ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnci Kefali
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1510
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
2 Saat 34 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1167 [2.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
485 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
4

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

betta siamorientalis & splendens, trichopsis vittata & pumila, parosphromenus sentang, boraras briggitae, pygmy & habrosus & sterbai corydoras, humpback limia, endler, panda loach, karides, mini midye ve salyangozlar

SON 10 MESAJI

Karides Kolonisi Kurulumu
Merhaba, iyi bayramlar öncelikle.
Üretim için neonlardan vazgeçmelisiniz. Yavruları yerler. Kaliteli canlı elde etme isteğiniz varsa bence genç değil, sağlam bir hobiciden oturmuş bir yetişkin grubu almanız daha iyi olur.
Karides yemleri var dibe batan, onlardan alsanız iyi olur.
Sparkling Gurami Kavga
Tank küçük mü? Dişi-erkek oranını biliyor musunuz? Saklanacak yerleri var mı? Yuva koruyor olabilirler mi?
Sera Vitamin Mix Kullanma Kılavuzu
Kesinlikle berbat bir çeviri olmuş [:)] çok dandik bir malzemeymiş gibi hissettirdi.
Akvaryum Suyunun Tds Değeri
220 sizin balıklar için normal bir değer bence. Arkadaşların dediği gibi çeşitli girdiler değiştirebilir bu değeri. Su değişimi zamanına kadar çok çok artmıyor olmasını isteriz. Düzenli ölçün madem böyle bir imkan var, ona göre yükseldiği yerde su değişimi yaparsınız.
En Küçük Cory: Hastatuslarım
[QUOTE=K3r3m]Nereden aldınız acaba? Bende 14 adet vardı bulabilirsem tekrar edinmeyi çok isterim, çok özeller hassas bir tür ve biraz zor yem kabul ediyordu benimkiler gözlemlediğim kadarıyla akrabası pigmelere de epey benziyor davranışları.[/QUOTE]

İthalat yapan bir arkadaş getirdi. Özelden paylaşayım sizinle.
Yem konusunda sorunları yok. Pigmelere benziyorlar evet. Ben bir süre yalnız baktım bunlara, her biri bir yerde chill şekilde takılıyorlardı. Ne zamanki yanlarına habrosusları ekledim birlikte gitmeye başladılar her yere. Sabah cam yalıyorlardı umarım yavru alırım.
Canlı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=Kaangzkr]

hocam şimdilik mikrofexlerden memnun gibiyim ama bu yöntemede bir bakıcam mantıklı oluyor o zaman tek seferde çok miktarda çıkarıp dondurmak sizce nasıl iş yapar mı besleyiciliğini çok kaybeder mi

anladım hocam bende öyle yapayım sıcaktan kastınız nedir ben apartman girişinde ayakkabılığın üstüne koydum yaklaşık 18 derece falan apartman saklama kabınında ağzının bir köşesini az bişey açık bıraktım (kabın kapağında nem oluyor bu arada) yeterli olur mu sizce evin sıcaklığı 24 25 derecelerde yazın 30 u geçiyor yazın keisin çöker bu kültür o zaman[/QUOTE]

30u geçerse öleceklerini düşünüyorum. Benimkiler kaçta ölmeye başladı çok hatırlamıyorum maalesef. Baktım dökülüyorlar hepsini yedirdim bıraktım kültürü.
Neon Tetra İle Yaşayacak Tür
Çok fazla cins sayılabilir ama bu hacimde karides ve salyangoz dışında tank arkadaşı önermiyorum.
En Küçük Cory: Hastatuslarım
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/140320261821041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/140320261821101.jpg[/IMG]

Merhabalar herkese. Kısa bir süre önce edindiğim hastatuslarımı, onlarla ilgili aktif konu olmaması sebebiyle tanıtım amaçlı paylaşmak istedim. Betta yavruları ve venezuelalı pigmeler ile bir nano tankta yaşamlarını sürdürüyorlar. Sürü özelliği yüksek bir tür.

Keyifli hobiler.
Canlı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=Kaangzkr]

Hocam artemia maalesef çıkaramam hava motorumu bodrumda kaybettim yenisinide para vermek istemiyorum alternatife yöneldim mikrofex veriyorum 2 gündür kokusu beni o kadar etkilemedi açıkçası ayakkabılığın üstünde tutuyorum bu arada kültürü[:D] aslında en mantıklısı bolca artemia çıkarıp tek seferde onu dondurmak
Mikrofexten memnunum ama sadece büyük kurtları yiyemiyor yavrular erişkinler affetmiyor ama size birşey soracağım kültürün suyunu nasıl değiştiriyordunuz kaç günde bir değiştiriyordunuz direk lavobaya döksem bissürü kurt kaybedicem süngere çok çıkmıyorlar

Hocam kurt diyip geçmemek lazım en azından yaşanabilir bi ortam sunmak lazım onlarada yoksa kültür çökebilir [/QUOTE]

Havasız da çıkıyor onlar ya. Çok zor değil hatta.
Mikrofexi ben direkt tuvalete dönüyordum altına bir süzgeç tutup. Siz de öyle yapabilirsiniz. Süzgeçi de akvaryuma sokuyordum temizlemekle uğraşmıyordum coryler sağ olsun hallediyorlardı.
Kurtların hepsi sıcağa hassas bu arada. Ben hep sıcaktan kaybettim.
Canlı Yem Tavsiyesi
Ben mikrofex, sirke kurdu, su piresi, mikrokurt kültürleri sahibi oldum. Birkaç da hazır az miktarda alıp direkt yedirdiğim oldu. Bunların bence en dayanıklısı su piresi. Ancak canını yediğimin Ankarasında güneş günlerce yüzünü göstermeyince hepsi gidiyor. Durdukları yeri bozmaz iseniz kurumuş yumurtalar bile daha sonra açılabiliyor ama çoğalmalarını beklemek zorunda kalıyorsunuz.
Mikrokurtun da fazlası ile kolay olduğunu söyleyebilirim. Ancak vıcık vıcık kültürün içinden alıp temizleme işi sıkıntı, kirletiyor akvaryumu. O mevzuyu sevmiyorum.
Mikrofex leş gibi kokuyor. Buradan bir arkadaştan satın almıştım sağ olsun bolca vermişti ama kokusuna ben dayanamıyorum.
Sirke kurdunu da ayıklamak iş, ağzı açık duracak oda sirke kokacak vs. Bir de büyük balıklar zor görüyor.

Bence artemia çıkarın verin. Akarı kokarı yok süzgeçte süzüp atıyorsunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.