ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
antonyus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2006 12:13
Son Ziyaret:
08 Eylül 2009 18:00
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert GÖÇAY
--------------
İstanbul

SON 10 MESAJI

Buda Benim Akvaryumum
20 yıldır petshop'ta çalışan bu kişinin aslında işinde ne kadar başarılı olduğunu kabul etmemiz gerekir. belki uzun süredir akvaryumlarında satamadığı balıkları satarak büyük bir başarı elde etmiş oldu. dostum akvaryumun canlı doğuranlar için çok uygun, arkadaşlara tamamen katılıyorum.
Mangrove Bataklığı
    Muzaffer Bey; günlerdir akvaryumunuzun gelişimini takip ediyorum. Açıkçası bir çok hobi severin hayalini kurduğu bir dünya yaratmışsınız, tebrik ediyorum.
Birkaç gün önce aldığınız melek balıkları gerçekten inanilmaz güzellikte. İzin verirseniz bir görüşümü paylaşmak isterim; akvaryumunuzdaki kum seviyesi siz dekor değişikliği için müdehale ettikce eşitlenmiş gibi görünüyor, arka taraftan öne doğru bir eğim verebilirseniz güzel bir derinlik hissi yaratabilirsiniz.

Saygılar...
onuruygun2008-12-19 15:28:16
Sonunda...
Merhabalar.
Bence cok guzel bir baliga sahipsiniz, arkadasimin dediklerine aynen katiliyorum, uygun kum, canli bitki ve uygun filtreleme yapabilirseniz harika bir akvaryuma sahip olduğunuzu göreceksiniz.
Beta bakimi ile ilgili forumu dikkatlice okumanizinda cok faydalı olacağı görüsündeyim.
Saygılar.
murad2008-12-17 16:07:39
Bu tankta tropheus beslenir mi?

Merhabalar

Öncelikle suyunuzun ph'i konusunda emin olmalisiniz, ben 200 lt lik akvaryumumda duzenli olarak yavru almayi basarmistim...Yalniz arkadaslarin tas uyarilarina birde bitkiyi eklemek istiyorum...Tropheus otcul bir balik oldugu icin yemesi icinde ucuz ve cabuk buyuyen bitkiler alabilirsiniz. Vereceginiz bitkisel yemler disindada akvaryumda olusabilecek yosunlarda baliklar icin gerekli olan besin maddelerini almalarina yardimci olacaktir.

Radinant2008-11-19 10:20:52
discuslarim ölüyor mu?

kaya tuzu
10 litre suya bir corba kasigi kaya tuzu uygulayabilirsiniz. Süre 5-10 dakika olabilir. Baligin büyüklügü 5-6 cm. kadarsa tuz oranini 1.5-2 kasiga cikarabilirsiniz. Yine de tuz banyosu sirasinda sürekli gözlemek gerekli. Bir kac banyo iyilesmesini saglayacaktır.
Ayri bir tanka almaniz yerinde olur.

Bu bilyap’taki arkadaşın yorumuydu..

 

Balıklar bu hale geldikten sonraki uygulamam ise 1. gün 3 ampul Bemiks (360 lt akvaryuma)..ertesi gün % 30 su değişimi..3. gün 4 çay kaşığı ektozon (her iki uygulamada gece ışıklar kapalıyken) ertesi gün % 30 su değişimi ve filtrelerin temizliği ile kömür eklenmesi..her gün tubifex kurt..

 

Sonunda balıklar mutlu ben mutlu..1 haftada eski renklerine ve hareketliliğe kavuştular...

ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ederim

saygılar

discuslarim ölüyor mu?

ilgilenen arkadaslara cok tesekkur ederim,aynen bunu uyguladım

DİSKUS FORUMU - RefNo: 14517 -

10 litre suya bir corba kasigi kaya tuzu uygulayabilirsiniz. Süre 5-10 dakika olabilir. Baligin büyüklügü 5-6 cm. kadarsa tuz oranini 1.5-2 kasiga cikarabilirsiniz. Yine de tuz banyosu sirasinda sürekli gözlemek gerekli. Bir kac banyo iyilesmesini saglayacaktird.
Ayri bir tanka almaniz yerinde olur.
50 litrelik bir karantina tanki hazirlayip gece isiklar kapattiginizda 1 ampul b vitamini ilave edebilirsiniz. Iki - üc gün icinde tamamen iyilestigini gözlemleyebilirsiniz. 3-5 gün daha b vitaminli suda kalmasi kendini toparlamasina yardimci olacaktir. Ana tankinizla banyo ve karantina tankindaki su degerlerinin ayni olmasina dikkat edin. Tuz bonyosu yeteri kadar strese neden olacagi icin su degerlerinin bir birinden farkli olmasi stresin boyutunu artirabilir.
Kolay gelsin.

antonyus2007-3-1 11:56:16
discuslarim ölüyor mu?

Herkese merhaba,

Discuslarim çok hızlı soluyorlardı, bende bir bilenin tavsiyesi ile tuzlu su banyosu yaptırdım. Derilerinde soyulma gibi bişey oldu, karardılar. Soyulan derinin altı beyazlaşmış gibi mat. Ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim

İyi gunler

spalt2007-3-2 1:13:35
Blue point

selamlar

her iki cinsde tanganyika cikleti ancak biri etcil biri otcul.akvaristler arasında tartisma konusudur bu,bir kısım hobiciler birlikte beslenebileceğini düşünüyor ve yapıyor bunu, benimde içinde bulunduğum büyük bir kısım ise birlikte yaşamalarının belki mümkün olacabileceği ancak sağlıklı olamayacağı görüşündedir.karar sizin :)

saygılar

tanganyikalar ve neon bitki tankında?

selamlar

tanganyika ve neon'un bol bitkili bir tankta yaşama fikri ne kadar enteran gibi görünsede gözümde canlandırdığım görüntü hoşuma gitti fakat imkansız gibi geliyor bana...eminimki forumlarda yaptığınız araştırmalarda yada ödüllü akvaryum resimlerinde neonların yanında görebileceğimiz cikletlerin sakinliği ile nam salmış cüce cikletler olduğunu fark etmişsinizdir. benim tavsiyem, kribensis,ramirezi veya kakadu beslemeniz yönünde olacak...akvaryumunuzu kurduktan sonra resimlerini bizimle paylaşırsanız çok seviniriz

saygılar

Bemba erkek mi Sizce?

merhabalar

çene yapısı ve renklerinden bende erkek bir bemba olduğunu düşünüyorum.umarım sağlıklı yavrular almanıza yardımcı olur

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.