ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mgkmn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2012 13:38
Son Ziyaret:
26 Ocak 2012 03:05
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Gökmen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Gökmen
Konya

SON 10 MESAJI

Frontoza yavrular ölüyor
Bu kadar küçük yavruların ölüm nedeni her şey olabilir. Havalandırmasını yapabilirseniz artırınız. Bulabilirseniz epsom tuzu kullanın . Belirtiğiniz akvaryumdaki balıklara 1 çay kaşığı suyun içerisinde eriterek atınız .
İnşallah 3 yavru hayatta kalır . Haberlerinizi bekliyorum.
sp ve yunus yem tavsiyesi
Dainichi ' nin yemlerini öneririm . Ben frontosalarımda kullanıyorum .Besleyicilik olarak muhteşem bir yem. Ayrıca balıkların renginide gözle görülür şekilde canlılaştırıyor.  Fiyatıda çok uygundur . Farklılık yapmak istiyorsanız New Life Spectrum Formula' yıda öneririm . Bu yemleri satan siteler var . Oralardan çok hesaplı fiyata alabilirsiniz .

Ayrıca balıklarınıza artemia ve su pireside verebilirseniz deymeyin keyiflerine :)
mgkmn2012-01-10 08:54:37
Artemia yem ve lepistes yavrulari
Seranın hazır artemia paketinden kastınız sanırım artemia yumurtalarıdır . O yumurtaları malesef öylece veremezsiniz . Hele hepsini vermek gibi bir hata sakın yapmayın .

O yumurtaları 500 ml suyun içerisine dökerek suya bol hava verin . 24-48 saat arası artemialar çıkacaktır. Şırınga yada ince hortum yardımıyla çekip yavrulara öyle verebilirsiniz .
frontoza brundi yavrularım
Şu an için bir sıkıntı oluşturmazlar . 2-3 ay sonra cinsiyetlerini öğrenince kendinize göre koloninizi kurarsınız . Bence biraz daha bekleyin .
Kolay artemia çıkartma
[QUOTE=kayiboyu1]Bu çamaşır suyu sirke vs bana çok ürkütücü geldi. Elma sirkesi çamaşır suyunu tamamen nötralize ediyormu. Yavrucaklarımı kaybetmek istemem açokçası. [/QUOTE]


Çamasır suyu adına hiç bir şey kalmıyor .. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz ..


[QUOTE=Orhun1907fb]http://www.akvaryum.com/Forum/kolay_kabuksuz_artemia_hazirlanisi_k212559.asp

Buradan alıntı yapılmış sanırım konu , Özen hanımın yaptığı işlemdir bu , siz ek olarak kabukları eriyen artemialara hava vererek canlandırıyorsunuz tek fark bu.Yani böylelikle hemen hemen 15saat bir avantaj sağlıyoruz kendimize.Bende bunu denemek istiyordum siz deneyip 4-5saatte çıktığını test ettiyseniz bu iyi oldu :)
[/QUOTE]

Yok o konuyu yeni görüyorum . Bu bir abimin 6 ay uğraşları sonucu yaptığı kolay bir yöntemdir . Ben de yaklaşık 1 aydır uyguluyorum bunu ve 5-6 saatte artemialarım canlanıyor . Denemenizi ve yorumlarınızı paylaşmanızı isterim :)
Kolay artemia çıkartma
3-ne kadar yapmak istiyorsanız o kadar katabilirsiniz . Ama ne kadar az popilasyon o kadar sağlıklı sonuç demek . Ben 6 saatte çıktığı için yarım çay kaşığı kadar koyuyorum .

6-normal akvaryum suyu veya çeşme suyu koyunuz .

7-yumurtaların hepsi elma sirkesinde olacak şekilde ayarlayınız . yarı pet bardak idaeldir . Koyduktan sonra pet bardağın yanlarına vurarak yapışan yumurtaların elma sirkesi almasını sağlayabilirsiniz.

8-Ben Meç artemia kabından çıkan süzgeçi kullanıyorum . Yıkamayıda yine çeşme suyundan yapıyorum .

Işık olarak sabah oda ışık alıyor . Aksamda akvaryumun ışığı var . Ama çok karanlık yerdede çıkardım . Işığın çok önemli bir faktör olduğunu düşünmüyorum .
mgkmn2012-01-08 22:57:03
Kolay artemia çıkartma
Hepinize merhaba arkadaşlar .Forumda artemia büyütmek isteyen oldukça çok arkadaş mevcut . Ben artemianın büyütülmesinden yana değilim . Büyük artemia iyi beslenemediği takdirde protein değeri açısından oldukça düşüktür . Şimdi size 6 saat içinde artemia çıkartmayı anlatacağım . Forumlarda da verilmiştir ama tekrardan hatırlatmakta fayda var 

1- Öncelikle akvaryumdan alınmış 500ml suyun içiresini 1 yemek kaşığı deniz tuzu ekleyip hava vermeye başlıyorsunuz.
2- Pet bardağın 1/3 kısmına marketten aldığınız en ucuz çamasır suyunu döküyorsunuz .
3- Döktüğünüz çamaşır suyunun içerisine çıkartmak istediğiniz kadar artemiayı ekliyorsunuz.
4- Pet bardağın yanlarından hafif hafif vurarak çamaşır suyunun tüm artemia yumurtularına temas etmesini sağlıyoruz . Bu işlem yaklaşık 6-7 dakika sürecektir .
5- Yumurtaları çatlayan artemiaları yeşilden turuncu-kırmızı arası renge dönüşecektir.
6- İçinde  1/3 kadar çamaşır suyu olan bardağımızın tamamını su ile dolduruyoruz .Böylelikle çamaşır suyu derişimi azalmış olacak .
7- 2-3 dakika böyle bekledikten sonra artemialarımızı toplayıp pet bardakta olan elma sirkesinin içine atıyoruz .
8- 2-3 dakikada böyle bekledikten sonra artık yumurtalarımızda çamaşır suyunun etkisi 0 a düşmüş olacak .
9- Yumurtalarımızı süzgeçde toplayıp suyun altında kısa süre yıkadıktan sonra hazırlamış olduğumuz tuzlu su karşımında ekliyoruz . Bol hava veriyoruz .
10- 5-6 saat sonra canlanan artemiaları görebilirsiniz .

Arkadaşlar dikkat edilmesi gereken 1-2 püf nokta vardır
Bunlardan 1.si deniz tuzudur . Bulabilirseniz deniz tuzu kullanın . Bulamazsanız büyük marketlerde satılan deniz tuzundan elde edilen turşu tuzları vardır . Onu kullanmanızı öneririm . En son çare ise kaya tuzudur . Deniz tuzundan 250.000 kadar artemia çıkarken kaya tuzunda bu 150.000 e kadar düşmektedir .

2. önerim ise artemialarınızı büyütmeyin .Çıktıktan 4-5 saat içerisinde protein depoları bitmeden balıklarınıza vermeye çalışın .

Saygılar ...

Su piresi üretimi.
Pirelerin ömrü ortalama 40 gündür . Tabiki bu su değerlerine bağlı olarak 5 gün aşağı ve yukarı oynayabilir . Ülkemiz suları su pireleri için idealdir . Mpimwe ve moba yavrularıma her gün 1 öğün damızlıklara ise 3-4 günde bir kesinlikle veririm. Verirken kültürün devamı için büyük ve üstünde siyah nokta olmayanları vermeye dikkat ederim . (siyah nokta olanlar yavrulardır ve 4 günde bir su değerleri sağlandı halde canlı olarak çıkarlar ) Deneyimlerime göre 3-4 derece kadar yaşayabildiler ama üreyemediler. 17 -18 derece rahatlıkla çoğaldılar. Zaten normal bir odanın sıcaklığıda bu derecenin altına düşmez.

3 yıldır su piresi üretiyorum . Çevremdeki arkadaşlarla beraber kullanıyoruz . Balıklarım 70 günlük iken 4cm boyuna geldiler ayrıca en çok ölümün olduğu 1,5 cm - 3 cm arası ölümler 0 a kadar indirdim .
frontoza brundi yavrularım
Kan kurdunu sadece haftada bir sefer dip çekimi yapmadan önce vermeni tavsiye ederim .
Buna ek olarak günde yapabilirsen artemia ve su piresi verebilirsin . Ayrıca haftada 1 günde
yem vermezsen balıkların dolaşımına faydalı olabilir .
Sp'deki şişlik
Akvaryumculara bir sor istersen . Tam olarak nasıl kullanıldığınıda bilmyorum .
Ama bu tip durumlarda Clout tabletin kullanıldığından eminim . İstersen biraz
daha araştır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.