ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ufukberk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
24 [24.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
20 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ufuk berk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
banka
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ufuk berk-FENERBAHÇE-SAMSUN(55)-ŞEHİR:İSTANBUL

SON 10 MESAJI

Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]

Yahu doğru değil. 3 kere yazdım kötü su şartları, filtre kullanmamanız, çok küçük hacim. Okumuyor musunuz ne yazdığımı? Kaç kere anlattım. Çözümü de anlattım.[/QUOTE]
.
Siz benim konularıma yorum yapmayın lütfen.
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]

Şimdiye kadar piposuz çok küçük bir akvaryumda baktığınız için olmuştur muhtemelen. Balıkların şartları çok kötü. Diğer konudaki akvaryumu hemen kuracaksanız buradaki yapay malzemeleri çıkarıp bol su değişimi ile balıkları hayatta tutabilirsiniz. Aksi takdirde balıkları bakabilecek birine verin.[/QUOTE]
..
suan peki acilen yapabılecegım ne var bu durumu toparlamak ıcın. bu balıkları ben bedavaya aldım. ama benım ıcın degerlerı cok onemlı. buyuk akvaryuma gecebılmek ıcın kendıme sart koydum. bunları saglıklı bır sekılde buyutebılırsem eger buyuk akvaryuma gececegım. butce yada herhangı bır seyde bı sorunum yok. en acıl ne yapabılırım suanda. ve sebep pipoyu yıkamadan koymam doğrumu
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]Boyalı dekorları çıkarın. Pipo ne zamandır takılı?[/QUOTE]
.
pipo 1 hafta oldu. ve sanırım hatamı buldum. ben bu pipoyu yıkamadan koydum sanırım içine ne kafayla boyle bısey yaptım ınanın hıc bılmıyorum bundan olabılırmı. ;((. kendımı cok kotu hıssedıyorum suanda
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]Pipo var dediniz ama ben pipo göremiyorum?[/QUOTE].
bu resim pipodan önce suan hersey bu sekılde sadece hava tası yerıne 150 lik yuvarlak pipo filtre var. en gucel halı bu suan attıgım resım. dun cekıldı [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269418/071120251545341.jpg[/IMG]
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]

Kene olmadığı çok belli. Ph metre değil sıcaklık derecesi alacaksınız sıcaklık ölçmek için. Sizin tankınız atık miktarınıza kıyasla çok yetersiz. Haftada iki defa yüzde 30ar değişim yapılabilir. Kaybedebilirsiniz balıkları.

Öte yandan bakteriyel hastalık da olabilir ama tanıdık gelen nir hastalık değil benim için.

Bir daha konularınıza akvaryumun genel fotoğrafını ekleyin. Böyle hiçbir şey anlaşılmıyor.
[/QUOTE]
.
Kusura bakmayın ılk yardım konum oyuzden doğru olmamış.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269418/071120251444331.jpg[/IMG]
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]

Derece almalısınız. Su muhtemelen çok pis. Düzenli su değişimini ihmal etmeyin. [/QUOTE]
.
bir kaç kişi kene olabılır tuzlu su banyosu yaptır dedı ama zarar verırmı o

[QUOTE=İnci Kefali]

Derece almalısınız. Su muhtemelen çok pis. Düzenli su değişimini ihmal etmeyin. [/QUOTE]
.
ph metremi almam lazım. ve su değişimi ne zamanda bir ne oranda olmalı acaba
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]

Filtrasyon, kullandığınız su, su değişim sıklığı ve son su değişimi hakkında bilgi, fotoğraf, sıcaklık, varsa bilinen su değeri...[/QUOTE]
.

150 lik pipo filtre var sadece. kullandıgım su arıtma suyu. 2 haftadır suyu degıstırmedım. sadece 2 gun once %10 değiştirdim. ama bu leke ozamanda vardı. su sıcaklık ve degerını bılmıyorum malesef nasıl ölçülür. gereklı ekıpman varsa aladabılırım. akvaryum buyutcegım ıcın gereklı olacaktır.
Balığımın Alnında Leke
[QUOTE=İnci Kefali]Merhaba. Akvaryum ve bakım şartları hakkında bilgi vermelisiniz. [/QUOTE][QUOTE=AtlasPoyraz]Genel olarak stres veya amonyak birikmesi olabilir.
Tank hakkında bilgi verir misiniz? [/QUOTE]
...
50x30x30 iki tane kucuk japon bitanede kucuk copcu var. dibi sıyah kum. geçen gün bir Pet shop'tan siyah japon almıştım bunlara saldırmıştı daha sonra geri vermiştim bir gün sonra. Ama sanırım onu getirmeden önce de ufak da olsa vardı. Sabahları Pond yem veriyorum akşamları Tetra pro pul yem veriyorum. balık ilk geldiğinde yoktu diğerinde yok sadece bunda var. Ekstra öğrenmek istediğiniz bir bilgi varsa verebilirim
Balığımın Alnında Leke
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269418/061120252352241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269418/061120252352191.jpg[/IMG]
--
Merhaba japon balığımın alnında böyle birşey var ve kuyrugunda sıyahlık var. bu nedir acaba balığıma birşey olmasından korkuyorum napmam lazım. yardım edin lütfen

Yardım lütfen ne yapmam lazım

@AtlasPoyraz @Cyber_Scout @İnci Kefali
Yeni Hobici İçin Öneri Ve Tavsiyeler.
[QUOTE=İnci Kefali]

Anubiaslar ve echinodoruslar birer cinsi simgeler. Altlarında birçok tür bulundururlar. Birinin zor olması hepsinin zor olması demek değildir. Bazı echinodoruslar zordur bazısı kolaydır. Halen echinodorus bakabilirsiniz yani.

Zor olan echinodoruslar genelde ek süre değil ek bütçe isterler. Işık, gübre, co2 gibi. Budama istemeyen türler olduğu için ekilen bir co2 olması ya da gübre takvimi tutmanız gibi talepleri olabilir bu arkadaşların.[/QUOTE]
.
evet ozaman bana enaz bakım gerektiren türleri lazım. co2 muhabbetleri tarzı kafamı karıstırıyor cok anlamıyorum bana süs olarak biraz doğal bitki olsa yeterli aslında attıgım resımdeki gibi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.