ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melih91
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2009 11:56
Son Ziyaret:
30 Ağustos 2012 11:47
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
melih kuzir
Doğum Tarihi:
05 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Melih Kuzir

SON 10 MESAJI

Türkiye'deki En Kusursuz Duboisilerin Yavruları
Hakan Abi, Kerem şahidimdirki sen olmasan neredeyse bu hobiyi bırakma noktasındaydım. Senin balıklarının yavrularını besleyecek olma şansını yakaladığım için hobiye devam ediyorum.
Kısacası, benim üstümdeki emeğin gerçektende tartışılmaz ayrıca bu zamana kadar bana duyduğun güven ve sayısız yardımındanda hiç bahsetmiyorum.
O yüzden herşey için bir kez daha sonsuz teşekkürler...

Burak Bey, toplamda 35 adettiler fakat 1 tanesini talihsiz bir şekilde kaybettim.

Bekir Bey, doğru söylüyor olabilirsiniz ama ben suyumu direk olarak özel arıtmalı bir musluktan koyuyorum yani hem ısı hemde suyun kalitesi bakımından şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Türkiye'deki En Kusursuz Duboisilerin Yavruları
Boyut (cm): 130*50*60 + sump
Kapasite (litre): 390
Canlılar: Tropheus Duboisi - Tek Erkek Albino Vatoz - Elma Salyangozu

Malzemeler: Silis Kum - Gnays Kaya

Akvaryum Bakımı: 2 Haftada Bir %50 Su Değişimi

Kullanılan Yemler:

Tropical: Süper Forte Flake ve Granül, Kelp Alg, Süper Spiru Tabin A ve B.
NLS: Cichlid Formula, Thera A, H2o Flakes.
Dainichi: Veggie Deluxe, Veggie Fx, Color Supreme.
Omega One: Veggie ve Süper Veggie Kelp Flake.
Osi Spirulina Flake.
Tetra: Pro Vegetable, Phyll.
HBH Veggie Flake.
Bio Marine Kens Spirulina Flake.
JBL Spirulina (%40).
Sera Spirulina Tablet.


Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: -



Öncelikle geç açılmış bir konu olduğunu belirtmek isterim. Bu durumla alakalıda yurtdışında olmam ve işimle alakalı bazı sebeplerden ötürü siteye giremedim. Başta Hakan Aşkın olmak üzere Kerem Seçkin kardeşimdende onları mahcup ettiğim için özür dilerim.

Özellikle Hakan abinin bana güvenip ilk Duboisi yavrularını vermesi ve bu süreçteki ilgiside gerçekten çok ama çok önemliydi. Bu bağlamda Hakan abicim sana bir kez daha çok teşekkür ederim. Bunca zaman geçti fakat şimdi konuyu açabiliyorum o yüzdende lütfen affet beni...

Kerem kardeşim sende her zaman ve her konuda yanımdaydın ve olmayada eminimki devam edeceksin o yüzden sanada teşekkür etmeden geçemem.

Şimdi dilerseniz Hakan abinin ilk gözağrıları ve benimde akvaryumumun gözbebeklerini seyredelim...

NOT: Resimler geldiklerinden 1-2 hafta sonra çekilmiştir. Son hallerinide en kısa zamanda eklemeye çalışacağım.

Saygılar.













 
wf Duboisi-Hakanaskin - Fırçayla Boyalı Maswa video55 - Macro 58
Hakan abicim, siteye çok sık giremiyorum ama son izlediğim görüntüler karşısında adeta mest oldum. Bu kadar kusursuz hayvanlar sadece senin bakımında hak ettikleri değeri yakalayabilirlerdi. Şu anda bir kez daha anladım ki gerçek anlamda çok şanslı biriyim çünkü bu harika canlıların ilk yavruları sayende benim olacak. Bu konudada sana bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hem göstermiş olduğun sonsuz ilgin hem de her konuda ki karşılıksız desteğin için çok sağol abicim.. Umarım Kerem kardeşim de bende senin yüzünü kara çıkarmayız ve senin yavrularına layıkıyla bakabiliriz. Ben eminim ki sen bu yolda da her zaman bizimle olup desteğini sürdürüceksin. Tahminimce bir ay kadar bir süre sonra Kerem'inde benimde akvaryumlarımız hiç olmadıkları kadar canlı bir görüntüye sahip olacaklar. Sabırsızlıkla beklediğimizi zaten biliyorsun ama ben bir kez daha söylemek istedim.
Herşey için bir kez daha teşekkürler Hakan abi..
wf Duboisi-Hakanaskin - Fırçayla Boyalı Maswa video55 - Macro 58
Hakan abicim öncelikle maşallah diyerek söze başlıyorum ve 3 aydır beklediğim bu anı sonunda görebildiğim için çok mutluyum. Duboisileri her aşamasından olabildiğince yakından takip etmeye çalışırken Kerem kardeşiminde yardımları ve sayende haftalardır boş duran akvaryumum yakın bir zamanda 35 adet duboisiye ev sahipliği yapacak. Görüntülerini görünce gerçekten çok ama çok mutlu oldum. İlk yavrularına sahip olmak gerçekten büyük bir gurur ve inşallah bu ilk yavruları layıkıyla büyütebilirim. Umarım kayıpsız bir şekilde senden alır ve kayıpsız bir şekilde büyütüp bende yavru alabilirim.
Şimdiden herşey için çok teşekkür ederim abicim.. :)
Tropheus Kriza Gold'larım (Yumurta Alan Dişi 8'de)
Kardeşim en yakın zamanda yavrularını al ki bende görmeye gelim. Göz%20Kirpma
Tropheus Kriza Gold'larım (Yumurta Alan Dişi 8'de)
Bu balıkları canlı görmüş biri olarak emeğinin ve uğraşının ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Umarım sağlıklı bir şekilde yavrularını görebileceğin günlerde olucak kardeşimm! MAŞALLAH...
Bir Hayalin Gerçekle Buluşması
Teşekkür ederim Mustafa abi... En kısa zamanda yüklemeye çalışacağım.  :)
Bir Hayalin Gerçekle Buluşması
Merhabalar, yaklaşık 2 ay önce aldığım 2e 5d damızlık golden kazumba kolonim artık kesin bir şekilde alıştıklarının sinyallerini verdiler. Tahmini 1 ay öncesinde ortanca dişilerden biri yavru tutmuştu. Artık ağızdan atmicak zamana geldiğini anladığımda kusturmak istedim ama bu konuda tecrübesiz olduğumdan kovaya aldığım sırada maalesef balık tüm yavruları yuttu. Bu tabiki benim için oldukça kötü bi deneyim olmuştu. Sonuçta yavru alıcam diye sevinirken tamamiyle hüsrana uğradım. Fakat sonrasında en büyük dişim beni çok şaşırttı ve bunu sizinle paylaşmak istedim. Yavru alamadığım dişimden sonra en büyük dişim yavru tuttu ve 18 gün sonra keremseçkin nickli arkadaşımdan rica ederek balığı düzgün bir şekilde nasıl kustururum göstermesini istedim. Ben tecrübe kazanırken dişide toplamda 20 adet olmak üzere keseli yavruları kustu fakat 2 tanesini o anda kaybettik. Ana tankımı ayıracak pozisyonum olmadığı için yavruları salyangozlarımın olduğu diğer tankıma aldım. Fakat yine tecrübesizliğim baş gösterdi ve yavruluğun üstünü kapamadığımdan salyangozlarıma büyük bir ziyafet çektirdim. Arkadaşım evden ayrılırken dişinin ağzı hala dolu gibi yem yemesine falan dikkat et dedi. Bende ettim tabiki… Dişiyi 1 hafta boyunca izledim ve hem yem yememesi hemde ağzındaki halen geçmeyen şişlik beni bu sefer olucak mı acaba diye umutlandırdı. Hemen Keremi aradım ve oda anlattıklarımdan sonra denemem gerektiğini ama fazla ümitlenmeminde yanlış olacağını çünkü en fazla 2 yada 3 yavru alabileceğimi söyledi. Dün balığı tuttum ve arkadaşımın bana gösterdiği gibi korkutmadan dişimi kusturdum. Şaşırtıcı bir şekilde 16 tane kesesiz ve hafif hafif yüzen yavrum oldu ama 1 tanesini maalesef o anda yine kurtaramadım. Şu anda ise 15 adet yavrum ana tankımın içindeki yavrulukta sorunsuz bir şekilde yeni yuvalarına alışmaya çalışıyorlar.

Bana bu zevki yaşatan ve toplamda 36 adet yavru veren dişimi kutluyorum... Big%20smile
En kısa zamanda resim eklemeye çalışacağım.


Saygılar.
Bir Hayalin Gerçekle Buluşması
Ersin Bey, öncelikle teşekkür ederim. İnsanın hayallerinin olması ve bu hayallere ulaşması gerçekten çok büyük bir mutluluk... Sizide tebrik ederim. Ayrıca kumunuz silis kumsa eğer rengin tonu gerçekten çok güzelmiş...
Umarım hep birlikte sağlıklı balıklar besleyebiliriz. Tebessüm
Bir Hayalin Gerçekle Buluşması
Anlayışınız için çok teşekkür ederim Oğuz Bey. Balıklarıda en kısa sürede alıp resimlerini eklemeye çalışacağım.  :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.