ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kolonimaker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
14 [14.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ümit Kazan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
- Kolonimaker -
SON 10 MESAJI
Bu Kayalar Nedir?
[QUOTE=mutlubaba]Hazine bulmuşsunuz ona göre keyfini çıkararak kullanın[/QUOTE]
Tel fırça ve halı fırçasıyla su içerisinde bol bol fırçaladım, her birini tuzlu suda 15'er dakika kaynattım ve şimdi soğuk suda bekliyorlar. 2 gün daha bekleteceğim son bir yıkayıp kullanacağım. Rengiyle, gözenekleriyle ve sivri keskin olmamasıyla çok uygun bir kaya oldu. Bence de hazine gibi [:)] Tonlarcası daha bekliyor...
[QUOTE=mutlubaba]Hazine bulmuşsunuz ona göre keyfini çıkararak kullanın[/QUOTE]
Tel fırça ve halı fırçasıyla su içerisinde bol bol fırçaladım, her birini tuzlu suda 15'er dakika kaynattım ve şimdi soğuk suda bekliyorlar. 2 gün daha bekleteceğim son bir yıkayıp kullanacağım. Rengiyle, gözenekleriyle ve sivri keskin olmamasıyla çok uygun bir kaya oldu. Bence de hazine gibi [:)] Tonlarcası daha bekliyor...
Bu Kayalar Nedir?
[QUOTE=Orhan76]
Bu kayalar sizin de tahmin ettiğiniz gibi lav kayası, volkanik kökenlidir. İçerisindeki minerallere göre, siyah, kahve, kırmızı, bordo renklerde olabilir. Az delikli de olabilir, sebebi kayaç oluşurken içerisinden az miktarda gaz çıkışı olursa daha masif bir yapı gösterir. Kırmızımsı rengi demir içeriği olduğunu gösteriyor o nedenle elle tarttığınızda ağır gelmiştir kanımca. Dediğiniz gibi suya salınım yapmaz, kaynatmakla iyi yapmışsınız istenmeyen organizmalardan temizlemek için. Akvaryumcular için bir nimettir epey güzel bakteri toplar delikli/gözenekli yapısından dolayı, güle güle kullanın [:)][/QUOTE]
Teşekkür ederim [:)]
Lav kayası olduğundan emin olamadım (lav kayasının kırmızısından siyahına birçok aralıkta kullandım).
Bunun rengi farklı bir kırmızı, üzerine boya dökülmüşçesine, ama doğal olduğu anlaşılıyor.
Ben belki boksit falandır diye düşündüm. Farklı fikirleri olanlar lütfen belirtsin [:tel:]
[QUOTE=Orhan76]
Bu kayalar sizin de tahmin ettiğiniz gibi lav kayası, volkanik kökenlidir. İçerisindeki minerallere göre, siyah, kahve, kırmızı, bordo renklerde olabilir. Az delikli de olabilir, sebebi kayaç oluşurken içerisinden az miktarda gaz çıkışı olursa daha masif bir yapı gösterir. Kırmızımsı rengi demir içeriği olduğunu gösteriyor o nedenle elle tarttığınızda ağır gelmiştir kanımca. Dediğiniz gibi suya salınım yapmaz, kaynatmakla iyi yapmışsınız istenmeyen organizmalardan temizlemek için. Akvaryumcular için bir nimettir epey güzel bakteri toplar delikli/gözenekli yapısından dolayı, güle güle kullanın [:)][/QUOTE]
Teşekkür ederim [:)]
Lav kayası olduğundan emin olamadım (lav kayasının kırmızısından siyahına birçok aralıkta kullandım).
Bunun rengi farklı bir kırmızı, üzerine boya dökülmüşçesine, ama doğal olduğu anlaşılıyor.
Ben belki boksit falandır diye düşündüm. Farklı fikirleri olanlar lütfen belirtsin [:tel:]
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[EDIT]Kolonimaker,2025-08-07 01:24:07[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/070820250147261.jpg[/IMG]
Kraliçem
[EDIT]Kolonimaker,2025-08-07 01:24:07[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/070820250147261.jpg[/IMG]
Kraliçem
Bu Kayalar Nedir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/070820250004441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/070820250004451.jpg[/IMG]
Bu kayalardan bir dağda kilolarca irili ufaklı buldum. Ömrümde ilk kez karşılaşıyorum. Kuruyken kiremitimsi, ıslakken neredeyse kan kırmızı-bordo bir rengi var. Suda 3-4 gün kadar beklettim hiç ama hiç salınım yapmıyor. Çok ağır olmasa da çok sıkı bir yapısı var ve yere vursam bile partiküllenmiyor. Dışındaki gözenekler içeriden de devam ediyor (lav kayası gibi). Özellikle tertemiz olanlarını topladım neredeyse toprak bile değmemiş gibi temizler. Ama bulduğum bölgede tonlarca ağırlığında yerin altından çıkan büyük kayalar da var, doğal bir şekilde orada oluşmuşlar. Heyecandan 200 kg civarında topladım.
Akvaryuma koymayı düşünüyorum. (kaya tuzu ile kaynattıktan sonra birkaç gün daha suda bekleyecek)
Bu kayaların ne olduğunu bilenler beni aydınlatabilir mi?
Not: fotoğrafta biraz kahverengimsi gibi duruyor lav taşını andırıyor. Ama gerçekte çok daha kırmızı. Yani lav değil ondan eminim.[EDIT]Kolonimaker,2025-08-07 00:14:08[/EDIT]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/070820250004441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264619/070820250004451.jpg[/IMG]
Bu kayalardan bir dağda kilolarca irili ufaklı buldum. Ömrümde ilk kez karşılaşıyorum. Kuruyken kiremitimsi, ıslakken neredeyse kan kırmızı-bordo bir rengi var. Suda 3-4 gün kadar beklettim hiç ama hiç salınım yapmıyor. Çok ağır olmasa da çok sıkı bir yapısı var ve yere vursam bile partiküllenmiyor. Dışındaki gözenekler içeriden de devam ediyor (lav kayası gibi). Özellikle tertemiz olanlarını topladım neredeyse toprak bile değmemiş gibi temizler. Ama bulduğum bölgede tonlarca ağırlığında yerin altından çıkan büyük kayalar da var, doğal bir şekilde orada oluşmuşlar. Heyecandan 200 kg civarında topladım.
Akvaryuma koymayı düşünüyorum. (kaya tuzu ile kaynattıktan sonra birkaç gün daha suda bekleyecek)
Bu kayaların ne olduğunu bilenler beni aydınlatabilir mi?
Not: fotoğrafta biraz kahverengimsi gibi duruyor lav taşını andırıyor. Ama gerçekte çok daha kırmızı. Yani lav değil ondan eminim.[EDIT]Kolonimaker,2025-08-07 00:14:08[/EDIT]
325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek
[QUOTE=feritakan]Merhabalar,hobiye yeni başladım elimde bu şekilde(1no. foto) bir akvaryum var.
Ölçüler: 200cm*en 50* boy 55cm ve tam ortadan ikiye bölünmüş durumda .
(2.foto ) tarzında bir akvaryum kurmak istiyorum .En az bakımlı nasıl bir akvaryum kurabilirim?
- rainbow ciklet koymayı düşünüyorum kendi kendine üreyip çoğalsın(bakımı kolay ve dayanıklı denildi. ). veya en mantıklı ne koyabilirim?
- ayrıca karides ,salyangoz .vatoz veya temizlik için ne kullanabilirim?
- zemin bitkisi olarak(co2 olmayacağı için) : hydrocotyle sp japan (tripartia)'
- filtre olarak pipo yeterli mi? her tanka bir tane? formda satılık lifetech 838 (1200lt/h) filtre mi almak mantıklı
- zemine hangi bitki kumu almam gerekiyor?
- ısıtıcı kaç watt olmalı
- filtre taktıktan sonra ekstre hava motoru almam gerekiyor mu ?
-(3.foto) doğada bulduğum bu taşları kullanabilir miyim? kullanmadan ne önce bir test yapmam gerekiyor mu?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim....
1 - [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251602181.jpg[/IMG]
2- [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251604271.jpg[/IMG]
3-[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251612561.jpg[/IMG]
3-[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251613161.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.
Kendi fikirlerimi vereyim size de fikir olsun.
Bu sıralamayı zorunlu olandan keyfi olana göre yazıyorum (benim kendi fikirlerim, doğruluğu tartışılabilir)
1. Eğer japon gibi soğuk seven bir tür olmayacaksa ısıtıcı kesinlikle 300'er watt iyi bir marka olmalı. Eheim olabilir (kalibrasyonlu olanlar ilk kurulumda biraz iş çıkarsa da çok çok daha uzun ömürlü).
Not: Isıtıcı kullanılacaksa kış aylarında çok buharlanma olacaktır. Isıtıcı olmasa bile bu akvaryumun buharı her türlü çok olur. O yüzden akvaryumun çatısını cam ve sürgülü bir sistemle kapatmak iyi bir fikir olabilir. Rutubet kokusunu da çok büyük oranda engelleyecektir.
2. Filtre ve hava motoru akvaryumdaki bitki kapasitesine göre belirlenmeli. Bitki çokça kullanılırsa zararlı bileşikleri halledecekler ve gerekli oksijeni sağlayacaklardır. (ama karbondioksit ve ışık desteği gerekecektir.)
Yok eğer bitki az kullanılacaksa filtre ve hava motorları tercih edilebilir. Aslında çok daha pratik ve etkili olmasına rağmen sump sistemini koyacak bir yer görünmediği için dış filtre daha iyi olabilir. Veya iki akvaryumun da dış kenarlarına 15-20'şer cm'lik sump haznesi eklenebilir. (Bence çok çok iyi olur). Hava desteği için de çift çıkışlı güçlü bir hava motoru ile (oase onymax 400 gibi) ister birer hava taşı, ister "T" ayırıcı ile ikişer hava taşı veya da birer hava taşı ve birer pipo filtre kurulabilir. Yani hava motoru çıkışlarına "T" takarak 4 çıkış elde edersiniz bunları da tanklara dağıtırsınız. Güçlü bir hava motoru ve sump sistemi ile tüm filtre ve hava derdi hallolacaktır. Bende var iki çıkışı 4'e böldüm ve en kısıkta kullanmama rağmen çok sessiz ve etkili iş görüyor.
Not: Sump çıkışını suyun yüzeyine vermeyi doğru bulmuyorum. evet bir miktar hava sağlıyor ama içerideki akış çok fazla azalıyor, belli noktalardaki su sabit kalıyor ve temizlikte sorun olabiliyor.
3. Tercih ciklet olacaksa temizlik birimi vatoz olmalı sanırım, zırhlı cücelerden olabilir böylece temizlikçilerinizi ölü veya yüzgeçsiz bulmazsınız.
4. Dekorlar (kum, taş, bitkiler vs.) balığa göre belirlenmeli. Bazı balıklar yüksek pH ister ona göre dekor ve kum seçilir. Bazı balıklar düşük pH ister ona göre daha bitki ve kökler tercih edilebilir.
Bence hiç acele etmeden öncelikle balığı belirleyin. Ona göre filtre sistemine karar verin (bitki ağırlıklı veya motor ağırlıklı). Ardından kum ve dekor kısmını halledin.
Keyifli hobiler.[EDIT]Kolonimaker,2025-08-06 23:30:00[/EDIT]
[QUOTE=feritakan]Merhabalar,hobiye yeni başladım elimde bu şekilde(1no. foto) bir akvaryum var.
Ölçüler: 200cm*en 50* boy 55cm ve tam ortadan ikiye bölünmüş durumda .
(2.foto ) tarzında bir akvaryum kurmak istiyorum .En az bakımlı nasıl bir akvaryum kurabilirim?
- rainbow ciklet koymayı düşünüyorum kendi kendine üreyip çoğalsın(bakımı kolay ve dayanıklı denildi. ). veya en mantıklı ne koyabilirim?
- ayrıca karides ,salyangoz .vatoz veya temizlik için ne kullanabilirim?
- zemin bitkisi olarak(co2 olmayacağı için) : hydrocotyle sp japan (tripartia)'
- filtre olarak pipo yeterli mi? her tanka bir tane? formda satılık lifetech 838 (1200lt/h) filtre mi almak mantıklı
- zemine hangi bitki kumu almam gerekiyor?
- ısıtıcı kaç watt olmalı
- filtre taktıktan sonra ekstre hava motoru almam gerekiyor mu ?
-(3.foto) doğada bulduğum bu taşları kullanabilir miyim? kullanmadan ne önce bir test yapmam gerekiyor mu?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim....
1 - [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251602181.jpg[/IMG]
2- [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251604271.jpg[/IMG]
3-[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251612561.jpg[/IMG]
3-[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264241/300720251613161.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.
Kendi fikirlerimi vereyim size de fikir olsun.
Bu sıralamayı zorunlu olandan keyfi olana göre yazıyorum (benim kendi fikirlerim, doğruluğu tartışılabilir)
1. Eğer japon gibi soğuk seven bir tür olmayacaksa ısıtıcı kesinlikle 300'er watt iyi bir marka olmalı. Eheim olabilir (kalibrasyonlu olanlar ilk kurulumda biraz iş çıkarsa da çok çok daha uzun ömürlü).
Not: Isıtıcı kullanılacaksa kış aylarında çok buharlanma olacaktır. Isıtıcı olmasa bile bu akvaryumun buharı her türlü çok olur. O yüzden akvaryumun çatısını cam ve sürgülü bir sistemle kapatmak iyi bir fikir olabilir. Rutubet kokusunu da çok büyük oranda engelleyecektir.
2. Filtre ve hava motoru akvaryumdaki bitki kapasitesine göre belirlenmeli. Bitki çokça kullanılırsa zararlı bileşikleri halledecekler ve gerekli oksijeni sağlayacaklardır. (ama karbondioksit ve ışık desteği gerekecektir.)
Yok eğer bitki az kullanılacaksa filtre ve hava motorları tercih edilebilir. Aslında çok daha pratik ve etkili olmasına rağmen sump sistemini koyacak bir yer görünmediği için dış filtre daha iyi olabilir. Veya iki akvaryumun da dış kenarlarına 15-20'şer cm'lik sump haznesi eklenebilir. (Bence çok çok iyi olur). Hava desteği için de çift çıkışlı güçlü bir hava motoru ile (oase onymax 400 gibi) ister birer hava taşı, ister "T" ayırıcı ile ikişer hava taşı veya da birer hava taşı ve birer pipo filtre kurulabilir. Yani hava motoru çıkışlarına "T" takarak 4 çıkış elde edersiniz bunları da tanklara dağıtırsınız. Güçlü bir hava motoru ve sump sistemi ile tüm filtre ve hava derdi hallolacaktır. Bende var iki çıkışı 4'e böldüm ve en kısıkta kullanmama rağmen çok sessiz ve etkili iş görüyor.
Not: Sump çıkışını suyun yüzeyine vermeyi doğru bulmuyorum. evet bir miktar hava sağlıyor ama içerideki akış çok fazla azalıyor, belli noktalardaki su sabit kalıyor ve temizlikte sorun olabiliyor.
3. Tercih ciklet olacaksa temizlik birimi vatoz olmalı sanırım, zırhlı cücelerden olabilir böylece temizlikçilerinizi ölü veya yüzgeçsiz bulmazsınız.
4. Dekorlar (kum, taş, bitkiler vs.) balığa göre belirlenmeli. Bazı balıklar yüksek pH ister ona göre dekor ve kum seçilir. Bazı balıklar düşük pH ister ona göre daha bitki ve kökler tercih edilebilir.
Bence hiç acele etmeden öncelikle balığı belirleyin. Ona göre filtre sistemine karar verin (bitki ağırlıklı veya motor ağırlıklı). Ardından kum ve dekor kısmını halledin.
Keyifli hobiler.[EDIT]Kolonimaker,2025-08-06 23:30:00[/EDIT]
Kartuşlu Filtre
[QUOTE=ali]1. 5 mikron sediment
2. Granül aktif karbon
3. Blok karbon
4. Mineralized filter
Sıralaması uygun olur...
Şebeke suyu aşırı klorlu değilse ikinci blok karbona gerek olmaz sanırım.[/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim. İzmir suyu malum aktığında rakı gibi görünüyor...
Bu konuyla bağlantılı olarak bir sorum daha olacak; yabancı forumlar da dahil olmak üzere birçok yazı okudum. Bu sistemin pH seviyesine bir etkisi var mı? Bazıları yükseltir diyor bazıları sabit olur diyor. Düşürür diyenler de var...
[QUOTE=ali]1. 5 mikron sediment
2. Granül aktif karbon
3. Blok karbon
4. Mineralized filter
Sıralaması uygun olur...
Şebeke suyu aşırı klorlu değilse ikinci blok karbona gerek olmaz sanırım.[/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim. İzmir suyu malum aktığında rakı gibi görünüyor...
Bu konuyla bağlantılı olarak bir sorum daha olacak; yabancı forumlar da dahil olmak üzere birçok yazı okudum. Bu sistemin pH seviyesine bir etkisi var mı? Bazıları yükseltir diyor bazıları sabit olur diyor. Düşürür diyenler de var...
Kartuşlu Filtre
[QUOTE=ali]
O zaman işinizi görür bu sistem.👍[/QUOTE]
Fotoğraftaki kartuşların sıralaması hakkında fikriniz var mı? Yani hangi sıralamada daha etkili sonuç alırım o konuda kararsızım. Çift blok karbonlu mu yoksa bir blok bir granül karbonlu mu daha iyi olur?
[QUOTE=ali]
O zaman işinizi görür bu sistem.👍[/QUOTE]
Fotoğraftaki kartuşların sıralaması hakkında fikriniz var mı? Yani hangi sıralamada daha etkili sonuç alırım o konuda kararsızım. Çift blok karbonlu mu yoksa bir blok bir granül karbonlu mu daha iyi olur?
Kartuşlu Filtre
[QUOTE=ali]Bu sistemle musluk suyunu dinlendirmeden akvaryuma eklemeye hazır hale getirebilirsiniz ama amonyak, nitrit ve nitratı filtre edemezsiniz.
Yani niyetiniz pompayla akvaryum suyunu bu filtreden geçirip hiç su değiştirmeden sistemi idame etmekse olmaz.[/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim. Ama sanırım ben yanlış aktardım. Akvaryum suyunu döndürmeyeceğim. Amacım çeşme suyunu dinlendirmeden kullanabilmek.
Yine de granül aktif karbon (GAC) daha çok organik kimyasalları yani amonyak, nitrit ve nitratı filtre etmede kullanılıyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum?
Neyse ki konu akvaryum suyunu döndürmek değil. Onun için sump sistemim var. Amonyak, nitrit ve nitrat oradaki biyolojik katmanda halloluyor.
Tekrar edeyim. Üç kartuşlu filtreyi çeşme suyunu filtre etmek için kullanacağım. Ama sıralamasına karar veremedim.
[QUOTE=ali]Bu sistemle musluk suyunu dinlendirmeden akvaryuma eklemeye hazır hale getirebilirsiniz ama amonyak, nitrit ve nitratı filtre edemezsiniz.
Yani niyetiniz pompayla akvaryum suyunu bu filtreden geçirip hiç su değiştirmeden sistemi idame etmekse olmaz.
Ben toplu su değişimlerimden kurtulmak için 7/24 damla damla su değişimi sistemi kurdum...
Not: Membranlı (RO) bir sistem işinizi görür ama yüksek basınç ister ve atık su oluşur.[/QUOTE]
Dediğim gibi saulosi balıklarım var. Yüksek pH, sert su isteyen balıklar. R/O pH düşürür, suyu yumuşatır o yüzden bendeki balıklara uygun değil.
Yani niyetiniz pompayla akvaryum suyunu bu filtreden geçirip hiç su değiştirmeden sistemi idame etmekse olmaz.[/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim. Ama sanırım ben yanlış aktardım. Akvaryum suyunu döndürmeyeceğim. Amacım çeşme suyunu dinlendirmeden kullanabilmek.
Yine de granül aktif karbon (GAC) daha çok organik kimyasalları yani amonyak, nitrit ve nitratı filtre etmede kullanılıyor diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum?
Neyse ki konu akvaryum suyunu döndürmek değil. Onun için sump sistemim var. Amonyak, nitrit ve nitrat oradaki biyolojik katmanda halloluyor.
Tekrar edeyim. Üç kartuşlu filtreyi çeşme suyunu filtre etmek için kullanacağım. Ama sıralamasına karar veremedim.
Yani niyetiniz pompayla akvaryum suyunu bu filtreden geçirip hiç su değiştirmeden sistemi idame etmekse olmaz.
Ben toplu su değişimlerimden kurtulmak için 7/24 damla damla su değişimi sistemi kurdum...
Not: Membranlı (RO) bir sistem işinizi görür ama yüksek basınç ister ve atık su oluşur.[/QUOTE]
Dediğim gibi saulosi balıklarım var. Yüksek pH, sert su isteyen balıklar. R/O pH düşürür, suyu yumuşatır o yüzden bendeki balıklara uygun değil.
Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=Taha60]2 geçti aslında ama içi yinede sis gibi su düzenleyicide koydum hatta bugün su berraklaştırıcıda koydum ama düzelme yok gibi[/QUOTE]
Su düzenleyici kullandıysan dinlendirmene gerek yok zaten. Ama berraklaştırıcıya rağmen puslu görünüyorsa akvaryumdaki bir şeyler salınım yapıyor olabilir.
Anladığım kadarıyla dekor olarak falez taşları ve bir kök var. Kum olarak da bazalt veya hagen ve biraz da lav kırığı gibi görünüyor.
Falez taşı salınım yapıyor olabilir. Taşları ve kumu iyi yıkadığından eminsen taşlar salınım yapıyordur. Bunu pH değerini ölçerek anlayabilirsin. Çeşme suyunu ölç, ardından akvaryumdaki suyu ölç. Akvaryum daha yüksekse büyük ihtimal falez taşları salınım yapmıştır. Dediğim gibi iyi temizlenmediyse o da olabilir.
[QUOTE=Taha60]2 geçti aslında ama içi yinede sis gibi su düzenleyicide koydum hatta bugün su berraklaştırıcıda koydum ama düzelme yok gibi[/QUOTE]
Su düzenleyici kullandıysan dinlendirmene gerek yok zaten. Ama berraklaştırıcıya rağmen puslu görünüyorsa akvaryumdaki bir şeyler salınım yapıyor olabilir.
Anladığım kadarıyla dekor olarak falez taşları ve bir kök var. Kum olarak da bazalt veya hagen ve biraz da lav kırığı gibi görünüyor.
Falez taşı salınım yapıyor olabilir. Taşları ve kumu iyi yıkadığından eminsen taşlar salınım yapıyordur. Bunu pH değerini ölçerek anlayabilirsin. Çeşme suyunu ölç, ardından akvaryumdaki suyu ölç. Akvaryum daha yüksekse büyük ihtimal falez taşları salınım yapmıştır. Dediğim gibi iyi temizlenmediyse o da olabilir.
Akvaryum Kurulumu
En az iki gün beklenmeli, hem klorun uçması için hem de içerisindeki zararlıların çökelmesi için. Eğer beklemek istemiyorsan bir su düzenleyici alabilirsin ne kadar kullanman gerektiği üzerinde yazar, kullanır kullanmaz akvaryum hazır olur. En son seçenek ise kartuşlu filtreler. Ben de şimdi onu deniyorum. Biraz karışık bir iş.
Kısacası en az 2 gün beklesin akvaryum.
Keyifli hobiler
En az iki gün beklenmeli, hem klorun uçması için hem de içerisindeki zararlıların çökelmesi için. Eğer beklemek istemiyorsan bir su düzenleyici alabilirsin ne kadar kullanman gerektiği üzerinde yazar, kullanır kullanmaz akvaryum hazır olur. En son seçenek ise kartuşlu filtreler. Ben de şimdi onu deniyorum. Biraz karışık bir iş.
Kısacası en az 2 gün beklesin akvaryum.
Keyifli hobiler
SON MESAJLAR
- Tamamen Doğal Akvaryum Kurulumu Hobimus, 15:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mikolji Nin Neon Tetra Biyotopu Farkı Hobimus, 14:25
Amerikan Tetraları - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Kuro, 13:44
Güney Amerikan Cichlidleri - Cins Ve Cinsiyet Orhan76, 12:55
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistesimi Yavruluğa Almalımıyım ? Cyber_Scout, 12:24
Canlı Doğuranlar - Bu Kayalar Nedir? Kolonimaker, 12:22
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Orhan76, 11:41
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Akvaryum Orhan76, 11:24
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Sıfırdan Ciklet Akvaryumu Kuracağım. Tavsiye Lazım Orhan76, 11:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Canlıları Ve Ürünleri İçin Güvenilir Site mutlubaba, 10:51
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Yem Düzeni Orhan76, 10:47
Malzemeler ve Yemler Forumu - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Orhan76, 09:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Bonny Karidesli Akvaryumda Kullanılır Mı ? Kuro, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Akvaryum Kurulumu Bettagram, 08:25
Akvaryum Tanıtımı - Ciklet Balığı Hakkında Bilgi İstiyorum Emkadenim, 03:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Yavruları cagrikarabas, 02:30
Canlı Doğuranlar - Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ? cagrikarabas, 02:25
Canlı Doğuranlar - Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu onur225, 01:30
Yeni Üye Forumu - Bu Salyangoz Yararlımı Zararlımı ? KaanE, 01:22
Diğer Tatlı Su Canlıları - Kurduğum Yeni 60 Günlük Akvaryum cagrikarabas, 01:14
Akvaryum Tanıtımı - 325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek Kolonimaker, 23:19
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 23:18
Akvaryum Tanıtımı - Betta Sorority (100x40x40) Taha Yanık, 23:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nası Bir Akvaryum Yapmalıyım İsmail_96965, 23:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kartuşlu Filtre ali, 23:02
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kurulumu Kolonimaker, 22:34
Yeni Üye Forumu - Killifish onuribrahim, 21:43
Makaleler ve Tercümeler - Kılıç Kuyruk Balığıma Ne Oldu Ucurucuruk, 21:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balığı Ölümü Nedendir? ali, 21:06
Hastalıklar ve İlaçlar - 30 Litre Mini Tankta Hangi Hayvan Beslenmeli? UEK, 20:49
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Axolotl Akvaryumu İçin Öneri flanormimar, 20:48
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - T. Tetramın Kafasında Çıkan Şey Nedir? Ouuz, 20:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Tabana Dere Çakılı (2-3cm) Olurmu ? Aqua_06, 19:03
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 18:57
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Başlayanlar Hangi Tür Balığı Beslemeli ? NightWist, 18:35
Yeni Üye Forumu - Yeni Bitkili Akvaryum Sena08, 17:10
Akvaryum Tanıtımı - Co2 Sistemi İçin Tavsiye Ehtiyar, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 220*65*65 Yırtıcı Tank Balık Önerileri cichlaocellaris, 16:15
Yeni Üye Forumu - Astronot Yem Yememe Problemi scorpion26, 15:47
Yeni Üye Forumu - Kafamdaki Ph İkilemi Orhan76, 15:24
Bitkili Akvaryum Canlıları - Siyah Beyaz Balık Türü sckaraoglu, 13:47
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Hobiye Başlangıc Ve Önerileriniz Legadiens, 13:34
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Çok Bulanık NightWist, 13:24
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum İçin Beyaz Kum Önerisi? Mahir06, 13:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bunlar Salyangoz Yumurtaları Mı? AtlasPoyraz, 12:48
Omurgasızlar - 100-50-45 Malawi Öneri dimbeleth, 12:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Balığın Cinsini Öğrenebilir Miyim? scorpion26, 12:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 220*65*65 Sumplu Yırtıcı Tank cichlaocellaris, 11:47
Yeni Üye Forumu - Sonunda Beta Akvaryumum Quersian, 10:49
Akvaryum Tanıtımı - Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum mutlubaba, 09:59
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 14:16
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 14:16
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 14:16
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 14:16
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 14:13
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 14:13
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:53
- Akvaryum 30*30 metsi 13:53
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 13:46
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 13:46
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 13:18
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 13:18
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 13:16
- Green Laser Ve Weıtzmanı Dişi Arıyorum Corydoras.gram 13:08
- Damızlık Panda Corydoras Corydoras.gram 13:08
- Corydoras Melanistius Arıyorum🕶🕶🕶 Corydoras.gram 13:08
- Jbl E902 Dış Filtre ibrahim_ 13:04
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 12:59
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 12:59
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 12:59
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 12:44
- Saulosi Coral Red FrkMbuna 12:44
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 12:34
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 12:13
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 12:13
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 12:13
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 12:13
- Full Set Hobi Sonu harunefe 11:50
- Seachem Purigen harunefe 11:50
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 11:43
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:43
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 11:43
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 11:32
- Eheim Professionel 4+ egedin 11:17
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 11:17
- Takaslık Anubias ogurcay 10:51
- Anubias Barteri Var ogurcay 10:51
- 40*40*40 Tam Takım Akvaryum ogurcay 10:51
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 10:38
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 10:38
- Powerled Armatür Bysam 10:38
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 10:38
- İsta 3in1 Co2 Difüzör Yedek Seramik osmandbnl 10:36
- Günbatimi/variatus Plati Arıyorum Burakgün17 10:33
- Günbatimi/variatus Plati Arıyorum Burakgün17 10:33
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:13
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 10:13
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 10:13
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 10:13
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:11
KULLANICILAR
- 128 Online Kullanıcı, 72 Üye
Online Kullanıcılar
45eng,
Mahir06,
Corydoras.gram,
koray0684,
Kolonimaker,
JujuSeri,
Oquanus,
Murat27,
MiSoSiKiaN,
Hobimus,
palamut01,
Dogukankun,
telegram_sepl,
mar76,
prisonbreak,
Eymn20,
sina cen,
Serhat.Kaymak,
ufukkisikk,
Cyber_Scout,
KaanE,
Kuro,
bilgilialexa,
Koksal Gurkan,
İnsect,
bahaburan,
ilterisdoğukan,
Mikail Erdoğan,
feritakan,
Orhan76,
Hak@N,
otolkurt,
mustafa191,
Mustafa Okuducu,
MerakliHobici,
osmandbnl,
hasancn,
ebkKrz,
fikret43,
EvcilAl,
featmuco,
Halit duman,
Mehmett34,
Bysam,
DenizOlsam,
Lepistes2013,
Tataaa4325,
ali,
Emregll,
kopruluonur,
Hidro Dinamik,
aupqua,
koraykbl,
Gld5,
sfcscannow,
İsmail_96965,
Amati340,
FrkMbuna,
w1tk3y,
cichlaocellaris,
betta.ist,
Hoppala,
Avoure,
resifim,
Swonka26,
ahmetfiratozkaya,
bendeniztayfun,
scorpion26,
ozkan.06,
mustafagaziantep,
GOLDFISH,
emreyz,
Tuncerokan,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.