ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
K0L0Ni
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
394
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 38 dakika önce
Toplam Mesaj:
369 [7.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
329 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Kazan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Prof. Keyifçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

- K 0 L 0 N İ - 500 lt. Chindongo Saulosi 150 lt. Bebişler

SON 10 MESAJI

Sert Yapraklı, Kökten Beslenen Bitki?
[QUOTE=AtlasPoyraz]Echinodorus ve java fern türleri düşünebilirsiniz. [/QUOTE]

Java fern de anubias gibi rizomlu değil mi? Rizomsuz, direkt toprağa gömülebilecek bitkilerden bakınıyorum. Diğerine bakacağım teşekkür ederim[:)]
Sert Yapraklı, Kökten Beslenen Bitki?
Selamlar, Tankımda iki bölge var ve su akışı kesildiği için filtreye dönen dışkıların küçük bir kısmı oralarda birikiyor. Dip çekimi yapmıyorum, görüntü de rahatsız etmiyor beni. Ama o birikmeleri işe yarar bir şeye dönüştürmek istiyorum. Tabanda bu birikmeli bölgelere köklü bitki dikmenin bir mantığı olur mu?

Eğer olursa bana önerebileceğiniz sert yapraklı, besinini ağırlıklı olarak kökten toplayan ve ek desteğe ihtiyaç duymayan bitkiler var mı?[EDIT]K0L0Ni,2025-09-27 10:18:40[/EDIT]
Beta Balığım Hareketsiz Dipte Duruyor
[QUOTE=Ehtiyar]Artık kısmetse yeni betanın yan profilden(!) fotoğraflarını yollar 2.5 sene geçmiş üzerinden.[/QUOTE]
Ahmet abi konu açılışı 2023 ama bu arkadaşımız 2 saat önce paylaşmış gönderisini. Bu konu başlığını nereden bulup da neden burada paylaştı problemini ben de anlamadım[:?] Yine de belki görür paylaşırsa beta uzmanları çözebilir sıkıntısını[:)]
Beta Balığım Hareketsiz Dipte Duruyor
[QUOTE=Utku uzun]
Beta balığım ortalama 22lt bir bitkili akvaryumunda yaşıyor şelale filtreli 100w ısıtıcılı bir akvaryum ama balık şu dibinde hareketsiz duruyor iki tür atıyor yine duruyor neden ben lepistes bakıcısıydım çok zevkliydi izlemesi ama bu yüzüyor elalem fanusta bakar balık cap canlı neden benimkinde deil bu neden söylerseniz çok sevinirim[/QUOTE]
Geçmiş olsun. Balığı yan profilden net biçimde tek bir foto çekseniz daha iyi anlaşılır. Akvaryumu da bütünüyle çekebiliyorsanız daha da iyi anlaşılır. Şu haliyle soluk renkli bir balık var yalnızca, tespit yapmak zor.
Dipte toprak mı var? toprağın üzerinde kum yok gibi görünüyor. Eğer öyleyse toprağın üzerine en az toprak kalınlığının yarısı kadar kum katmanı eklemelisiniz.
Periyodik %15-30 su değişimi yapıyor musunuz? [EDIT]K0L0Ni,2025-09-27 00:32:03[/EDIT]
Anubias Kesimi
[QUOTE=ogurcay]Bebişler hayırlı ,pulları kadar ömürleri olsun inşallah[:nazar:][/QUOTE]

Teşekkür ederim, azıcık görünür olsunlar buradan paylaşacağım[:)] Umarım kayıpsız büyüyecekler[:3]
Anubias Kesimi
[QUOTE=İnci Kefali]
Kökleri ellemeyin bence. Öyle bir etki olacağını pek sanmıyorum. Güle güle büyütün bebişleri[/QUOTE]

Biraz uzasınlar düşünürüz zamanı gelince. Bebişler için 1 haftadır nöbet tutuyorum dişiyi yakalayayım diye artık büyümezlerse cızbız[:devil:]
Ternapi Medaka Pondları
[QUOTE=ternapi]Yetişkinliğe ulaşanları, ufak ufak kur davranışları başladığı için ayırdım. Henüz çocuk olanlar burada, yetişkin kovalamacalarından uzak büyüyorlar[;)]
Ve evet, güneşe tapınan balıklar beslediğim doğrudur[:D]
[:3][:nazar:][/QUOTE]
Oy bunlar da neymiş böyle[:3] Sağlıklı güçlü olsunlar[:nazar:]
Anubias Kesimi
[QUOTE=İnci Kefali]

Çok az salgılar salgılarsa. Niye buduyorsunuz kökleri? Balık varsa sadece onları rahatsız etmiyor. Karidesler için ölümcül. 2 güne de gerek yok, benim deneyimim birkaç saat bile yetiyor ama garanti olsun diye 1 gün bekleyebilirsiniz. Hayırlı olsun yavrular. Ne yavrusu?[/QUOTE]

Yok omurgasız hiç yok ama vatoz var ona da zararsızsa 1 gün bekletir koyarım madem. Kökler aşırı uzadığında budanırsa gelişim hızlanır gibi düşündüm.
Teşekkür ederim, saulosi yavruları, kaç gündür kayalardan dolayı alamıyordum anneyi diğer tanka. Bugün kovaya koydum diğer tanka geçirirken kovaya bıraktı hepsini[:)] Kusturmuyorum karantina tankına alıyorum hamileliğin sonlarına doğru, orada kendisi bırakınca ayırıyorum.

[QUOTE=Ehtiyar]Hayırlı olsun, pullarınca ömürleri olsun[:nazar:][/QUOTE]
İnşallah öyle olsun Ahmet abi, teşekkür ederim beklediğimden çok geldi[:)][EDIT]K0L0Ni,2025-09-26 16:26:20[/EDIT]
Anubias Kesimi
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, Poyraz beyin yazdğı gibi geçici oluşumlar. Pamukçuk- jel bir ayı bulmaz biter, renk vermesi daha uzun sürer. Suya zararlı etkisi yoktur onların. Biraz blackwater havası olacak işte[:)].[/QUOTE]

Biraz blackwater gibi oldu evet. Yavrular da geldi 40 tane[3)] Bir tebriğinizi alırım[:D]
Anubias Kesimi
[QUOTE=AtlasPoyraz]Problem oluşturacak oluşumlar değil.
Rutin düzeni aksatmayın yeterli [:iyi:][/QUOTE]

Teşekkür ederim, kökler kesilince zehirli özü yine salgılıyor mu? Su kızıllaştı bir problem yaratır mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.