ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnci Kefali
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1005
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
789 [2.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
533 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Yılmaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Betta splendens, betta siamorientalis, trichopsis vittata, trichopsis pumila, parosphromenus sentang, boraras briggitae, otocinclus affinis, pygmy corydoras, karides ve salyangozlar

SON 10 MESAJI

Kararsiz Bir Genç
[QUOTE=İzmirligenco 2.0]

Hayir yanlis anlasilmis orda filtre baya onceden konma akvaryum eskiden zaten duruyordu bakteri kültürü de var yani her sey tamam sorun yok yani demeye çalıştığım su akvaryum falan zaten vardi ama ben komple bosaltip temizleyip tekrar kurdum ama bakteri kültürünu ve filtreyi ellemedim kurduktan 1 saat sonra da (dün kurdum bu arada) filtreyi koydum dinlenmis suda ondan sonra da ne olur ne olmaz diye bakteri kültürü dolu 5 litre su ekledim[/QUOTE]

K0l0ni haklı. Ayrıca durum sadece o da değil. Forumda şöyle bir gezinin bakalım ramirezi akvaryumları nasıllar. Sizinkinin onlarla ne kadar benzerliği var. Çok özenilmemiş, uğraşılmamış duruyor akvaryum. Balıklar hasta olmuş iyileştirememişsiniz, ki lepistes bakımı çok kolay bir canlı. Genel bilginiz eksik. Kabul diyorsunuz hala ramirezi alayım diyorsunuz. Yazık hayvanlara, canlarına acıyın biraz.
Kararsiz Bir Genç
[QUOTE=İzmirligenco 2.0]

Abi koydum korkmayin [:)))]

Yok o ara ben akvaryumu sifirdan kuruyordum o fotografi cektikten sonra filtreyi koydum hep filtre vardi zaten

Yani evet belirli turlerde iyiyim ama tek sorunum hastalıklar onlara çözüm bulamiyorum [:'(]

Bu gün tekrar kontrol ettim akvaryum iyi durumda l144 vatozu karidesi saldim yavru lepistes hala karantinada yarin akvaryuma ramirezi almayi planliyorum (german yada bolivian) ramireziler icin hangi marka yemi önerirsiniz? [/QUOTE]

Almamanızı öneririm. Bomboş akvaryum. Filtre daha şimdi konmuş. Bakteri kültürü yok.
Kararsiz Bir Genç
Akvaryum kimyası, bilindik canlılar ve bakımları, bitki bakımı ve temel hastalık bilgisi edindikten sonra balık bakmanızı öneriyorum. Şu an bilginiz çok eksik sanırım.
Bitkili Lepistes Akvaryumu
Camdan gelen ya da odada yakılan ışık yetersiz kalır bitkilere. Tuz kullanmayın. Dip canlıları ve bitkiye zararlı. Vatoza hacim çok küçük. Coryler sürü balığıdır, bu hacimde sürü olmaz. Lepisteslere de şimdilik yeter gibi dursa da aslında çok küçük akvaryumunuz. 40 litre altına düşülmesi önerilmezken, 25 litrede bakıyorsunuz. Yavrulayınca daha da sıkışacaklar. Hepsini geri vermenizi öneririm.

Bu akvaryuma, bol bitki ile birlikte:

Sivrisinek rasbora/galaxy rasbora/ember tetra/ microdevario kubutai türlerinden sadece birinden 5 adet + neriteler + salyangoz
Ya da
1 erkek 2 dişi endler + karides + neriteler
Ya da
1 çift parlayan gurami + neriteler
Ya da
1 adet beta + neriteler bakabilirsiniz.
Akvaryumda Yeterli Nem Olmuyor
Buhar işi sıcaklığa da bağlı. Olmak zorunda değil. Bende yengeçlere kullanmak için çok ufak bir nem ölçer almıştım Temudan. 50 lira falandı. Öyle bir şey alıp ölçebilirsiniz
Albimarginata Ve Vaillanti
[QUOTE=Cyber_Scout][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/301020250259421.jpg[/IMG]

Bu yaşta kapışıyor zorbalık yapıyorlar birbirine...[/QUOTE]

Ne ka ayıp ne ka ayıp...
Akvaryumda Yeterli Nem Olmuyor
Kumunuz kuru muydu kurarken? Aslında çok kolay oluşması gerekir
Budamadan Artan Bitkileri Ne Yapıyorsunuz?
[QUOTE=fishhyy]
Dahiyane fikriniz için teşekkür ederim ama elden teslim etmek istemiyorum [:)] budadıklarım silise ekiliydi besin sıkıntısı çözülünce büyüyorlar.

Forumda ilan vereceğim fanusa diktim şimdilik ama ışık veremiyorum böyle. En kötü akvaryumcuya götürüp yem falan alırım budama bitki almıyorlar diye hatırlıyorum ama bakalım[/QUOTE]

Cam önüne koyabilirseniz günde 1 saat güneş ışığı bile yeter onlara. Geçici süre idare ettirebilirsiniz.
Medaka Fry+neocaridina
[QUOTE=Üveys can]Merhaba medaka almayı düşünüyorumda sahiplendiren bir tanıdığınız varmı [/QUOTE]

İstanbulda iseniz forumdan Ternapi Yasemin Hanım evinde üretip satış yapıyor. Uzak bir yerde iseniz ya da Yasemin hanımda kalmadı ise Eskişehir Sedef Akvaryum kargo ile satış yapıyor.
Üretim & Uygun Balık
Balık değil karides daha kolay olur. Balık yavrusunu yemesin diye uğraşmalısınız. Yavrusu hızlıca boylansın diye uğraşmalısınız, büyürlerken dişi erkek ayırmalısınız vs. Lepistes üretimi zor iş. Karideste de seleksiyon önemli ama seleksiyon fazlası karidesin de bir maddi değeri var, satmak kolay. Vatozla birlilte de bakılabilir yeterli büyüklükte bir akvaryumda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.