ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
severumsever
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2011 17:41
Son Ziyaret:
19 Ekim 2012 22:46
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa erkan
Doğum Tarihi:
25 Mayıs 1972
Yaş:
51
İl:
Bursa
Meslek:
orman mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa erkan

SON 10 MESAJI

Gold Severumlarım eş tuttu.
Epeydir yazmıyorduk biraz gelişmelerden bahsedelim. Eş tutan ikinci Severum çiftim çok ani olarak akvaryumun diğer köşesine yumurta yaptılar. Şaşırdım kaldım. İlk çift gibi günlerce itişip kakışmadan, öpüşmeden ( Sanki yıldırım aşkına tutulmuşçasına ). Yaptıkları gibi çiftin yumurtalara karşı ilgisizliği dikkatimi çekti. Ne yelleme ne de yumurtalar ile ilgilenme, hiç bir şey yapmadılar. Ertesi gün erkek olan biraz ilgi göstermeye ve yelleme yapmaya başladı ancak dişinin ilgisizliği devam etti. Nihayet ikinci gün sabah yumurtaları yediler. Ben ilk çiftte bir hafta süren kur yapma ve öpüşmeyi gördükten sonra kendimce şöyle yorum yapıyorum. Severumlarda eş tutma çok önemli . Birbirlerine uzun süreli kur yapan çiftler yumurtaları yemiyor, ancak iki günde tanışıp yumurta yapanlarda iş kopuyor ( İnsanlara benziyor biraz değilmi ) . Bu nedenle kalabalık tanklarda dişi ve erkeğin bir birini tanımasına ve seçmesine fırsat vermek gerekiyor. Bir birini seçen çiftleri ise daha sonra üretim amacı ile ayırmak gerekiyor.   Berat bey sizin tankınızdaki durum anlattığınız üzere ne su değerleri nede başka bir şeyden kaynaklanıyor. Bence çiftlerin bir birleri ile çok kur yapmaması gibi . Acaba yumurta alamadığınız çiftleri bozup başka balıklarla biraraya getirseniz sonuç nasıl olur ? Yani gerekirse balık değişimi mesela ?
Diğer taraftan İlk çiftimin yavruları oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyorlar. 30 civarı yavru sayabildim, kimi ufacık, kimi ise epey seçildi. Her gün çeyrek çay kaşığı kabuksuz artemia veriyorum. Yavru büyütmede tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.severumsever2012-03-01 11:39:13
Gold Severumlarım eş tuttu.
Nazara gelmeyiz inşallah şu anda ikici severum çiftide kur yapmaya başladı. Akvaryumdan 2 green ve 2 gold severumu çıkarttım. Bu yetmiyormuş gibi ateş ağızlarımda  küp temizliyor. Çıldıracam, üretme çiftliğine döndü odam:)  . Bursa1976 merhaba ben M.kemalpaşa da oturuyorum. Çok usta bir akvaryumcu olmamama rağmen mantarlaşma sorunu hiç yaşamadım. Akvaryumun kumun alt kısmına torf koymuştuk bazende 250 lt ye 1 adet tuz ( 5gr kadar ) atıyorum. Sizde bir deneyin isterseniz faydalı olacağını ümit ediyorum.
Gold Severumlarım eş tuttu.
Severumlar yavrularını inanılmaz bir içgüdü ile koruyorlar. Yem yemeğe bile birlikte değil ayrı ayrı çıkıyorlar. Bu nedenle şu aşamada hiç bir şartı bozmayın derim. Eğer ana veya baba yavrulara karşı ilgisiz savunmada yetersiz olursa ancak o zaman aktarma yapılabilir diye düşünüyorum.
Gold Severumlarım eş tuttu.
Severum hakkında benden çok daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar mutlaka vardır. Kusurumuza bakmasınlar . Video görüntüsü pek fazla ayrıntılı olmasada balıklar banada  ufak göründü.  Severumlarda erkek balık dişiden oldukça iri oluyor.( Sizin erkek balığınız biraz minyon tipli imiş :) ) Balıkların eş seçmek için en az bir hafta bir birlerine kur yaptığını ve iki gün boyuncada ağız ağıza itiştiklerine şahit oldum. Bu olayları sizinde fark etmeniz gerekirdi. Ortada bir yumurta dizme varsa, iki balık bölgeyi savunuyorsa demekki olay hızlı gelişmiş  . Tank bana yeterli büyüklükte ve balık sayınızda uygun sayıda göründündü. Su değişimi olarak bence herzaman ne yapıyorsanız ona devam edin derim. Su değişimlerinde tankta ani ısı düşüşleri olmamasını, iyi havalandırma yapmayı ihmal etmeyin. Ek olarak artık geceleri akvaryum ışığımı kapatmıyorum. Son olarak yumurtadan çıkış 7-8 günü buluyor sabırlı olmak gerekli . Sağlıklı yavrular dilerim.
Gold Severumlarım eş tuttu.
 
Çok başarılı çekim yapamadım ancak söz verdiğim üzere fotoğrafları eklemek istedim.
Ateş ağızlar ve yavru problemi
Akvaryumumda bulunan dört ateş ağızımın üç'ü dişi bir'i erkek. Önce bir dişi ile yumurta dizildi, yumurtalar çıktı ancak, üç dört gün sonra tüm yavrularım kayboldu. Şimdi ikinci dişi ile yumurta yapıldı yavrular çıktı ancak dün akşam itibarı ile tüm yavrular kayboldu.  Dişi balığım inanmayacaksınız dünyaya küstü ve küpün arkasına girip hasta gibi yatıyor.  Canım sıkkın kafam bozuk moral 0 .    S.O.S. 
Gold Severumlarım eş tuttu.
Severum yavrularım nazar değmesin gayet güzel bir şekilde büyümeye devam ediyorlar. Ancak akvaryumun diğer ucunda bulunan ateş ağızların sayısı her geçen gün azalmaya devam ediyor. 60 civarında yavru bu sabah itibarıyla 15-16 ya düşmüş durumda hiç bir anlam veremiyorum. ? ( Bölük kısımda su değerlerimi bozuluyor yoksa ana baba strese girip yavrularımı yiyiyor )
 Fotoğraflarını bir aksilik olmaz ise yarın çekip siteye koyacağım.
Gold Severumlarım eş tuttu.
Bu sabah itibarı ile yavrular ilk yumurtlandıkları taşa dönerek, serbest olarak yüzmeye başladılar. Çok ufaklar 30 civarı yavru seçebildim. Kabuksuz artemya demleyerek üzerlerine boca ettim.
Seyretmeye devam :)
Gold Severumlarım eş tuttu.
Emre bey iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kendimi oldukça şanslı hissediyorum çünkü akvaryumculukta henüz 1 yıllık tecrübem olmasına rağmen aynı anda, aynı tankta hem ateş ağızlarım hemde severum çiftim yavruları ile uğraşıyor. Fotoğraf konusuna gelince şu aşamada fotoğrafta görülecek bir yerde değiller. Biraz daha büyüyüp serbest yüzüşe geçince fotoğraflarım.
Gold Severumlarım eş tuttu.
Amin :) Bu sabah itibarı ile çok net olarak kuyruk sallamalarını görüyorum. Serbest yüzme henüz başlamadı. Anne ve baba nöbete devam ediyorlar. Kabuksuz artemia aldım . Sıcak suda bekletip bu şekilde versem yavrular yiyebilirmi acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.