herkese keyifli dertsiz hobiler dilerim. [/QUOTE]

Yeni projelerini merakla bekliyor olacağız abi [:)] [:iyi:]
Lepistes Akvaryum
@Ilaydagoksel ve @Cyber_Scout arkadaşlar, bazen yazılı ifadeler biz sert olmasak da öyleymiş gibi görünebilir. @Cyber_Scout arkadaşımızın beyanını esas alalım, kendisi sert ifadede bulunmadım diyorsa doğrudur. Gereksiz yükselmelere gerek yok kanımca, keyifli hobiler dilerim arkadaşlar.
[QUOTE=akvryumbaliklazm]Yani hocam benim için fiyatı önemli değil. Bana aşağı yukarı balıklara hazırlamam için ne yapmam gerektiğini söyler misiniz? Ama dış filtre çok pahalı, onun dışında neler olur? Seachem prime aldım. Akvaryumu temizleyip suyu doldurup onu koyucam ondan sonra ne yapmam gerekir? Balıkları en son düşünürüm şimdilik akvaryumu hazırlasam yeter.[/QUOTE]

Adım adım sana yazdıklarımı edinerek (internetten ve petshoptan) akvaryumunu oluşturabilirsin,

1- Zemin malzemesi (siyah hagen kum veya kırmızı lav kırığı ya da dere çakılı)
2- Filtre, ekonomik ve yeterli filtrasyon hacmi olması açısından Sobo WP-1880F (880litre/saat debili) tepe filtre ve bunun içine koyacağın sünger, elyaf, seramik halka
3- Aydınlatma, orionled, aqualed veya armatürk'ün beğendiğin bitkili akvaryum ledlerinden birini akvaryum boyuna uygun olarak seç
3- Dekorasyon için kendi zevkine uyacak taşlar (frodo stone olur, seiryu stone veya benzeri) ve dallar
4- Basit bitkiler, anubias türleri farklı moss türleri bunları dallara ve taşlara yapıştırabilirsin

Akvaryum altına sert bir strafor koyuyoruz, yukarda belirtilen malzemeleri akvaryuma aldıktan sonra, su dolumunu yapıp takriben 1 hafta kadar bakteri kültürü (tropical, seachem veya sera olabilir) aşılayıp 7/24 filtremizi çalıştırdıktan sonra balıkları ekliyoruz. Bakteri kültürüyle beraber bir miktar bakteri besini (bacto feed de girersen faydalı bakteri kolonisi daha hızlı gelişir) de fayda sağlar.

Son olarak tüm yeni başlayanlara tavsiye ettiğimiz yeni tank kurulumu ve azot döngüsüyle ilgili oldukça önemli yazıyı okumanı da tavsiye ederim,

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

Lepistes Akvaryum
[QUOTE=Ilaydagoksel]

Akvaryuma dört tane yavru balığı ekledim bazen görünce büyükler kovalıyolar ama yavrular filtrenin arkasına ve şu resimde gördüğünüz taşların arasına saklanıyolar bu şekilde bir sıkıntı olmaz değil mi ?[:?] taşlarım sadece bu kadar var birde yapay bitkilerim var ama onlar zararlı diye koymak istemedim yinede yavrular için koymam gerekirse koyabilirim sizler öneriyorsanız ayrıyeten bir fırsat bulunca taşlardan alacağım[/QUOTE]

Problem olmaz aynı şekilde diğerlerini de ana tanka alın. Biraz daha taş ve akvaryum su değerlerinin daha iyi olması adına biraz da kolay canlı bitkiler kullanmanızı tavsiye ederim.
[QUOTE=akvryumbaliklazm][:iyi:]Başlıktada yazdığı gibi 85x50x40 akvaryumum var ne tür balıklar önerirsiniz ben astronot balığı bakmak istiyordum ancak internet bakılmaz kesinlikle diye söylerken gittiğim bütün akvaryumcular bakarsın dediler bende arada kaldım ayrıca astronot olmasa bile neler bakabilirim büyük balıkların olduğu karma bir akvaryum olsun istiyorum normalde 1.50 metre uzunluğunda akvaryum almıştık zaten ama onu eve sığmadığı için geri satılığa koymam gerekti onun yerine başlıkta yazdığım akvaryumu aldım seachem prime aldım iç filtre olarak 600l/h debi önerdiler siz ne dersiniz ne yapmam gerekir 0 bilgi sağ olun şimdiden [:)][/QUOTE]

Malesef size yanlış tavsiyeler vermiş akvaryumcular. Benim tavsiyem eğer ilk akvaryum deneyiminiz ise nispeten dayanıklı ve bakımı kolay orta büyüklükte balıklar beslemenizdir (küçük balıklar istemediğiniz için). Bitkili bir akvaryum içerisinde takriben 7-10cm boylarında irice Avustralya gökkuşağı türleri veya labirentliler grubundan farklı gurami türleri cazip renkleriyle tankınıza hoş bir görsellik katacaktır. Bununla beraber bir kaç cüce vatoz ve çöpçü balıkları da gayet güzel olur. İkinci olarak tavsiyem akvaryumunuza en az 800-900 litre/saat debili bir dış filtre veya tepe filtre ya da üst sump edinmenizdir. Malesef daha düşük debili ve iç filtreli sistemlerden kesinlikle filtrasyon adına verim alamazsınız.[EDIT]Orhan76,2025-07-31 13:04:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.