ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
featmuco
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Temmuz 2024 11:54
Son Ziyaret:
6 Saat 39 Dakika önce
Toplam Mesaj:
21 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mücahit Taşgıran
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mücahit Taşgıran

SON 10 MESAJI

Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=CoryCory]

Evet şu aşamada masraf yapmana gerek yok ama dediğim gibi bu tip kurulumlarda biyoyük'ü ufak ufak girmek gerekiyor mesela 6 tetra girdin 1 ay sonra 6 tane daha girmek gibi. 2. seçenek ise başka filtren varsa bagla sisteme, pipo, iç filtre vs olabilir, boş alanların var zaten koyabilecek.[/QUOTE]

Evet hocam bir iç filtrem var onu da koyayım o zaman oturana kadar.

[QUOTE=KaanE]Herkes işin bio kısmından konuşmuş (özellikle nitrit çıktığına göre muhtemelen neden bu) ama belki de mekanik filtrelemede de problem vardır? Filtrenin debisini çok kısmayacaksa ince bir katman elyaf koyun. Koyduğunuz diğer malzeme işe yaramıyor olabilir. 2-3 saatte anlaşılır sonuç. [/QUOTE]

Hocam elyaf var içinde ama, çok ince sanırım üst mesajda belirttiğim için işi hepsi bir arada olan bir malzeme. İç filtre takip ona elyaf koymayı deneyeceğim.
Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=CoryCory]Filtre yeter aslında ama şu anda yetmiyor bitkiler oturup miktarı artınca yetecektir.[/QUOTE]

Anladım hocam çok teşekkür ederim. Bitkilerin gelişmesini bekliyeyim biraz daha o zaman masraf yapmadan.
Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, yukarıda yazdığınız değerler yanlış yazılmadı ise döngünün daha ikinci aşamasındasınız. Önce nitritin sıfırlanması gerekiyor ki nitrat ölçülebilsin. nitrit 0, nitrat 10+ okuduğunuzda azot döngüsü iş görmeye başlamış demektir. tankın oturması ise başka bir olay[;)].[/QUOTE]

Hocam hatalı yazmışım üstte kusura bakmayın, ilk mesajimda da belirtmiştim. Nitrit 0, nitrat 10-20 civarı bu yüzden azot döngüsü oturduğunu düşündüm. Alıntı yaparken yanlış yazmışım.

[QUOTE=CoryCory]Su değişimi döngüyü etkilemez. Suyu %100 çekip geri basmıyorsunuz sonuçta en fazla %50 yaptığınızı düşünüyorum. Tank daha 1 aylık genelde tankın gerçekten oturması 3 ay sürer. Şu anda bir ilizyon içindesiniz aslında herşey yolunda sanıyorsunuz ama değil bunların ortaya çıkışı genelde 2. 3. ayda olur. Bu yüzden çoğu yeni hobici herşey mükemmeldi tank patladı diye başlık açar. Bu sorunu çözmenin en kolay yolu beklemek ve haftalık su değişimine devam etmek, fakat ortada başka bir sorun var. Kimse fark etmemiş ama filtreniz o tank için inanılmaz ufak. Ciddi bir bitki yükü ve çok az canlı ile başlasanız sizi idare edebilecek bir filtreyken kendisi 1 ay lık bir tankta bu kadar yüklenme ile baş edemez. Kaldıki bu filtre mekanik filtrasyon için daha uygun bir filtre; tavsiyem alt 2 gözünü matrix, 3. gözünü sünger 4. ufak gözünü ise çinden aldığınız şey ile doldurmanız olur. Tank ciddi anlamda oturana ve bitki yükü artana kadar bu filtre o tanka ufak kalır. Aynı filtreyi evdeki tankımda kullanıyorum. Sizin kullandığınız elyaf meshli süngeride kullanıyorum fakat onu tam sepete oturacak şekilde kesip kullanmanız gerekiyor yoksa zaten düşük olan debiyi iyice düşürüyor. Eğer isterseniz fotograf atıp gösterebilirim şimdi üşendim filtreyi açmaya.[x(][/QUOTE]

Bu filtreyi 60 litrelik tankta kullanmıştım hocam, balık yükü aynıydı ama bitki yükü bu kadar değildi. Benim de aklıma artık filtrenin yetmemesi geliyor. 3 sepet var benim cihazda slim modeli. En alt iki sepet Matrix (350-400 ml), en üst sepet ise seramik halka ve belirttigim sünger var. Süngeri koyarken dediğiniz gibi tam orjinal süngerinin boyunda keserek koydum. Debi ölçümü yaptım filtreyi dışarı vererek kovaya doldurdum dakika tuttum bu hali ile tankı 4 kereden fazla çeviriyor. Ama tabi olay sadece debi degil canlı yüküne gire filtrenin aldığı biyolojik filtrasyon malzeme miktarı belki de yeterli gelmiyor tanka. Olmadı filtreyi büyüyeceğim.
Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=cilbay06]Bu videoda ki arkadaş ihtiyacın olan bilgiyi güzelce anlatmış. Azot döngüsü hakkında yazmaktan yorulduğum için benimde bizzat tecrübe ettiğim şekilde anlatılmış bir video bu, umarım işine yarar...
[URL]https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=AZ7ImzZl8Tk[/URL][/QUOTE]

Azot döngüsü hakkında bilgim var hocam. İlk kurdugum andan itibaren bakteri kültürü kullandım. 1 aylık süreçte azot döngüsüsunun oturduğunu düşünüyorum. Ki zaten su testi yaptim. Amonyak ve nitrat 0 nitrit 10. Link için teşekkür ederim.

[QUOTE=NightWist]Su değişimini haftada bir %20 olacak şekilde yapın. Sürekli su değiştirdiğiniz için döngü oluşmuyor. Tabi döngü oluşana kadar filtreyi hiç temizlemeyin. Ayrıca kumu düzgün yıkamadıysanız o salınım yapıyor olabilir ayrıca kökte salınım yapar. Zamanla geçecektir önemli olan sabretmeniz. Bu sırada akvaryuma bakteri kültürü ekleyebilirsiniz.[/QUOTE]

Yazıyı okudunuz mu emin olamadim hocam. Bilgiler çok değerli teşekkür ederim fakat kurulum yeni filtre temizlemedim. İlk kurulumdan itibaren bakteri kültürü kullandım. Ölçümleri yaptım ve azot döngüsünün oturduğunu düşünüyorum. Açıklamalarıma bakarsanız akvaryumda salınım yapacak bir şey yok. Kum yıkama konusuna gelirsek aktif toprak kullandım aktif toprak zaten yıkanmaz.
Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=Canahsha]

Bazı konularda silikonlu elyafında bu duruma ve su yüzeyinde köpüklenmeye sebep olduğunu okumuştum.
Ama doğruluğunu bilemiyorum tabi.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim hocam o açıdan hiç düşünmedim. Bir araştırıp bu malzemeyi değerlendireyim.
Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=neomeo]
Toprak salınımı azalana kadar canlı eklemeseniz suyun oturması ve bakteri kültürü oluşumu için daha uzun su değişimi aralığı bırakabilirdiniz. Ama kendimden de biliyorum insan en kısa sürede canlıları eklemek istiyor o başka [:)].
Bu durumda haftada bir su değişimi ve elinizde hala varsa bakteri kültürü ekleyerek biraz daha zaman geçmesi gerekecektir. Su değişim oranınızı belirtmemişsiniz ama kanımca, %20 civarı değişim bakteriler oturana kadar iyi olur.
Bir de filtrenizde su çıkış katmanı öncesi elyaf yok ise elyaf eklerseniz ince partiküllerin azalmasına faydası olacaktır.
Umarım kısa sürede istediğiniz berraklığa ulaşırsınız.[/QUOTE]

Su değişimini %40-50 civarı yapıyorum. Canlıları eklemek zorunda kaldım, çünkü kurulum sebebi önceki tankımın çatlaması ve balıkların uzun süre kovalarda beklemesi. Daha fazla eziyet olmasın diye 3üncü haftada canlıları koydum. Elyaf konusunda aliexpressten aldığım;
[IMG]https://ae01.alicdn.com/kf/Sedbb8c7ab94f4ad2a0aed409b4b45912H.jpg[/IMG]
şöyle bir ürünü kullanıyorum hepsi bir arada olarak geçiyor. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Geçmeyen Bulanıklık
[QUOTE=neomeo]

Su değişim sıklığınız muhtemelen problemin ana kaynağı. Su değişim sıklığını azaltıp, haftada bir veya on günde bir gibi bakteri kültürü için iyi olacaktır. Destek olarak bakteri kültürü alı eklerseniz süreç daha da hızlanacaktır.
[/QUOTE]

Bakteri kültürü olarak başlangıçta 1 hafta düzenli seachem stability kullandım şimdi de her su değişiminde kullanıyorum. Sık değişim sebebim aktif toprak çok salınım yapması ve bu şekilde yapmam söylenmesi ilk kurulumda.

[QUOTE=Canahsha]

Merhabalar,
Aynı sorun bende de var.
Çözüm kaynağı olarak purigen diyorlar.
2-3 gün önce ekledim bende dış filtreye fakat henüz bir faydasını göremedim.[/QUOTE]

Hocam özellikle yabancı forumlarda ve genel kanı olarak Purigenin aktif karbon gibi çalıştığı. Parasını kesinlikle hak etmeyen bir ürün. Ki zaten bitkili tanklarda mantıksız bir çözüm. Genel kanı bunu gösteriyor ama tabi daha tecrübeli arkadaşlarımız muhakkak vardır.
Geçmeyen Bulanıklık
Akvaryum dostları selamlar. Öncelikle bu forumun hayatımda ne kadar önemli olduğunu geçen uzun süreli kapanmadan sonra fark ettim. Günlük olarak forumu ziyaret etmek konuları okumak bende bir alışkanlık olmuş. Umarım bir daha böyle şeyler yaşamayız [:)]

Asıl konum yardımınıza ihtiyacım var. 28 gün önce bitkili tank kurdum. Fakat tankta geçmeyen bir bulanıklık söz konusu. Sanki uçuşan partiküller var ve asla gitmiyorlar.

Tanktan bahsedersem;
Ölçüler: 60*40*35
Litre: 84 Brüt - 74 Net
Canlı Türleri: Ember Tetra 10, Kardinal Tetra 7, Kiraz karides 6
Bitki Türleri: Monte Carlo vb.
Tankın Yaşı: 1 Ay
Filtrasyon: haqos ex-pro 500at (500 L/saat) - (2 sepetinde 400 ml kadar seachem matrix, 1 sepetinde seramik halka, sünger ve elyaf var 2si bir arada olan sistemlerden)
CO2: Tüp - Sürekli açık indikatör yeşilde kalacak şekilde.
Işıklandırma: Twinstar WRGB 28 Watt (6 saat Işık süresi)
Isıtıcı: Kullanılmıyor (Sabit su 25 derece)
Tasarım ve Dekorasyon: Benibachi Black Soil (8 Litre Civarı taban) ve Dragonstone
Yemleme: Günde 1 (Tabana neredeyse düşmüyor)
Gübreleme : Tropica Premium Nutrition günde bir pump 2 gün oldu başlayalı.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248689/300420251214451.jpg[/IMG]

AKvaryum kurulum esnasında, günlük su değişimi yaptım. Sonra azalttım şuan 3-4 günde bir su değiştiriyorum. Yakında haftada bire çıkaracağım. Kurulum esnasında seachem stability kullandım. Balıkları bir hafta oldu koyalı. Nitrat:10, Nitrit: 0, GH:7, KH: 6 ve PH:7 seviyelerinde. Bitki gelişimleri çok iyi, balıkların ve karideslerin keyfi yerinde karidesler sırtlarında yumurta taşıyor. Ama bu hafif netleşmeyen su beni soğutuyor. Bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa acele mi ediyorum bilemedim. Tecrübelerinizle bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Eheim Liberty 130
Cihazı kullanmadım hocam, bu tarz cihazların genel çalışma prensibine göre yazmıştım size. Tümünün çalışma mantığı aynı. Belirttiğiniz cihazı inceledim motor kısmını sökmenize gerek yok gibi. Üstteki boruyu çıkardıktan sonra pervane üzerindeki koruma yuvasını tutup çekin veya sağa sola çevirin yüksek ihtimalle yerinden çıkacaktır pervane gurubu.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/248689/100420251703381.jpg[/IMG]
Eheim Liberty 130
Pervane takılıyor olabilir hocam. İlk startı verince devam ediyordur. Birincisi üretim hatası olabilir elektronik sorun ikincisi içine bir şey kaçmıştır rahat dönüşü engelliyordur. Pervaneyi, mili ve mıknatısı yuvasından çıkarın. Çıkarırken milin iki ucunda birer kauçuk parça olacak onlara dikkat edin kayıp etmeyin. Yuvayı sünger ile temizleyin. Yuvaya bir parmağınızı sokun takılan pürüz vb. bir şey var mı. Pervane, mil ve mıknatısı da kontrol edin sürtünmeye sebep olacak bir şey var mı. En son bu parçaları dikkatlice temizleyin sünger yardımı ile. Mili katkısız bir vazelin ile kaplayın, aynı şekilde mıknatısın dış yüzeyini de vazelin ile kaplayın. Daha sonra parçaları yerine yerleştirin. Kauçuk parçaları da özenle yerleştirin. Bir daha test edin. Sorun devam ediyorsa elektronik bir arıza vardır garantiye yollayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.