ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Travellerhk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2011 23:50
Son Ziyaret:
29 Nisan 2015 00:50
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Kozlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1972
Yaş:
52
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin KOZLU

SON 10 MESAJI

Far East yeni bitkili kurulum
Merhaba teşekkür ederim. Sana tavsiyem basamak oluştururken ben strafor kullandım sen sakın kullanma. Her ne kadar straforlara delik açıp ağırlık koyduysam da akvaryum kurulumu bitip yarım saat geçtiğinde her şey alt üst oldu.

Kilotlu çorap içine taş ve kum koyarak tekrar yapmak zorunda kaldım. Her ne kadar set olarak kullandığım duvar taşlarını kum taş dolu çorap üzerinde tutturmak zor olduysa da başka çözüm bulamadım
Far East yeni bitkili kurulum
Akvaryum en son bu durumdaydı ama maalesef sakal yosun yüzünden şu anda bütün bitkiler çöpe gitti.





Travellerhk2014-06-24 19:38:32
Far East yeni bitkili kurulum
Uzun bir süre yoktum. Far east isimli bitkili akvaryumum sakal yosunları yüzünden tarihe karıştı, ne kadar uğraştıysam da yosunlar bitkileri boğdu kurtaramadım.
Ama yine de sizlere yosun basmadan önce son halini paylaşacağım.

Far East yeni bitkili kurulum
Baolong akvaryum mazlemeleri üreten bir Çin firması...
Far East yeni bitkili kurulum

Maalesef kuruluş aşamasına ait detaylı resimler mevcut değil.. Eski akvaryumu tamamen boşaltıp tekrar dizayn edip  kurduğum için tamamen aklımdan resim çekmek çıkmıştı..

Ama kurulum bittiğinde ancak resim çekmek aklıma geldi.

 

Şu anda akvaryum dizayn olarak tamamlanmadı.. Cubaların ve parvulaların tamamen zemini sarmasını bekliyorum..  

Far East yeni bitkili kurulum

CR7kaan tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..  İlk kurulum da alg sorunu vardı şu anda kalmadı..

Far East yeni bitkili kurulum

Herkese tekrar merhaba.. En son alg ve yosun sorunu ile boğuşuyordum... 28 Aralıkta aydınlatmayı otomatiğe alıp Almanya ya gittim 8 ocakta döndüğümde büyük süprizle karşılaştım... Akvaryumumda otları bile sarmış alg ve yosunlardan eser kalmamıştı...

Bu durumdan anladığım şu oldu... Kasımın ilk haftası sıfırdan kurduğum akvaryuma ektiğim bitkilerin doğal çevirime katılmamasından dolayı ışık, besin ve CO2 ortamı alg ve yosunların çoğalmasına sebep olmuş.. NE zaman ki bitkiler kök salıp doğal çevirime yani CO2, ışık ve besin tüketimine katılmışlar o zaman alg ve yosunlar için yeterli besin kalmamış.. Şu anda tek sorun PArvulaların yavaş gelişmesi.. Ama onlarda yen kök vermeye başladılar... Sanırım 1 aya kalmaz sıklaşırlar... 

Şu anda resim eklemeyle ilgili sorun yaşıyorum... En kısa zamanda ekleyeceğim 
Far East yeni bitkili kurulum

Merhaba batuhan bayram yorum yaptığın akvaryumun eski hali o landscape tamamen ortadan kalktı.. 

Alg sorununa çözüm olarak şimdilik  25 er watlık Hagen Life Glo (6700 Kelvin) ve Hagen power Glo (16000Kelvin) beraber açmıyorum.. Bir gün hagen life diğer gün hagen power ayrıca su değişimini sıklaştırdım.. Bakalım neler olacak..

Far East yeni bitkili kurulum

Kullandığım floresanları yazmıştım..  Ama tekrar yazayım..

Aydınlatma olarak 25 er watlık Hagen Life Glo (6700 Kelvin) ve Hagen power Glo (16000Kelvin) ile 18 watlık sun light led floresan  

Yani toplam 3 floresan.. Öğlen  13.00 den gece 22.00 ye kadar.. 18 watlık led akşam 19.00 da devreye giriyor.. 

Far East yeni bitkili kurulum
Boyut (cm): 85x40x50
Kapasite (litre):170
Canlılar: Lepistes ve Neon + Çöpçü
Malzemeler:  Aydınlatma olarak 25 er watlık Hagen Life Glo (6700 Kelvin) ve Hagen power Glo  (16000Kelvin) ile 18 watlık sun lightled  floresan 

Dış filtre : Tetratec Ex 700 Filtre 

Zemin : Hagen Kum

Tüplü CO2 sistemi

Akvaryum Bakımı:Haftada 2 kez dip çekimi ve yeni su ilavesi

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Baolong+Flourish Sıvı Gübre

Uzun zamandır aklımda olan ve dekorunu geçen yaz ellerimle hazırladığım ama bir türlü gerçekleştiremediğim akvaryumu nihayet 1.5 ay önce gerçekleştirdim..

Öncelikle işe sokaktan ufak mıcır taşları toplayarak başladım..

Kalekim in havuzlar için kullanılan seramik yapıştırıcısı ve akvaryum silikonu ile bu ufak taşları tıpkı gerçek duvar örer gibi tek tek üst üste koyarak yapıştırdım.. 

1 hafta sonunda elimde çeşikli boylarda örülmüş 5 tane bahçe duvarı olmuş oldu.. Ama inanın bu iş po kadar kolay olmadı özellikle belimin fena halde tutulduğunu söylemek isterim...

Bu işler bittikten sonra ördüğüm bu duvarlar yaklaşık 6 ay balkonun bir köşesinde kaldı.. 

Öncelikle işe akvaryumu tamamen boşaltarak başladım.. Akvaryumumun eski halinin ilk zamanlarına ait.. En son halini maalesef resimleyemedim zira akvaryumun neredeyse her yeri iç içe geçmiş bitkilerden oluşuyordu.. Eski akvaryumdan 2 temizlik kovasını dolduracak kadar bitki çıktı.. Maalesef bu işlemi yaptıktan sonra önce 10 günlüğüne Küba!ya, Küba' dan döndükten bir gün sonra yine 10 günlüğüne Çin' e gittiğim için kovalardaki bitkilerin 4 / 3 ünü kaybettim.. 

Geçte olsa işe koyuldum akvaryumu iyice temizledim ve zemine ilk kat kumu koymadan önce akvaryumun sol arka köşesine akvaryum silikonu  üçgen şekline yakın 3 parmak kalınlığında strafor yapıştırdım.. Straforun ön kısmına örmüş olduğum duvarları sabitleyip duvarın arka kısmına tekrar 2 buçuk parmak kalınlığında kum yerleştirdim.. 

Akvaryumun sağ arka köşesine ise kayalık bir tepe  yaptım... Daha sonra kumlarım üzerini 1 karış geçecek kadar su doldyrdum ve duvarın arka kısmına Parvulaları ön tarafına da Hemianthus Cubaları uzun uğraşlardan sonra ektim..  Sağ arka taraftaki kayaların arasına Flame Mossları ve zirvelerine Vesicularia ferrie yerleştirmek tam bir işkenceydi ama sonunda onuda gerçekleştirdim.. Kayaların sağ tarafına dev saz ve önlerine hemen dibine mini lotus, micro Anubias ektim.. 

Bitki ekimi bittikten sonra akvaryumun yarısından fazlasına su doldurup suyun durulması için beklemeye bıraktım.. Su durulunca resim çekmek için telefonumu ararken geri geldiğimde kabus yaşadım.. Altta koyduğum strafor yukarı çıkmış çıkarken de büyün dekoru ve bitkileri ve ufak kayalardan yaptığım tepeyi alt üst etmişti.. Bütün kayaları, ördüğüm duvarı çıkartıp kumun içinden bitkileri tek tek (özellikle parvulaları ayıklamak zor oldu) çıkarttım.. 

O moral bozukluğu ile suyu tekrar boşaltmaya üşenip bu sefer strafora iti delikler açarak arasına minik kaya parçaları terleştirip elimle ahkavyumun bir tarafına yığdığım kumlardan açtığım alana straforu yerleştirdim.. Bu sefer akvaryumun sol arka köşesine büyük bir kaya parçası yerleştirim sağ taraftaki kayalık tepeyi yapmaya elim varmayarak o köşeyi bitkilendirdim.. 

İlk dizayn aklımda kaldığı için bu 2. dizayn berbat oldu ama artık bende de tekrar müdahele edecek istek kalmamıştı.. Şimdi zemin bitkilerinin akvaryumu sarmasını bekliyorum şimdilik bu halde bekliyor ileride suyu boşaltıp duvarları düzeltip tekrar kayalardan tepe yapacağım...

Minik kayalardan tepenin olması gerektiği yerde şu an görünüm bu şekilde:

Straforun üzerine koyduğum kaya:

Cubaları ektiğim ilk günki halleri:

Burada da cubalar 1 ayı geçti bazı bölgelerde yeni filizler çıkmaya başladı..

Şu anda akvaryumda en büyük sorunum alg kayalara, camlara ve bitkilere yapışan algler, her gün kazımama rağmen baş edemiyorum.. Üstelik ultra viyole kullanmama rağmen.. 






SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.