ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnci Kefali
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1591
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1215 [2.37 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
403 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

betta siamorientalis & splendens, boraras briggitae, pygmy & habrosus & sterbai & hastayus corydoras, endler, karides ve salyangozlar

SON 10 MESAJI

Beta Balığı İçin Akvaryum Kurulumu Sorunu
Sadece salyangoz tabii ki besleyebilirsiniz. Çok çeşidi vardır. Yanlarına karides de ekleyebilirsiniz. Kum için de dere kumu düşünseniz, daha sağlıklı olabilir. Ancak siz bilirsiniz.
[QUOTE=Eren1998]
Zaten bu akşam ekleyeceğim. Onu anladım ama ekledikten sonra oluşacak bakteriler için herhangi bir yem atmam gerekli mi? Bakterilerin yakıt olarak kullanması açısından.[/QUOTE]

Bitkiyi, kumu nereden ne şekilde alacaksınız?

Bence yem değil de 1-2 ufak salyangoz ekleyin ramshorn gibi. Onları besleyin. Onların atığını da bakteriler yer. Daha güzel oturuyor öyle.
Eren Bey, zaten bitkiyi ve taşları ekleyip öyle döngüyü başlatmanız lazım. Yok ki bakteri şu an sizin akvaryumunuzda, onu anlatmaya çalışıyorum. Taş kum eklemek için niye kültür bekliyorsunuz?
[QUOTE=Eren1998]Balık eklemeyi kastediyorum. 14 gün oldu ama döngü süreci ne kadar ilerledi bilmiyorum. 3. Günde dipte bir şerit oluştu. Bu muhtemelen bakteriyel koloni. Beyaz bir toz gibi ve ince. Ayriyeten suya telefonun flaş ışığıyla baktığım zaman noktacıkların gezindiğini görebiliyorum ama su görünürde yine berrak. Belki de döngü sessiz bir biçimde başladı. Bir diğer merak ettiğim şu an yem atmalı mıyım? Bakteriyel gelişimi destekleme açısından. (Bu akşam bitki ve taş ekleyeceğim ayrıca. Saklanma alanı yapacağım.) Yardımlarınız için teşekkür ederim.[/QUOTE]

Mesajları alıntılarsanız bize bildirim düşer, daha rahat cevap verebiliriz.
Bakteriler gözenekli yerlere tutunma eğilimi gösterir. Cama tutunamazlar. Şu an varsa sadece filtrenizde vardır. Mantar da olabilir yerde gördüğünüz. Yararlı bakterileri göz ile göremezsiniz. Test yapmadan bilemezsiniz döngünün tam oturup oturmadığını. Bence tanka bir şekilde bakteri aşılamalısınız. Balık eklemeye gerek yok diye düşünüyorum. Daha ekleyecek şeyleriniz varsa zaten almayın balığı.
[QUOTE=Eren1998]Tamam teşekkür ederim. Bende bekleyeyim. Suda klor ve kloramin giderici düzenleyici kullandım. Özellikle kloraminden korkuyorum. Peki sizce ne kadar süre sonra eklemeliyim ? Amonyak/nitrit/nitrat test kiti almadan anlayabilir miyim?[/QUOTE]

Neyi eklemelisiniz? Anlamadım. Artık klor vs yoktur suda.
[QUOTE=Eren1998]Heterotrof bakteriler olması gerek diye düşündüm bende ve genelde bulanma yaparlar. Beni şaşırtan şu oldu bulanma olmadan da döngü ilerler diye yorumlar okudum daha önceden. Heterotroflar aminoasit ve proteinleri parçalar ve yan ürün olarak amonyak üretir bu amonyağı ise nitrosomonaslar nitrite, nitrospira ve nitrobacterler nitrata dönüştürür diye biliyorum.
Bu akşam bitki ve taş ekleyeceğim.
Balık ekleyebilirsiniz yorumunu beğenmişsiniz. Bu aşamada riskli olmaz mı ? Muhtemelen bende daha amonyak kaynağı bile tam oluşmadı.[/QUOTE]

Yüksek miktarda değil az girilirse bakteri, fark edilmeyen az miktarda bulanıklık ile evet yürüyebilir kültür.

Bence tank uygun değil ama su balığınızı zehirlemez. Kloru uçmuştur sonuçta. Düzenli su değişimi ile bakılabilir mi evet bakılabilir. Tercih eder miyim hayır etmem.

Beğenme sebebim asıl bulanıklık ile alakalı yorumdu. [EDIT]İnci Kefali,2026-05-04 17:11:02[/EDIT]
Akvaryuma bakteri girişi herhangi bir şekilde yapmadı iseniz boşa su çevirmenin bir anlamı yok. Bitki, kum, kaya, canlı, filtre medyası, kimyasal vs bir şekilde bakteri sokmanız lazım. Siz biraz olmayan bakteriyel beslemişsiniz.
Beta akvaryumu olacak ise neden kum, bitki yok?
Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin!
[QUOTE=eackgzz]Uzun zamandır mesaj gelmiyormuş konuya. Bir güncelleme yapayım. Maalesef hobi beni maddi manevi çok yorduğu için bir süre kafa dinleme seansı olarak tek akvaryuma düşüp sadece lepistes besleyeceğim. O sırada elimde kalan hala hiç yaşadıklarına şaşkınlıkla baktığım parosphromenuslar. İlana koydum canlıları, gidene kadar ufak bir akvaryum hazırladım. Tahmin edersiniz ki artemia harici hiçbir yem yemiyorlar (ve sadece haftada 2 (nadiren 3 gün) tek öğün artemia verebiliyorum). Haliyle hayvanların sağ olduğunu sadece artemia verdiğim zamanlarda veya fotoğraflardan anlaşılacağı gibi arkeoloji çalışmaları yaptığım sıralarda görebiliyorum. Bende durum böyle.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520260341511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/040520260341551.jpg[/IMG][/QUOTE]

Tüh, üzüldüm. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yakın olsak ben talip olurdum balıklara.
Kökleri Salyangoz İçin Zehirli Karasallar Bitkiler
Bende var bir tankta. Neriteler sürekli dışarı çıkıyordu. Herhalde bundanmış
Lepistes Tetra Ve Molly Beraber Yaşarmı
Akvaryum bomboş. Balıklar da stres yapar burada. Zaten çok kalabalık tank. Bir de karides almayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.