ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
K0L0Ni
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
909
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2025 16:22
Son Ziyaret:
14 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1027 [5.27 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
781 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Kazan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Prof. Keyifçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

- K 0 L 0 N İ - 500 lt. Chindongo Saulosi 150 lt. Bebişler

SON 10 MESAJI

Online Güvenilir Site Tavsiyesi
Kullanıcılar tarafından genellikle tercih edilen güvenilir birkaç siteyi aşağıya bırakıyorum. Fiyatlar birinde pahalıyken birinde ucuz olabiliyor. Aradığınız ürün için hepsini bir kontrol edip en ucuzunu alabilirsiniz.

https://www.akvaryumexpress.com
https://www.ozelyem.com
https://atakanpetshop.com
https://malawiizmir.com
https://www.akvaryem.com.tr
https://www.cikletistpetshop.com
Akvaryumu Bakteri Ve Parazitten Nasıl Temizlerim
[QUOTE=altankanat]Yeni bir dişi plati aldım. Balığı eve getirdiğimde şüphelendim ve ana tanka almadim yeni kurduğum küçük bitkili tanka aldım. Bugün dikkatlice baktım akvaryumcu hastalıklı balık vermiş. Şimdi bu balığı geri götüreceğim ama balık uzun beyaz şekilde bol bol dışkı yaptı akvaryuma. Akvaryumda bir sürü bitki var ve hasta balık dışında canlı yok.
Bu küçük akvaryumu bu balıktan gelen parazit yada bakterilerden nasıl arindiririm. Bitkiler olduğu için fazla komple dezenfekte işlemi yapamam. Ne yapabilirim bitkiler varken.
[/QUOTE]

Öncelikle balığı koymadan önce metilen mavisi eklediğiniz suda 5-10 dk kadar bekletmeliydiniz. Zararlı bir bakteri varsa bu şekilde görece engellersiniz. Ancak bahsettiğiniz dışkı bakteriden daha çok parazite işaret ediyor.

Tedavi uygulamak tek balık için masraflı olacaktır, elbette tercih sizin.

Şu an balığın bulunduğu tanka karantina tankı diyelim. Karantina tankında havayı eksik etmeyin. Bol bol hava olsun. Daha çok sayıda veya daha maliyetli balıklar söz konusu olsaydı eşzamanlı olarak seachem metroplex (iç parazit tedavisi) ve ek olarak seachem kanaplex (ikincil bakteriyel enfeksiyon tedavisi) uygulamanız doğru olurdu. Ancak şu anki durumda Seachem paraguard kullanabilirsiniz. Kullanım talimatlarına göre uygulayın. Tedavi sırasında önerilen günlük su değişimlerini aksatmayın.

Ek olarak günde 1 öğün yem vermeniz yeterli (olabildiğince bitkisel ağırlıklı). Bu öğünü vermeden önce yeme sarımsak suyu ve epsom tuzu emdirebilirsiniz (bir çay kaşığına yem, tuz ve sarımsak suyu ekleyin, yemi çok ezmeden karıştırın). Ayrıca karantina tankına da biraz epsom tuzunu eriterek (15 litre için 1 çay kaşığı yeterli) ekleyebilirsiniz.[EDIT]K0L0Ni,2026-02-15 22:07:38[/EDIT]
180x60x60 2 Sene Aradan Sonra Kurmak Sorun Olurmu.
[QUOTE=Dako]Yorumunuz için teşekkürler müsait bir zamanda akvaryumu su doldurup gözlemlemeyi düşünüyorum . en ufak sızdırma veya aksi bir durum olursa ona göre hareket etmeyi düşünüyorum [/QUOTE]

İlk aşamada sızdırmayabilir, doldurduktan birkaç gün/hafta sonra sızdırabilir. Gözlem öncesi tüm silikonlu bölgeleri elinizle kontrol edin. Sertleşmiş/taşlaşmış bölgeler varsa kontrol etmenize gerek yok, silikon bitmiştir. Eğer halen tamamen yumuşak durumdaysa deneme yapılabilir.
🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman?
Doğum için 10 gün civarında bir süre var gibi görünüyor. Bordo/kahve renk siyaha döndüğünde doğumun yakın olduğunu anlayabilirsiniz.

Bitkiler birkaç yavrunun saklanmasına izin verir ancak yeterli seviyede değil. Hem bitki hem dekor açısından biraz daha zenginleştirebilirsiniz.

Kum koymamanızın özel bir sebebi yoksa en az 3-4 cm kalınlıkta kum koyun. Hem bakteriler hem atık bertarafı için çok faydalı olacaktır.
Dinlenmiş Su
Japonu çıkardıktan sonra %50-60 su değişimi yaparsanız ve lepistesleri eklemeden önce olabildiğince yavaş biçimde aşılama yaparsanız problem olmayacaktır.
180x60x60 2 Sene Aradan Sonra Kurmak Sorun Olurmu.
[QUOTE=Dako]Hayırlı akşamlar cümleten 6 7 sene önce yaptırmış olduğum akvaryumu evlilik sebebiyle 2 sene önce boşatmak zorunda kaldım.
Tekrar hobiye dönmeyi düşünüyorum yaklaşık 2 senedir boş bir şekilde akvaryum duruyor yeni kurulumda silikonlarla ilgili sorun yaşanırmı sizce böyle bi tecrübesi olan varmıdır.

180.60.60 12m cam kalınlığı [/QUOTE]

Silikonlar görece uzun bir süre suyla ve ardından yine görece uzun bir süre havayla temas etmişse muhtemelen zayıflamıştır. Söz konusu 600 litre üzeri bir hacimde büyük risk olur.
Yunuslarımda Yumurta Var mı Anlayamadım?
[QUOTE=lowyss]3e 8d yunus kolonim var ama ağızlarına yumurta almış gibi dişiler nasıl anlayabilirim detayki video cektim[/QUOTE]

Foto koysanız yeterli, videoyu göremiyoruz.
Flowerhorn Akvaryumu
[QUOTE=GhostKoi]

Ortada ne halihazırda bir tank, ne de balık olduğuna göre,
eğer orta vadede bir tank büyütmeye gidilmesi istenmiyorsa baştan 80x60x60= 288 l ve daha üzeri, uzunlamasına bir tank kurulması daha makul ve mantıklı olacaktır.
Kübik tanklar son dönemde popüler olmasına ve bazıları tarafından daha estetik bulunmasına karşın ben aynı düşüncede değilim.
Balığın büyümesi konusuna gelince, çok azı maksimum boya ulaşır. Örneğin doğada 35 cm boylandığı belirtilen carrasius auratus türünün 25 cm'den büyük örneklerine akvaryum koşullarında ben rastlamadım.
Yine de bu düşünce canlının önerilen minimum hacimlerin altında beslenebileceği varsayımına kapı açmamalıdır. Belki yavru bir balık önerilen hacimlerin altında belli bir süre tutulabilir fakat bu, o canlının gelişimini engelleyebilir ve eninde sonunda tank büyütme gereksinimi doğacaktır.
Forumda bazı olumsuz örnekler çokça görüyoruz. Örneğin geçenlerde 180 litrede 4 yetişkin Koi (20-30cm) besleyen bir kişi ciddi hastalıklardan yakınıyordu. 15 litrede 3 japon besleyene de rastlıyoruz. Yaşıyor mu, yaşıyor fakat nereye kadar ve buna yaşamak denirse.
"HACİM LOBİSİ" önemle sunar.[;)][/QUOTE]

Sevgili Erkut hocam, karşıt fikirlerinizi kırmadan sunduğunuz, tartışmanın seyrine salt bilgi ile katkı sağladığınız için teşekkür ederim.

Kübik tankın daha sağlıklı, iyi veya estetik olacağı kısmıyla ilgili bir iddiam yok. Konu sahibinin olur mu dediği soruya dışarı çıkmadan kendi tecrübem doğrultusunda olur dedim.

Elbette herhangi bir balığın istediği asgari/azami şartları sağlayarak beslemeliyiz. Oldurmak bana göre de yanlış bir tutum. Ancak burada bahsedilen ölçülerin kabul sınırlarının çok dışında olduğu, ekstrem tehlikeler arz ettiği gibi fikirlere katılmadım, halen de katılmıyorum. Öyle bir savunma ortaya kondu ki sanki fanusta besleyebilir miyim sorusuna olur dedim.

Verdiğiniz 15 litrede 3 japon örneği bu tanıma uyar, öyle uç bir şey olsa amenna derim. Ancak söz konusu 60x60x60, 200 litre üstü bir tankın bu denli uç bir tehlike yaratmadığını biliyorum(!). Evet daha büyük, daha uzun bir akvaryum elbette söylediğiniz gibi daha makul ve sağlıklı olacaktır. Sırf yaşayabiliyor diye dört duvar simülasyonu yaratmamalıyız. Hepimiz hayvanlarımıza doğal ortamlarını aratmayacak şartları sağlamak isteriz. Elimizden geldiğince bunu sağlamak için çaba, zaman, para harcarız. Yeter ki mutlu olsunlar deriz. Bu konularda sonuna kadar haklısınız. Fakat bu hobi yalnızca berbat ile mükemmel şeklinde 2 seviyeli bir ölçekten oluşmuyor. Arada bir sürü değerlendirme derecesi var. Bahsi geçen litre ise berbatın çok uzağında.

Konunun ucunun kaçmış olma sebebi litre tartışması değil, canlılara eziyet etmeyelim gibi pervasız bir cümlenin kurulmuş olmasından kaynaklandı. Hayvanları seven, önemseyen kişilere bu tip uyarılar vermek yalnızca patavatsızlıktır ve tartışmanın seyrini başka yöne çekmekten başka işe yaramaz.

Saygılarımla.
[EDIT]Hoppala,2026-02-03 22:50:29[/EDIT]
Flowerhorn Akvaryumu
[QUOTE=kralsakir]Birileri doğrusunu söyleyince haksız olmalarına rağmen üste çıkmak için yanlışı savunan insanları anlamıyorum. Birde Soru sorup ortalığı karıştırıp yok olan konu sahiplerini anlamıyorum Neyse :))[/QUOTE]

Kaç kez flowerhorn beslediniz? Tartışmaya ek katkı sağlayacak bilginiz yoksa derdiniz ne? Anlama probleminizle ilgili sorunu kendi başınıza çözseniz daha iyi değil mi?
Frontoza Ve Yunus Yen Önerisi
[QUOTE=CikletSevdalısı]Merhaba frontoza ve yunus cikletleri besliyorum çok fazla araştırdım ama çok çeşit yem öne sürmüşler ben tek çeşit yem ile kafa ve renkleri oluşşsun istiyorum tetra stciks kulanıyorum başka yem önerirseniz olur yada bu iyi devam et derseniz 1litrelik alacağım[/QUOTE]

Merhaba, özel olarak marka önermeyeceğim ama 3 farklı yem kullansanız daha iyi olur. Tek çeşit yem kullanımında mikro besinler açısından mutlaka eksiklikler olacaktır. Sizdeki türler için 2 yem protein ağırlıklı 1 yem ise bitkisel ağırlıklı ve sarımsak katkılı olabilir. (turuncu renkli pul yemler genellikle renklenmeye katkı yapar)

Ayrıca maksimum 3-4 aylık stok yapın. Açtığınız kutu, poşet 3-4 aydan sonra bozulmaya başlayacaktır. Alayım 1 yıl bitene kadar kullanayım derseniz balıklarınızı hasta edersiniz. Bitirin, tekrar taze alın.

Kurutulmuş canlı yemlerden de ara ara verebilirsiniz (canlı olması daha iyi elbette).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.