ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cry58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2011 12:04
Son Ziyaret:
12 Eylül 2012 13:09
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem kıyı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Batman
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erdem kıyı

SON 10 MESAJI

Moli Dışkısı
Merhabalar bu aralar moli balığım üzerinde gözlemlemiş olduğum bazı ilginç tarafları merak ettim.Genellikle sabahları erken saatten akvaryumu babam çok yemler bunun sonucu olarakta balıklar kabız olmaktan kurtulamıyorlar.Fakat nedense moli balığı anüste asılı duran dışkısı düştüğü anda yem gibi yiyor ve ağzından tekrar püskürtmüyor.Bunun dışında diğer balıklarında dışkısnı gördüğünde hızlı bir hamleyle yiyip bitiriyor.Çok obur bir balık yaklaşık 7-8 cm uzunluğunda fakat daha önceden böyle birşey yapmamıştı nede acaba?
Kim demiş hava motorunun sesi durdurulmaz diye ! (Kesinlikle oku)
[QUOTE=den33] [QUOTE=cry58]Bantın ıslanma durumu sözkonusu mu?[/QUOTE]

Hava Motorunu sarıyor pamukla ...
[/QUOTE]

Kusura bakma özrüm kabahatimden büyük sen hava motoru deyince ben İç filitre zannettim bir karışıklık olmuş.Daha bu konularda yeniyim mazur gör.
İç Filitreniz artık sessiz çalışsın!
Aslına bakarsanız benim bahsettiğim hortumun suyun dışında kalan ucu değil içinde kalan ve filitreye takılan kısmı
İç Filitreniz artık sessiz çalışsın!
Kesinlikle süngeri içine çekme durumu yok zaten orda sıkışıp kalıyor bahsettiğiniz musluk olayı bende zaten var muslğun vazifesi filtre hortumdan hava çektiğinde dışarıda kalan hortumun ucundan ses çıkmammaısnı sağlıyor.Eğer deneyen arkadaşlar olursa yorumları paşlaşabilir.
İç Filitreniz artık sessiz çalışsın!
Merhaba,foruma ve bütün hobicilere katkı sağlamak amacıyla kendim keşfettiğim bir yöntemi sizinle paylaşmak istiyorum.Daha önce paylaşan varmı bilmiyorum ama benim ve daha bir çok kişinin yakındığı bu konuya büyük oranda çözüm sağladım diyebilirim.

Eğer iç filitre kullanıyorsanız ve çıkan hava sesinden muzdaripseniz size hemen yöntemi anlatıyorum.
filtreyi fişten çıkarın sonra iç filitreye bağlı hava hortumununun ucunu çıkarın ve oraya ince bir sünger koyun bendeki ince aslına bakarsanız balıkçıdan aldığım bitkinin köküne sarılmıştı onu kullandım.ufak bir parça kullanmanız yeterli olucak.Daha sonra hortumun ucunu tekrar filitreye yerleştirin ve fişe takıp keyfinize bakın.Bu olayı hotumumu bağlıyarak yani az hava gelerek hemde açarak denedim.Eski sese oranla 2misli hatta daha fazla azalma oldu.Şuan sadece yüzeye çıkan hava baloncuk sesleri işitiliyor.

cry582011-12-09 00:27:46
Durgun çöpçü
Merhaba,akvaryuma aldığım yeni çöpcübalığım dipte hareketsiz bir şekilde duruyor arada diğer balıklardan tedirgin olunca yüzeye çıkıp iniyor.Ayrıca kumu hiç eşelemiyor neden acaba?
Hava baloncuğu
Dişi moli balığım devamlı su yüzeyine çıkma gereksinimi duyup ağzına hava alıp sonra tekrar baloncuk şeklinde akvaryuma bırakıyor diğer balıklarda böyle sorun yok nedeni nedir acaba?
havasızlık
Merhaba,akvaryumun düzenini yeni oturtmuş bir hobiciyim yaklaşık 8 balığım var 3 moli 2kılıç ve 3de lepistes bunlardan yanlızca biri beyaz moli suyun yüzeyine çıkıp baloncuk bırakıp aşağı iniyor ama diğerlerinde böyle bir sorun yok.ek olarak ben hava borusunu az ses çıkarması için kıstım.Sebebi bu mudur?birde sıkıntı havasızlık ise bana tavsiye edebiliceğiniz çok sessiz bir hava motoru varmı?şimdiden teşşekürler.

Lepistesin garip duruşu
Teşekkürler ceavplarınız için,akvaryumum 60cm uzunluğunda ve 46 lt kapasitesi var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.