ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
xeniss
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2011 16:01
Son Ziyaret:
16 Kasım 2011 17:41
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
özdal sevgi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

özdal sevgi

SON 5 MESAJI

KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Bizimkilerde saolsun insan görünce kaçıyor. Hatta 10 metre öteden kayanın altından geleni gideni gözlüyorlar anında kayboluyorlar. Koileri aldıgım yer aç bırak 2 gun cıkarlar dısarı dedi. Denedim oldu :) Ama doyurunca vaziyet yine aynı... Ne yapayım simdi ben...?
KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Comet japonlar havuza alıstı ve grupca yuzuyorlar. 3 hafta oldu Koiler resmen kayıplar havuzda. Hala kayalık altlarındalar öldümü kaldımı anlamadım. Bir daha koi almamaya karar verdim bu havuza. Comet japon doldurucam biraz daha en azından balık besledigimin farkına varayım:) Benden size tavsiye havuzunuzda cok fazla altı boş taş kaya, süs esyası v.s. saklanacak materyal varsa koiden uzak durun. Kaya balıgı halini alıyolar:)
KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Forum dondu resmen. Ahmet Bey fotolarıda yükledim cevabınızı bekliyorum...???
KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Ahmet Bey,
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Fotografları incelemeniz için ekliyorum. Havuzumuz restaurant bahcesinde. Dolayısıyla gürültülü bir ortam. Ayrıca ankarada mayıs ayı olmasına ragmen havalar oldukca soguk. Gunduz 12-13 derece, gece sıcaklık 7-8 dereceye kadar dusuyor. Acaba düşük sıcaklıktan dolayı balıklar kıs uykusunamı gecti? 30cm olanı kepçenin plastik ucuyla dürttüm. Önce tepki vermedi sonra kaçtı. Uyuyordu sanırım :) Teşekkürler.
 
 
xeniss2011-05-07 15:59:20
KOİ ''Türler,Üretim,Havuz yapımı,Hastalık
Merhabalar,
 
Siteye forumları okuduktan sonra ve özellikle Ahmet beyin engin bilgisini gördükten sora üye olmaya karar verdim.
Dükkanımın bahcesinde 3,50m x 1,50m x 0,30m ölçülerinde bir süs havuzumuz var. Dalgıc pompa ile yaklasık 3 metre uzerinden kayaların uzerine su akıtıyoruz. Gencen hafta bu havuzda balık olması gerekli dedim ve koi almaya karar verdim. İlk önce 10 adet koi aldım. Satıcı 10 adet koinin havuzda kaybolacagını soyledi. Ben daha cok balık satsın diye soyluyor sandım. Balıklarımı heyecanla havuza koydum. Ancak 3-4 gun gecmesine ragmen ortada yüzen bir tane balık yok. Hepsi kayalıkların altında duruyor. Aksam yem atıyorum sabah geldigimde yenmiş gibi duruyor ancak gün icinde yüzen bir tane balık bile goremiyorm. Havuz gölge bir yerde direkt gunes ışıgına maruz kalmıyor. Ölen yok ondan eminim. Kayalıkların arasından oldugu yerde durduklarını gorebiliyorum. Yüzgecler kıpırdıyor.
Neyse bende bu durumda tekrar satıcıya gittim ve bir tanesi 30cm boyunda olmak üzere 4 tane daha koi ve 2 adet komet japon  aldım. Onlarıda suya bıraktım. Bu arkadaslar ilk 1 saat havuzda guzel bir hareketllik yarattı digerleride bunları izledi grupca yüzdüler. Fakat o da ne 2 saat sonra ortada yine balık yok. Şu an havuzda 16 balık olduguna kimseyi inandıramıyorum. Canları isterse şöyle bir gorunup hemen kaya altına kacıyorlar.
Bu durumda ne yapmalı? Açlıktan ölecekler diye korkuyorum ancak havuzun icindeki kayaların üzeri yosun dolu ve havuz üzerine sıkca kucuk sinekler ve kurtcuklar düşüyor.
Şimdi balıkların bu saklanma davranısı normalmidir? Bu durum hayra alametmidir? Havuzun dibi kaynak taşı bu arada kum yok hiç. Ben hep boş havuzumu izleyecegim? :))




Bu havuzda 16 balık var. Gercekten :)) xeniss2011-05-06 17:21:26

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.