ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KILIC
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2011 02:30
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2014 23:42
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Kılıç
Doğum Tarihi:
01 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Kılıç

SON 10 MESAJI

sarı prenses
Akvaryum şartları uygunsa 6-8 ay içerisinde çiftleşme mümkündür.
Spler Grileşiyor..

Akvaryumda yavruları rahatsız eden başka balıklar var mı ? Eğer varsa yavruların saklanacağı yerler var mı? Yavruların hepsi aynı batında doğan yavrular mı ? Rengi gidik dediğiniz  yavrular renk almadı mı yoksa renk aldıktan sonra renk mi attılar?  bu bilgileri yazarsanız daha net cevaplar alırsınız.
Aksi halde klasik "strestendir" cevabını çokça duyarsınız. Ben şahsen yavrularda stres durumuyla daha önce karşılaşmadım.
Prenseslere kum tavsiyesi
Ben sp için silis kum kullanıyorum. Her ne kadar dip çekimi diğer kumlara göre biraz sıkıntılı olsada balıklarımın tek eğlencesi kumla oynamak. Sürekli kumu ağızlarına alıp geri püskürtüyorlar.6-7 cm kalınlıktaki kum örtüsünü dibe kadar kazıp rahatlıkla mağaraların altında kuyular oluşturabiliyorlar.
Görsel güzellik göreceli bi kavram olsada ben beyaz silis kumun görselliğinden çok memnunum.
Dip çekimi sizin için sorun oluşturmayacaksa kesinlikle tavsiye ederim.
Yeni baliklarim
Hava taşı ve filteyi dip çekimi su değişimi vs. durumlar haricinde kapatmayın.Devam eden değişken durumlarda balıklarınız stres başta olmak üzere farklı sağlık sıkıntıları yaşayabilir.
 Sağlıklı bir dengenin sağlanması için; filtrasyon,hava,ısı etkenlerinin sürekli ve stabil olması gerekir. Ayrıca yemleme, ışık, temizlik faktörlerininde belirli periyotlara oturtulması balıklarınızın sağlıklı gelişmesi için gereklidir.

Sarı Prensesin Kuyruğu Yenmiş !
[QUOTE=istanbuldostum] [QUOTE=İlkayO.]O hacimde, o büyüklükte ve o kalabalıkta Yunus olur mu yahu? Yanlış mı düşünüyorum abilerim?

[/QUOTE]
kalabalık derken ?
8 tane balık var yahu toplam zaten. Öyle kalabalık bir ortam yok yani. Ayrıca yunusların giremeyeceği kayalık alanlar var
[/QUOTE]

 "Kalabalık ortam" kavramından ne anladığınızı bilmiyorum ama o hacimde yunus balıklarını sağlıklı yetiştirme olasılığınız bence düşük. Ortamdaki asıl sıkıntı yunus balıkları için olacaktır.
sarı prenses eş
[QUOTE=fastk]En az 3 dişi cok sagolun peki önce 2 dişi atsam 2 hafta içinde de 3 cu dişiyi atsam olurmu bir sizce teşekkürler. [/QUOTE]
  Akvaryum şartları uygunsa,  bir kaç günlük alışma sürecinden sonra sorun olmayacaktır.
"sony r1" sarı prenses portfolyom 85 fotoğraf
Arkadaşlar resimler yarım saat içerisinde Sony R1 fotoğraf makinesi ile flaşsız olarak(bir kaç tanesi hariç) çekilmiştir. güzel fotoğraflarda var idare eder derecede fotoğraflarda var ama ben balıklarıma kıyıpta eleme yapamadım onların her hali güzel. hatta flu olan bi resim o kadar güzeldi ki aşağıdada göreceğiniz gibi wallpaper olarak kullanıyorum. takdir sizin :)
her türlü yorum ve eleştiriye açıktır. sağlıklı balıklar...





















Benim Akvaryumumda Birşeyler Var!
Filtredeki hiç bir bakteri senin kullandığın deterjanlar kadar balıklara zarar vermez emin ol. sağ kalan balıkları eğer varsa yedek tankına, yoksa bir kovaya al ve içine hava taşı bırak. daha sonra akvayumu güzelce durula , bir kaç gün temiz suda beklet. eğer kum dekor vs. deterjanla temas ettiyse onlarıda durula. kumu değiştirmen daha hayırlı olacaktır. dış filtrenede devir daimden sebep deterjan bulaşmıştır. filtre malzemelerinin hepsini değiştir. bunları yaptıktan sonra akvaryumu kur filtreleri bağla. denge oturana kadar bir kaç gün boş vaziyette çalıştır. sonra balıkları ekle.dış filtreyide belirli aralıklarla değil sürekli çalışır vaziyette bırak. 
200 lt yeni kurulan sarı prenses tankı. tavsiye ve görüşler


arkadaşlar tavsiyeleriniz üzerine temin ettiğim kayaları akvaryuma koydum. ve diğer küp deniz kabuğu vs. hepsini çıkardım. yem olarak sera nın protein ağırlıklı , tetra nın bitkisel ağırlıklı yemlerinden aldım.şu an balıklarım gayet huzurlu. ama şimdilik her hangi bi çiftleşme belirtisi yok kardeş kardeş takılıyolar :D


KILIC2011-08-14 00:43:27

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.